Shaqiri si hledá nové angažmá, bývalý švýcarský reprezentant skončil v Chicagu

14.08., 20:57
Aktuality
Xherdan Shaqiri si bude hledat nové angažmá. (© AFP)

Švýcar Xherdan Shaqiri po roce a půl rozvázal smlouvu s Chicagem Fire. Vítěz Ligy mistrů s Bayernem Mnichov a Liverpoolem za americký tým v MLS nastoupil naposledy 18. května. V červnu byl s národním týmem na mistrovství Evropy v Německu, po kterém ukončil reprezentační kariéru.

"Po diskuzích s Xherdanem jsme se shodli, že rozchod je v nejlepším zájmu všech stran,," řekl sportovní ředitel Fire Georg Heitz. Shaqiri odehrál za Chicago 75 soutěžních zápasů, v nichž zaznamenal 16 gólů a 20 asistencí. "Věřím, že je ten správný čas zkusit něco nového," uvedl Shaqiri.

V Evropě hrál také za Basilej, Inter Milán, Stoke a naposledy Lyon. V národním týmu Shaqiri absolvoval 125 zápasů, v nichž dal 32 gólů. Během 14 let nastoupil na sedmi velkých šampionátech.

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
Damis

Prý má jít do Baníku

Reagovat
FiX

Spartu by ještě dal ne?

Reagovat
Seydou Doumbia

Herní inteligencí a myšlenkou asi jo, ale podle mě tohle je přesně ten typ fotbalisty co by na trávníku pochodoval celý zápas a spoléhal, že mu výjde 1 klíčový okamžik za zápas.

Reagovat
Csaplárova past

A on by vyšel

Reagovat
Seydou Doumbia

to se neví

Reagovat
Remt

A byl by z toho dost pravděpodobne gól sezóny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele