Slávisté se na ligu naladili triumfem nad Žilinou, třikrát se trefil Jurásek

13.07., 18:53
Aktuality
Matěj Jurásek (© SK Slavia Praha)

Slávisté v generálce na novou prvoligovou sezonu na závěr soustředění v Rakousku rozdrtili Žilinu 5:1 a v letní přípravě zůstali neporaženi. Všech šest branek padlo až po změně stran, hattrickem se blýskl střídající Matěj Jurásek. Pražané nastoupili ještě bez většiny reprezentantů z mistrovství Evropy včetně hlavní letní posily útočníka Tomáše Chorého.

Po bezgólovém prvním poločase otevřel ve 49. minutě po nápaditém signálu z nepřímého kopu skóre nepokrytý obránce David Zima. Po chybě v soupeřově obraně zvýšil Daniel Fila a poté přišly velké chvíle střídajícího Juráska.

Dvacetiletý křídelník v 70. minutě zblízka upravil na 3:0, za dalších 10 minut sám před brankářem tentokrát zakončil přesně mezi nohy a chvíli nato se prosadil technickým pokusem z hranice vápna. Čtvrtý celek uplynulé sezony slovenské ligy snížil v druhé minutě nastavení.

"Je to můj první hattrick za Slavii, takže na něj budu vzpomínat celý život. Úžasný pocit a doufám, že přijde i v lize," citoval klubový web Juráska, který po mistrovství Evropy zasáhl do prvního utkání.

Slavia v pěti přípravných zápasech před novou sezonou neprohrála a po úvodní remíze s Pardubicemi na soustředění čtyřikrát po sobě zvítězila. Do prvoligového ročníku vstoupí úřadující český vicemistr o příštím víkendu v Uherském Hradišti proti Slovácku.

Slavia Praha - Žilina 5:1 (0:0)

Branky: 70., 80. a 82. Jurásek, 49. Zima, 65. Fila - 90.+2 Kaprálik.

Sestava Slavie: Kinský - Vlček, Ogbu (46. Zima), Bořil (60. Konečný) - Tomič (60. Vorlický), Ševčík (46. Bužek), Oscar (46. Prebsl), Zmrzlý (60. Diouf) - Jurečka (46. Jurásek), Wallem - Fila (71. Jurečka). Trenér: Trpišovský.

Autor: ČTK

Komentáře (37)

Přidat komentář
Miguel19

Proč se snaží, stejně bude hrát Jurečka..

Reagovat
M.Vaza

Hnus, že hráč s takovým potenciálem nehraje základ zápas co zápas. Budou ho zase brát za talent do 24 a pak pošlou někam do Liberce. Matoušek tehdy vypadal taky dobře a kde je mu konec.

Reagovat
Me2win

Letos by měl hrát v základu. Ten je oproti Matouškovi úplně jinde.

Reagovat
Axelrose

Bohužel, dle vyjádření JT v současné době nemá na víc, než má poločas. Tedy podle jeho názoru.

Takže Venca Forever

Reagovat
Me2win

No fuj do píči .

Reagovat
meno

Po euru no. Dej mu 2 měsíce a bude hrát základ

Reagovat
Axelrose

Tvl, to je mladej kluk, ten to musí ubehat i bez dovolené a tréninku.

On tam prostě bude pořád srát ty svoje vyvolený, i když budou hrát hovno a na gól potřebovat 10 střel na prázdnou branku

Reagovat
meno

Si ten profifotbal představuješ trošku jako Hurvajs válku se mi zdá

Reagovat
Axelrose

Z jakého důvodu?

V rozhovoru Jurásek říká, že se cítí perfektně a v plné síle a jak si krásně odpočinul na dovolené.

Jindra řekne že vydrží pouze poločas.

Vystřídat se měl už minimálně od letošního roku hlavně Trpišovský, protože pro ten tým už není přínosem, na jeho styl fotbalu se už ostatní týmy (a hlavně Sparta s Plzní) etablovali a vědí jak na nás hrát. Navíc přestupy alá Staněk + Chorý jasně hovoří o tom, že už neví kudy kam a hlavně nectí historii a ideu sks, protože se neštítí s prostitutem luftjardou kupovat další fotbalové prostituty, kteří za peníze řeknou a udělají cokoliv.

Reagovat
meno

Dobrý, hráč to říkat může. Jenže pak tam máš hrozbu zranění, zatavení, já se vůbec nedivím, že po Provodovi, Hovorkovi, Bořilovi atd. jsou konzervativnější a nebudou ty hráče zatavovat.

Jeho styl fotbalu je dlouhodobě nejúspěšnější u nás a má zdaleka nejlepší výsledky v Evropě. Ligu sice 3x nevyhrál, ale loni udělal 85 bodů a prohrál o 2 body. Předloni měl stejnej počet a hej, všichni víme, jak ta sezona vypadala, po tom, co Křetínský navštívil o poločase sudí :) A sezona, co vyhrála Plzeň, tak měli geniálního Staňka a Slavia udělala 78 bodů. To jsou prostě furt hrozně dobrý čísla.

Reagovat
delfin

Vytřel by ti oči, kdyby Jurásek hrával pravidelně na pravým křídle. Na pozici 6 byli Zafe / Bůžek a v bráně byl Kinský? Já teda tohle v letošní sezóně čekám.

Reagovat
Axelrose

Jó, to vytřel.

Jenže kamaráde, to je větší sci-fi než to, že Babiš vrátí všechny dotace od roku 2000 a Zeman přestane bumbat

Reagovat
delfin

Já jsem, co se fotbalu týče, optimista.

Reagovat
Axelrose

Hele uvidíme.

Každopádně by to byla na začátku této sezóny jedna z mála pozitivních věcí

Reagovat
didosh

Reagovat
Mass

Bohužel tuhle sezonu Matěje trápily zranění, nejdřív kotník, pak sval, 4 měsíce byl mimo, neměl zimní přípravu. V nadstabě pak hrál všechny zápasy, 3 v základu, 2 střídal. Pokud bude zdravej a v kondici, určitě bude hrát.

Matoušek je jinej případ.

Reagovat
meno

experti tady

Reagovat
Axelrose

Tvl, Matoušek vypadal dobře při focení, na hřišti je to úplně jiný hráč.

Reagovat
didosh

Reagovat
Selänne

Matoušek byl naprostej průměrák, kterýmu vyšel úvod sezony v Příbrami.

Reagovat
mistr129

Matoušek vypadal dobře?

Reagovat
meno

Matoušek rychle běhal, měl jednu kličku, kterou lepší hráči uměli přečíst a byl línej

Reagovat
mayday

Čím kdy Matoušek působil dobře, kromě toho, že má rychlost?

On se hodí k outsiderům, kteří mají v zápase možnost brejků. Do silných týmů, který potřebují dobývat, je úplně k ničemu.

Když tehdy přišel do Slavie, tak i v rozhovorech působil jak úplnej jantar, že oni snad po něm chtějí i něco jinýho, než kopnout balon dopředu a běžet.

Reagovat
Mass

Tak třeba v tom nepovedenym zápase s Olomoucí hráli oba dva v základu.

Reagovat
Axelrose

To ale všichni na hřišti

Reagovat
M.Vaza

Mimochodem Jurečka právě ladí formu na Chodově v mekáči

Reagovat
chavi.27

A co jako? si nemuze fotbalista dat mekac snad? Btw snkdane v mekaci jsou top se mu nedivim

Reagovat
meno

Když jsem brigádničil v KFC, tak tam občas chodil Costa a Štetina A SKS ženský, Votíková se tam tehdy rozjela

Reagovat
Me2win

Reagovat
Transfermarkt

Neskutečný příběh

Reagovat
meno

A taky tramvaj tleskala

Reagovat
didosh

Reagovat
Coutinho10

už jsem ho taky viděl v Praze na jídle v OC, ale fastfood to nebyl

Reagovat
John Obi Mikel

Jarolím by mu dal

Reagovat
Luka3enko

Neříkal to náhodou Železník v nějakém rozhovoru, že chodili s Barošem a dalšíma hráčema pravidelně do McDonaldu na snídani na vajíčka, kde se potkávali s klukama co jezdili z Prahy do Liberce a snili tam co by dělali kdyby vyhráli miliardu v loterii a Baroš řekl co by, dal bych to k té druhé...takže si myslím, že návštěva McDonaldu asi nebude nic neobvyklého u profíků.

Reagovat
didosh

Reagovat
Transfermarkt

Proč by nehrál? Vždyť je to nejlepší střelec loňské i predloňské sezóny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele