Slavia byla doma nejnavštěvovanější tým v lize za posledních 19 sezon

31.05.2023, 19:49
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (42)

Přidat komentář
Salfovic

A to by někteří chtěli stavět obří stadion.

Reagovat
Mass

Brňák fanoušek, když se podívá na návštěvy z devadesátek a současný stav, kdy se mrňavý stadion "vylepšuje" mobilními kontejnery, musí brečet.

Reagovat
Cotton

Reagovat
didosh

Reagovat
wyqinac

Je to hrozny, kdyz clovek vidi na tech devadestkach, jakej je v Brne divackej potencial a nenajde se investor, co by do toho neco pumpnul. I kdyz samozrejme soucasnej stadion je vec druha. Ale nejvetsi mesto v republice ma 3 tymy v lize a druhy nejvetsi misto ma jeden tym na pomezi 1. a 2.

Reagovat
kilobyte

A je tam ten potenciál? Nebyla to spíše nějaká anomálie, která se už nemůže opakovat?

Reagovat
smazaný uživatel

Svého času na Hradec přišlo 30+ tisíc diváků, dneska by neudělali 10 tisíc i kdyby bylo vstupný zadarmo. Přitom dřív lidi chodili i na stojáka koukat na fotbal, co se hrál na škváře.

Reagovat
wyqinac

nerikam, ze se tam musi opakovat 20k prumerna navsteva, ale kdyz se tam bude hrat dobrej fotbal, tak vzhledem k tomu, jak je to velky mesto, tak si to fanousky urcite najde.. Podivej na Plzen, to bylo jeden rok druha liga, druhej rok prvni a takhle dokola, kdyz byli v prvni lize, navstevnost meli 3-4k. Pak se udelali nejaky tituly, pohary a dve sezony v poslednich letech dali do konce nejvyssi navstevnost v lize a myslim, ze okolo tech 9-10k se od ty doby drzi. Tak mi nerikej, ze aspon tech 10k prumernou navstevnost by nedali v 3x vetsim meste. (samozrejme vsechno je podmineny sportovnim uspechem)

Reagovat
kilobyte

Ano, když se tam bude hrát dobrý fotbal (někde na úrovni Slovácka), tak se k těm 10k dostanou. Jenže to v nejbližší době asi nehrozí.

Reagovat
wyqinac

tak proto jsem uz v puvodnim prispevku psal, ze je skoda, ze se nenajde investor, kterej by z toho tymu neco udelal, momentalne hrajou prave jako ta plzen 15-20 let zpatky

Reagovat
kilobyte

Tím pádem je ten jejich potenciál, ale skoro stejný jako u půlky ligy.

Reagovat
Ronaldo.com

https://www.csfotbal.cz/prvni-liga/sezona/2022-2023/klub/fc-zbrojovka-brno/13/divaci?dv=1&pj=0&ok=0&dk=0 pár dobrých návštěvností tam bylo i letos... na slávku dokonce vyprodáno... věřím, že kdyby ten stadec stál aspoň trošku za to a hrál se aspoň průměr v lize kolem těch 10k by ten průměr být mohl... kdyby se hrálo o poháry klidně by to na chvilku mohlo vyletět i na těch 15k. Ale vzhledem k tomu na čem se hraje a jak se hraje a taky hlavně jaká panuje atmosféra kolem toho klubu to v dalších letech neočekávám... budeme zase rádi za 3k v druhé lize

Reagovat
kilobyte

Na Slavii a Spartu je skoro všude velká návštěva, to není měřítko. Na začátku sezóny to Brnu šlapalo a hrálo v popředí a přesto kromě prvního zápasu, Slavie a Sparty moc lidí nechodilo.

Reagovat
Ronaldo.com

tak pro mě spoustu těch náštěv bylo spíš zklamáním to je pravda... tak či tak si myslím, že za dobré konstelace by těch 10k chodit mohlo, ale 30ti tisícovej stadion už se dneska asi vyprodávat nebude...

Tak či tak nás stejně čekají další roky utrpení, takže je to fuk...A dokud se Zbrojovka neuvědomí a nepřístoupí k tomu všemu aspoň s troškou pokory, když už s ničím jiným, tak si lidi zpátky nezíská...

Reagovat
delfin

Hrozný to není, ale je to škoda.

Reagovat
Cotton

Reagovat
kilobyte

Jak hodně jsou ty čísla reálná? Jsou vypovídající ohledně skutečné návštěvnosti?

Reagovat
mistr129

Těžko říct, většina klubů se ohání tím, že počítá skutečné průchody turniketem, ale to by pak asi těžko mohly někdy zahlásit vyprodáno

Reagovat
ratusek

Dost často se hlásí "na dnešní zápas bylo vydáno x vstupenek" takže těžko říct kde je reál, navíc aspon v hokeji se ty návštěvy celkem přifukují

Reagovat
Mass

Rozumím, že klub vypadá líp u investorů, pokud má větší návštěvy, na druhou stranu ze vstupenek se taky platí daň a kdo by chtěl platit víc?

Reagovat
kilobyte

Tak ty lístky můžeš "dávat" i zadarmo, ne? Třeba prodáš 5k permic, 5k lístků a 3k dáš sponzorům atd. Z toho přijde 8k a ty ohlásíš 13k.

Reagovat
Losinho

Na Slavii se hlásí fakt jen ty průchody turniketem, proto se taky tolik řeší systémy odhlašování permanentkářů ze zápasů atd. VIP je ale oddělený, tak tam nevím, jestli je to počítaný stejně.

Reagovat
patas92

V případě mistrovské sezóny Baníku stoprocentně. Tam ses na jarních zápasech ani nebyl schopný dostat ze spodu ochozu nahoru, protože se sedělo i na schodech.

Reagovat
didosh

Jj tam to praskalo ve švech a některé zápasy byla kapacita i překročena...

Reagovat
wyqinac

vim ze v podcastu za carou rikali, ze to vlastne kazdej tym dela jinak, ze by se to melo sjednotit. Nekde pocitej pruchod turniketama, nekde prodany vstupenky, nekde mozna jeste jinak..

Reagovat
oli9

Kolem toho roku 2001 to byla teda5 slušná bída

Reagovat
Salfovic

A to jsme měli nejsilnější repre v historii.

Reagovat
erudovanyodbornik

Tak tehdy dominovala Sparta a asi to bylo pro fanoušky nuda.

Reagovat
Nieuwendyk

To Brno je strašná škoda. A bída. Obrovská bída. Za to by měl někdo viset. Když ne ten Bartoněk, tak Švancara rozhodně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

pekna navstevnost

kdyby na sparte nebyli v kotli pice,tak to mohlo byt jeste vetsi

Reagovat
ratusek

Ale tak od nové sezony už to bude v pohodě ne?

Reagovat
r.mrazik

myslim,ze by melo

do te doby,dokud se bude darit...pak zase zacnou vymyslet kraviny

a nebo do prvniho zapasu v poharech,kdy se neudrzi a budou rasisticky urazet soupere

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Na Spartě reálný, na Slavii tomu moc nevěřim co bylo občas vidět za záběry, to vypadalo až komicky :)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak u Slavie je jasný, že jsou ta čísla vycucaná z prstu, protože s jejich mindrákem chtěli být aspoň v něčem nejlepší a na hřišti to nešlo, tak si vymýšleli aspoň větší návštěvu.

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
Mass

Z občasných záběrů spíš vypadají komicky ti dementi, co se scházejí na Letné, huhuhu

Reagovat
Muffi

Zajimalo by me, proc u nas fotbal netahne.

V Belgii v kluby prumer nad 16 500 a 3 dalsi 12000.

Reagovat
smazaný uživatel

stadiony, v belgii jsou sice často starý, ale maj prostě vyšší kapacitu. Na Spartě a na Slavii se docela dostkrát za sezonu vyprodá, mít stadion o velikosti top belgickejch klubů by tu návštěvnost zvedlo (ale neříkám, že bych takhle velký stadiony stavěl, prostor na zvětšení nicméně minimálně u Sparty na třeba 23k je). V Brně je diváckej potenciál u stabilního klubu 10-15k, bohužel stadec ruina, realita tudíž 6k, potenciál Bohemky v klidu taky třeba 8k, hodně zápasů vyprodaj, stadec špatnej takže 5k, v Hradci a v Pardubicích letos azyly, to tu návštěvnost taky táhne dolů, snad bude příští sezonu zvlášť Hradec mít průměr alespoň 6k, Baník letošek katastrofa a nehrajou prostě na fotbalovým stadionu atd.

Plus v Belgii bude i lepší lokalní patriotismus, v Čechách si furt na ligu a obecně úroveň fotbalu stěžujeme

Reagovat
Mass

V Olomouci, Liberci a Teplicích mají celkem dobré stadiony a stejně návštěvy pod 4k.

Reagovat
smazaný uživatel

to něco mění na 2 ligových azylech, nevyhovujících stadionech v 2. a 3. největším městě a menších stadionech topklubů?

V Belgii je taky pár klubů na který chodí pod 4k

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele