Slavia správně zahrávala penaltu. Vašulín při gólu proti Karviné nefauloval, potvrdila komise

12.08., 12:42
Aktuality
Karel Rouček (© Profimedia)

Komise rozhodčích potvrdila správnost všech čtyř verdiktů, které přezkoumávala po 4. kole první ligy. Šlo o penaltu Slavie v utkání proti Olomouci, první gól Plzně v duelu s Karvinou, udělení žluté karty sparťanovi Mathiasi Rossovi v derby na Bohemians a vyloučení Jakuba Kučery z Hradce Králové v Ostravě.

Hned na začátku utkání v Edenu se přezkoumávalo u videa, zda olomoucký Jan Navrátil zahrál rukou. Rozhodčí Jan Petřík se šel přesvědčit k monitoru a poté nařídil penaltu. "Hráč Olomouce měl při střele na branku obě ruce od těla a rozšiřoval tak prostor svého těla," uvedla dnes komise v komuniké. Václav Jurečka penaltu proměnil, Slavia nakonec vyhrála 2:0.

Pozornost vzbudila úvodní trefa Plzně v utkání s Karvinou (5:0). Daniel Vašulín ve 23. minutě skóroval poté, co si odstavil bránícího Jaroslava Svozila. Ondřej Pechanec branku uznal. Podle komise správně. "Jednalo se o vzájemný souboj tělo na tělo, o přestupek se nejednalo," konstatovala.

Sporný okamžik nastal v 50. minutě pražského derby. Sparťan Ross za stavu 1:1 fauloval Václava Drchala. Podle komise bylo udělení žluté karty za bezohledné podražení soupeře dostatečné. "V souboji o míč skluzem zasáhl svojí podrážkou, která byla na zemi, patu soupeře," popsala komise. Letenští v Ďolíčku vyhráli 2:1.

Jednalo se přitom o podobný přestupek, za jaký byl ve 3. kole vyloučen Petr Juliš z Hradce Králové v zápase s Mladou Boleslaví za surovou hru. "Rozdíl byl v tom, že v případě Juliše došlo vlivem zákroku k významnému prohnutí kotníku faulovaného hráče a tím bylo ohroženo jeho zdraví. Rozhodčí mají pokyn v případě viditelného prohnutí kotníku nebo kolena posuzovat zákroky přísněji," uvedla komise.

"Votroci" nedohráli kompletní ani v neděli v Ostravě, kde byl Kučera vyloučen již v 10. minutě na základě intervence videorozhodčího za surovou hru. Filipa Kubalu zasáhl právě do kotníku, který se prohnul. "Bylo ohroženo zdraví faulovaného hráče," potvrdila komise verdikt sudího Jana Machálka. Baník přesilovku v závěru využil a zvítězil 1:0.

Komise rozhodčích se podle schváleného manuálu vyjadřuje ke čtyřem situacím, jež vyberou média. Další situace z víkendových zápasů nekomentuje.

Autor: ČTK

Komentáře (23)

Přidat komentář
kilobyte

Horší kvalitu záběrů už nemají? To natáčí z monitoru mobilem, ne?

Reagovat
r.mrazik

Překvapivě žádná chyba.

Ten Vasulin je jasný faul. Komise k hovnu..komici.

Reagovat
delfin

Vašulín . Tohle by měli rozhodčí pískat, nulová snaha čistě získat míč, prostě ho jen odhodil.

Reagovat
r.mrazik

prave, oni jsou uplne debilni

Reagovat
delfin

Ještě je to na něm vidět, jak toho hráče pozoruje několik sekund předtím. Že mu nejde o nic jiného.

Reagovat
r.mrazik

akorat delaji z lidi blbce,kdyz si to snazi nejak obhajit

Reagovat
delfin

Čím chtějí odůvodnit, že šlo o zákrok tělo na tělo, když je vidět, že ten obránce byl už ve vzduchu?

To je na protestní dopis komisi.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
mistr129

Reagovat
Skalda29

Kdyby běželi do sebe a střetli se tak ok, ale on se podíval a dál bodyček, vždyť to se normálně píská ne Svozil tím výskokem taky moc nepomohl no. Ale slabý výkon Karviné

Reagovat
Firkraag

Kdyby byl v držení balonu, tak ještě ok, ale takhle je to jasný faul. Ještě bych chápal, kdyby to pustil, kdyby před tím pustil zákrok Fleišmana, ale ten dostal ŽK.

Jinak bych ocenil, že obě ČK udělil rovnou a nečekal alibisticky na VAR.

Reagovat
BaggioRoberto

Klasicka komise vse spravne posouzene. Faul Vasulina jasny, psali to hned i fanousci Plzne. Nevim jak se ma fotbal posouvat, kdyz nejen rozhodci, ale i komise proste nepoznaji spravne vyhodnoceni situace.

Reagovat
czechfant94

“ Jednalo se o podobný přestupek jako v utkání 3. kola FC Hradec Králové – FK Mladá Boleslav, kdy hráč domácího družstva č. 17 byl vyloučen za surovou hru.” Nicméně Ross hraje za Spartu, proto byla ŽK udělená správně

Reagovat
lvrpl

OT.

Ešte som nebol v CZ na futbale, ale budem v Prahe keď bude na Sparte hrať Ostrava. Bude sa dat kúpiť lístok, alebo beznádejne výpredaje?

Dik za odpoved

Reagovat
Luka3enko

Velmi pravděpodobně půjde. Teď se do volného prodeje dostává víc volných lístků jak loni, kvůli tomu že změnili systém.

Reagovat
Luka3enko

ale musíš sledovat kdy to půjde do volného prodeje a v ten moment to koupit. Tam to pak mizí hodně rychle.

Reagovat
John Obi Mikel

Zrovna na Baník asi vyprodáno bude, takže musíš sehnat lístek včas.

Reagovat
Luka3enko

Tak vyprodáno je cca 40 domácích zápasů v řadě takže to je prakticky jistota, ale lístky jdou za mě teda shánět líp jak loni teda, ale zase jsou pořád prázdniny no.

Reagovat
FCSL

Tak jestli je tohle regulérní gol, tak bych ted očkoval útočníky, at tekhle hrajou. Pro obránce strašně těžký, koukáš na míč, chceš hrát míč a rozeběhlej útočník ti dá takový tělo bez balonu... Kdyby to bylo o chvíli dýl a míč v souboji mezi nima, tak neřeknu, ale tohle jasnej faul

Reagovat
Fernando_Torres

Né že bych měl až takovej problém s pouze žlutou pro Rosse, ale to vysvětlení to je zase k zblití... Pedály na patu jsou tedy bez hrozby červené, protože pata se vám narozdíl od kotníku nemůže prohnout? No a ten Vašulín to už je úplnej vtip, jakmile je hráč ve vzduchu a nemá se jak zapřít, tak pokud útočník nehraje v tom souboji míč, tak tohle přece musí být faul

Reagovat
kilobyte

Tam jde spíše o to, že to bylo z boku. V Hradci to bylo z vrchu. Což je pak znát na síle.

Reagovat
Luka3enko

Za mě teda faul na Rosse ani Juliše není na červenou. Zase z toho nedělejme balet a nehledejme nějaké bad images. Co se týká Vašulína tak bych to taky nepískal, ten obránce do toho šel prostě blbě. Spíš mě sere, že je v tom bordel a msto toho, aby se to sjednocovalo tak to každý zápas pískají jinak a nakonec to komise nějak omluví.

Reagovat
smazaný uživatel

Komise by se měla zabývat především rozhodčím zápasu Drnovice - Slavie dorost, který připustil kombinaci dresů bílá - vyblitá zelená.

To pořád čteme, jak jde český fotbal nahoru, marketing, televizní práva a bla bla bla

a potom vidíme v TV tohle.

Jak by řekl Josef Csaplár, je toto dobrá propagace produktu fotbal?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele