Ševčík zavrhl stěhování do Jablonce, nepřesvědčil ho ani vysoký plat

09.09., 10:49
Aktuality
Petr Ševčík (© Profimedia)

Jablonecký boss Miroslav Pelta (59) byl v závěru přestupového okna ochotný praštit se přes kapsu a získat do severočeského klubu velkou posilu z vršovického Edenu. Políčeno měl na zkušeného záložníka Petra Ševčíka (30), jenž má od vicemistra zelenou k odchodu. Jenže nakonec podle informací serveru inFotbal.cz neuspěl, i když měl hráč dostat královskou gáži vyšší než půl milionu měsíčně. Při námluvách neuspěla ani Mladá Boleslav.

Obvykle to v posledních letech bývalo tak, že se hráči z Jablonce stěhovali spíše do Slavie. Opačným směrem pak klub z Vršovic poslal některého z talentů. Časy se ale mění a tentokrát si severočeský klub dělal zálusk na zkušenou oporu Slavie. Na konci transferového okna chtěl podle informací inFotbal.cz získat záložníka sešívaných Petra Ševčíka. Zkušený hráč nemá v týmu z Edenu místo v sestavě a vedení vicemistra mu oznámilo, že si může hledat angažmá, což potvrzuje i fakt, že chybí i na soupisce pro Evropskou ligu.

Ševčík, který se ve slávistickém dresu blýskl na evropské scéně třeba dvěma výstavními góly do sítě Chelsea, se začal rozhlížet po novém angažmá. Laso okamžitě přiletělo z Jablonce, který byl ochotný hráči nabídnout finance velmi podobné těm, na které dosáhne nyní v Edenu. Pelta měl slibovat více než půl milionu korun měsíčně, což jsou na Jablonec velice štědré podmínky. V hledáčku měla Ševčíka i konkurenční Mladá Boleslav. Ta proklouzla do základní fáze Konferenční ligy a zkušený záložník by se jí mohl náramně hodit.

Výsledek je takový, že oba kluby dostaly košem. Ševčík nechtěl udělat ukvapené rozhodnutí. Ve Slavii má smlouvu, z klubu ho nic nevyhání, pokud tedy přijme to, že se na podzim nedostane tolik na hřiště. V Chance Lize mu nejspíš trenér Jindřich Trpišovský nějakou šanci dá, ale v Evropě si nekopne.

Hráče by navíc lákala varianta, že by si vyzkoušel zahraniční angažmá. A během podzimu může mít hráčův agent dostatek prostoru najít pro Ševčíka novou fotbalovou adresu. Kdyby kývl na nabídku z tuzemska, v zimě by se žádný odchod za hranice konat nemohl, protože by si v této sezoně zahrál již za dva týmy.

Rodák z Jeseníku má v Edenu kontrakt do 30. června 2026. V sešívaném dresu dosud nastoupil do 155 soutěžních duelů. Vstřelil jedenáct branek a na dalších 36 přihrál. Do Edenu zamířil ze Slovanu Liberec v zimě 2019.

Autor: eFotbal.cz / René Machálek

Komentáře (129)

Přidat komentář
icefish

Tak lepší si prohřát kosti na Kypru, než se nechat okopávat v Jablonci pod zvukem řehtačky teda... je tam ještě? letos jsem ji neslyšel

Reagovat
vestinustarychdubu

Mám pocit, že tu jablonečtí před nějakou dobou psali, že snad ten pán na tom není zdravotně nejlíp a už moc, nebo skoro vůbec, nechodí.

Reagovat
ACSMan

Má vyřehtanou mozkovou kůru. Ještě si pamatuji, že jezdil pán co měl sebou trumpetu. A jednou na spartě seděl přímo za hlavou naší skupinky

Reagovat
JarousFCB

Teď jsem si vzpomněl na Střížkov a jejich najaté muzikanty

Reagovat
didosh

Reagovat
Selänne

Reagovat
Puskas

Ten troubil nedávno na Baníku, působilo to velmi dobře.

Reagovat
andrew96

Nejlepší byli jednou borci z Příbrami v Hradci s kytarou.

Reagovat
Ranger65

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
Freedo

Myslím si, že jako hráč širšího kádru má pořád co nabídnout. Musí vydržet zdravej a šance přijde. Na ty dvě středové pozice tam jsou Oscar, Zafeiris, Prebsl, on a mladej Bužek (Provod, Vorlický a Wallem podle mě budou hrát výš). Takže soudím, že si tam zahraje aspoň v té lize. Na druhou stranu už to není hráč na Evropu, technika je obstojná, ale chybí dynamika.

Reagovat
Sosi

Mu uz je 30? k cemu si ho probiha drzi?

Jinak Peltic hezky letos utraci, ten uz je ve svobodnem modu....

Reagovat
dave30

Co vím, tak chtěl odejít již v zimě. Bylo mu vysvětleno, že na jaře bude potřebný a nepovolili mu to. V létě měl také nějaké nabídky, ale pořád byl důležitá součást týmu. Až se zavřel trh do zahraničí, tak dostal zelenou k odchodu. Je tedy jasné, že v zimě půjde ven a ne někam do Jablonce.

Reagovat
j_mrazik

To mu to nemohli říct 2 měsíce předem, že už se s ním tolik nepočítá, nebo to nevěděli?

Reagovat
dave30

Nevím. Bavil jsem se s kamarádem, který ho zná a je prý lehce nás..ný.

Reagovat
kilobyte

To se divím, že jen lehce. Jestli měl nějaké zajímavé nabídky a oni ho nechtěli pustit a pak mu na konci přestupáku povolí Jablonec a Boleslav.

Reagovat
dave30

To lehce mělo být asi v uvozovkách...

Reagovat
JarousFCB

Škoda, že je z porcelánu a mrhá kariérou v nějaké Slavii je od nás z okresu a moc mu fandím.

Reagovat
Freedo

Jo, on by taky určitě vyměnil 3 tituly, 3 poháry a několik jízd pohárovou Evropou za ubohej Baník

Reagovat
JarousFCB

Kde jsi četl něco o Baníku? Nedomýšlej si chujoviny spíše jsem myslel nějakou tu Bundesligu

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

Ale vypadá to tak

Reagovat
JarousFCB

Když to říkáš... vůbec nechápu, jak jste z toho schopní vyčíst něco o Baníku.

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

No máš v oblíbených Baník, tak proto.....rozhodně se z toho nedá vyčíst bundesliga

Reagovat
Ed9

On myslel za Jeseník.

Reagovat
JarousFCB

To až na sklonku kariéry, pokud bude ještě schopný hrát fotbal a nepůjde rovnou do Supikovic

Reagovat
dave30

Jeho táta tam hrál v hodně pokročilém věku a dával krásné góly z velké vzdálenosti.

Reagovat
JarousFCB

Domýšlivější než kdejaká baba... Přál jsem mu něco více, než Slavii a opravdu tim nemyslel Baník.

Reagovat
Nihilister

Je to poznat už z první věty. Poslední dobou mi přijde, že lidi vůbec nechápou psaný text.

Reagovat
Puskas

Jsi z Jesenicka?

Reagovat
Aldeano

To by mohl znát Ladislava Krobota.

Reagovat
JarousFCB

Jen od vidění. Ještě je odtud Sláma ze Sigmy. Jeho táta je můj kolega.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Banikovec7

tak ho propleskni za ty gesta z posledního zápasu

Reagovat
Axelrose

Myslíš taťku, ať si to pak s mladým vyřídí

Reagovat
Banikovec7

jo, pro jistotu celou rodinu

Reagovat
JarousFCB

Zaznamenal jsem akorát, že ho Frýďa chytal za zátylek. Jinak jsem si všiml akorát Klimenta a jeho gest po gólu

Reagovat
Banikovec7

vysmíval se tam po gólu kotli, tak po něm Frydrych vyběhl

Reagovat
Radin

Bohužel jestli mají ti tři z Jesenicka něco společného, tak jsou to typické jednoduché kopačky. Sláma namachrovaný už od děcka. Se Ševčíkem je alespoň sranda, když leje

Reagovat
Radin

Znám. Ambice svého tatíka, ale moc rozumu nepobral

Reagovat
JarousFCB

Původně ne, ale cca 15 let žiju přímo v Jeseníku

Reagovat
Puskas

Celé ty končiny jsou dost působivě, krajina, vesnice, ta krajina tam má zvláštní kouzlo... Bílá Voda, Žulová, Vápenná, Javorník, Vidnava... A samozřejmě Jeseníky...

Reagovat
JarousFCB

To tě okouzlilo spíše podhůří Rychlebek. Snažíme se tam se ženou najít nějaký domeček. Je to nádherný zapomenutý kout republiky. Původně jsem z Orlové, takže nebe a dudy

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
Blasphemer

Rychleby jsou super.

Reagovat
Puskas

Mně se líbí i ta krajina Orlové, Karviné, Stonavy... Má zase jiné osobité kouzlo...

Reagovat
AjaxFans

Trochu přičmoudlé?

Reagovat
Puskas

Jo, ale fakt má ta krajina zvláštní ráz a osobité kouzlo. Čiší z ní ta historie oboru, který takřka vymizel, historie relativně nedávno minulá, který se na ní výrazně podepsal, ty haldy, těžní věže, odkaliště ,ojedinělost prostředí atd. Cítíš z ní tu dřinu, osobitost i těch havířů, třeba ty finské domky v Doubravě, to je paráda.

Reagovat
Sosi

Bohuzel tam o praci nezavadis... romantika ano, ale v 21.stoleti tezke na zivot.... ani ne tak tezke jako neprakticke....

Reagovat
Puskas

Jasně, to se shodneme. I toto z té oblasti čiší.

Reagovat
Sosi

to ale bohuzel cele pohranici.... a fakt bohuzel, protoze tam je vsude krasne

Reagovat
didosh

Jak celé pohraničí? Tím myslíš i jižní Moravu ?

Reagovat
Sosi

sever, vychod.... nejen Orlová

Reagovat
JarousFCB

No pokud myslíš okolí, jako Dětmarovice, Dolní Lutyň, Petrovice apod, tak to se shodneme, ale přímo ta města se mi hnusí.

Reagovat
Puskas

Krom některých lokalit, třeba teď tak slavný šikmý kostel. Orlová vůbec není hezká, to určitě.

Reagovat
JarousFCB

To už je spíše Karviná ne? Stará Orlová má své kouzlo. Každopádně knihy to jsou super. Už si brousím zuby na třetí díl.

Reagovat
Puskas

Já to ještě nečetl, kostel znám samozřejmě dávno předtím.

Reagovat
JarousFCB

Můžu jen doporučit... Super sonda do nedávné minulosti. Kostel taky samozřejmě znám od dětství.Vzdycky jsem říkal, že se celá Pisa může jít vysrat a najednou je tak populární

Reagovat
Puskas

Pamatuji, jak jsem stál před ním poprvé, jak mě to táhlo doleva dolů... A uvnitř samozřejmě závratě... Jinak si zajeď do Javorníka, pokud jsi tam ještě nebyl, zpřístupnili ten hřbitovní kostelík s unikátními freskami, to je fakt skvost. A až odkryjí něco podobného v Černé Vodě, tak i tam.

Reagovat
JarousFCB

díky za tip. Byl jsem akorát několikrát na zámku, tančírna apod. Jinak jsem spíše přes přírodu. Vezmu tam mamku, tu to určitě bude zajímat a rovnou posvítíme tetce

Reagovat
Puskas

Je třeba pěkná cesta autem ze Zlatých Hor do Petrovic. A taky je zajímavé vidět Jeseníky z druhé strany z Polska.

Reagovat
JarousFCB

Do těch končin zavítám minimálně... Panoráma Rychleb a Jeseníků znám od Nyskeho jezera. Tam jsou vidět nádherně. Jinak i v tom Polskem příhraničí je spousta pěkných míst. Jen škoda, že si Poláci tak stelou pod nohy odpadky. Třeba městečko Paczkow by bylo nádherné nebýt toho bordela.

Reagovat
andrew96

Teď louskám druhý. Hodně u toho přemýšlím, jak žijeme úplně jiné životy. Ale i třeba v porovnání s mou babičkou, když vyprávěla o svém dětství. Vyrůstal jsem ve stejné dědině, ale životní styl je zcela jiný.

Jeseníky mám poměrně dost procestované, ale nedám dopustit na Staroměstsko. S rodiči jsme jezdili lyžovat do Kunčic, pod Kraličákem došlo k zásnubám. A teď o Velikonocích jsme měli chatu ve Vysoké, taky malebná osada. Dost mě překvapila Branná, jsem ani nevěděl, že má takové historické centrum, byť pochopitelně postižené Sudety. Staroměstské trubičky samozřejmě nechyběly. A jsou tam hezká luka na kopcích s výhledem na hřeben Jeseníků i Kraličák. Hlavně červená trasa z Ostružné do Starého Města se mně líbila. Zejména se všemi řopíky okolo. Dalimilovu rozhlednu jsme naopak s díky obešli.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
guzman

Žulová vždycky se těším zpět domů

Reagovat
Radin

Tak já ho i znám a myslím, že talentem mrhal už dávno, když chlastal a chodil do bordelu už jako mladej. Fotbalově se mi dříve líbil technicky, ale teď jeho alibistickou hru prakticky bez vystřelení a s posouváním balonu kolem sebe nemusím

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Uz jsem to psal loni, ze je tezky se spolehat na hrace, ktereho jednou ofoukne vitr, podruhy si natahne sval, v podstate nezahraje ctyri-pet zapasu v kuse.

Reagovat
Lemond Laws

Vysokej plat bude mít pořád i ve Slavii

A v zimě hezky někam k moři.. ideál pro něj

Reagovat
Pablos

Lechia Gdaňsk

Reagovat
nafukovaci.tucnak

Reagovat
nafukovaci.tucnak

Tam se vždy rád vracím. Gdańsk má svoje kouzlo

Reagovat
JarousFCB

Já se tam vracím, bo kousek od baráku mi tam jede vlak za 400,- mají nádherný stadion. Byl jsem mrknout na derby s Gdyni na konci minulé sezony a byla to kurevska paráda

Reagovat
Blasphemer

Kolik bylo lidí? Já byl loni, když tam hrál Rzeszów a to tam moc lidí nebylo, což na takovém velkém stadionu nevypadá dobře.

Reagovat
JarousFCB

Cca 36 500... Přeci jen to bylo derby a oba týmy si tím zápasem mohli zajistit postup. Cestou jsem se ještě zastavil ve Wroclawi na zápase s Radomem, kde bylo taky bezmála 40k a domácí jeli na titul. Zrovna i vyšlo počasí, pokoj za 400 v centru. Prostě super low cost víkend u moře. A to ještě část sponzoroval Tipáč

Reagovat
Blasphemer

Tak to je super. Když jsem byl já, tak bylo 5k.

Reagovat
didosh

Reagovat
JarousFCB

To muselo vypadat strašně na tom obřím stadionu.

Reagovat
Blasphemer

Ale i tak byla doprava na stadion příšerná. Z centra na stadion tramvaj jednou za 15 minut a samozřejmě všechny úplně narvané. Bych to chtěl vidět, jak to vypadá, když přijde podobný počet lidí jako jsi zažil. I když to snad nějak posílí v takových případech.

Reagovat
romeo351

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Ranger65

V zimě Řecko nebo Kypr

Reagovat
mrtvej ofsajd

Petr Sevcik se za svoje působení ve Slavii zaslouží uznání. Ale už minulou sezónu bylo pozdě ho poslat dál. Nevím na co čekali do tohoto září.

Jeho post mel hrat Rigo, kterého naopak nesmyslně pustili do Baníku bez opce nebo s odkupem za dohodnutých podmínek (treba 10m). To dorovnání nabídky, co tam je, mi nějak extra výhodné nepřijde.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
GrimeBaller98

Presne tak , obecne to, ze pustili Riga byla zpetne chyba a to samy si myslim o Cervovi

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
PBLead

No bych se nedivil, kdyby ve Slavii měl měsíčně více než těch 500 tis měsíčně. S Jabloncem by si evropské poháry stejně nikdy nezahrál a v lize asi není kvůli zdraví schopen odehrát všechno, takže větší vytíženost nutně asi nepotřebuje. Vůbec se mu nedivím, že do toho nešel. Spíše mi přijde škoda, že teda mu agent nějaké zahraniční angažmá nenašel. Přitom se docela záhadně dostal i na EURO a něco odehrál (narozdíl třeba od Krále, kterého tehdy Hašek asi neznal), takže bych čekal, že nějaké nabídky být mohly.

Reagovat
jenage

"S Jabloncem by si evropské poháry stejně nikdy nezahrál..."

Už příští sezónu.

Reagovat
PBLead

Reagovat
dave30

Jak jsem psal výše. Nabídky měl již v zimě, teď v létě také. Zelenou k odchodu dostal po uzavření přestupů ve většině lig...

Reagovat
PavlíčeQ

pul milionu mesicne? to snad ne, jeste ze to nevyslo, mame berana ktery hraje paradne a k nemu nebylu, kapitana slovenske repre u21, byla by skoda aby jeden z nich sedel

Reagovat
$dolar$

A Suchana.

Reagovat
PavlíčeQ

Reagovat
ACSeRw!n

lepsi nehrat. nez hrat

Reagovat
Pablos

kdo hraje nevěří manažérovi

Reagovat
Sigma Olomouc

Aspoň je menší šance, že se zase zraní

Reagovat
kattos

Jak se kurwa dostal na euro

Reagovat
Puskas

Váňa Hašek ho tam vzal.

Reagovat
JarousFCB

To si takhle nějaký Sadílek půjčil tříkolku... každopádně Ševčík je lepší hráč, jen bohužel z porcelánu

Reagovat
Witcher

Dva náhodný góly a jaká z toho byla kariéra

Reagovat
Blasphemer

Slavia se tohohle deadwoodu neumí zbavovat mi přijde. Borci to tam přečkají do doby, než je radši uklidí do nějaké polomanažerské funkce u béčka.

Reagovat
h8_sfatto

likvidovat jak toxické pohledávky, třeba na ně dostává Tvrdík vratku

Reagovat
Sosi

Toto umi pelne Sadek... proste je ma stary kolena posle hrat jinam a spokojeni jsou vsichni.

Reagovat
PBLead

Tak to máš těžký, oni si ten deadwood dělaj sami. Třeba takový Jurečka je několikrát nejlepší střelec ligy a oni s ním vymetou tak, že není ani na soupisce pro EL. Tak to je fakt signál pro potenciální zájemce, aby za něj nedali Slavii ani o korunu navíc.

Reagovat
Transfermarkt

Tak když i takový Ševčík má 700k+ měsíčně,tak se takových hráčů fakt lehce nezbavíš

Reagovat
GrimeBaller98

Vubec se mu nedivim , kdo by chtel zit v takhle hnusny dire

Reagovat
PBLead

Tak bydlel by v Liberci a na zápasy jezdil tramvají

Reagovat
h8_sfatto

jestli Hložek je hype, tak tenhle borec je přímo z hovna bič

Reagovat
Bakary3

Vždyť o něm se nikdy jako o megatalentu nemluvilo, nechápu vůbec souvislost s Hložkem

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
andrew96

Reagovat
didosh

No já to tady četl teda víckrát, kdyby nebylo zranenich, hrál by za Real...

Reagovat
Bakary3

Aha, to je zvláštní, já ani jednou

Reagovat
j_mrazik

Hráč je to slušnej, jako jeden z mála i fotbalovej.

Reagovat
dave30

Reagovat
JarousFCB

Reagovat
andrew96

Reagovat
romeo351

+ mít zdraví, tak je to se Součkem už delší dobu konečně schopná středová dvojka repre

Reagovat
r.mrazik

to mu ve slavii taky slusne zavarili,kdyz mu dovolili odejit az po konci prestupaku

Reagovat
salami

Bohuzel pro Slavii posledni doby typicky, hracu, co jdou s vykonnosti dolu se zbavujeme pozde, kdyz uz ztraci hodnotu, zaroven maji vysoky smlouvy a stejne tak pozde davame sanci hracum, co jsou na vzestupu a mohli by je nahradit. Sevcik, castecne i kvuli zranenim, Masopust, predtim Tecl, Kolar, Van Buren, velmi brzo se to bude tykat i Holese.

Reagovat
FC Porto FC

Když odmítl půl mega tak radši ani nechci vědět kolik má ve Slavii

Reagovat
kilobyte

Tak míň určitě nemá. Ale pokud měl nabídky ze zahraničí, tak by pro něj nedávalo smysl jít teď do Jablonce. Prostě si počká do zimy a pak půjde do nějaké exotiky.

Reagovat
dave30

Reagovat
Transfermarkt

Teď na tebe vlítne slávistická letka a bude ti tvrdit, že má 250k plus bonusy

Reagovat
Bakary3

Snad vlítne na tebe, protože jsi dement.

Všichni ví, že 250 je ve Slavii základ pro fakany.

Reagovat
Radin

Má ještě ty čínské nesmysly. Už první smlouvu měl kolem 400

Reagovat
Mass

"finance velmi podobné těm, na které dosáhne nyní v Edenu"

Reagovat
Lemond Laws

s bonusy 1M udělá...

Reagovat
Sinta28

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele