Sima při debutu zařídil historickou výhru Brestu. Neskutečná noc, zářil spokojeností

Dnes, 12:59
Aktuality
Abdallah Sima rozhoduje (© AFP)

První start v Lize mistrů a rovnou i vítězná trefa. Taková je vizitka Abdallaha Simy (23) z utkání, ve kterém Brest na úvod ligové fáze porazil Sturm Graz 2:1. Pro francouzský celek šlo o vůbec první zápas v milionářské soutěži a senegalský útočník, který se proslavil v Česku, se tak postaral o historický triumf.

Skoro už by se chtělo říct, že má věk na to, aby se usadil v jednom klubu a vypracoval si v něm pevnou pozici. Jenže Abdallah Sima dál cestuje Evropou. Po Stoke, Angers a Rangers ho Brighton zapůjčil do francouzského Brestu.

Zdá se, že časté změny prostředí nemají na senegalského útočníka vliv. Alespoň to naznačil úvodní duel ligové fáze Ligy mistrů, v němž při svém debutu gólem rozhodl utkání proti Sturmu Graz a postaral se o historické vítězství celku ze severozápadu Francie.

Od UEFA si odnesl cenu pro hráče utkání a pochvalný komentář od odborné komise. "Velmi dobře si rozuměl s útočníkem Ajorquem a z levé strany se dobře zapojoval do kombinace. Jakmile získal balon, nakládal s ním velice chytře a nakonec se postaral i o druhý gól Brestu."

Sám Sima byl po vydařené premiéře v elitní evropské soutěži nadšený. "Neskutečná noc," zářil bývalý hráč Slavie, která jej přivedla v létě 2020 a o rok později prodala do Brightonu. "Věděli jsme, že to bude důležitý zápas, chtěli jsme vstoupit do Ligy mistrů vítězně, obzvlášť, když šlo o klubovou premiéru."

Sima rozhodl o výhře v 56. minutě, když se dobře zorientoval v pokutovém území, našel si odražený míč a efektivně z otočky vypálil.

"Je to o zkušenostech. V prvním poločase jsem se snažil najít prostor, ale bylo to složité. Ve druhém poločase jsem se přesunul blíž k Ajorquemu a bylo to chytré rozhodnutí. Umí velice dobře podržet či sklepnout balon, takže jsem jen čekal na příležitost, která přišla," popsal gólovou akci senegalský ofenzivní univerzál.

V příštím utkání vycestuje Brest do Salcburku, následuje domácí duel s Leverkusenem a poté už dojde na Simův návrat do Prahy. Ve čtvrtém kole ligové fáze francouzský celek na Letné vyzve Spartu.

Autor: Livesport.cz / Jakub Dvořák

Komentáře (4)

Přidat komentář
$dolar$

Kdo byl nejlepsi hrac, co kdyz hral za nase kluby?

U par tymu je to izy -

Teplice - Dzeko

Banik - Baros

Sparta - Nedved/Rosa

Slavia - ?

Plzen - ?

Reagovat
ACSeRw!n

Sparta - Kvasnak

Slavia - Bican

Plzen - Horvath

Reagovat
Seydou Doumbia

Sakho dobrý přehled ve vápně s tou otočkou

Reagovat
ACSeRw!n

proti Panakovi si neskrtne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele