Škriniar vyhlíží start na třetím ME, uplynulý rok hodnotí velmi pozitivně

11.06., 22:37
Aktuality
Milan Škriniar (© AFP)

Milan Škriniar (29) povede slovenskou reprezentaci na mistrovství Evropy v Německu s kapitánskou páskou. Stoper PSG, jenž si zahrál i na předchozích dvou kontinentálních šampionátech, věří, že Slováci jsou nyní v porovnání s minulými turnaji jako tým silnější.

Jejich hlavním cílem je postoupit ze základní skupiny E, kde se utkají s Belgií (17. června ve Frankfurtu), Ukrajinou (21. června v Düsseldorfu) a Rumunskem (26. června ve Frankfurtu).

"Kluci mají za sebou dobré sezony v klubech. Na předchozím Euru byli v top formě Marek Hamšík a Juraj Kucka, který je stále ve vynikající kondici. Předtím to byli Martin Škrtel nebo Jano Ďurica. Teď máme zase jiné hráče, kteří jsou oporami ve svých klubech i v národním týmu," řekl Škriniar, který se na Euru 2016 ve Francii podílel na postupu Slovenska do osmifinále.

O pět let později už slovenský tým v základní skupině ME neuspěl, přestože do ní vstoupil výhrou 2:1 nad Polskem. Další body však nepřidalo, prohra 0:1 se Švédskem a debakl 0:5 se Španělskem stačily pouze na třetí místo ve skupině. Proti Polákům vstřelil vítězný gól právě Škriniar, který v 69. minutě překonal Wojciecha Szczesného.

V Německu by se gólovému repete nebránil. "Doufám, že nějaké góly dám, ale od toho tam nejsem. Proti Polsku to bylo skvělé, ale nemělo to kýžený výsledek, protože jsme nepostoupili ze skupiny," nechal se slyšet stoper, který v uplynulé sezoně odehrál za PSG 32 zápasů, z toho 24 v Ligue 1. V lednu ho vyřadilo ze hry zranění kotníku, následovala operace a téměř tříměsíční absence na hřišti.

"Sezonu bych rozdělil na dvě poloviny, před zraněním a po něm. Předtím jsem byl jedním z nejvytíženějších hráčů v týmu. Po zranění jsem měl být mimo hru čtyři a půl měsíce, ale podařilo se mi vrátit o dva měsíce dřív. Mohl jsem se připravovat na mistrovství Evropy, nebral jsem to tak, že jsem vypadl ze základní sestavy. Rok ale hodnotím velmi pozitivně, první v nové zemi a novém klubu, tři trofeje a semifinále Ligy mistrů," prohlásil Škriniar, který s PSG vyhrál francouzský titul, Superpohár a Francouzský pohár.

Pár dní před startem Eura se cítí skvěle: "Celou kariéru je moje hra postavená na fyzické hře a od návratu jsem stoprocentně připravený. Můj kotník drží a věřím, že bude držet i nadále." Přestup z Interu do Paříže vnímá jako posun v kariéře: "Určitě mi to sedlo, nikdy jsem přestupu nelitoval. Je to vynikající klub po všech stránkách."

Návrat po zranění pro něj nebyl jednoduchý, nedostával tolik prostoru v sestavě. Nemá však informace o tom, že by s ním byl klub nespokojený a uvažoval o jeho prodeji. Nedělá si starosti ani s kritikou, která se objevila v médiích. "Moc tyhle věci nečtu, ale moji rodinu to mrzí ptá se na to. Pak to mrzí i mě, ale od klubu žádné negativní informace nemám," dodal.

Autor: Livesport.cz / TASR

Komentáře (16)

Přidat komentář
Simas92

Je to zajimave ze jsou Slovaci 2. nejvetsi outsider celeho turnaje, tzn. 23. tym, horsi je jen Gruzie dle sazkovek.

Pritom maji velmi slusny tym a par hracu i v super forme. Podle me postoupi ze skupiny uplne bez problemu. Je pravda ze nemaji moc zvucnych jmen ale na ty se nahraje.

Reagovat
Witcher

Maj gólmana a jednoho obránce řekl bych že sou hodně v piči.Ale fandím jim

Reagovat
Simas92

Je pravda ze jim take fandim, ale ten tym je kvalitou papirove cca stejne s tim nasim (dle TM o 20% nizsi cena ale my mame mladsi tym takze vyssi ceny stejne vykonnych hracu v prumeru) a maji asi jeste lehci skupinu. Navic je kazdy podceni, porazit Slovensko bude i Ukrajina nebo Rumunsko vnimat jako neprilis prestizni povinnost.

Nevim jestli zrovna golmana maji super, ale maji nasledujici: Hancko, Vavro, Skriniar, Lobotka, Hrosovsky, Duda, Benes, v utoku celkem slusny Bozenik a Haraslin ma formu jak blazen uz asi dva roky. Nevim jak hraji spolu ale ta cisla maji jejich hraci fakt super za tuhle sezonu.

Podle me postup ze skupiny.

Reagovat
vladino10

Lobotka je super hrac. Ale áno, na roky 2015-2018 keď sme mali repre v tope to asi nemá...

Kozacik/dúbravka chytali skvele, v obrane pekarik, bundesligova stálica,top skrtel, ktorý si s kreativnym duricom sadli ako rit na serbel. V zálohe hamsik a kucka, vpredu na slovenské pomery geniálny weiss, ktorý keby mal rád futbal, tak kľudne mohol hrať základ v top 5 ligách v kluboch co hrajú v Európe. Takisto kvalitný Mak, pamätám si ako si ešte za Norimberg vodil Schmelzera, až kým nedal na sociálnu sieť status, že tréner je kkt..

A na hrote nemec, ktorý nebol nejaký virtuóz, ale mal dva metre, vyhral mrte súbojov a priplietol sa k pár gólom, taky fullkrug pre chudobných.

Ak to poeovnavas s týmto, tak áno, sme v prdeli. Ale inak to až tak nahovno nie je, lobotka, brankári, skriniar a hancko majú kvalitu. Aj keď je pravda, že na krajoch obrany a asi aj útoku horime.

Reagovat
ratusek

Počkej to fakt Mak udělal? Jako takhle přímo?

Reagovat
janinho

hej, hned to sice stiahol ale zjavne nevedel ako internety funguju

https://sportnet.sme.sk/spravy/hrac-norimbergu-mak-vynadal-cez-twitter-trenerovi/

"Sorry, bol som pod vplyvom emócií!!! Zabojujem a neprestanem sa usilovať!!"

Reagovat
vladino10

Áno, presne takto priamo. A ľudia mu yam do komentárov písali, že nech to zmaže, že sak dostane v klube napicu, tak to zmazal...len už bolo neskoro

Neviem, ten chalan rovnako ako weiss alebo stoch mohli mať úplne inú kariéru. Len tak...rovnako ako v Čechách majú ti vaši hráči s potenciálom smolu na zranenia, tak u nás zas mame smolu na to, ze im to niekedy nemysli

Reagovat
celeb

plus on bol magor celkovo, magnet na cervene karty s simulant par excellence. Teda niezeby bol az taky presvedcivy, ako ze to casto naivne skusal (raz tak dostal 2. zlutu v repre).

Ako vedel dat gol z nicoho, ale aj byt uplne mimo hry a namosurene sa tam prechadzat, ked nebol s niecim spokojny... tazka povaha a za mna dobre, ze nesiel na Euro.

Reagovat
vladino10

Nie že raz tak dostal druhu žltú v repre. On dostal drubu žltú v repre za simulovanie niekedy v 30. Minúte kľúčového zápasu kvalifikácie na MS. Ak by to vtedy neurobil, ideme do baráže. Takto sme šli do riti.

Ako to píšem vyššie, on aj Weiss boli za mňa na pomery SK repre nadštandardné krídla. Avšak mohli byť oveľa lepší.

Reagovat
celeb

+ este aj Stoch. Za mna z nich bol Weiss futbalovo najlepsi, skoda tej hlavy. A zial, nezlepsilo sa to, co bolo vidiet v Slovane v Europe. Namiesto pomoci timu vyrovnat zapas okamzita cervena po prichode na ihrisko. To su taki RNG zolici, nikdy nevies, ci potopia supera alebo teba . Necudujem sa trenerom, ze od nich davaju ruky prec, ak sa len trochu da.

Reagovat
vladino10

Reagovat
Gremlin

Geniálny Weiss? Takto sa tu zdiskreditovať.. Nielen ľudsky ale aj futbalovo je a vždy bol úplný primitív bez mozgu. Čo ho ťahalo za mlada boli konexie a jedna kľučka, ktorú dokopy vedel. Nebol ani tvorivý ani gólový. Neskôr sa plne ukázalo, že vôbec na špičkový futbal v Europe nemal. Vo veľa reprezentačných zápasoch keď sme nehrali proti San Marino a podobným bol brzdou týmu a kazičom morálky. Mak mal možno dobrú jednu alebo dve sezóny aj to mu ešte lichotím, inak bol skoro vždy bez formy.

Tím máme podpriemerný. Aj Maďarsko či Albánsko hrajú lepší futbal. Vyše dekádu hráme prakticky bez utočníkov, nemastný-neslaný futbal v ktorom nie že nie je tvorivosť ale ani schopnosť nejak kontrolovať hru či dať si pár lepších prihrávok v útočnej tretine. To súvisí ale hlavne s tým, aký zaostalý typ antifutbalu sa u nás hrá už od mládežníckych kategórii. Rozdiel je teraz iba v tom, že máme celkom takticky zdatného trenéra, čo vie tím pripraviť na súpera a nie komikov čo sme tam mali v minulosti. Je aj tak zázrak, že sme postúpili a bude to tak isto ako v predchádzajúcich obdobiach: budeme hrať na 0:0, prípadne sa modliť za to že tam padne nejaký kaleráb a potom betónovať do konca zápasu. Slovenské zápasy môže pozerať iba masochista.

Reagovat
vladino10

Dobre

Reagovat
r3

Velmi by som krotil to "uplne bez problemov"

Tie vykony aj vysledky su ako na hojdacke, uplne v klude to moze skoncit s nula bodmi v skupine. A pri nejakej kozmickej konstelacii si viem predstavit, ze vyhraju aj skupinu. Ak by som si mal tipnut, tak realisticky je to na tretie miesto v skupine s 2-3 bodmi.

Reagovat
Emmett Brown

Čisto papierovo už keď porovnám náš káder s kádrom Rumunska, s ktorým sme v skupine, tak mi vychádza ten náš výrazne silnejší. Nemáme hroťáka a pravého obrancu, zbytok je slušný.

Reagovat
772jozef

Ak budú hrať to čo hrali v kvalifikácii tak budú fackovaci panáci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele