Schalke má nového kapitána, jedním ze dvou zástupců byl jmenován Kalas

12.07., 11:27
Aktuality
Tomáš Kalas (© Schalke 04)

Tomáš Kalas za sebou má první sezonu v dresu Schalke, v té druhé pak bude mít více povinností. Druholigový německý klub má nového kapitána a pásku na rukáv bude navlékat útočník Kenan Karaman, český obránce byl vybrán jako jeden ze dvou zástupců.

Kalas loni zvládl celkem 26 soutěžních startů a na své konto si připsal i jednu branku. Stejnou pravomoc jako on dostal záložník Paul Seguin a slovo v kabině budou mít i Michael Langer, Ron Schallenberg a Amin Younes, ti dotvoří tzv. týmovou radu.

"Kenan loni táhl tým, podával vynikající výkony a pravidelně na sebe bral odpovědnost. Tvrdě pracuje a další hráči to moc dobře vědí. Jeho zástupci budou Paul a Tomáš jakožto další dva hráči, kteří podávali špičkové výkony," zdůvodnil volbu trenér Karel Geraerts.

"Týmová rada je důležitou složkou především pro mě. Jde o komunikaci, jednotnost a vedení kabiny. Důležité samozřejmě bude, aby odpovědnost přebírali všichni, ne pouze kapitáni a členové rady. Každý musí přidat ruku k dílu, pokud máme dosáhnout úspěchu. Těším se na vzájemnou spolupráci," dodal kouč.

Schalke v sezoně 2022/2023 opustilo německou nejvyšší soutěž a loni se mu nepovedl začátek, především díky tomu skončilo až na desátém místě tabulky. Nový ročník zahájí začátkem srpna, na domácím trávníku přivítá Braunschweig.

Autor: Tomáš Pavlík / schalke04.de

Komentáře (12)

Přidat komentář
Rudnevs

Správny krok Kenan je najdôležitejší a najúžitočnejší hráč, navyše nám preukázal celkom službu, keď predlžil napriek lepším ponukám. Zároveň som rád, že pásku dostal až po predlžení; nie som rád, keď sa páska používa k presviedčaniu, aby hráč ostal (viď Nübel).

Posledné dve posily - Sylla a Felipe Sánchez mi robia trošku nádej, možno by to chcelo ešte pár príchodov, ale leto je ešte dlhé. Túto sezónu dúfam v nejaky nový začiatok, máme mladý tím, takže za cieľ vidím postaviť nové základy, najmä sa vyhnúť problémom a zaistiť si také pekné 5.-7. miesto

Reagovat
srandamač

Článek o tom, že se český hráč stal zástupcem kapitána v týmu z druhé Bundesligy naznačuje, že okurková sezóna je v plném proudu.

Reagovat
Seydou Doumbia

papriková sezona

Reagovat
Transfermarkt

Kdyby hrál Kalas na EURU místo Hranáče,tak jsme ze skupiny postoupili

Reagovat
Pony Slaystation

to bychom ještě spadli

Reagovat
vitecek15

To tady těm fotbalovým dezolátům nepovídej, ti tě umučí a ukřižujou a bude tvrdit, jak byl Hranáč fantastickej.

Reagovat
Simas92

Hlavne mel misto Hranace hrat Vitik, Kalas by to nevytrhnul ale asi porad lepsi nez Hranac to je fakt

Reagovat
Transfermarkt

Reagovat
Simas92

Myslim ze Kalase neni uz treba nikam prodavat, proto nebyl ani v nominaci, pro agenty neni duvod ho tam tlacit jako driv

Reagovat
Houfi

Reagovat
insane

To je stejně tak hroznej bizár, že týmy jako Schalke nebo Hamburg s těma jejich staďákama hrajou jenom druhou ligu. A i tak mají plno.

A teda zvlášť na případu HSV člověk nejvíc pociťuje ten efekt akcelerace vnímání času. Když bylo člověku takových 15 a pak se v televizi mluvilo třeba o předminulý sezóně, přišlo mu to pomalu jak dávná minulost (sám si pamatuju, jak během Eura 2004 v Portugalsku pouštěli záběry z Eura 2000 a přišlo mi to starý, nedejbože záběry ze stříbrnýho Eura 1996, to byl hotovej pravěk). No a teď bude hrát Hamburg už sedmou (!!!) sezónu ve 2. Bundezlize a já mam furt pocit, že tam teprve nedávno spadli – přitom ta mladší část generace Z už ten tým musí mít nutně zafixovanej jako tradičně druholigovej.

Reagovat
dave30

Jj, pamatuji si, jak Sigma vyřadila Hamburg v poháru (myslím UEFA) a Hapal tam posadil 3 hráče včetně brankáře na prdel. Také mi to přijde jako nedávno a přitom to je více než 30 let.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele