Slončík po vydařené premiéře v základní sestavě Plzně: Jsem rád za důvěru, snad jsem ji trenérům splatil

12.08., 08:18
Aktuality
Tom Slončík si otevřel střelecký účet v Plzni. (© Viktoria Plzeň)

Záložník Tom Slončík prožil přesně takovou premiéru v základní sestavě Plzně, jakou si představoval. Devatenáctiletý talent hned při prvním soutěžním startu v dresu Viktorie v zahajovací jedenáctce skóroval a pomohl favoritovi k hladkému vítězství 5:0 nad Karvinou v duelu 4. kola první ligy. V rozhovoru s novináři si pochvaloval spolupráci s kolegy v útoku a věřil, že jeho minuty na hřišti budou přibývat.

"Nebudu lhát, asi nějak takhle jsem si to představoval. Jsem rád, že jsem dnes dostal důvěru a snad jsem ji aspoň nějakým způsobem trenérům splatil," prohlásil Slončík, který v létě přišel do Plzně ze Zlína.

Mladý ofenzivní záložník byl od začátku vidět a po půlhodině zvýšil po přihrávce od Pavla Šulce na 2:0. "Dnes jsem se při každém gólu bál, že to bude ofsajd. Někdo to tam dával do šestnáctky, Šulcík mi to krásně sklepl a stačilo mi to už jen uklidit do brány. Jsem rád, že jsem to trefil," podotkl Slončík.

Po změně stran dostal v 65. minutě míč do sítě za stavu 4:0 podruhé, ale radost mu pokazil videorozhodčí, který odhalil ofsajd. "Já si ten gól v prvním momentu vždy užívám, ať už bude platit nebo pak ne. Když to pak VAR (videorozhodčí) vyhodnotí v náš neprospěch, pak to třeba zamrzí. Ale co se dá dělat... Věřím, že to vyhodnotili správně. Jsem rád, že i když nám dnes odvolali dva góly, tak jsme to zvládli s takhle dobrým výsledkem. Dnes nás to tolik mrzet nemusí," řekl Slončík.

V prvních dvou soutěžních zápasech sezony zůstal na lavičce, v dalších dvou střídal a dnes odehrál celé utkání. Nechtěl však spekulovat, zda si řekl o větší vytížení. "Jsem rád, že jsem dnes vůbec dostal důvěru, že jsem na hřišti vydržel 90 minut. Co bude dál, to se uvidí. Doufám, že minuty budou přibývat, ale netroufám si tvrdit jak moc," uvedl Slončík.

V minulé sezoně hrál ve Zlíně pouze o záchranu, v novém angažmá se cítí stále lépe. "Zvykám si. Je to diametrální rozdíl oproti tomu, na co jsem byl zvyklý. Ale myslím, že tenhle styl mi vyhovuje. Snažím se plnit úkoly, co mi trenéři dávají. Občas se to ještě třeba tolik nedaří, ale pracuju na tom," podotkl Slončík.

Ofenzivní záložník si pochvaloval, jak bravurně Západočeši zvládli zápas mezi úvodním duelem a odvetou 3. předkola Evropské ligy proti Kryvbasu Kryvyj Rih, proti němuž budou ve čtvrtek doma hájit náskok 2:1.

"Věděli jsme, že do tohoto zápasu musíme jít s naprosto stoprocentní koncentrací. Tyhle zápasy mezi poháry nebývají vůbec lehké. Vím, že minulý rok Plzeň takhle pár bodů ztratila. Abychom mohli hrát v té špičce, musíme tyhle zápasy zvládat. Určitě nám to pomůže i do čtvrtka," dodal Slončík.

Autor: ČTK

Komentáře (12)

Přidat komentář
Papra

Vcera fakt top vykon, snad to u nej byde standard

Reagovat
delfin

Včera dobrý. Jsem rád že hrál i Panoš, pod Koubkem jen poroste.

Reagovat
$dolar$

To je kopie Sulce prostě.

Reagovat
Selänne

Má lepší střelu a techniku. Mátě v něm velký talent a potenciálně velký zpeněžení. Snad se mu vyhnou zranění.

Reagovat
delfin

Šulc je asi jedinečnej, motorová myš. Docela by mě zajímalo, kolik ten toho naběhá.

Reagovat
$dolar$

Sloncik byl vcera taky naprosto vsude.

Reagovat
delfin

Jj, hrál dobře. Ale Šulc je něco jako byl u nás Souček, to fakt není normální. Asi fakt budu teď Plzeň zase sledovat.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Hložan do Leicesteru? Hezky, pěkně, jestli to klapne

Reagovat
Sigma Olomouc

No jo, jenomže pro něj bude úspěch, když nebude jenom na lavičce.

Reagovat
Vinci

Ty vlasy má přírodní nebo nabarvený?

Reagovat
Bex5

Jeho hra jeste nabere na dulezitosti, az bude Sulc utahanej. Ted ale hlavne aby Vasulin mel formu a udrzel si ji. My bez toho vysokyho hrota snad hrat ani neumime

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele