Solanke mění působiště v Premier League. Kanonýr Bournemouthu přestoupil do Tottenhamu

10.08., 14:40
Aktuality
Dominic Solanke přestoupil z Bournemouthu do Tottenhamu. (© Tottenham Hotspur)

Tottenham dotáhl příchod Dominica Solankeho z Bournemouthu, kterému zaplatí 55 milionů liber a dalších deset zůstává ve hře na bonusech. Anglický útočník, jenž má jeden start za reprezentaci, ve svém novém působišti uzavřel kontrakt na příštích šest sezon.

Solanke má za sebou nejvydařenější ročník v kariéře, Bournemouthu ke konečné 12. příčce mezi anglickou elitou pomohl 19 góly a třemi asistencemi. Spurs získali vytouženou posilu do útoku, kterou hledali po loňském odchodu Harryho Kanea do Bayernu Mnichov. Solanke se stal historicky nejdražší posilou Tottenhamu, jenž dosud nejvíce investoval do Tanguye Ndombélého.

Odchovanec Chelsea, jenž prošel rovněž Liverpoolem, se s Bournemouthem loučí po 216 soutěžních startech, v nichž zapsal 77 gólů a 31 asistencí, část z toho ale ve druhé lize.

Tottenham hlásí čtvrtou novou akvizici v tomto přestupovém okně. Před Solankem dorazili 18leté naděje Archie Gray (Leeds United), Lucas Bergvall (Djurgården) a Min-hyeok Yang (Gangwon).

Autor: Jiří Vojík / bbc.com, transfermarkt.de

Komentáře (395)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele