Saúdskou Arábii bude trénovat Nizozemec Van Marwijk

25.08.2015, 20:14
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK, Tomáš Daníček

Komentáře (19)

Přidat komentář
deadlife

Dávám mu měsíc, maximálně dva!

Reagovat
Murtago

Reagovat
smazaný uživatel

A koho tam bude trénovat hlavně ať nemele , že je to jeho sen trénovat arábii to by si pěkně nadělal do kalhot

Reagovat
smazaný uživatel

spíš si naděla na učet

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filip12

dobrá volba

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se tam najdou nový střelci jako Malik Moutah Hawasawi a Yahtani

Reagovat
smazaný uživatel

Jejich slavné časy jsou nenávratně pryč..

Reagovat
fantomas

Jsou pryč, ale určitě návratně.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to reálné v nějaké dohledné době, dejme to mu pěti let?

Reagovat
fantomas

Určitě Al Hilal dneska ve čtvrtfinále LM zničil Lekhwiyu hlavně za pomoci lokálního talentu - úřadovaly tři ročníky 92, atp. Je potřeba nastolit disciplínu, zpevnit obranu (což by zrovna van Marwijk přinést stoprocentně měl) a pak by neměl bejt problém zaútočit na MS.

Oni sou bohužel talentovaní labilové no, dlouhodobě, ale myslim, že ta nadcházející generace slibuje v rámci nedávný doby zlepšení.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsem rád, že je tam konečně potenciál po těch letech výbuchů v kvalifikacích... viděl jsem ten zápas s Palestinou a co si tak vzpomínám, tak to nebyla žádná sláva a ještě k tomu brankář to na konci totálně zazdil v rozehrávce a málem je to stálo dva body..tak doufám, že o to zabojují, i když víc fandím Uzbekistánu, aby se tam konečně dostal

Reagovat
fantomas

Jojo, to byla neskutečná haluz s tou Palestinou - nejprv v závěru o vedení přijdou a pak ho v ještě většim závěru získají zpátky. :)) Ale ono to pude nahoru, věřim tomu - taky teď tam absolutně neměli žádnou trenérskou kontinuitu. Lopez Caro je nějakym způsobem zesolidnil a došel i do finále Gulf Cupu, jenže to se v Saúdský Arábii považuje za neúspěch, a tak letěl. Potom měli jednoho kouče pro Asijskej pohár, dalšího pro červnovou kvaldu a teďka zas van Marwijk. Potřebuje si to sednout...

Uzbekistán má teď taky super mládež, zrovna o ní vlastně rozepisuju větší článek na tohle MS bude ještě možná brzo, sou uprostřed generační obměny, ale Katar už prostě musí dát.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to se hodně těším. Už jim to musí vyjít, ať už teď nebo do Kataru, ale vždy jim chybí takový kousíček, že to štěstí se musí otočit. A hlavně, oni tomu jdou neustále naproti, tak se jim to vrátí, věřím tomu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pripájam sa ku kolegovi nado mnou, tiež si článok o Uzbekoch s radosťou prečítam A k ázijskej kvalifikácii - domnievam sa, že na nás čaká jeden z najvyrovnanejších a najfascinujúcejších cyklov. Japonci za posledné tri roky výrazne ustúpili z pozícií, čiže ostatné tímy im budú o niečo vyrovnanejšími súpermi (hoci Japoncov trénuje Halilhodžič, čo je podľa mňa ohromne sľubné do budúcnosti a na MS by mohli byť znovu v hre). Číňania sa zlepšujú. S Jordánskom treba stále rátať a aj Emiráty majú potenciál. Len tí Uzbeci zle vstúpili do kvalifikácie, čo pri súčasnom formáte môže byť drobný problém. Zaujímajú ma dve veci, fantomas. KĽDR a Sýria. Kórejčania jasne zdolali Uzbekistan. Ako vidíš ich šance? +tí Sýrčania - držím im palce už z princípu a všimol som si, že futbalovo nie sú úplne márni. Majú šancu sekundovať Japoncom resp. sa dostať z druhého miesta do záverečnej fázy kvalifikácie? Dík za odpoveď

Reagovat
fantomas

To vás asi (trochu) zklamu kluci, protože ten článek o Uzbekistánu bude v angličtině pro web, co se na takový "exotický" oblasti zaměřuje. Každopádně pokud AJ vládnete, pošlu link do pošty.

S KLDR se musí počítat rozhodně. Hodně zajímavě tam vypilovali umění protiútoku, kdy opravdu vyráží z bloku (a že obvykle sedí dost hluboko) třeba ve čtyřech lidech a soupeře hravě přečíslujou. Uzbeci takle dostali mám pocit tři góly. Zároveň sou na východoasijskej tým nesmírně zdatní ve vzduchu, čehož opět dokážou slušně využívat. Na Východoasijskym poháru teď s áčkem porazili béčko Japonska, a to jim ještě chyběl hroťák číslo jedna. Respekt z nich určitě jde.

Sýrie je taky zajímavá. Nemají k dispozici svýho papírově nejlepšího útočníka Omara Al Somaha, kterej loni v Saúdský Arábii zlomil střeleckej rekord, ale kvůli politickym názorum (se řiká) se ne a ne připojít k národnímu týmu. Dokonce se spekulovalo o tom, že by ho mohla naturalizovat právě Arábie nebo Katar, teď by ale snad měl bejt v nominaci a s týmem, tak uvidíme.

Každopádně to jádro týmu je pohromadě už delší dobu (jako brankář Balhous, Malki, Khribin...) a i na Asijskym poháru 2011 myslim ukázali, že se tam pěstuje pěknej technickej fotbal, což pokračuje. Ty limity kvůli válce sou značný a zřejmý, ale min. na AsP teď útočit zdá se můžou.

Reagovat
smazaný uživatel

S angličtinou nie je problém, stále mám v pláne si článok si prečítať. Tí Kórejčania ma zaujali, no neviem, čo obrana, dalo by sa na ňu staviť? V Austrálii, myslím, dosť pohoreli.

Reagovat
fantomas

Těžko říct, od Asijskýho poháru to zas dost personálně obměnili. A proti Uzbekistánu v kvaldě to nevypadalo zle + na Východoasijskym poháru se sehrávala vesměs ta samá defenzivní linie, takže asi proč by ne.

Tady je první díl teda: http://wp.me/p26cFF-1UQ

... druhej vyjde někdy dneska večer

Reagovat
smazaný uživatel

Už docela dlouho o něm nebyla řeč. Podle Saudů zřejmě halal trenér Trochu si přivydělá na důchod.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele