Serie A - preview 8. kola: Ukončí Monza čekání?

19.10., 08:43, aktualizováno včera, 08:34
Previews
Stadio Marc'Antonio Bentegodi (© AFP)

V italské nejvyšší soutěži zbývá poslední celek, který letos ještě nevyhrál a tím je trochu překvapivě Monza. Ta se se čtyřmi body krčí na předposledním místě tabulky, nápravu může zjednat v pondělí proti Hellasu.

Hellas Verona - AC Monza Brianza

pondělí 20:45

Z osmého kola italské nejvyšší soutěže zbývá odehrát zápas mezi Hellasem a Monzou. Ve Veroně se potkají dva celky, které se pohybují ve druhé polovině tabulky a hosté jsou dokonce s pouhými čtyřmi body předposlední.

Reprezentační přestávka přišla pro aktéry pondělního klání paradoxně nevhod, protože jak Hellas, tak i Monza, naposledy bodovaly. Veronský celek porazil Venezii 2:1, zatímco Monza remizovala s AS Řím 1:1. Stalo se tak po předchozích porážkách s Comem, respektive Neapolí. Oba tábory věří, že po mezinárodní pauze na své výkony navážou.

V loňské sezóně vyzněla vzájemná bilance lépe pro Monzu. Ta vyhrála ve Veroně 3:1, v Monze se pro změnu diváci branky nedočkali. Domácí výběr má co napravovat i proto, že poslední výhru proti stejnému soupeři zaznamenal v roce 2011 v nižší soutěži. Na nejvyšší úrovni se mu to nepodařilo, a nyní je tak načase to změnit. Hellas k tomu má veškeré předpoklady, v tabulce si vede lépe a navíc může těžit z domácího prostředí stadionu Bentegodi.

Společným jmenovatelem Hellasu a Monzy je početná marodka. Pokud jde o domácí, kouč Zanetti nemůže využít služeb Cruze, Alidoua, Dawidowicze a Harrouiho. Jeho protějšek Nesta zase Cragna, Turatiho, Petagnu a Sensiho.

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipó - Tchatchoua, Magnani, Coppola, Bradarić - Belahyane, Duda - Suslov, Kastanos, Lazović - Tengstedt

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Pizzignacco - Izzo, Pablo Marí, Carboni - Pereira, Bondo, Pessina, Kyriakopoulos - Maldini, Mota - Djurić

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.41 - 3.03 - 3.34

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Empoli FC - SSC Neapol

neděle 12:30

Na stadionu Carla Castellaniho se utkají Empoli FC a vedoucí celek SSC Neapol. Partenopei se dostali do tempa a už šest kol neprohráli. Ve vítězné sérii chtějí pokračovat i po reprezentační přestávce a v Empoli budou zároveň hájit roli velkého favorita.

Neapol se z porážky v úvodním kole Serie A velice rychle oklepala a pod trenérem Contem začala šlapat jako hodinky. Výraznou měrou se o to přičinil i nově příchozí Romelu Lukaku. Belgický útočník vsítil už tři branky a Neapol šestkrát v řadě neprohrála, přičemž z toho pětkrát zvítězila. Fanoušci Partenopei si tak znovu brousí zuby na nejvyšší mety, nicméně Conteho cíl je skromější a rád by vrátil Neapol do Ligy mistrů.

Loňský vítěz Scudetta v neděli zavítá na stadionu Carla Castellaniho k zápasu s Empoli, kterému se v této sezóně celkem daří. Před přestávkou sice D'Aversův tým nestačil na Lazio, ovšem v průběhu sezóny už dokázal obrat o body velké favority Fiorentinu, Juventus nebo AS Řím. Bude Neapol další na řadě?

Vyloučit to v žádném případě nemůžeme už vzhledem ke vzájemné bilanci z minulého ročníku. Empoli totiž dvakrát vyhrálo a pokaždé na to stačil jediný gól! V mistrovské sezóně Neapole se zase dvakrát radovali Partenopei, ale jinak je Empoli obávaným soupeřem.

V neprospěch domácího celku určitě hraje zaplněná marodka. Trenér Roberto D'Aversa bude postrádat Ebuehiho, Maleha, Belardinelliho, Zurkowskiho, Perisana a Sazonova. Na druhé straně je situace o poznání lepší, i když absence Mereta a Lobotky je pro Neapol rovněž ztrátou. Reprezentační přestávka kádru nijak neuškodila a Conte bude moci opět spoléhat na Lukakua či Kvaraccheliju.

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Vasquez - Goglichidze, Ismajli, Viti - Gyasi, Grassi, Henderson, Pezzella, Fazzini - Esposito, Colombo

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Caprile - Di Lorenzo, Rrahmani, Buongiorno, Spinazzola - Anguissa, Gilmour, McTominay, Politano - Lukaku, Kvaracchelija

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.54 - 3.72 - 1.72

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

US Lecce - ACF Fiorentina

neděle 15:00

Před reprezentační přestávkou prohrálo Lecce tři soutěžní zápasy v řadě a tuto nelichotivou bilanci hodlá ukončit proti favorizované Fiorentině. Ve prospěch domácích hraje i vzájemná bilance, poslední střetnutí s Fialkami ovládli v pětibrankové přestřelce.

Závěr září se jihoitalskému mužstvu vskutku nepovedl. Lecce prohrálo jak utkání Coppa Italia proti druholigovému Sassuolu, tak i dva zápasy Serie A s AC Milán a Udinese. Gottiho tým tak klesl na poslední nesestupové místo, ovšem od osmnácté příčky ho dělí jen lepší skóre. Přestávka tak může týmu pomoci přeskupit síly a pořádně se připravit na Fiorentinu. Koneckonců Lecce s ním má poměrně slušnou bilanci a na domácím hřišti rozhodně není bez šance.

Fiorentina však vykazuje zlepšenou formu, navíc v posledním kole porazila slavný AC Milán. Klub z renesanční Florencie přivedl v přestupovém období zajímavá jména a zdá se, že pod trenérem Palladinem si začíná vše sedat. Hosté už v tabulce poskočili na jedenáctou pozici a samozřejmě pomýšlejí na vyšší mety.

Viola také v týdnu sehraje další utkání Konferenční ligy a odcestuje na půdu švýcarského St. Gallen. V hlavní fázi soutěže odehrál italský klub zatím jedno utkání a velšský TNS přehrál 2:0.

Fiorentinu čeká na Via del Mar těžký zápas. Letos v únoru vyhrálo Lecce domácí utkání v dramatické přestřelce 3:2, když dvě branky vsítili až v nastaveném čase. Fiorentina tak má svému soupeři co oplácet, navíc vyhrát nedokázala ani zápas na Artemio Franchim ten skončil pro změnu plichtou 2:2.

Ani jedna strana nebude pro nedělní střetnutí kompletní. Zatímco Fialkám chybí pouze Pongračić, Citterio a suspendovaný trenér Palladino, Lecce musí oželet starty Berishy, Bonifaziho, Burneteho, Hasy a Marchwinskiho.

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Guilbert, Gaspar, Baschirotto, Gallo - Ramadani, Pierret, Coulibaly - Dorgu, Krstović, Rebić

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
De Gea - Dodo, Comuzzo, Ranieri, Gosens - Colpani, Cataldi, Adli, Bove - Gudmundsson - Kean

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.40 - 3.20 - 2.37

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Venezia FC - Atalanta Bergamo

neděle 15:00

Fotbalisté Venezie se pokusí odlepit ode dna tabulky, ovšem jejich soupeřem bude silná Atalanta Bergamo. Účastník Ligy mistrů se v úvodu října rozjel a vyhrál jak ligový zápas, tak i další utkání milionářské soutěže. V Benátkách bude Gasperiniho výběr opět cílit na tři body, nic jiného se od něj ani neočekává.

Vstup Atalanty do sezóny nebyl úplně optimální, ale tým se postupně zvedá a v minulém kole jasně rozstřílel FC Janov 5:1 a navázal tak na výkony v Lize mistrů. V ní zůstávají Orobici neporaženi a už v týdnu mohou sérii natáhnout proti Celticu.

Důležité ale bude i jak se popasují v domácí soutěži s nováčkem Venezií. Přeci jenom Atalanta je v tabulce až osmá a na čelo ztrácí již šest bodů. Roli velkého favorita přitom ne vždycky zvládá, což ukázalo i domácí utkání proti Comu, které skončilo šokující porážkou 2:3.

Venezia určitě nebude mít co ztratit, na druhou stranu úspěch by potřebovala. S pouhými čtyřmi body za remízu a jednu výhru, se krčí na posledním místě tabulky. Venezia před reprezentační přestávkou těsně podlehla Hellasu 1:2.

Vzájemná bilance hovoří ve prospěch Atalanty. Před dvěma lety zvítězili Bergamaschi v obou ligových duelech. Triumf domácích už je dvacet let starý a odehrál se ještě v době, kdy oba celky hrály jen Serii B. Od té doby ušla zejména Atalanta velký kus cesty a stabilním účastníkem evropských pohárů.

Venezia bude pouze bez služeb Bjarkasona, jinak větší potíže s marodkou mají hosté. Gian Pier Gasperini se musí obejít bez Scalviniho, Toloie, Scamaccy, Brescianiniho a Kossounoua.

Venezia FC - pravděpodobná sestava:
Joronen - Idzes, Svoboda, Sverko - Candela, Caviglia, Duncan, Busio, Zampano - Pohjanpalo, Oristiano

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Carnesecchi - Djimsiti, Hien, Kolašinać - Bellanova, De Roon, Ederson, Zappacosta - De Ketelaere, Retegui, Lookman

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.37 - 4.77 - 1.50

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Turín FC

neděle 18:00

Unipol Domus se v neděli navečer stane dějištěm duelu mezi domácím Cagliari a hosty z Turína. Býci jsou z různých důvodů okleštěni o několik silných jmen, ale přesto jedou na Sardinii jako favorit.

Nicméně sardinský celek není radno podceňovat. Start do nového ročníku mu nevyšel podle představ, herně i výsledkově to byla bída a pod trenérem Nicolou se hodně kývala židle. Nakonec to ale ustál a fanoušci se v poslední době dočkali několika příjemných překvapení. Rossoblù postoupili v rámci Coppa Italia do další fáze přes Cremonese a pak se konečně dočkali i první výhry v sezoně, když o všechny tři body oloupili Parmu.

Snad ještě větší úspěch ale trenér Nicola prožil v minulém kole, kdy jeho mužstvo překvapilo slovutný Juventus a uhrálo s ním v Turíně remízu 1:1. Teď je na řadě další tým z Turína a proti němu by těch bodů mohlo být trochu víc. Turínský celek totiž v poslední době dost tápe a vzhledem ke Cagliari prožívá zrcadlově přesnou věc. Po slibném začátku totiž Granata upadla do letargie a následoval propad tabulkou. Z poháru vyřadilo turínské mužstvo Empoli a prohry pokračovaly i v lize. Po Laziu skončilo stejnou porážku 2:3 i utkání s Interem. V obou duelech bylo vidět, že Turín hodně bojuje a není příjemným soupeřem, ale na to historie neptá.

Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Zappa, Mina, Luperto, Augello - Adopo, Makoumbou - Zortea, Viola, Luvumbo - Piccoli

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković-Savić - Walukiewicz, Coco, Masina - Lazaro, Ricci, Ilić, Pedersen - Vlašić - Adams, Sanabria

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.41 - 3.12 - 3.43

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

AS Řím - Inter Milán

neděle 20:45

Největší šlágr kola osmého si Serie A nechala na nedělní večer, slot vyhrazený těm největším představením. Tentokrát se do středu dění dostane Stadio Olimpico v Římě, kde se střetnou dva tradiční týmy italského calcia, AS s Interem Milán. A domácí mu mají rozhodně co vracet.

Proti Interu se totiž Římanům dlouhodobě nedaří. Za posledních deset let dlouhých a těžkých bojů prohráli Nerazzurri s AS jen čtyřikrát. Zlepšení téhle bilance není ani tentokrát moc pravděpodobné, protože do ní tentokrát mluví ještě jeden muž. Arbitrem tohoto třaskavého a dramatického duelu byl pověřen Davide Massa. A ten Římanům moc štěstí nenosí. Už dva roky pod jeho arbitráží totiž Římané nevyhráli. Nicméně i v téhle statistice mohou najít alespoň nějakou naději. Poslední vítězství datované právě před dvěma lety do osmého kola bylo právě na úkor Interu.

Nicméně současné AS nevypadá jako tým, který by byl schopen hrát s Interem jako rovný s rovným. Giallorossi se dočkali enormní vlny kritiky za vyhazov populárního De Rossiho, kterého nahradil trenér Ivan Jurić. A ani pod ním kýžená změna, o kterou se opíralo vedení v prohlášení k novému kouči, zatím nepřišla. Zmínit můžeme blamáž v pohárech, kdy AS propadlo na půdě švédského Elfsborgu. Jurićovu renomé moc nepomáhá ani nedávné zaváhání v lize.

Po jasně ovládnutém utkání s Udinese, kterému AS doma dalo tři branky, stěží a s velkým štěstím porazilo nováčka z Benátek. A v minulém kole nedokázalo porazit tápající Monzu, která tráví první týdny nového ročníku vespodu tabulky. Psychiku hráčů asi moc nepozvedne ani fakt, že tvrdé jádro fanoušků Curva Sud bude bojkotovat prvních patnáct minut duelu s Interem na protest proti chaotickým krokům vedení.

Trenér Jurić je přesto odhodlaný vydat ze sebe i svých chlapců maximum. Pomáhat mu v tom bude i Paulo Dybala, který se po dalším zranění (od svého příchodu do AS vynechal už 34 utkání) vrací. Na marodce ale zůstává Alexis Saelemaekers a nově i Stephan El Shaarawy. Inter může částečně slavit, protože motor záložní řady a jeden z rozdílových hráčů Nicoló Barella hlásí návrat. Zápas ale zcela jistě vynechá Piotr Zieliński, který si přivezl zranění z reprezentačního srazu.

Rovněž Inter bude mít velký důvod k tomu, aby získal tři body. Trenér Simone Inzaghi sice nehodlá panikařit, ale je fakt, že Inter v současnosti tak nějak všichni řadí na první místo. Jenže na něm Inter nenajdeme, patří mu až druhá příčka se ztrátou dvou bodů na vedoucí Neapol. Velmi dobře se zatím ukazuje ofenziva, která dala už 16 branek a nikdo v celé lize si nevedl lépe.

Obrana by ale mohla zapracovat na svém vyjádření, neboť Inter dostal už devět branek. A v tomto ohledu jsou v calciu lepší Juventus, Neapol, Empoli, AS Řím a Fiorentina. Nerazzurri se zatím prezentují velmi dobře v Lize mistrů a na úvodní cennou remízu s Manchesterem City navázali jasnou výhrou nad Crvenou Zvezdou. V lize na tenhle výkon (vítězství 4:0) navázali trochu obtížnějším soupeřem, ale i utkání s FC Turín nakonec díky hattricku Marcuse Thurama dokázali dovést do vítězného konce. Právě na Thuramovy schopnosti budou sázet i na Olimpicu, koneckonců se jedná o nejlepšího střelce ligy.

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Svilar - Mancini, Ndicka, Hermoso - Çelik, Koné, Cristante, Angeliño - Dybala, Pellegrini - Dovbyk

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Sommer - Pavard, Acerbi, Bastoni - Darmian, Barella, Çalhanoğlu, Mchitarjan, Dimarco - Lautaro Martínez, Thuram

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.05 - 3.59 - 1.98

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Janov CFC - Bologna FC

sobota 15:00

Boloňa zatím nepodává takové výkony, jaké od ní její fanoušci namlsaní poslední historickou sezonou čekali. Pořád to je ale velká paráda v porovnání s Janovem, který každý zápas doslova protrpí až k hořkému konci.

V sobotu od tří hodin odpoledne se stadion Marassi v přístavním městě Janově dostane do hledáčku mnohých fanoušků calcia. Pro domácí mužstvo nemohla reprezentační pauza snad ani přijít v lepší chvíli. Někdo možná spekuloval, zda se i po jejím konci objeví na trenérské židli Alberto Gilardino, nicméně mistr světa z roku 2006 odvolán nebyl. A že by k tomu vedení bizarně vedeného klubu mělo důvod.

Janov totiž za sedm odehraných duelů získal jen pouhých pět bodů a to mu stačí až na 18. místo! Aktuálně prohrál už ve čtyřech soutěžních duelech a jeho forma je katastrofální. Vypadl z Coppa Italia a naposledy mu v lize dala Atalanta potupných pět branek. Jediným světlým výsledkem z poslední doby se stala těžce vybojovaná remíza s římským AS.

Na mdlých výkonech Janova má jistě svůj podíl také široká marodka. Na ní jsou i nyní hráči jako Badelj, Malinovskyj, Ekuban, Vitinha, Miretti, De Winter nebo Gollini. Boloňa postrádá pouze tři zraněné hráče, kterými jsou Cambiaghi, El Azzouzi a tahoun záložní řady Ferguson.

Trenér Vincenzo Italiano zatím rozhodně nezískává sympatie fanoušků svého nového týmu, neboť v Lize mistrů získal zatím jen bod a v Serii A tvrdě naráží. Felsinei mají jen o tři body víc než jejich sobotní soupeř a ze sedmi duelů vyhráli také jen jednou. Na očekávanou porážku od Liverpoolu reagovali remízou s Parmou, které nedokázali dát branku ani přesto, že hráli víc než 30 minut v početní výhodě a navíc doma.

Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Leali - Vogliacco, Bani, Vasquez - Zanoli, Frendrup, Bohinen, Thorsby, Martin - Melegoni - Pinamonti

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Posch, Beukema, Erlić, Miranda - Aebischer, Freuler, Fabbian - Orsolini, Castro, Ndoye

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.31 - 3.27 - 2.03

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Como 1907 - Parma Calcio

sobota 15:00

Z pohledu Coma nepřišla reprezentační pauza příliš vhodný moment, protože se svěřenci trenéra zrovna pomalu dostávali do tempa. V sobotu odpoledne se maličký klub s velkým potenciálem pokusí o další tři body proti blízké Parmě.

Blízkost mezi oběma kluby je samozřejmě míněna z pohledu tabulky, protože jinak od sebe obě města dělí skoro 180 kilometrů. V tabulce jsou ale oba hned v těsném závěsu za sebou. A to dokonce v takovém, že pokud by Parma uspěla a získala tři body, přeskočila by Como alespoň do příštího kola. Aktuální forma nicméně hraje ve prospěch Coma, které z posledních tří duelů dokázalo dvakrát vyhrát. Je pravda, že minulé kolo a utkání s Neapolí se mu nepovedlo, ale tady body čekal asi jen málokdo.

Předtím se však ambicióznímu nováčkovi povedlo zvítězit nad Atalantou i Hellasem, jenž ho ještě nedávno hostil kvůli rekonstrukci stadionu. Parma tak dobré výsledky rozhodně nemá a naopak její úroveň klesá každým kolem. Trenér Fabio Pecchia musí připravovat svůj tým na duel s Comem bez mnoha absencí, chybí mu hned sedm hráčů. Asi i proto se jeho týmu tak nedaří - Parma uhrála zatím jen šest bodů a doposud se radovala jen z jediného vítězství. Obrana rozhodně není jeho hlavní zbraní, nicméně Como je na tom ještě hůř, dostalo už 14 branek.

Como 1907 - pravděpodobná sestava:
Audero - Van Der Brempt, Kempf, Dossena, Alberto Moreno - Sergi Roberto, Perrone - Strefezza, Paz, Fadera - Cutrone

Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Suzuki - Delprato, Balogh, Leoni, Valeri - Bernabè, Sohm - Man, Hernani, Mihăilă - Bonny

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 4.00 - 4.69

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

AC Milán - Udinese Calcio

sobota 18:00

Příznivci AC Milán věří, že právě reprezentační přestávka pomůže jejich týmu k přeskupení sil a načerpání nové energie. Výkony Rossoneri totiž nejsou dobré - Milán poslední kolo nezvládl a po dvou zápasech Ligy mistrů ještě nemá ani bod. V sobotu ho čeká na San Siru nevyzpytatelné Udinese, jemuž se daří.

Výkony AC Milán jsou i nadále velkým zklamání. Rossoneri sice porazili koncem září Inter, ale skvělý výsledek už zopakovat nedokázali. Proti papírově silnějším týmum se slavný celek trápí. Prohrál s Leverkusenem i Fiorentinou a tlak na portugalského trenéra Paula Fonsecu zase vzrostl.

A pod palbou kritiky není jen Fonseca, ale i hvězdné opory jako Theo Hernández nebo Rafael Leao. Portugalský křídelník zůstává těžce za očekáváním a v dosavadním průběhu sezónu vsítil jen jeden gól.

Hra zkrátka nešlape a změnit by to mohla přestávka. AC Milán se po ní představí proti Udinese a v týdnu navíc přivítá v Lize mistrů Bruggy. Oba zápasy potřebují Rossoneri bezpodmínečně zvládnout.

V sobotu to proti Udinese v žádném případě nebude jednoduché Zebry jsou na tom dokonce lépe a drží skvělé páté místo, Milán je štěstý. Zebry v minulém kole udolaly jedinou brankou Zemury Lecce 1:0 a připsaly si už čtvrté vítězství v sezóně. Navíc Udinese umí milánského giganta pěkně potrápit. Jen v minulé sezóně vyhrálo na San Siru senzačně 1:0 a každý rok s ním pravidelně boduje. "Udinese je agresivní tým, který hraje dobře a je motivovaný. Skvěle vstoupili do sezóny, bude to intenzivní a velmi těžký zápas. Budeme muset být na naší nejlepší úrovní," prohlásil domácí kouč Fonseca.

Milánu bude chybět Theo Hernández, francouzský obránce si odpykává karetní trest. K dispozici nebudou ani další krajní obránci - Alessandro Florenzi a Davide Calabria. Mimo hru je i středopolař Ismail Bennacer. Bez šrámů se neobejde ani hostující tým. Kouč Runjaic nebude mít po ruce Alexise Sáncheze, Thomase Kristensena a zkušeného útočníka Floriana Thauvina.

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Emerson Royal, Gabbia, Tomori, Terracciano - Fofana, Reijnders - Chukwueze, Pulišić, Okafor - Morata

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Okoye - Kabasele, Bijol, Giannetti - Ehizibue, Lovrić, Karlstrom, Ekkelenkamp, Zemura - Brenner, Lucca

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 5.30 - 8.60

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Juventus FC - SS Lazio

sobota 20:45

Absolutním vrcholem sobotního programu 8. kola Serie A se stane duel mezi domácím Juventusem a Laziem. Pikantní na tomhle souboji bude fakt, že oba týmy dělí v tabulce jen skóre. Juventus sice bude mírným favoritem, leč aktuální forma rozhodně patří na stranu Lazia.

Z prozatímního vývoje sezony Juventusu není nutné dělat přílišné drama, přeci jen jsme stále vlastně na začátku sezony s tím, že v táboře Bianconeri se měnilo opravdu hodně zásadních věcí. Pořád platí, že od první Neapole dělí Juventus v tuto chvíli jen tři body. Nicméně jistá roztržitost a mírné zklamání už jsou patrné. Výkony, které se od účastníka Ligy mistrů očekávaly po tak masivní přestupové kampani a injekci kvalitních hráčů, zkrátka nejsou shodné s renomé turínského giganta.

V Lize mistrů se Juventus našel a zatím si vede bezvadně, protože posbíral plný počet bodů v obou odehraných duelech. Nicméně Serie A už tak pozitivní není. Juventus totiž ze sedmi duelů zvládl vyhrát jen tři a rovnou čtyřikrát už si se svými soupeři body dělil napůl. Což prostě nejsou výsledky, které by si ambiciózní trenér Thiago Motta na začátku svého ostře sledovaného angažmá představoval. Ke cti jeho mužům slouží fakt, že inkasovali za těch sedm duelů pouhou jednu branku a jsou tedy držiteli jednoznačně nejlepší obrany v celé lize.

Otázka je, jak se tahle bilance bude měnit poté, co se hlavní obránce Bremer zranil. A to dost vážně, Juventusu v této sezoně možná už nepomůže. A jeho absence kádr nutně ovlivní v negativním slova smyslu, protože podobně kvalitní stoper Staré dámě chybí. Myslí si to i Igor Tudor, které pojí minulost jak s Juventusem, tak i s jeho sobotním soupeřem z Říma.

V rozhovoru pro Tuttosport Tudor uvedl: "Pochopitelně mě mrzí, co se Bremerovi stalo, je to hodně vážné zranění, které ovlivní celé mužstvo. Přeji mu co nejrychlejší uzdravení, ale faktem je, že bude hodně chybět. Na svém postu ve čtení hry, osobních soubojích a rychlosti patří mezi nejlepší na světě. Pro Lazio se otevírá dobrá šance na bod nebo možná i všechny tři."

Staré dámě bude kromě Bremera chybět také Milik, Nico Gonzalez, Koopmeiners a možná Weah. Hosté přijedou bez jediného hráče, zraněného obránce Lazzariho.

Jinak ale může v táboře trenéra Marca Baroniho vládnout naprostá spokojenost. Jeho mužstvo vykazuje známky kvality, stálosti a dobré formy obecně. Pokud bychom počítali i zápasy Evropské ligy, tak Lazio vyhrálo už čtyři soutěžní duely po sobě. Dalo o čtyři branky víc než Juventus, nicméně inkasovalo už jedenáctkrát. V lize mu nyní patří solidní čtvrtá příčka o skóre za Juventusem.

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Di Gregorio - Savona, Kalulu, Gatti, Cabal - Locatelli, Thuram - Cambiaso, Fagioli, Yıldız - Vlahović

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Marušić, Gila, Romagnoli, Nuno Tavares - Guendouzi, Rovella - Isaksen, Dia, Zaccagni - Castellanos

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.22 - 3.95

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
SSC Neapol
7
5
1
1
14 : 5
16
2
Inter Milán
7
4
2
1
16 : 9
14
3
Juventus FC
7
3
4
0
10 : 1
13
4
SS Lazio
7
4
1
2
14 : 11
13
5
Udinese Calcio
7
4
1
2
10 : 10
13
6
AC Milán
7
3
2
2
15 : 9
11
7
Turín FC
7
3
2
2
12 : 11
11
8
Atalanta Bergamo
7
3
1
3
16 : 13
10
9
AS Řím
7
2
4
1
8 : 5
10
10
Empoli FC
7
2
4
1
6 : 4
10
11
ACF Fiorentina
7
2
4
1
9 : 8
10
12
Hellas Verona
7
3
0
4
12 : 12
9
13
Bologna FC
7
1
5
1
7 : 9
8
14
Como 1907
7
2
2
3
10 : 14
8
15
Parma Calcio
7
1
3
3
10 : 12
6
16
Cagliari Calcio
7
1
3
3
5 : 11
6
17
US Lecce
7
1
2
4
3 : 12
5
18
Janov CFC
7
1
2
4
5 : 15
5
19
AC Monza Brianza
7
0
4
3
5 : 9
4
20
Venezia FC
7
1
1
5
5 : 12
4

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (40)

Přidat komentář
M11

Konecne Calcio..

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Cracker10

Hosi jak moc realny je AC-Udinese 2? Premejslim ze bych tam neco nalozil:)

Reagovat
Pozor skluz!!!

Dal bych plusko

Reagovat
Pozor skluz!!!

Tak nic

Reagovat
Nuno čomes

Klidně může být.

Reagovat
maras93

Dobrá červená.

Reagovat
Cracker10

Mas link na zapas pls?

Reagovat
maras93

Koukám na Sport2, takže bohužel.

Reagovat
Rox

Proč neukázali nejakej záběr, kterej by tu červenou prokázal? Reijnders se ho ani nedotkl. To spíš ten šašek na něj sáhl a pak spadl.

Reagovat
Nuno čomes

Ty krávo tak to byl teď neskutečný zářez pro Udine

Reagovat
LesyJePan

Ofsajd

Reagovat
1899-1995

Kompenzoval za tu nečervenou, trapas.

Reagovat
Interista_4ever

Chiffi je byl vždycky spíčenec

Reagovat
Interista_4ever

Tyhle vymyšlené mikroofsajdy jsou rakovinou fotbalu

Reagovat
Savi

Mikro nebo makro je jedno. Prostě byl, a ne vymyšlený.

Reagovat
Nuno čomes

No podle toho jak to zabrali měl být v ofsajdu ten, který vůbec nehrál, míč ani nešel jeho směrem a golmanovi nebránil ne? Ale víc opakovaček jsem neviděl.

Reagovat
Savi

Myslím že kvůli němu to nebylo. tam pak byl borec co míč hrál a byl nějak těsně v ofsajdu. Ale nějak jsem to taky přesně nezachytil. Třeba to tu někdo dá

Reagovat
El Matador

Forza Lazio, zkusme aspoň tu nulu udržet

Reagovat
Furia Ceca

Cambiaso je v kapitánský hierarchii před Gattim? No pro nás jedině dobře

Reagovat
Furia Ceca

Danillo in, sbohem 3 body

Reagovat
M11

RETEEEE !!!

Reagovat
El Matador

Zase debilni gól

Reagovat
Furia Ceca

Bohužel, no Odolávali jste statečně – a pak vám tam proklouzne taková tečovaná šmudla...

Reagovat
El Matador

Klasika s Juve buď se poserem hned po výkopu a nebo hrajem dobře a jedna situace to posere

Reagovat
Furia Ceca

Zase na druhou stranu... ten gól tam už dobrých 10 minut visel ve vzduchu.

Reagovat
El Matador

Visel tam celej druhej poločas. Ale dalo se to uhrát na nulu

Reagovat
Furia Ceca

To ano

Reagovat
stuff

Ale za vela ta hra proti 10 nestala

Reagovat
Pipo123

Ten team nema individualnu kvalitu, ale pod Baronim hraci bojuju. Prehrali sme a pritom im vsetci dakuju za vykon.

Baroni odvadza dobru pracu

Reagovat
blaugrana

Dôvod preco hra dnes Neapol tento hnus je nepritomnost Lobotku alebo klasika po repre pauze?

Reagovat
Alberto Aquilani

Zbytočný zápas... idem spať... dúfam že príde Ted Lasso

Reagovat
Lech

Dobrej polocas, inter hratelnej jak nikdy. Manu me bavi, ale kazdej zapas udela nejakej kiks. Byt to Bryan, uz se mu stavi hranice. Pelle 2 strely jak mantak, jenom potvrzuje nekvalitu v zakonceni. Ndicka je zatim hodne nekde.

Reagovat
Alberto Aquilani

Manu robí chyby, začína byť stratený ako úplne všetci, ale aspoň hrá. A Bryan tam mal 2 kiksy pri rozohrávke tiež, a nerobí znova nič,

Reagovat
Pozor skluz!!!

Konstantne ignorovany, potrebuje aby sla hra pres neho.

Reagovat
danko10

Mnam. V tak dokonalu prezervaciu tej De Rossiho sracky snad nedufala ani Lina. Toto sa naozaj podarilo.

Reagovat
danko10

Tento poľský sráč je to najhoršie, čo v Ríme pamätám.

Reagovat
Truffaldino

Ještě že má Cristante na rozehrávku dva pokusy .. .

Reagovat
Pozor skluz!!!

Mancini - Hummels/Ndicka - Ndicka/Hermoso

někdo z ulice - Koné - Pisilli - Le Fée/Baldanzi - Angelino

Dybala/Baldanzi/Soulé

Dovbyk

Vysvětlí mi někdo, proč nehrajeme takto, když jakákoliv analytika musí ukázat jasné, dokola opakující se chyby. Když už teda musíme hrát na tři stopery, což je sračka sama o sobě.

Na co bylo to oživení, když nejlepší centrař je celý zápas zabitý vzadu a pak jde dolů, zatímco Paraplegini tma plete nohama.

Zale není hráč pro Serii A, Zeki by se hodil Lecce, ty dva dementy už nebudu komentovat. Zbytek má potenciál.

Inter by stejně zapnul vyšší level, kdybychom kousli a vyrovnali, ale aspoň by byla vůle zvítězit. Toto bylo o ničem, ani chvíli jsem nevěřil, že můžeme dát gól.

Reagovat
pastal

Tesat do kamene co píšeš úplně stejně bych to dál no bohužel my jsme jen chuji u TV, trenéři mají své idoly a proto AS 5 až 9 místo kdo běhá jde střídat nebo je na lávce tak to v Římě chodí tam snad o té základní sestavě musí rozhodovat mafie jinak nechápu proč je Pellegrini a Cristante pořád v základu

Reagovat
mayday

Buď rozhoduje mafie, která pak sází proti AS nebo tito dva borci konkrétně tam něco vědí na každého v klubu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele