Serie A - preview 6. kola: Atalanta hraje v Bologni

Včera, 09:12, aktualizováno dnes, 08:50
Previews
Charles De Ketelaere (© AFP)

Hned čtyři účastníci Ligy mistrů se představí ve třech sobotních utkáních Serie A. Inter se představí na hřišti Udinese, Juventus zase v Janově. Na závěr si pak Bologna i Atalanta chtějí vylepšit svou letošní nepříliš dobrou bilanci.

Udinese Calcio - Inter Milán

sobota 15:00

V sobotu odpoledne bude pokračovat program šestého kola Serie A, přičemž v prvním duelu zamíříme na Bluenergy Stadium do Udine. Domácí Zebry v minulém kole poprvé prohrály a rády by na porážku co nejdřív zapomněly, jenže tentokrát je čeká ještě těžší soupeř.

Zebrám se v minulém kole moc nedařilo a konečné skóre hovořilo jasnou řečí. Od domácího AS Řím dostaly ve Věčném městě rovnou tři branky, o které se rovným dílem podělili Artem Dovbyk, Paulo Dybala a Tommaso Baldanzi. Obrana Udinese se moc nevyznamenala, AS mělo naopak ještě další šance a Udinese pomálu. Trenér Kosta Runjaić nemohl být s výkonem svých svěřenců moc spokojený a po utkání zmínil, že domácí vyhráli zcela zaslouženě.

Přesto se začátek ligového kalendáře Zebrám povedl asi výrazně nad očekávání. Tohle totiž byla první porážka v novém ročníku, přičemž čtyři z předchozích pěti soutěžních duelů (včetně jasného postupu v Coppa Italia přes US Avellino) Udinese dokázalo vyhrát. A není to jen tím, že by potkávalo slabší týmy, protože tři body vzalo i Laziu s Parmou a remízu uhrálo s pohárovým účastníkem z Bologně. Po první porážce však spadlo na třetí příčku se ztrátou jednoho bodu na vedoucí postavení.

Trenér Runjaić postrádá několik hráčů, mimo hru jsou Gerard Deulofeu, Arthur Atta a taky Chilan Alexis Sánchez, pro něhož to vzhledem k jeho kariéře právě v barvách Interu mohl být docela pikantní souboj. Inter má jen dvě absence, ale zejména v případě záložníka Nicola Barelly se jedná o hodně vážný problém. Kromě něj ještě není fit ani kanadský univerzál Tajon Buchanan. S Interem nemá Udinese dobrou bilanci, vyhrálo nad ním doma jen dvakrát za posledních 11 let.

A teď nic nenasvědčuje tomu, že by Inter měl prohrát. Minimálně o jeho motivaci nemůže být sporu, neboť Nerazzurri prohráli klíčové derby s AC a budou chtít rychle tři body. Včetně Ligy mistrů odehrál Inter šest zápasů, jenže vyhrát dokázal jen dva z nich. I proto mu teď patří až šestá pozice.

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Okoye - Kabasele, Bijol, Kristensen - Ehizibue, Karlström, Lovrić, Kamara - Thauvin, Ekkelenkamp - Lucca

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Sommer - Bisseck, Acerbi, Bastoni - Darmian, Frattesi, Çalhanoğlu, Zieliński, Dimarco - Taremi, Thuram

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.12 - 4.91 - 1.45

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Janov CFC - Juventus FC

sobota 18:00

V sobotu se do boje o tři bod zapojí i další adept na mistrovské Scudetto. Nicméně Juventus po slibném začátku začal trochu stagnovat a svou formu bude hledat v Janově. Ani I Rossoblù ale rozhodně nezažívají nějak povedený start do nového ročníku.

Janovské CFC je nejdéle fungujícím italským klubem, který je v současné chvíli stále aktivní. Založen byl už v roce 1983 a může se pochlubit řadou titulů. V první italské lize jich má na kontě už devět (pravda, ten poslední už před sto lety). Další asi jen tak nepřidá, protože poslední roky patří přinejlepším k průměrným mužstvům Serie A, nezřídka kdy dokonce zápasí se záchranou. Tentokrát to dost možná bude stejné.

Z klubu přes léto zmizely hned dvě ofenzivní postavy a tahouni, protože Atalantu si za svůj domovský klub vybral útočník Mateo Retegui, zatímco Alberta Gudmundssona zlákala toskánská Viola. Takže se není čemu divit, že janovský klub si zatím na nové pořádky zvyká a hledá jejich nástupce. Prozatím mu jeho snahy moc nejdou, protože v lize Janov prohrál dva z pěti zápasů a dal v nich jen čtyři branky.

Mužstvo, které má čerstvě za sebou janovské derby v Coppa Italia se Sampdorií, minulé utkání v lize překvapivě nestačilo na nováčka z Benátek. Proti Venezii nehrálo moc dobře a prohrálo o dvě branky. Je pochopitelné, že s výsledkem ani předváděnou hrou nebyl trenér Alberto Gilardino moc spokojený.

Na tiskové konferenci se znovu vrátil k poslední ligové porážce a uvedl: "Máme za sebou hodně nepovedené utkání v první lize. Představovali jsme si úplně jiný průběh a měli jsme jasný herní plán. Vše ale vzalo za své, protože jsme ztratili koncentraci a dělali jsme ve druhé půli hloupé chyby v obraně vedoucí k inkasovaným gólům. Budiž to lekcí pro moje hráče i pro mě samotného, něco podobného nesmíme opakovat."

Juventus zažil skvělý vstup do sezony a pod vedením trenéra Motty předváděl velmi solidní fotbal. S ohledem na novou filozofii klubu zavládlo všeobecné nadšení, které ale moc dlouho nevydrželo. Juventus sice zvládl premiérový start v novém ročníku Ligy mistrů a porazil 3:1 PSV Eindhoven, ale v lize zdaleka tak suverénní není. Momentálně čekají Mottovi svěřenci už tři ligové zápasy na tři body. Dohromady jich dali jen devět a v lize už tři kola čekají na vstřelenou branku.

Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Gollini - De Winter, Bani, Vasquez - Sabelli, Frendrup, Badelj, Thorsby, Martin - Pinamonti, Vitinha

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Perin - Danilo, Kalulu, Bremer, Rouhi - Fagioli, McKennie - Nico Gonzalez, Koopmeiners, Yildiz - Vlahović

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.00 - 3.59 - 1.70

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Bologna FC - Atalanta Bergamo

sobota 20:45

Bologna zatím rozhodně nepřipomíná tu nebezpečnou a vždy kreativní směsici zajímavých hráčů, kterou vytvořila v minulém ročníku. Felsinei pod vedením trenéra Vincenza Italiana zaostávají za očekáváním a lepší to asi nebude ani v sobotu. Večer totiž do Boloně přijede Atalanta.

Jedna velká zátěž ale Felsinei přeci jen spadla z ramen. Poprvé v sezoně se jim totiž povedlo vyhrát. Skutečně, za prvních pět soutěžních utkání se Bologna neradovala ze tří bodů ani jednou, musela čekat na páté kolo Serie A. Po premiérovém utkání v Lize mistrů, které nabídlo první bod proti Šachtaru Doněck, hrála Bologna s Monzou. A svou roli mírného favorita nakonec splnila, protože utkání deset minut před koncem rozhodl svým druhým gólem v sezoně střelec Santiago Castro.

Kromě toho ale Bologna nasbírala jen čtyři remízy a jednou odcházela ze hřiště poražena, když ve druhém kole vybouchla pod Vesuvem a dostala od domácí Neapole tři branky. Takže se dá říct, že výkony Italianova týmu mají mírně vzestupnou tendenci. Nicméně jindy poměrně skálopevná obrana zatím v lize neudržela čisté konto ani v jednom zápase, takže trenér Italiano má rozhodně o čem přemýšlet.

Jeho mužstvo však má naději alespoň v bilanci s Atalantou. Zejména poslední dobou se Felsinei proti klubu z Bergama daří a už ve třech minulých utkáních Felsinei dokázali svého soka porazit. Dvakrát z toho udrželi čisté konto, což je proti velmi aktivní Atalantě rozhodně dobrý počin. Tentokrát se Italiano musí obejít bez několika hráčů, jelikož mimo hru jsou Nicolò Casale, Lewis Ferguson, Tommaso Pobega a Oussama El Azzouzi.

Atalanta si vede ještě o poznání hůř než její sok. V tabulce má sice stejně bodů, ale vzhledem k jejím ambicím zažívá špatné týdny. Je to s podivem, ale tentokrát start do nové sezony svěřencům trenéra Gasperiniho hrubě nevychází. Pominu-li cennou remízu s Arsenalem v Lize mistrů, tak platí, že Atalanta prohrála už tři z pěti posledních utkání! To jí rozhodně není podobné, navíc nestačila na týmy jako Turín nebo především minule Como. V současné chvíli klubu z Bergama patří až 12. příčka.

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Posch, Beukema, Lucumì, Lykogiannis - Aebischer, Freuler - Orsolini, Fabbian, Ndoye - Castro

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Carnesecchi - Djimsiti, Hien, Kolašinac - Bellanova, Éderson, De Roon, Ruggeri - Lookman, De Ketelaere - Retegui

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.95 - 3.23 - 2.52

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

AC Milán - US Lecce

pátek 20:45

Už v páteční předehrávce se představí AC Milán. Rossoneri před týdnem ovládli milánské derby a svojí formu potřebují potvrdit v souboji s outsiderem. Lecce se zatím hledá, od začátku sezóny vyhrálo jediný zápas a s pouhými pěti body se krčí ve spodku tabulky, konkrétně na sedmnáctém místě.

Výhra v Derby della Madonnina vlila milánským fanouškům novou "krev do žil" a sám trenér Paulo Fonseca doufá, že vlije novou krev i jeho svěřencům. AC Milán porazil odvěkého rivala po dlouhé době a rozhodl o tom gólem v posledních minutách zápasu obránce Matteo Gabbia. Pro Rossoneri je to po matném začátku velká vzpruha, na druhou stranu pokud na výsledek nenaváže, bude to k ničemu. "Milán dlouho derby nevyhrál a tohle je vítězství, které dodá sebevědomí celému týmu. Snažím se být ale vyrovnaný a už na tento úspěch nemyslím a soustředíme se na další utkání," nechal se slyšet Fonseca. Portugalský kouč očekává nepříjemného soupeře a pro svůj tým náročnou zkoušku.

"Příští zápas je velmi důležitý a my musíme potvrdit náš růst. Vítězství v derby bude mít smysl jen tehdy, pokud Lecce porazíme. Chceme získat zpět body do tabulky. Je to nebezpečný zápas a my musíme být opatrní, nesmíme dělat chyby a musíme zvítězit," pokračoval Fonseca.

AC Milán čeká už příští týden další zápas Ligy mistrů, tentokrát na půdě německého mistra Bayeru Leverkusen. Italové první zápas proti Liverpoolu prohráli a případná další porážka by mohla postupové šance zkomplikovat.

V pátek zavítá na San Siro trápící se Lecce. Jihoitalský celek se od začátku hledá a doposud dokázal porazit jen Cagliari 1:0. Hosté v minulém kole remizovali 2:2 s Parmou a v průběhu týdne prohráli se Sasuolem v rámci druhého kola Coppa Italia.

Oba celky mají poměrně početnou marodku. Milánští se musí obejít bez Florenziho, Bennacera, Sportiella, Calabrii a Okafora. Co se týče Lecce, tomu nepomohou Sansone, Berisha, Kaba, Bonifazi a suspendovaný Guilbert.

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Emerson Royal, Gabbia, Tomori, Theo Hernández - Fiofana, Reijnders - Pulišić, Loftus-Cheek, Leao - Abraham

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Dorgu, Gaspar, Bachirotto, Gallo - Morente, Ramadani, Coulibaly, Banda - Rebić, Krstović

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.28 - 6.10 - 11.20

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Turín FC
5
3
2
0
8 : 5
11
2
SSC Neapol
5
3
1
1
9 : 4
10
3
Udinese Calcio
5
3
1
1
7 : 7
10
4
Juventus FC
5
2
3
0
6 : 0
9
5
Empoli FC
5
2
3
0
5 : 2
9
6
Inter Milán
5
2
2
1
10 : 5
8
7
AC Milán
5
2
2
1
11 : 7
8
8
SS Lazio
5
2
1
2
9 : 8
7
9
AS Řím
5
1
3
1
5 : 3
6
10
Hellas Verona
5
2
0
3
8 : 8
6
11
ACF Fiorentina
5
1
3
1
7 : 7
6
12
Atalanta Bergamo
5
2
0
3
10 : 11
6
13
Bologna FC
5
1
3
1
6 : 8
6
14
Parma Calcio
5
1
2
2
8 : 9
5
15
Como 1907
5
1
2
2
6 : 9
5
16
Janov CFC
5
1
2
2
4 : 7
5
17
US Lecce
5
1
2
2
3 : 8
5
18
Venezia FC
5
1
1
3
3 : 8
4
19
AC Monza Brianza
5
0
3
2
4 : 6
3
20
Cagliari Calcio
5
0
2
3
1 : 8
2

Zbývající zápasy

29.09. 12:30
Turín FC - SS Lazio
29.09. 15:00
AS Řím - Venezia FC
29.09. 15:00
Como 1907 - Hellas Verona
29.09. 18:00
Empoli FC - ACF Fiorentina
29.09. 20:45
SSC Neapol - AC Monza Brianza
30.09. 20:45
Parma Calcio - Cagliari Calcio

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (63)

Přidat komentář
Reggie

OT: Kluci, mám dotaz. Chceme jít v Neapoli na fotbal (Napoli - Como), tam asi nebude problém koupit lupen před zápasem přímo na stadionu nebo to funguje jinak? Díky moc!

Reagovat
zurix_new

OT: Pjanič solidní zmrdeček

Reagovat
10

Reagovat
Lech

Vzdycky to byla chcanka

Reagovat
Harto22

Co spravil ?

Reagovat
stuff

A to som ho mal celkom rad

Reagovat
Lukáš Krejzar

Už ho můžeš mít rád, už hraje Arabskou ligu

Reagovat
Seydou Doumbia

tam skončil a jde do raska

Reagovat
Lukáš Krejzar

Vždyť furt hraje za Sarjah

Reagovat
M11

Nepochopis

Reagovat
Lukáš Krejzar

Ale on přestoupil do Sharjahu

Reagovat
Whitemedia

Jedu na koni

jedu na koni

ježiš marja

Reagovat
DelPiero137

maju vobec EURO/DOLLAR ho vyplatit?

Reagovat
Yzemi

je to špína

Reagovat
Lech

Udajne Rabiot 2,5 mega za Marseille

Reagovat
Seydou Doumbia

prej odmítl acečko co nabízelo 6, je pravda?

Reagovat
Kaka14

Že vraj hej … je to biznisman, odmietol AC za 6M, aby išiel k najväčšiemu rivalovi PSG, kde bol odchovancom za 2,5M

Reagovat
Seydou Doumbia

chtěl do lepší ligy a do týmu, kde má v lize větší šanci, takže ho chápu

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Lukáš Krejzar

Reagovat
DelPiero137

MC burger opat v zaklade?

Reagovat
LesyJePan

Ahoj, som na pár dní v Neapole, Chystám sa aj na Neapol - Monza. Kedy mi odporúčate byť na štadione?

+ Odporúčite mi nejaké zaujimavé miesta v rámci mesta? Myslim nieco co mi neodporuči google alebo chatgpt

Reagovat
stuff

Chod na pizzu do LAntica abo tak nejak. Inak mna bavilo obycajne tulanie po meste, bol to zazitok. Plus ked mas pozicane auto, tak na juh su pekne dedinky - Amalfi, Salerno, Sorrwnto.

Kedy na stadion Ti neporadim, netusim, ci je nieco zaujimave dnu pred vykopom, my sme kus vonku popijali a kostovali marocky tovar, dnu sme sli tesne pred vykopom a fasa. A to na barcu bol, myslim, plny dom

Reagovat
Londoner

Salerno dědinka?

Reagovat
10

rozhodčí zkušeně, nejdřív nechá Inter dohrát jasnej faul, pak to vrátí a ukončí to ještě před koncem nastavení

Reagovat
Bambino98

Takže za výhru Interu môže rozhodca Hlavne, že Udinese sa za celý nastavený čas nedostalo k lopte

Reagovat
10

ano, to jsem přesně napsal, cretino

Reagovat
el Principito

Reagovat
10

Juventus: Perin; Danilo (C), Bremer, Kalulu, Rouhi; Fagioli, McKennie; Nico Gonzalez, Koopmeiners, Yildiz; Vlahovic. A disposizione: Di Gregorio, Pinsoglio, Gatti, Locatelli, Conceicao, Thuram, Douglas Luiz, Cambiaso, Cabal, Savona, Mbangula. Allenatore: Thiago Motta.

Cabala už odepsal, nebo co je to zase za pokusy? Douglas taky v 6. kole není ready? To je klíčová pozice, viděli jsme to poslední zápasy se slow-motion Locatellim. Už mě to trošku přestává bavit...

Reagovat
DelPiero137

Cenim ze postavil Fagia a Nica a to je tak vsetkoo co sa da pochvalit. Drahe posily Luiz a Thuram sedia, Yildiz na kridle, Vlaho sa cpe aj na standardky a za polcas z toho nebola ani strela na branu. Tiez ma to prestava bavit kedze to ma silne Allegri vibes.

Reagovat
stuff

Aspon sa hra na spravnej strane a mame viac loptu. Za Maxa by nas spoko prehravali a skusali by sme brejky.

Nebranim motaka, ale nejake rozdiely su

Reagovat
10

Danilo klasicky nejslabší článek obrany, v ofenzivní fázi čistá impotence. My máme za posledních 7 poločasů stejně šancí jako Inter nebo Atalanta za průměrný poločas.

Reagovat
M11

Doba hajeni pomalu zacina koncit a ono to porad vypada nebo spis nevypadá.. impotentni sracka

Reagovat
Yzemi

Víte někdo proč tam nejsou diváci? Bez nich je to děs. V první chvíli jsem se díval jestli to není covid repríza.

Reagovat
stuff

Myslim, ze janovske derby bolo v pohari a bola mela

Reagovat
10

8. poločas v řadě bez gólu ze hry (ve Veroně penalta Vlahoviće).

To už je docela rekordní impotence, ne? Nic takovýho nepamatuju.

Hlavně tohle není vůbec o nějaký smůle, tam není vůbec nic. Dneska 0 střel na bránu, s Neapolí 1 střela na bránu, s Empoli 3, s AS 1.

Reagovat
stuff

Pep z wishu

Loptu mame dost

Reagovat
10

on ho připomíná i tou sestavou, kde chce asi taky za každou cenu šokovat, jinak nechápu volby typu Savona, Rouhi, McKennie...ty na to absolutně nemají

Reagovat
M11

Hlavne kdyz mas k dispozici temer cely kadr.. nejaka uchylka tam davat za kazdou cenu kazdy zapas nejake prekvapeni, nechapu to.. navic, kdyz to vubec nefunguje

Reagovat
10

nechápu, co si dokazuje, nebo o co se tímhle snaží...

Reagovat
stuff

Asi ho barz tlapkali po pleci za bambulu, ta skusa.

Reagovat
DelPiero137

prve dva zapasy to zafungovalo ale...

kedy chce rozohrat idealnu 11-ku?

Reagovat
Pipo123

Hej, ale zase ľudia strašne onanujú nad obranou, práve dnes som videl nejaké články kde bolo že máte najlepšiu obranu v TOP ligách, že Gatti a Bremer najlepšia dvojica. Je to tak, alebo je to skôr prehnané? Vôbec vaše zápasy nesledujem ,tak sa pýtam na funkčnosť tej defenzívy

Reagovat
10

ta obrana funguje, nebyla úplně dostatečně prověřená, ale tam problém snad nebude...

Reagovat
M11

DUSKO !!!

Reagovat
stuff

Reagovat
M11

DUSKO !!!

Reagovat
10

Konečně, pěkně trefil

Reagovat
stuff

Reagovat
M11

Luiz ukazuje, ze ma hrat v zakladu

Reagovat
10

Reagovat
Melchior

ještě ho nikdo příliš neprověřil defenzivně, ale vždy když hrál, tak uměl ten nečekaný pohyb "navíc", co jiný záložník u nás nedokáže

Reagovat
10

Hlavně na míči dokáže vymyslet věci, o kterých se Locovi bohužel ani nezdá

Reagovat
Melchior

Souhlas. Hlava nahoře, přehled kolem sebe, dokáže se skvěle vymotat.

Reagovat
M11

FC !!!

Reagovat
M11

Jako nevim jak vic si maji rict Thuram, Luiz, Francisco o zaklad

Reagovat
Melchior

Thuram je ještě podle mě tak na 65%, Francisco se teď vrátil po zranění.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
10

Messiiiiiiii

Reagovat
Melchior

GIOVINCO!!!

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
stuff

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele