Serie A - preview 4. kola: Udinese útočí na první místo

14.09., 09:05, aktualizováno 16.09., 08:41
Previews
Florian Thauvin (© AFP)

Dvěma zápasy bude v pondělí dohráno čtvrté kolo italské ligy a velkou šanci dostane Udinese - pokud vyhraje v Parmě, poskočí do čela tabulky. Povedený vstup do sezony se pokusí potvrdit i Hellas Verona.

Parma Calcio - Udinese Calcio

pondělí 18:30

Sever Itálie obohatí utkání mezi Parmou a Udinese. Hosté zatím zůstávají nepřemoženi, ale Parma je po svém postupu do Serie A houževnatým soupeřem a doma rovněž neprohrála.

Parma dosud doma odehrála dvě utkání a po remíze s Fiorentinou (1:1) si vyšlápla na AC Milán (2:1). Čtyři body proti dvěma pohárovým zástupcům se nečekaly, na druhou stranu Parma ukázala, čeho je v domácím prostředí schopná. Ve třetím kole cestovali Ducali k zápasu s Neapolí a tentokrát už to nevyšlo, i když o výhru či alespoň bod je připravili až v nastaveném čase Romelu Lukaku a André Anguissa.

Po reprezentační přestávce se Parma zase představí doma a jejím soupeřem bude neporažené Udinese. Pro svěřence trenéra Runjaiće je to skvělý start do sezony, ale takový už několikrát zažili, aby vzápětí bojovali ve druhé polovině tabulky. Každopádně "Zebry" mají po třech kolech už sedm bodů a v tuto chvíli zaujímají čtvrté místo.

Oba celky na sebe naposledy narazily před třemi lety a byla z toho čtyřgólová remíza 2:2. Branky přitom padaly už v prvním vzájemném zápase ročníku 2020/2021 a Udinese zvítězilo 3:2. Příznivci obou táborů tak věří, že se gólové hody budou minimálně opakovat.

Parma ani Udinese nebudou kompletní, ale zatímco domácím chybí Benedyczak, Estevez, Kowalski a Suzuki, "Zebrám" nepomůže jen veterán Alexis Sánchez.

Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Chichizola - Delprato, Balogh, Circati, Coulibaly - Mandela Keita, Bernabé, Man, Sohm, Mihaila, Bonny

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Okoye - Kristensen, Bijol, Giannetti, Ehizibue - Karlstrom, Payero, Kamara, Thauvin - Brenner, Lucca

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.35 - 3.27

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

SS Lazio - Hellas Verona

pondělí 20:45

Lazio Řím vstoupí do Evropské ligy až koncem září, a proto může svůj duel s Hellasem odehrát v pondělí. Biancocelesti před reprezentační přestávkou remizovali s AC Milán, proti Veroně nyní budou plnit roli favorita. Hosté už ale dvakrát vyhráli a svojí kůži na Stadio Olimpico neprodají lacino.

Remíza, prohra a výhra. Lazio stihlo během tří kol zapsat všechny možné výsledky a v tabulce mu prozatím patří jedenácté místo. Pondělní dohrávka může Biancocelesti katapultovat výše, jenže porazit Hellas nebude jednoduchý úkol. V dubnu se to sice díky jedinému gólu Mattii Zaccagniho podařilo, jednoznačný průběh to však nebyl. Navíc Zanettiho tým s Laziem celkem pravidelně boduje. Loni i předloni díky remíze, v roce 2021 dokonce vysokou výhrou 4:1.

Dosud jediný tříbodový triumf si Lazio připsalo proti Venezii, v Udine na to následně nenavázalo a pak už jenom remizovalo s AC Milán 2:2, přestože v průběhu zápasu i vedlo. Lazio znovu pomýšlí na pohárové pozice, a aby se dostalo do Ligy mistrů, potřebuje podobná domácí utkání zvládat. A čím dříve, tím lépe, protože koncem září se zapojí do nového formátu Evropské ligy.

Hellas je na každý pád v dobrém rozpoložení, vždyť porazil nebezpečný Janov i favorizovanou Neapol. Nevyšlo to jenom proti Juventusu, který Zanettiho tým rozstřílel 3:0. Veronští chtějí ve věčném městě na předchozí výsledky hlavně navázat a potvrdit, že nešlo o pouhou náhodu.

Dobrou zprávou pro trenéra domácích Baroniho je kompletní kádr, kdežto Hellas se musí určitě obejít bez Serdara a Cruze. Kouč Zanetti naopak může spoléhat na své opory Lazoviće nebo brankáře Montipá.

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Lazzari, Gila, Romagnoli, Tavares - Guendouzi, Rovella - Isaksen, Dia, Zaccagni - Castellanos

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipó - Tchatchoua, Dawidowicz, Coppola, Frese - Belahyane, Duda, Suslov, Harroui - Lazović, Tengstedt

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.61 - 3.96 - 5.84

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Janov CFC - AS Řím

neděle 12:30

Janov naprosto senzačně začal svou pouť novým ročníkem, ale minulé kolo se mu zas tak nepovedlo. Římské AS zatím vykazuje naprosto opačnou tendenci, protože po hrůzostrašných dvou kolech minule konečně ukázalo známky života.

Na stadion Marassi dorazí náročný soupeř i proto, že domácím se v Janově proti AS moc nedaří. Jistě, mají v čerstvé paměti debakl 4:1 starý skoro přesně rok, ale další domácí výhra Janova je stará už deset let! Svěřenci trenéra Alberta Gilardina teď mají rozhodně co napravovat, i když se v tabulce první ligy dívají na AS svrchu. Po třech kolech jim patří solidní desátá příčka, za což by v Římě dali momentálně určitě mnohé.

Obyvatelé stadionu Luigiho Ferrarise vešli do této sezony mnohem lépe, neboť si hned na úvod dokázali vybojovat respekt a bod s Interem Milán. Následovala ještě lepší podívaná, když se Grifové vrátili z Monzy se třemi body díky výhře 1:0. Jenže minulé kolo už tolik radosti nenabídlo a trenér Gilardino musel poprvé sklopit hlavu. Jeho svěřenci totiž nezvládli duel s Hellasem, dostali od něj dvě branky a sami mnoho nebezpečí pro svého soka neznamenali. Jen devět minut stačilo hostujícímu Hellasu ke vstřelení obou gólů.

Janov navíc přišel v krátké době o několik opor, které musely vyhledat odbornou péči zdravotníků. Zápas s AS Řím se proto nebude týkat Koniho De Wintera, Juniora Messiase a Fabia Mirettiho. Giallorossi přijedou do přístavního města bez Le Feého s Pellegrinim, mírné obtíže ještě řeší Dovbyk.

Největší potíže ale řeší trenér Daniele De Rossi. Jeho angažmá se sice na začátku roku jevilo jako výrazně povedené, ale poslední zápasy sezony byly katastrofální. A v nové sezoně AS pokračuje v negativním nastoleném trendu. Za první tři zápasy získalo jen dva body, z nichž jeden minule s Juventusem. Předtím ale remizovalo na úvod s Cagliari a Empoli dokonce nechalo všechny tři body.

De Rossi má s Gilardinem společných mnoho věcí, kromě nevýrazných zkušeností s trénováním první ligy je to ale taky největší moment jejich kariér - oba jsou mistři světa z roku 2006. Minulé kolo přeci jen dává Giallorossi trochu naději, protože uhrát s Juventusem bod na jeho půdě a neinkasovat, to rozhodně není něco, co by v případě AS bylo pravidlem. Do popředí se navíc dostávají nové posily, na reprezentačních srazech zářili hráči jako Baldanzi, Pisilli, Šomurodov, Koné nebo Abdulhamid.

Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Gollini - Bani, Vogliacco, Vasquéz - Sabelli, Frendrup, Badelj, Malinovskyj, Martin - Vitinha, Pinamonti

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Svilar - Mancini, Ndicka, Hermoso - Saelemaekers, Koné, Cristante, Baldanzi, Angelino - Dybala, Dovbyk

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.57 - 3.29 - 2.25

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Turín FC - US Lecce

neděle 15:00

Turín zatím patří mezi nejpříjemnější překvapení této sezony a patří mu výtečné třetí místo. Ani jeho další soupeř by pro něj nemusel znamenat nepřekonatelnou překážku, protože Lecce naopak tahá spíš za kratší konec provazu.

Turínské FC si zatím vede velmi dobře a jmenování nového trenéra Paola Vanoliho se vedení klubu velmi vyplácí. Býci pod jeho vedením doposud odehráli čtyři soutěžní duely a jejich bilance je překvapivě dobrá - jedna remíza a rovnou tři výhry! Kromě postupu v Coppa Italia se Turínu povedlo remizovat s AC Milán a poté porazit Atalantu s Venezií. A jestli se vítězství nad nováčkem dalo očekávat, tak porážka Atalanty rozhodně ne.

Favoritem budou domácí na Stadio Olimpico Grande Torino i nyní. A to přesto, že nemají kompletní kádr. Chybí jim opora zadních řad Schuurs či záložník Vlašić. Hosté přijedou bez diskvalifikovaného mladíka Dorgua, chybět ze zdravotních důvodů pak bude záložník Kaba. Turín jde do tohoto utkání s optimismem, neboť proti Lecce se mu daří - vyhrál posledních pět vzájemných duelů v řadě.

A velké šance mu dává i momentální rozpoložení Lecce. I Salentini sice v minulém kole před reprezentační přestávkou dokázali doma nejtěsnějším rozdílem porazit Cagliari, jenže předtím prohráli oba zápasy s hrozivým skóre 0:6. Zkušený trenér Luca Gotti má rozhodně o čem přemýšlet, neboť zejména obrana vypadá velmi neurovnaně a slabě.

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković-Savić - Coco, Maripan, Masina - Lazaro, Ricci, Linetty, Ilić, Sosa - Adams, Zapata

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Guilbert, Gaspar, Baschirotto, Gallo - Ramadani, Pierret - Morente, Oudin, Banda - Krstović

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.94 - 3.38 - 4.60

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - ACF Fiorentina

neděle 15:00

Už za pár dní se Atalanta představí v Lize mistrů proti Arsenalu, ale než se tak stane, přivítá v rámci domácí soutěže jiného pohárového účastníka Fiorentinu. Viola startuje Konferenční ligu až později, takže se může plně koncentrovat na Serii A, kde ve třech kolech zatím ani jednou nevyhrála. Zabrat potřebují i Orobici, jenž zaznamenali dvě porážky v řadě.

Fiorentina zatím nevyhrála, ale paradoxně ani neprohrála. Ve třech zápasech pokaždé uhrála remízu, nicméně je čas konečně získat tři body. Jenomže to nebude jednoduché, protože se představí v Gewiss Aréně proti Atalantě Bergamo, účastníkovi letošní Ligy mistrů a loňskému vítězovi Evropské ligy.

Ten sice vstoupil do nového ročníku přesvědčivým vítězstvím 4:0 nad Lecce, jenomže v dalších dvou kolech vyšel bodově naprázdno. Prohrál jak v Turíně, tak i na půdě Interu a po třech kolech je se třemi body až třináctý.

Atalanta potřebuje doma zabrat a co nejlépe se naladit na čtvrteční generálku v Lize mistrů. Do Bergama přijede špičkový tým Premier League Arsenal.

Každopádně Gasperiniho svěřence čeká v neděli neoblíbený tým. Fiorentina oba zápasy loňské sezóny vyhrála a Orobici se "zahojili" až v Coppa Italia, kde vzájemný dvojduel zvládli lépe. V neděli se očekává vyrovnaný průběh a mírným favoritem jsou vzhledem k domácímu prostředí hráči Atalanty. "Očekávám jako vždy vyrovnaný a žhavý zápas, stejně jako loni. Je to těžký soupeř a jakýsi odrazový můstek pro místo v Evropě," prohlásil domácí kouč.

Vítěz posledního ročníku Evropské ligy se poprvé v této sezoně představí doma. Gewiss Aréna procházela rekonstrukcí, proto Atalanta musela v prvních třech kolech cestovat ven. Nyní je v Gewiss Aréně vše připraveno pro nedělní klání s Fiorentinou.

"Renovací stadionu Gewiss učinil prezident Antonio Percassi gesto lásky k městu Bergamo, fanouškům a historii. Zítra každý na vlastní kůži pocítí velikost a hrdost, která stojí za takovou prací z lásky. Stadion bude korunujícím klenotem a referenčním bodem pro každého," rozplýval se na tiskové konferenci kouč Gian Pier Gasperini.

Pokud jde o absence, hlásí je jen jedna strana. Na marodce Atalanty totiž zůstávají Scalvini, Scamacca a Godfrey. Fiorentina je kompletní a trenér Palladino může vsadit na nejsilnější možnou sestavu i proto, že Viola startuje Konferenční ligy až začátkem října.

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Carnesecchi - Kossounou, Hien, De Roon - Bellanova, Ederson, Pašalić, Ruggeri - De Ketelaere, Retegui, Lookman

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
De Gea - Quarta, Ranieri, Biraghi - Dodo, Cataldi, Mandragora, Gosens - Colpani, Sottil, Kean

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.85 - 3.64 - 4.66

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - SSC Neapol

neděle 18:00

Nedělní podvečer zavede fanoušky italského calcia do Cagliari, kde na domácí celek čeká velký test. Trenér Davide Nicola poměří své kvality proti jednomu z nejlepších italských trenérů současnosti. Dorazí Antonio Conte a jeho Neapol.

Doposud odehráli svěřenci trenéra Nicoly čtyři soutěžní utkání a nevedli si špatně. Prohráli jen v jednom, to posledním. Jinak ale slavili postup v Coppa Italia přes Carrarese a následně v prvním kole bodovali po remíze s AS Řím. Bod si vzali doma i proti Comu, nicméně pak už se museli sklonit před lepším týmem. Tím se trochu nečekaně stalo Lecce, jemuž doma stačila jediná branka Nikoly Krstoviće k tomu, aby si nechalo všechny tři body.

Začátek ale není špatný, Cagliari má po třech odehraných kolech stejný počet bodů jako giganti AC Milán nebo AS Řím. S Neapolí nemá sardinský celek moc dobrou bilanci, vyhrát nad ní dokázal naposledy v roce 2019. Teď se tým trenéra Nicoly připravuje bez zraněného dua Ciocci a Makoumbou. Neapol je na tom lépe, protože Conte vidí na trénincích všechny své hráče bez výjimky.

Je ale pravda, že i jeho štáb má co zlepšovat. Hlavně úvod sezony patřil ke katastrofám. První duel se totiž Neapoli hrubě nepovedl, celek z Kampánie prohrál ve Veroně rozdílem tří branek a kritika směřovaná na přestupové tahy i Conteho samotného na sebe nenechala dlouho čekat. Nicméně to je tak kvalitní trenér, že se brzy oklepal, dostal několik nových posil a jal se pod Vesuvem vesele úřadovat. Jeho zvýšenou pozornost odnesla Bologna, která se stala až překvapivě snadným cílem. A pak si Neapol poradila i s Parmou, i když ještě v 90. minutě prohrávala o gól. Jenže brilantně využila štědré nastavení a díky trefám Lukakua s Anguissou otočila duel ke své slávě.

Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Zappa, Mina, Luperto - Azzi, Prati, Marin, Augello - Gaetano - Luvumbo, Piccoli

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Buongiorno - Mazzocchi, Anguissa, Lobotka, Olivera - Neres, Kvaracchelija - Lukaku

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.93 - 3.83 - 1.77

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

AC Monza Brianza - Inter Milán

neděle 20:45

Fotbalisté Interu se mohou ve 4. kole italské nejvyšší soutěže posunout na první místo tabulky, stačí jim k tomu porazit Monzu. Pomyslnou rukavici jim hodil Juventus, když pouze remizoval v Empoli 0:0. Inter ve třech kolech zatím nenašel přemožitele a velkým favoritem je i proti domácí Monze.

Inter je jako obhájce prvenství velkým favoritem, a to nejen nedělního klání. Vstup svěřenců Simone Inzaghiho do sezony se dá považovat za povedený, i když odehrána jsou teprve tři kola. Výhry nad Lecce a především pak nad Atalantou byly dostatečně přesvědčivé a zdá se, že úvodní překvapivá remíza s Janovem je zapomenuta.

Také Nerazzurri pilují formu na blížící se Ligu mistrů. V novém formátu milionářské soutěže se jako první představí na hřišti Manchesteru City, tedy soupeře, se kterým prohráli své poslední finále Ligy mistrů.

Monza se pokusí na vlastní půdě dosáhnout prvního vítězství v sezoně, i když soupeř představuje tvrdý oříšek. Svěřenci trenéra Alessandra Nesty získali dva body za nerozhodné výsledky proti Fiorentině a Empoli, pokaždé šlo o venkovní utkání. Dokáže Monza poprvé bodovat i doma?

"Tým je připraven a také se nám podařilo získat několik hráčů po zranění. Vždy chceme vyhrát a nelíbilo se mi, jak jsme si vedli ve druhém poločase zápasu s Fiorentinou. Pokud nám dá Inter sebemenší šanci jim ublížit, musíme toho využít," nechal se slyšet Nesta.

Bývalý skvělý obránce AC Milán necítí k Interu zášť a naopak mluví o Nerazzurri s patřičným respektem. "I jako hráč jsem nikdy neměl s Interem problém. Vždy ke mně chovali respekt a platí to i naopak. Daniel (Maldini) si také uvědomuje, že je to jen mediální konstrukt," dodal Nesta.

Od roku 1990 má Inter s Monzou lepší vzájemnou bilanci, ale oba celky spolu stačily odehrát jen čtyři duely Serie A a dva zápasy Coppa Italia. Nerazzurri zvítězili čtyřikrát a jednou se zrodila plichta. Jediná výhra Monzy přišla loni v dubnu a to překvapivě na stadionu Giuseppe Meazzy. Gólem jí zařídil Luca Caldirola.

Monza bude postrádat trio hráčů - Cragna, Ciurriu a Birindelliho. Pokud jde o Inter, ten hlásí absenci pouze jediného hráče, kterým je Buchanan. To je pro Inzaghiho před středeční bitvou se City dobrá zpráva.

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Turati - Izzo, Pablo Mari, Carboni - Pereira, Bondo, Pessina, Kyriakopoulos - Maldini, Dany Mota - Djurić

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Sommer - Pavard, De Vrij, Carlos Augusto - Dumfries, Frattesi, Calhanoglu, Barella, Dimarco - Thuram, Taremi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.22 - 5.13 - 1.37

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Como 1907 - Bologna FC

sobota 15:00

Po delší reprezentační pauze se opět vrací klubový fotbal v celé své kráse. V Itálii je na programu 4. kolo Serie A, v němž se od sebe jako první pustí týmy Coma a Boloni. Oba kluby zažívají prozatím negativní sezonu a budou se prát o každý bod.

Como je sice nováčkem tohoto ročníku Serie A, jenže tak špatný vstup rozhodně nečekalo. Mužstvo vedené a spoluvlastněné někdejším hvězdným záložníkem Cescem Fábregasem doposud posbíralo jen jeden bod, protože dva ze tří zápasů prohrálo. Na body nemělo s Juventusem ani naposledy s Udinese, remízu urvalo jen s Cagliari. Nicméně je pravda, a to je trochu polehčující okolnost, že zatím všechny tři zápasy odehrálo na půdě soupeře. Na Stadio Giuseppe Sinigaglia se tedy podívá poprvé.

A doufá, že vítězně. Na poměry nováčka Serie A má Como opravdu hvězdný výběr a ani teď nebude jeho základní jedenáctka ochuzena o velká jména. Belotti, Sergi Roberto, Reina nebo Moreno s Kempfem by se v ní objevit měli. Postrádat bude Fábregas jen zraněného Baselliho. Hosté mají naopak velmi širokou marodku, na níž jsou Erlić, El Azzouzi, Ferguson, Ndoyé či Cambiaghi.

Ani Boloňa ale nezažívá přívětivý přelom léta a podzimu. Doposud posbírala jen o jeden bod navíc než její sobotní soupeř. Na to, že se jedná o účastníka Ligy mistrů, si zatím vede vyloženě bídně. Poslední výhru v lize datuje do poloviny května a utkání s Neapolí (2:0).

Como 1907 - pravděpodobná sestava:
Reina - Iovine, Kempf, Dossena, Moreno - Strefezza, Serbi Roberto, Mazzitelli, Da Cunha - Belotti, Cutrone

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Posch, Beukema, Casale, Miranda - Aebischer, Freuler, Fabbian - Orsolini, Castro, Karlsson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.09 - 3.01 - 2.69

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Empoli FC - Juventus FC

sobota 18:00

Do sobotního programu 3. kola Serie A se zapojí i Juventus, který má v plánu výlet do Toskánska. V minulém kole se ofenzivní stroj Juve trochu zasekl na obraně AS Řím, takže o to větší motivaci má druhý tým ligy ke třem bodům proti Empoli.

Empoli si ale nevede vůbec špatně, na své poměry hraje nadstandard. Za sebou má tým nedávno jmenovaného kouče Roberta D’Aversy už čtyři soutěží zápasy a na první porážku stále čeká. Dosud jen dvakrát vyhrál a dvakrát remizoval. To ho kromě postupu v rámci Coppa Italia vedlo taky ke třem bodům s AS Řím a jednobodovým přídělům od Monzy s Bolognou. Suma sumárum se Empoli nachází na pěkné sedmé příčce.

Toskánský celek samozřejmě patří k týmům, které zpravidla na úvod sezony pod návalem optimismu a energie vyletí tabulkou vzhůru, aby se postupně propadal dolů až na nižší příčky. Nakonec často bojuje o samotnou záchranu a nejinak tomu bylo i v ročníku minulém, kde se Empoli zachránilo až v posledním kole po výhře nad AS Řím v nastaveném čase. S Juventusem už je to mnohem horší, i když platí, že i s Bianconeri Empoli zvlášť doma občas hrát umí. Jako v roce 2023, kdy nad ním doma vyhrálo jasně 4:1.

Výhodou těchto menších týmů je fakt, že i přes delší období reprezentačních srazů mohou trenéři pracovat s téměř kompletním kádrem a nehrozí riziko zranění důležitých osobností. Platí to i pro Empoli, které má na marodce jen Perisana, Ebuehiho a Fazziniho. Juventus nemůže počítat s Thuramem, Weahem, Milikem, Adžićem a Conceiçãem, otazník visí i nad Nicem Gonzálezem.

Trenér Thiago Motta nastartoval své mužstvo skvěle, navíc mu ke konci přestupového období vedení přivedlo několik klíčových posil včetně vytouženého záložníka Teuna Koopmeinerse. První dva duely Juventus neměl konkurenci a vyhrál je oba hladce 3:0. V minulém kole ale trochu narazil, protože duel s AS Řím se vyznačoval opatrností a skončil dělbou bodů. Přesto je Juve na druhém místě o skóre za Interem.

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Vasquez - Sazonov, Ismajli, Viti - Gyasi, Henderson, Grassi, Pezzella - Esposito, Solbakken - Colombo

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Di Gregorio - Savona, Gatti, Bremer, Cabal - Locatelli, Fagioli - Cambiaso, Koopmeiners, Yıldız - Vlahović

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.36 - 3.80 - 1.63

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

AC Milán - Venezia FC

sobota 20:45

Vítězství, nic jiného se od milánského AC v sobotním zápase s Venezii nečeká. Úvodní tři kola Rossoneri hrubě nevyšla a slavný celek se potácí až na čtrnáctém místě tabulky. Nový trenér Paulo Fonseca se okamžitě ocitl pod tlakem a proti nováčkovi už prostě musí získat tři body.

Takový začátek si milánští fanoušci nepředstavovali. V prvních třech kolech získal milánský gigant jen dva body a okamžitě se začalo spekulovat o osudu portugalského trenéra Paula Fonsecy. Pravdou je, že AC Milán proti Turínu, Parmě a Laziu nic moc nepředvedl a to už ho v úterý prověří jiný kalibr - Liverpool. "Všechny zápasy jsou důležité a zvláště v tuto chvíli. Je vždy důležité vyhrávat a jsem si jistý, že po Venezii budeme myslet jen na Liverpool a potom na derby, teď se ale musíme soustředit na zítřejší zápas," prohlásil trenér Paulo Fonseca.

Portugalský stratég si tlak na svojí osobu uvědomuje: "Vždy jsem pod drobnohledem. My trenéři jsme posuzování na základě výsledků, ale teď se prostě soustředím jen na svojí práci." Fonseca dokonce přiznal, že hlavním cílem v Serii A zůstává zisk titulu.

Úplně opačné cíle si dává Venezia. Nováček se bude chtít především zachránit a rovněž jemu první tři kola nevyšla. Venezia uhrála pouze bod na hřišti Fiorentiny (0:0), jinak samé porážky. Svěřenci trenéra Eusébia Di Francesca také dva zápasy v řadě neskórovali, což budou chtít na San Siru napravit.

Venezia hrála nejvyšší soutěž naposledy před více než dvěma lety a s Milánem dvakrát prohrála. Na San Siru to však neměl favorit jednoduché a teprve v 68. minutě ho poslal do vedení Brahim Díaz, aby osm minut před koncem pečetil výsledek Theo Hernández. Venezia uhrála body před více než dvaceti lety a to dokonce domácí výhrou 1:0 (v Benátkách) i remízou v Miláně.

Ani během reprezentační přestávky se marodka Milána nevyprázdnila a zůstávají na ní Florenzi, Bennacer, Sportiello a Thiaw. Pokud jde o hosty, těm nepomůže Bjarkason.

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Emerson Royal, Tomori, Gabbia, Theo Hernández - Fofana, Reijnders - Okafor, Loftus-Cheek, Leao - Abraham

Venezia FC - pravděpodobná sestava:
Joronen - Idzes, Svoboda, Schingtienne - Candela, Caviglia, Duncan, Zampano - Oristanio, Busio, Pohjanpalo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.37 - 12.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
3
2
1
0
8 : 2
7
2
Juventus FC
3
2
1
0
6 : 0
7
3
Turín FC
3
2
1
0
5 : 3
7
4
Udinese Calcio
3
2
1
0
4 : 2
7
5
Hellas Verona
3
2
0
1
5 : 3
6
6
SSC Neapol
3
2
0
1
5 : 4
6
7
Empoli FC
3
1
2
0
3 : 2
5
8
SS Lazio
3
1
1
1
6 : 5
4
9
Parma Calcio
3
1
1
1
4 : 4
4
10
Janov CFC
3
1
1
1
3 : 4
4
11
ACF Fiorentina
3
0
3
0
3 : 3
3
12
Atalanta Bergamo
3
1
0
2
5 : 6
3
13
US Lecce
3
1
0
2
1 : 6
3
14
AC Milán
3
0
2
1
5 : 6
2
15
AC Monza Brianza
3
0
2
1
2 : 3
2
16
Cagliari Calcio
3
0
2
1
1 : 2
2
AS Řím
3
0
2
1
1 : 2
2
18
Bologna FC
3
0
2
1
2 : 5
2
19
Venezia FC
3
0
1
2
1 : 4
1
20
Como 1907
3
0
1
2
1 : 5
1

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (78)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Ligy>Reprezentace

Dobrý den, zdravím vás opět u ligových soutěží. Reprezentační přestávky? HNUS! Ligy jsou to, co nás dělá šťastnými! Užijte si pravý fotbal. Reprezentace = rakovina fotbalu.

Reagovat
10

Italiana by možná mohli stihnout vyhodit předtím, než stihne udělat ostudu v LM

Reagovat
10

pamatujete, jak Sampdoria hrála předkolo LM a pak během stejné sezony spadla..?

Cutrone proti nim vypadá jak Baggio

Reagovat
M11

Jo ono to neni v tv

Reagovat
10

člověk čeká 14 dnů a pak hledá streamy jak kkt...

Reagovat
Melchior

Na stream jsem nekoukal podle mě tak 4 roky, furt koukáte u Russáků?

Reagovat
10

acestream://12ea555d431dbe51fc8e4ca745aec09fe22a4865

DAZN Deutschland

Reagovat
M11

Cumim u tipsportu na kvalitu jak vino

Reagovat
Salfovic

A to bys měl vidět streamy na Betanu, to je teprve pravěk

Reagovat
10

i hráč jako Colombo cvičí Vlahoviće v tom, jak má hrát útočník zády k bráně...

Reagovat
Yzemi

Od Pellegriho to nebylo ne červenou???

Reagovat
10

bylo

Reagovat
Yzemi

K čemu je potom ten var?!

Reagovat
Yzemi

Má vůbec Vlahovic nějaký přínos pro hru? Ale ne pro hru soupeře…

Reagovat
Harto22

Tragédia

Reagovat
10

Od prvního kola jdou výkony jen dolů, dneska to byla slušná tragédie.

S míčem na noze jsme docela bezradný, tam je nula nápadů. Ten tým čeká ještě hodně práce, ale mít jako jedinou variantu do útoku Vlahoviće ve mě moc optimismu nebudí. On není schopen základních věcí, jako je zpracování míče...ten hráč je aktuálně největší problém Juventusu, jak na hřišti, tak po finanční stránce

Reagovat
DelPiero137

Videl som urivky nasich zapasov v tejto sezone. Cim to je ze vykony idu dole? Nezda sa ze by sme mali dominaciu a zahadzovali jednu sancu za druhou. Thiago meni takti, boom z novych hracov opada?

Reagovat
10

Problém budou asi spíš přehnaná očekávání, které ještě umocnily první dvě kola. Ten tým má před sebou ještě hodně práce, změnilo se toho hodně, musí si to sednout. Navíc bylo vidět, že některý hráči nebyli v úplně ideální kondici (třeba Koop, nebo Nico po srazech v JA).

Reagovat
DelPiero137

diky za feedback. Otazka je ci nato nemal v cas reagovat Thiago a prestriedat to mladikmi ktorym to cela islo v prvych zapasoch. Inak suhlas, netreba mat od zaciatku velke ocakavania. Chce to cas a dufat ze sa to bude maly zlepsovat.

Reagovat
10

To udělal. Jenže tam je to s očekáváníma podobné, u Mbanguly si nemůžeme myslet, že se najednou objevil nový Messi, když ten hráč nehrál v základu ani v Next Gen. Povedla se mu první dvě kola, ale teď ty dvě poslední pokazil úplně všechno. To levé křídlo mi v tomhle směru přijde hodně nedostatečné, tam chybí zkušenější hráč. Na Yildize se toho naložilo až moc bych řekl.

Reagovat
Airus

Koukám že jsem o nic nepřišel když jsem nelovil stream.

A Dušan i po velkém boostu od Motty hrál zase jenom pro sebe?

Reagovat
Yzemi

Dušan se vůbec nedostavil!

Reagovat
10

jak by mohl hrát jenom pro sebe, když ani nezpracuje míč? resp. on se k němu většinou ani nedostane, protože je úplně mimo...

Reagovat
Nuno čomes

Hmm tak to byly panečku penalty

Reagovat
Savi

Co máš proti druhé?

První nevim proč uznal. Výrazný kontkt jsem neviděl.

Reagovat
Interista_4ever

Druhá byla jasná.

Ale při první musel někdo na Abrahama spáchat atentát, když sebou takhle jebnul ne?

Chudák Lincoln, mohl se od svého jmenovce něco málo přiučit, kdyby býval víc open minded...

Reagovat
Savi

Nejspíš jo, fakt jsem se divil, že ji neodvolal

Reagovat
Nuno čomes

Ta teatrálnost kolem. Když ti někdo šlápne na nohu tak vyskočíš, zakopneš nohy za sebe a uděláš 2 kotouly? Díky VARu se tyhlety šlápnutí na nohu piskaji, ač s tím jakkoliv nesouhlasím. Samozřejmě hodíš si to kolem obránce a jdeš přes nej, tak jasné že to je faul, když ho zaslapnes (není tenhle případ). Ale když stojis na místě, tak mi to smysl nedává. Při rohu si hraci xkrat pošlapou nohy, to budou s takovou taky penalty?

Ale jak rikam, tohle se piska, tak dobre. Ale ta první, to je čistý vysmech

Reagovat
Savi

Tak fotbalisti no...každopádně když ti někdo takto přejede nohu, bolí to. Chvilku, ale dost.

Jasná pencka kdykoliv a tobě vadí jen to, že byla pro AC.

Reagovat
Nuno čomes

Tentokrat to nemá s AC nic společného, jsem proti tomu dlouhodobě

Reagovat
Savi

Reagovat
Alberto Aquilani

Svilar - Mancini, Ndicka, Angelino, Saele, Kone, Cristante, Pisilli, El Sha, Dovbyk, Dybala

Vôbec tomu nerozumiem, čo to má byť, obávam sa, že to je 3-5-2 s Angelinom na stopérikovi

Pisilli fajn, ale popravde by si skôr zaslúžil základ Baldanzi. Dal hattrick za U21.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Dal hattrick na AM v 4-3-1-2 což je role kde nemusí dělat nic z toho co musí na CM v čemkoliv co hrajeme a Pisilli je CM, minule byl výborný. S Koném budou hrát vedle sebe, ne za sebou, a doufám spouštět náš presink, kde musí pomoct obě křídla a makat oba nahoře.

Uvidíme ho později, třeba časem i v základu, ale on prostě CM není, jen ať ještě potrénuje.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Jo a ve druhé půlce jjdeme na 100 % do 4-3-3, kde půjde Saele na beka a Soulé do hry, pokud se nedočkáme i Sauda.

Reagovat
Emmett Brown

Angelino stopér, Saele a Elsha wingbeci ale vidím aj pozitívum, tá lavička vyzerá oproti minulým sezónam veľmi silne.

Reagovat
Uživatel0

To tam jako delali co tak dlouho?

Reagovat
Truffaldino

Od 30. minuty je to dobré, škoda špatných zakončení Dovbyka, Faraona a Koného. Doufám, že nám v druhé půli ukážou, na základě čeho gól uznali, poloautomatický systém se ale zjevně rozbil jak tam byli římští hned ve dvou. Bryan je příšerný, na to, že nebyl na srazu, hraje s míčem hrozně a na některé situace reaguje pozdě.

Reagovat
Alberto Aquilani

Tých prvých 20 minút bolo znova rozpačitých. Tá ľubozvučná rozohrávka medzi Mancinim a Angelinom je úplný evergreen, najmä keď lopta napokon vždy skončí u Ndicku, ktorý má zakázané prihrávať dopredu. Druhá polovica polčasu ale super.

SuperPisilli - ten hrá presne to, čo by mal hrať capitano. Toto je reálne výkon na základ do Ríma. Ten stred poľa s ním a Manum už má reálne parametre zálohy, s ktorou by sa dalo vyhrávať. Cristante je proste len nejaký prototyp zlej umelej inteligencie z 90. rokov. Veď jemu za polčas asi 6 krát vypol softvér.

Dobbymu ten gol snad pomože, mal už pár dobrých vecí, ale je to stále málo.

Reagovat
10

jak tam mají hezky ty kur...

Reagovat
10

mám tyhle nedělní obědový zápasy na Marassi rád

Reagovat
Lech

Nepromenovani sanci, Kone strasnej, cristante klasika, Pelle chcanka. To jebu

Reagovat
Alberto Aquilani

Mohol by sa De Rossi chytiť za ruky aj spolu s Pellegrinim a skočiť z Kolossea a zabiť sa, čuráci. To sa už fakt nedá. Ich nám bol čert dlžný. Jeden amatér a diletant na lavici, druhý kapitán z ríše snov. Odkedy prišiel na ihrisko (dať ho tam bolo veľmi dôležité, ba až nutné), tak sme úplne stratili stred poľa.

To čo sa hralo v druhom polčase by ten team nezahral ani s Lacom Jurkemikom na lavici. Dúfam, že dostane ďalšie predĺženie vertragu, amatér zasrany.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Čuraci

Stream mi chcípnul ale tipnu si, ze v tom byl Capitano a pan nesmrtelný. Možná i laxní Mancio.

Reagovat
10

Celik, Ndicka, Hermoso...

Reagovat
Pozor skluz!!!

Po Celikovi Cristante nechal De Wintera proběhnout kolem aniž by někoho měl. Možná si myslel, že hráč Janova bude centrovat jako Pellegrini a chytne to.

Pak se to sypalo, Ndicka ho taky pustil, Hermoso nedocvaknul.

Svilarův tata by je všechny polámal a ten balon vyboxoval z pětky, ale Mileho neviním.

Reagovat
10

s tím Cristantem si děláš prdel?

to už je trošku nemoc, pokud i tady vidíš jakýkoliv zavinění z jeho strany...

Reagovat
pastal

No za gól Cristante nemohl každopádně by neměl hrát v základu je tam zbytečný za chvíli Daniel končí jeho bilance za 10 zápasu 1 výhra 5 remíz a 4 prohry, z toho v 8 případech hrála trojice Paredes, Cristante a Pellegrini!!! Cristante vždy začínal pak se není co divit že Řím hraje kolem 6 místa protože ti borci tam jsou několik let a nic se nemění,já se raději podívám na mladého Pisilliho který tam nechá vše než lenochoda který si pořád přehazuje patku na hlavě a nebo ležícího kapitána co brečí po každém kontaktu jak dítě!! Včera před gólem to taky udělal

Reagovat
Gimme

Ta trojka je Římská nemoc, Evana jsem po tom hypu z Bundesliga taky očekával v jiné herní formě, vůbec se mi nelíbí Trochu jsem čekal, že druhou sezónu bude lepší, ale pořád nic

Reagovat
pastal

Myslíš kvůli včerejší brance že nedal hlavu? Jako není to zeď ale zas špatný mi nepřijde bych řekl, problém je v záloze a řekl bych že k taktice kdy se neví co mají hrát

Reagovat
Truffaldino

Někdy bývá nedůrazný, ale třeba včera minimálně jeden gól zachránil skvělým odstavením Pinamontiho. Na stopery bych nenadával, protože hlavní chyba tkví v kolonce vstřelených gólů a každá obrana na světě občas něco propustí, pokud je 30+ minut pod soustavným tlakem.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
Pozor skluz!!!

Evana jde pryč v létě, za měsíc už místo něj možná bude hrát Hummels a bere 4 čistého, všechno plusvalenza.

Je měkký, nedohrává souboje, bojí se jít dopředu jako Ibanez nebo příhrát dopředu jako Mancini.

Reagovat
Truffaldino

Hodnocení na LaRoma24:

CRISTANTE 5,5 - Dopo un inizio shock torna in se stesso e scherma senza palla, sparisce tra le maglie avversarie e lascia sguarnita la cabina di regia nel momento più importante del match.

Já bych to bral jako kompenzaci za mnoho jiných situací, kdy hloupě opustí prostor nebo nenaváže hráče a v médiích ani v diskuzích to nikdo nezmíní.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Precizní popis.

Jen díky němu trvalo 20 minut, než jsme překonali s míčem střed hřiště.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Neříkám, že je přímo na vině, ale byl první, je to DM a kolem něj běží hráč, on nikoho nemá, na konci zápasu, hodně blízko na to, aby chytl centr.

To je přiejmenším laxní a nezodpovědné. Víc viním Ndicku, ale on by tu hlavu stejně prohrál.

Reagovat
pastal

No já ten gól si ještě pustil pomalu a v klidu a opravdu Bryan nechytl náběh hráče který pak byl volný mezi stoperami kteří hlídali jiné hráče, asi bych než Cristanteho vyzdvihl práci borce co dál tu branku.Ndicka hlídal jiného borce a najednou tam měl dva

Reagovat
Pozor skluz!!!

Vsak to jeste nebyl ani nabeh proklusal kolem nej.

Reagovat
Truffaldino

Tak tohle byla hodně trapná parodie na Mourinho revival, od chvíle, kdy musel Saele střídat, se z toho stala neskutečná sračka. A to díky De Rossimu, Janov nás zatlačil, načež se génius rozhodl, že vzadu nechá čtyři dřeváky (včetně Hermosa s Cristatem), takže žádná rozehra se nekoná, ještě to umocní Celikem na kraji, a vše řeší odkopy na Dovbyka, které samozřejmě nefungují už čtvrtý zápas v řadě a ani fungovat nemohou.

Já jsem Daniela hájil dost dlouho, ale bytostně nesnáším 3-5-2 s nekreativními stopery, statickou zálohou (Pellegrini je dřevo, netrénoval a dneska fakt neměl hrát) a s pomalými křídly bez podpory. Tohle přece nikdo na světě nehraje. Tešil jsem se na tři body, pěknou hru s Baldanzim, Soulém a tak, a trenér mě, coby diváka, pošle do piče, protože se rozhodl naordinovat ztrátu dvou bodů.

DE ROSSI OUT!!!

Reagovat
pastal

souhlasím

Reagovat
Pozor skluz!!!

Dneska nezaslouží obhajobu, protože s Paredesem a bez Pelleho bychom udrželi balon a kdyby nechal napravo běhat Sauda - na to nepotřebuje umět italsky - Janov by byl furt natažený a nedostal se do tlaku.

Ale taky jsme měli vést 4-0 v 55. minutě. Dovbyk dneska hattrick na noze, který by loni dal, to musí proměňovat.

I kdyby 2-0, dokopali bychom to i s juniorkou.

Takže Dani za 3-, tým za 4, protože tam bylo vše pro výhru po poločase.

Rozdíl mezi Pisillim a Pellegrinim v tom, jak vidí prostor, jak umí skočit nahoru (ne tam viset když to není třeba), zapnout presink, i dozadu v pohodě.. je zarážející. Totéž Balda, ale Pisilli je za mě teď na CM lepší od začátku.

Paredes už snad bude naběhaný příští týden. Mongoloid se sám postaral o to, že jsme se 25 minut dostávali do hry. Kdyby měl dres grifone, má z nich nejlepší čísla v poločase.

Inkasovaný gól souhrnem individuálních chyb a toho, že neumíme odkopnout míč v poslední minutě. Cristante nechal proběhnout De Winter, ač nikoho neměl. Ndicka ho taky pustil a pak podskočil - to mimochodem dělá furt. Hermoso mohl být tvrdší, ale to by asi nestačilo stejně.

Jestli má Dani být odvolán, tak chci ať s sebou stáhne i Pelleho, do hajzlu.

Volný je ale krom mrtvol jen Schmidt..

Reagovat
10

Kean, Retegui > Vlahović

Reagovat
Raffaello

Moiseeee

Reagovat
10

v létě ho koupíme zpátky za 80m

Reagovat
Raffaello

To by byl dobrý joke, ale nestane se to Spíš mě baví to popichování se stuffem, už se těším, až se podívá na scoreboard.

Ale Dušan je v prdeli. On musí být mentálně úplně rozebranej, protože jeho výkony jsou fakt úplně mimo.

Reagovat
10

když přicházel, tak jsem ho po mentální stránce odhadl úplně špatně...on je úplně labilní troska

Reagovat
stuff

Bola by fakt sranda ak by viola s nim podojila nejaky cl club

A videli ste tie goly? Bolo nieco zaujimave?

Reagovat
Raffaello

Obrana Violy je dobře v řiti. První dva góly z totožného místa hlavou ze středu vápna. Lookman si vytře prdel s Bovem, aby pak předložil luxusní centr nikým nehlídanému Reteguimu. DeKeho druhý gól to samé, jen z druhé strany a ze standardky, celá obrana ho ignorovala. Ta Lookmanova koupačka na konci půle už byla vyložené ztrapnění soupeře. Gól přes čtyři hráče, to mě poser.

Reagovat
10

Atalanta se docela rozjíždí, Lookman si teď dělá co chce

Reagovat
Raffaello

Už v té první půli si to dával a gól na 3:2 si vyloženě vychutnal. Viola je zralá minimálně na pětku. Ti tři vzadu jsou strašidelní.

Jinak to dohrávání ofsajdů je na přesdržku.

Reagovat
Martin9719

Tomu se říká obrat! Vyházet nepotřebné hráče a ty kteří nechtějí za Neapol bojovat a najednou jsme zase nahoře.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
El Matador

Proti AC to 4-4-2 celkem fungovalo druhej poločas. Takže doufám, že dneska bude v základu Isaksen místo Tchaouny. Forza Lazio

Reagovat
Pharrell

Udine mají teď formu celkem . Dnes vyhrají i v Parmě si myslím .

Reagovat
Gerd 2010

Je to tam

Reagovat
Pharrell

Yessss . Ale klobouk dolů smekám před hosty z Udinese . Krásně to otočili .

Reagovat
Pipo123

Taty hral prvu sezonu picu, ale teraz si veri, bojuje, snazi sa a zacina davat goly.

Snad mu to vydrzi

Reagovat
El Matador

Co ten gól co sme dostali? Zase nejaky stupidní bránění jako proti Udinese?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele