Sadílek po otočce na Bohemce: Mentálně jsme se za poslední dva roky strašně zvedli

10.08., 23:34
Aktuality
Lukáš Sadílek (© Sparta Praha)

Záložník Lukáš Sadílek oceňuje, jak se Sparta naučila za minulé dvě mistrovské sezony reagovat na nepříznivý vývoj zápasů. Dnes v ligovém derby na půdě Bohemians 1905 opět zvítězili (2:1), přestože inkasovali jako první. Obhájci titulu tak v novém ročníku nejvyšší soutěže ještě neztratili ani bod a podle českého reprezentanta se mohou s čistou hlavou soustředit na úterní odvetu 3. předkola Ligy mistrů v Bukurešti s FCSB.

Sadílek přišel ze Slovácka na Letnou před dvěma lety právě včas, aby zažil vzestup. Do té doby křehký tým postupně dokázal vyhrávat utkání, která se pro něj nevyvíjejí dobře. "Je skvělé, že dokážeme zápasy otáčet. Když jsem sem před dvěma lety přišel, ze začátku nás první inkasovaný gól položil. Teď vůbec ne, mentálně se tým strašně zvedl," poukázal Sadílek na tiskové konferenci po vítězství v Ďolíčku.

Dobře si však uvědomuje, že není radno si zahrávat. "Je to samozřejmě zdvižený prst, nemusí se nám vyplatit inkasovat jako první. Mohli jsme to zvládnout i v úterý s FCSB (1:1), jenže druhý gól neplatil. Jsem rád, že než aby na nás taková situace hodila deku, dokážeme ji zvládnout," řekl osmadvacetiletý záložník, který vedl Spartu s kapitánskou páskou.

"Vítězství na Bohemce je sice podle výsledku vydřené, ale ve druhém poločase jsme měli šest dalších šancí. Mohli jsme zápas v klidu zlomit. Nestalo se, ale jsme rádi, že si odvážíme plný počet bodů," uvedl rodák z Uherského Hradiště.

O vítěznou trefu se postaral Veljko Birmančević po nezištné přihrávce Lukáše Haraslína. Hned mu za ni bujaře poděkoval. "Není to jen jejich vztah. Všichni naši ofenzivní hráči dovedou přiznat, kdo měl jaký podíl na gólu, kdo ho vypracoval. Když autor branky nebere veškerou pozornost jen na sebe, psychicky to pak pomáhá všem, že se pochválí," podotkl kapitán.

Derby odehráli Letenští mezi dvěma zápasy předkola s rumunským mistrem. "Vítězství je velice důležité i z pohledu, že teď se s čistou hlavou můžeme soustředit na Steauu. Doteď jsme mysleli jen na Bohemku, ne na úterý. Je důležité, že jsme chytili začátek ligy a máme plný počet bodů. Věřím, že jsme ještě nepředvedli naše maximum."

Domácí remízou si Sparta připravila těžkou odvetu. "FCSB asi bude doma aktivnější, poženou je fanoušci, ale neřekl bych, že to bude až tak vyhecované. Čekám podobný zápas, jako byl první. Jedeme tam pro postup," dodal Sadílek.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
kilobyte

V úterý by to už chtělo máknout od začátku a nečekat, co bude stačit.

Reagovat
Profesor Ikebara

Vidím to stejně. Zatím hrají dost bohorovně.

Reagovat
BaggioRoberto

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele