Santos dostal další šanci, povede národní tým Ázerbájdžánu

12.06., 11:20
Aktuality
Fernando Santos (© AFP)

Fernando Santos po odchodu od portugalské reprezentace rychle střídá zaměstnavatele a další je z Ázerbájdžánu. Najal si ho tamní svaz, a to jako nového kouče pro svůj národní tým.

"Asociace na 3. června svolala schůzi výkonného výboru a důvodem byla otázka nového trenéra pro národní tým. Jednou z variant na seznamu se stal i zkušený portugalský trenér Fernando Santos, který zaslal svou kandidaturu," oznámil ázerbájdžánský svaz.

"Po důkladném jednání jsme se rozhodli, že Fernando Santos bude hlavním trenérem ázerbájdžánské reprezentace, v úvahu jsme vzali jak jeho bohaté zkušenosti, tak i úspěchy," stojí dále v prohlášení.

69letý Santos byl přes osm let koučem portugalské reprezentace a v roce 2016 s ní opanoval evropský šampionát. Národní tým na základě dlouhodobé kritiky opustil před rokem a půl a následovala dvě nevydařené angažmá - u kormidla polského národního týmu vydržel jen osm měsíců, tři měsíce pak vedl Beşiktaş.

Ázerbájdžán byl bez stálého lodivoda od konce roku 2023, kdy se s týmem rozloučil Giovanni De Biasi, jeho povinnosti následně dočasně převzal Arif Asadov.

Autor: Tomáš Pavlík / footmercato.net

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Solidní sešup...

Reagovat
Moshe Dajan

Ale pro Azery.

Reagovat
Thundeus

Tak ten se pěkně zkazil

Reagovat
Txapeldun

Z jeho strany to moc nechápu, jedine pokud se chtěl zabezpečit na důchod. Protože s tím kádrem toho asi moc nedokáže a těžko potom dostane prestižnější angažmá...

Reagovat
Kucka

dojí to slušně

Reagovat
Kily

na druhou stranu - na podzim mu bude 70 a žádnou lepší nabídku evidentně neměl a dost možná ani moc nečekal, když si podal žádost sám. A možná i bude rád, když se po těch letech uklidí z očí někam, kde nebude pod tlakem

Reagovat
Benfica

Reagovat
John Obi Mikel

Šilhavý ho zničil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele