Sheffield sestoupil rovná se špatná zpráva pro Aston Villu. Archera nuceně vykoupila zpět

11.07., 18:22
Aktuality
Cameron Archer (© AFP)

Aston Villa během uplynulého léta prodala útočníka Camerona Archera do Sheffieldu United, jako bumerang se jí ovšem rodák z Walsallu vrátil po roce zpátky. Dohoda mezi oběma kluby totiž byla taková, že pokud The Blades spadnou z Premier League, bude muset birminghamský celek hráče vykoupit znovu do svých řad. A právě k naplnění přesně této podmínky ve finále skutečně došlo.

Vypadá to trochu jako hostování, ale hostování to není. Potřebný a chtěný přestup The Villans také ne. Ale jak se říká, co si bafuňáři loni čtvrtého týmu anglické nejvyšší soutěže uvařili, to si musejí sníst. Za dvaadvacetiletého forvarda z kořeny z Jamajky inkasovali od protistrany ze South Yorkshire celkem 18 milionů liber, jenže tuhle sumu si na účtu nechat nemůžou. Údajně až 14 miliónů totiž musejí vrátit, neboť se do puntíku vyplnilo to, co si v Birminghamu nepřáli.

Odvrátit sestup do EFL Championship se prostě Sheffieldu nepodařilo a s touto skutečností byl spjatý i osud Archera. Již během února web SheffUnitedWay přinesl zprávu, že hráč nefiguruje v dalších plánech vedení, ale že ho prodávat složitě na jinou adresu nebude muset. Zkrátka mu bude stačit jen vrátit, co si za zhruba 4 milióny "zapůjčil” a co nadále nebude potřebovat. Už tehdy byla družina z Bramall Lane na padáka, vlastně se počítalo s tím, že Archer nezůstane. "Můžeme potvrdit, že se Cameron Archer vrátil do Aston Villy dle podmínek původní smlouvy o přestupu,” stálo ve čtvrtečním prohlášení SUFC.

Archerův aktuální problém je, že ho údajně nechtějí ani v Aston Ville. Jak uvedl v podcastu The Inside Track skotský byznysmen Keith Wyness, bývalý generální ředitel klubu, i když musela být aktivována klauzule o zpětném odkupu, bude se hráči hledat nový zaměstnavatel. Archer se v minulém ročníku tak trochu svezl se svými spoluhráči a nevábnými výsledky a rozhodně neprožil produktivní období. Ve všech soutěžích ve 32 zápasech zapsal 4 branky, z toho jednu z nich krátce před vánočními svátky právě v duelu s Aston Villou.

Autor: Patrik Sandev / sufc.co.uk, sheffunitedway.co.uk, footballinsider247.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
Hurrikane

Jako backup za Ollieho je v pohodě. Určitě lepší než Duran..

Reagovat
VTID94

Tiež si myslím že by sme si ho mohli nechať ako backup za Ollieho a Duran nech pekne ide. Snim budu len problémy

Reagovat
Seydou Doumbia

Co udělal Duran?

Reagovat
VTID94

Nejaký bordel na twitteri dostal tam pekný náklad a väčšina ho už vyháňala. Neviem presne čo to bolo. Ale ani jeho herný prejav moc nemusím. On keď si povie že sa mu nechce tak sa mu nechce. Veľmi sa mi začína podobať na Balotelliho

Reagovat
VTID94

Prečo by nás to malo štvať?

Predali sme odchovanca za 18 mega ( podľa tohto článku), čo sú čisté prachy do kasy.

A kúpime ho za 14 ( podľa tohto článku) a to sa rozpočíta podľa zmluvy.

Plus by u nás nedostal minulú sezónu asi ani minútu. A teraz má skoro full sezónu, síce v tragickom Sheffielde , ale predsa su to nejaké skúsenosti.

Reagovat
Chytrej Jenda

Přesně. Naopak je to co jsme provedli s Archerem, Ramseym a Philogenem je naprostej masterclass s ohledem na finanční pravidla.

Reagovat
VTID94

Ramsey sa asi nevráti ale o Philogena sa tiež snažíme. Tiež tam máme klauzulu

Reagovat
Spikous

Ja by som sa vôbec nečudoval keby sme navyše Archera predali ďalej za takych 20 miliónov

Reagovat
VTID94

Čítal som aj taku správu že sa s ním nepočíta. No uvidíme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele