Sigma Olomouc má dalšího zájemce o koupi, uchází se o ni investiční skupina Kaprain

Dnes, 10:07
Aktuality
Fanoušci Sigmy Olomouc (© Profimedia)

Sigmu Olomouc chce koupit investiční skupina Kaprain miliardáře Karla Pražáka, která vlastní i hokejovou Spartu. Hanácký klub s ním zahájil jednání a čeká na první nabídku. Aktuálně pátý tým prvoligové tabulky o tom informoval na webu.

Pětapadesátiletý Pražák je podle časopisu Forbes 43. nejbohatším Čechem s majetkem v hodnotě zhruba 12 miliard korun. Kromě Sparty, kterou koupil v květnu 2019, vlastní chemičku Synthesia nebo vydavatelství Mafra.

"Spolek SK Olomouc Sigma MŽ, který je majoritní akcionář olomoucké Sigmy, obdržel nabídku k zahájení jednání o odprodeji klubu od tuzemské investiční skupiny Kaprain. Výkonný výbor spolku na svém zasedání v pondělí 23. září tuto nabídku přijal. Prvním výsledkem jednání by měla být indikativní nabídka předložená skupinou Kaprain," stojí v prohlášení.

Kaprain není prvním zájemcem o vstup do olomouckého klubu. V červenci Sigma informovala o jednání s americkou společností Blue Crow Sports Group, která vlastní mimo jiné druholigový Vyškov nebo španělské Leganés. Klub zadal posouzení nabídky poradenské společnosti.

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
Kryptos_

Lepší zájemce už asi nepřijde, snad to vedení Sigmy vezme

Reagovat
vitecek15

Těžko posuzovat, když nic nevíme. Zatím si sami vystačíme. Ano, majoritní (a bohatý) vlastník by se hodil, ale jde to i bez něj. Aby si zas nevymyslel nesmyslný věci, který ve finále Sigmě vůbec nepomůžou.

Reagovat
kilobyte

Jakože by třeba nový majitel nechal mlátit fanoušky Sigmy kvůli transparentům? Takový magor snad nikdo není.

Reagovat
vitecek15

Myslím tím, aby si z toho neudělal dojnou krávu a nevysral se třeba na koncepci rozvoje klubu už od mládeže. Protože o to třeba vrány z USA mají zájem. Tahat sem cizince a naše nenechat hrát.

Reagovat
kilobyte

Sigma ale moc koncepci nemá.

Reagovat
vitecek15

Ale jo, furt je stejná. Vychovat mladé hráče, začlenit do áčka, prodat. Takto by měl fungovat každý menší tým. Kvalita mládeže na to je, trenéři ještě taky, zázemí jakbysmet.

Reagovat
Zephyr

Sigmě (a potažmo celé lize) přeju dalšího silného majitele. Ale jestli se v budoucnu přimotají k nějaké aféře, tak s jejich jménem se ty vtipy o kaprlize budou psát samy

Reagovat
fantomas10

Reagovat
Uwe háže buly

Kapříci připluli.

Reagovat
Sosi

Jako super, cim vic silnych majitelu, tim lip. Jen nevim, jak budou kousat, az tech silnych bude 10 a nekdo bude muset byt desaty....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele