Serie A - preview 7. kola: Atalanta a Inter v roli favoritů

Včera, 08:41, aktualizováno dnes, 08:42
Previews
Lautaro Martínez (© AFP)

Atalanta je v tabulce až na třináctém místě a své postavení hodlá vylepšit v utkání proti Janovu. V sobotu hrají i další kluby, které se letos krátce usídlily na první příčce, a to Udinese, Inter a Turín.

Udinese Calcio - US Lecce

sobota 15:00

V Dacia Aréně se v sobotu odpoledne odehraje utkání mezi domácími Zebrami a jihoitalským US Lecce. Ani jeden tým není v optimálním rozpoložení, domácí i hosté v minulém kole rohráli. Sobotní klání nemá jasného favorita.

Ještě nedávno se přitom Udinese honosilo výbornou formou a vyhrálo tři utkání v řadě, jenomže porážky s dvěma favority AS Řím a Interem vrátily tým zpět nohama na zem. Zebry ale nepanikaří a proti Lecce se mohou vrátit zpět na vítěznou vlnu.

Hosté jsou na tom ještě hůře. Nejenže dvakrát v řadě prohráli soutěžní utkání, ale vyhrát nedokázali od konce srpna. Jihoitalský celek díky tomu balancuje na hranici sestupového pásma a body z Dacia Arény by se mu hodily.

Loni dokázalo Lecce na půdě Udine bodovat, ale zápas před vlastními diváky nezvládlo. Vzájemná bilance je jinak vyrovnaná, takže predikovat výsledek je samo o sobě složité.

Forma obou soupeřů je podobná a stejné je to i na poli absencí. Trenér Runjaic bude postrádat Sáncheze, Lovirce, Payera a Kristensena. Jeho protějšek Luca Gotti zase musí oželet starty Kaby, Bonifaziho, Burneta, Berishy a Bandy.

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Okoye - Kabasele, Bijol, Giannetti - Ehizibue, Karlstrom, Zarraga, Zemura - Brenner, Ekkelenkamp - Lucca

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Guilbert, Gaspar, Baschirotto, Gallo - Ramadani, Coulibaly, Pierret - Dorgu, Krstović, Rebić

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.49 - 3.11 - 3.29

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Janov CFC

sobota 18:00

Jako den a noc působí výkony Atalanty v Serii A a v Lize mistrů. Zatímco v nejprestižnější klubové soutěži se Atalantě navýsost daří, na domácí scéně to dře. Atalanta se ze senzační porážky od Coma nevzpamatovala a další body ztratila v Boloni. V tabulce přitom Gasperiniho svěřencům patří až dvanáctá příčka.

Příznivce Bergamaschi může těšit alespoň fakt, že Janov na tom není o moc lépe a naopak od září se viditelně trápí. Po porážce s Juventusem už balancuje na hranici sestupu a v Bergamu by se potřeboval chytit. Janov má přitom za sebou i zajímavé výsledky, ale na plichty s Interem a AS Řím nedokázal navázat. Před týdnem se doma marně snažil čelit Juventusu a nakonec o tři branky prohrál.

Atalanta odehrála v týdnu další mimořádně povedené utkání Ligy mistrů se Šachtarem Doněck a po dvou zápasech má čtyři body. Výhru na neutrální půdě v Gelsenkirchenu 3:0 zařídili svými brankami Djimsiti, Lookman a Bellanova. Jenomže zatímco se v milionářské soutěži daří, na domácí scéně to nezvykle dře. Orobici z šesti odehraných utkání rovnou polovinu prohráli, přičemž pomyslným vrcholem nebyl kolaps 0:4 na hřišti mistrovského Interu, nýbrž šokující porážka od nováčka Coma Calcia 2:3. V minulém kole pak Atalanta remizovala s Boloňou 1:1.

Favoritem zápasu zůstává Atalanta, která dobře zvládla i vzájemné zápasy minulé sezóny. V Gewiss Aréně zvítězila 2:0 a v Janově dokonce 4:1. Janov dokázal porazit Atalantu naposledy v roce 2018, takže v sobotu se pokusí tuto negativní sérii konečně ukončit.

Ani jedna strana v tuto chvíli nemůže počítat s kompletním kádrem. Pokud jde o domácí, těm nepomohou Scalvini, Scamacca, Toloi, Brescianini a Ruggeri. Scházet bude i suspendovaný trenér Gian Pier Gasperini, jehož na lavičce nahradí asistent Gritti. Je také pravděpodobné, že Gritti sáhne po změnách, aby rozložil síly po náročném zápase v Německu. Co se týče marodky hostů, tam zůstávají Badelj, Ekuban, Messias, Frendrup i někdejší hráč Orobici Malinovskyi.

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Carnesecchi - Kossounou, Hien, Kolašinać - Bellanova, De Roon, Ederson, Zappacosta - De Ketelaere, Retegui, Lookman

Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Gollini - Vogliacco, Bani, Vasquez - Zanoli, Thorsby, Bohinen, Miretti - Martin, Pinamonti, Vitinha

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.43 - 4.77 - 7.23

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Inter Milán - Turín FC

sobota 20:45

Výhra nad Udinese a následná demolice Crvené Zvezdy v Lize mistrů. Taková byla reakce Interu na prohrané milánské derby. Nerazzurri jsou zpět v roli velkého favorita a s Turínem by si podle papírových předpokladů měli poradit. Přitom ještě před dvěma týdny měla Granata výbornou formu a stále se drží vysoko v tabulce.

Po výhře ve Veroně šel Turín dokonce do čela celé Serie A, nicméně jeho vedoucí pozice měla jepičí život. Nejprve přišel nezdar v Coppa Italia proti Empoli a následně i ligová porážka od Lazia 2:3. Každopádně Turín zůstává před tímto kolem na páté pozici a s tím musí panovat velká spokojenost. "Věříme v to, co děláme. Nemůžeme být vždy perfektní, mohou nastat i negativní chvíle. Musíme být ale vyrovnaní a stále odvážní," prohlásil před zápasem kouč Vanoli. "V mnoha ohledech je to důležitý zápas. Není to příznivý okamžik, ale můžeme dělat věci zase lépe," věří hostující kouč.

Odvaha bude třeba, protože Granata cestuje na půdu mistrovského Interu. Pro Nerazzurri to zatím není bezchybná sezóna, důkazem je ztracené milánské derby a celkem už tři ligové ztráty. Na druhou stranu Inter se z něho dokázal oklepat a zdá se, že je zpět na vítězné vlně. V Udinese minulý týden zvítězil 3:2 a v Lize mistrů zdemoloval Crvenou Zvezdu 4:0. Po dvou zápasech milionářské soutěže má Inter čtyři body a to hrál první klání na půdě Manchesteru City (0:0).

Inter je aktuálně ve slušné formě a doma na stadionu Giuseppe Meazzy to bude chtít potvrdit. S Turínem má mimochodem dlouhodobě skvělou vzájemnou bilanci. Loni dvakrát vyhrál aniž by inkasoval a Granatě podlehl nejtěsnějším rozdílem v lednu 2019. Sobotní zápas bude zároveň přímým soubojem o průběžné druhé místo. Oba celky mají shodný počet bodů, ale favoritem je pochopitelně domácí obhájce titulu.

Inter bude bez svého klíčového záložníka Barelly a po ruce nebude ani Buchanan. Zbytek kádru je však Inzaghimu plně k dispozici. Co se týče Granaty, ta se musí obejít bez Schuurse, Ciammaglichella, Ilkhana a Nijeho. Na lavičce nebude ani hlavní trenér Vanoli, jehož po trestu nahradí asistent Godinho. Turín bude opět sázet na skotského reprezentanta Ché Adamse, jehož si Vanoli hodně chválil.

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Sommer - Pavard, Acerbi, Bastoni - Darmian, Frattesi, Calhanoglu, Mchitarjan, Dimarco - Thuram, Lautaro

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković - Walukiewicz, Coco, Masina, Pedersen - Tameze Ricci - Ilić, Lazaro, Adams - Zapata

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.31 - 5.41 - 9.96

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Como 1907

pátek 18:30

Neapol se po více než roce ocitla opět na samotném vrcholu potravního řetězce Serie A. A rozhodně se nehodlá stahovat do pozadí, jelikož její kouč je až příliš ambiciózní a nebojí se žádné konkurence. Pro páteční večer bude jeho konkurentem nováček z Coma.

V pátek od půl sedmé začne na stadionu Diega Armanda Maradony duel domácí Neapole s nováčkem z Coma, jenž má jasného papírového favorita. Domácí Partenopei jsou odhodláni zůstat na předním místě co nejdéle a naplno si užívat zlepšující se výkonnostní tendenci. Neapol se mimo jiné opírá o jednu zajímavou statistiku, která se týká právě Coma. Kdykoli se s ním totiž v rámci první italské ligy na svém stadionu utkala, vždycky nad Comem dokázala zvítězit. Je pravda, že tahle bilance není nejnovější, neboť Como bylo v Serii A naposledy v roce 1989.

Nicméně i teď mají Partneopei skvělou formu, i když na vynikající fazonu pod vedením trenéra Luciana Spallettiho jen vzpomínají. Trenér Antonio Conte jim však dodal nový rozměr, naordinoval rozdílný styl a přivedl si s sebou svůj talisman, belgický tank jménem Romelu Lukaku. A zatím si nemůže stěžovat, protože jeho mužstvo dál válcuje jednoho soupeře za druhým a po nepříliš povedeném úvodu ztrácí body jen minimálně.

S Juventusem sice nedávno remizovalo, ale pak v Coppa Italia rozdrtilo Palermo pěti góly a vyhrálo i minulé kolo s Monzou. Opět se Neapoli povedlo neinkasovat a za poslední čtyři soutěžní duely se pyšní skóre 11:0.

Como však nedá domácím všechny body jen tak zdarma. Výběr trenéra Cesca Fábregase si sice chvíli zvykal na rozdílné tempo i kvalitu v první lize, ale zdá se, že poslední dobou našel sám sebe. S Bolognou Como remizovalo 2:2, aby pak následovala překvapivá porážka Atalanty navíc podpořená dalšími třemi body s Hellasem.

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Caprile - Di Lorenzo, Rrahmani, Buongiorno, Olivera - Anguissa, Lobotka, McTominay - Politano, Lukaku, Kvaracchelija

Como 1907 - pravděpodobná sestava:
Audero - Van Der Brempt, Kempf, Dossena, Moreno - Perrone, Roberto - Strefezza, Paz, Fadera - Cutrone

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 4.43 - 6.70

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Venezia FC

pátek 20:45

Hellas se v páteční předehrávce 7. kola Serie A pokusí znovu najít svůj rytmus a vlastní sebevědomí. Doma na Stadio Marc'Antonio Bentegodi totiž přivítá Venezii, která se zatím nedokázala vymanit ze sestupových příček.

Nebezpečně blízko k nim má nicméně i Hellas. Tým z města Romea a Julie totiž prohrál už tři poslední ligové duely. Počátkem září sice přehrál Janov, jenže poté padl s Laziem, 2:3 prohrál s turínským FC a stejný výsledek zopakoval i proti nováčkovi z Coma. Na jeho půdě se neprezentoval vůbec dobrým dojmem a chvíli prohrával dokonce už o dvě branky. Nakonec v závěru sice snížil, ale na víc už jeho snahy nestačily.

Nejistota zadních řad se u Hellasu projevuje velmi často, ostatně čisté konto uhájili chlapci trenéra Paola Zanettiho v šesti duelech jen dvakrát. Venezia je na tom ale obdobně a v tabulce jí dokonce patří až 18. místo. I mužstvo z Benátek dokázalo porazit Janov, ale kromě toho si připsalo už jen jeden bod. Vyhrát mohlo překvapivě i minule proti AS Řím, jenže dostalo od něj lekci z produktivity.

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipò - Tchatchoua, Daniliuć, Coppola, Frese - Duda, Belahyane - Livramento, Kastanos, Lazović - Tengstedt

Venezia FC - pravděpodobná sestava:
Joronen - Idzes, Svoboda, Candela - Zampano, Ellertsson, Nicolussi Caviglia, Haps - Busio, Oristanio - Pohjanpalo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.57 - 3.23 - 3.05

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
SSC Neapol
6
4
1
1
11 : 4
13
2
Juventus FC
6
3
3
0
9 : 0
12
3
AC Milán
6
3
2
1
14 : 7
11
4
Inter Milán
6
3
2
1
13 : 7
11
5
Turín FC
6
3
2
1
10 : 8
11
6
Empoli FC
6
2
4
0
5 : 2
10
7
SS Lazio
6
3
1
2
12 : 10
10
8
Udinese Calcio
6
3
1
2
9 : 10
10
9
AS Řím
6
2
3
1
7 : 4
9
10
Como 1907
6
2
2
2
9 : 11
8
11
ACF Fiorentina
6
1
4
1
7 : 7
7
12
Atalanta Bergamo
6
2
1
3
11 : 12
7
13
Bologna FC
6
1
4
1
7 : 9
7
14
Hellas Verona
6
2
0
4
10 : 11
6
15
Parma Calcio
6
1
2
3
10 : 12
5
16
Cagliari Calcio
6
1
2
3
4 : 10
5
Janov CFC
6
1
2
3
4 : 10
5
18
US Lecce
6
1
2
3
3 : 11
5
19
Venezia FC
6
1
1
4
4 : 10
4
20
AC Monza Brianza
6
0
3
3
4 : 8
3

Zbývající zápasy

06.10. 12:30
Juventus FC - Cagliari Calcio
06.10. 15:00
SS Lazio - Empoli FC
06.10. 15:00
Bologna FC - Parma Calcio
06.10. 18:00
AC Monza Brianza - AS Řím
06.10. 20:45
ACF Fiorentina - AC Milán

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
Hachim Mastour

Chcem, aby titul vyhral Neapol. Je nepochopiteľné, že z Conteho sa robí tragéd. Dnes už asi nie je moderné vyhrávať tituly a trofeje, ale mať čo najmenej rokov a "budovať projekt."

Reagovat
Salfovic

Jj, z trenérů se stali projektoví manažeři.

Reagovat
Gimme

Reagovat
DidusIneptus

To my hlavně chcem aby se v Sérii A udržely Benátky, Florencie, Boloňa, Udine. Ty ostatní nám jsou celkem lhostejný. Tedy zatím to tak je.

Reagovat
M11

Pogba muze v breznu hrat.. pojd mi

Reagovat
Hachim Mastour

vyborne, gol do satne

Reagovat
Hachim Mastour

Lukaku naservíroval

Reagovat
Deki

K čemu je nám ten J.Martinez jako dvojka? Čuchnout dostane jen v Coppe a nebo až Sommer dostane virozu. Ty prachy se měly investovat jinam a mohl se prodloužit Audero nebo někdo podobný.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele