Rozhodčí podle komise o víkendu v lize nepoškodili Olomouc ani Slovácko

06.12.2021, 19:28
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (101)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Komise je za celý podzim pouze k smíchu , ať jdou do piče , jsou to úplně stejné kurwy jako předtím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jak si to nekteri predstavujete? Prihoda je podle me zarukou zmeny. Ale nemuze vyhodit vsechny sudi a povolat 20 novych, bohuzel nejsou. Nebo jsou ale bez zkusenosti 1.ligy. Co se tu 10-15 let budovalo berbrovi na ruku, to nepredelate behem par mesicu. Co me ale sere abnormalne je vyuzivani VAR, v tom ma zatim Prihoda u me velke rezervy

Reagovat
jsemdement

celej var je o hovne, pridal k ferovosti zhruba 7%, vcera jsem to akorat pocital

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
icka

ale ale nejvetsi obhajce dorazil

Reagovat
Y.N.W.A

ale vůbec... jako jo, s tou rukou Kohúta se taky nemůžu smířit, ale jinak je to nebe a dudy...

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Lof

Reagovat
Petr325

Reagovat
REPLIKATOR

Jak se nejedná o Plzeň, Slavii nebo Spartu, tak nikdy nikoho nepoškodí, podle komise

Reagovat
smazaný uživatel

Klasika no, nic se nezměnilo, furt stejní zmrdi, Příhoda jen loutka nastrčená Berbrem

Reagovat
Fakt

Reagovat
Losinho

Reagovat
ttopi

Jasně, ty to vidíš jinak, takže rozhodli špatně

Reagovat
oli9

Že mě překvapuje že na tohle reaguji samí fanoušci Plzně a Slavie, hlavně u Plzně pak bude v předkole v Evropě prdel jak se budou zas vaši šašci divit co se jim vše píská když v lize to prochází

Reagovat
Fodbalysta

Reagovat
ttopi

Jo, já zapomněl, že když je někdo něčí fanoušek, že automaticky všechno vidí obráceně. Dobrý, tím svojí účast v diskusi končím

Reagovat
mistr129

Jj, jako slávista se natolik bojim Slovácka a naopak Plzeň nepovažuju absolutně za konkurenci

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
PlackaSKS

Reagovat
oli9

No tam se spíš u Slávie jedná o to, že Slávisticka ruka byla v pořádku a přišla mi Teda jasnější pokud se Budem bavit že se měly pískat.. Slavii může být z prdele Slovácko. Na titul nemáme. To ale Plzeň taky ne. Spíš jde o rozhodování

Reagovat
smazaný uživatel

Masopust nebyl střelcem branky. V pravidlech je přímo napsáno (a říkali to včera i v Tiki Taka), že když po doteku rukou od tebe coby nahravače padne bezprostředně branka, tak platí. Definice přesně sedí na gól Slavie, takže asi v pořádku.

Hráč Slovácka si rukou pomohl ke vstřelení branky, což je zásadní rozdíl.

Reagovat
mistr129

Kohút taky nebyl střelcem branky.

Ale pokud nejde o střelce branky, posuzuje se ruka tak, jako ve vlastním vápně (viz Příhodovo video na iSportu). Masopust měl tu ruku vedle těla a pohybovala se spolu s celým Masopustem, tudíž by se za to ve vlastním vápně nekopala penalta, tudíž regulérní gól.

Zatímco Kohút si z té ruky udělal de facto koš, pomohl si tak ve zpracování a za takový prohřešek by se kopala penalta, tudíž gól neregulérní.

Reagovat
kilobyte

Masopust šel rukou proti míči a u těla ji neměl.

Reagovat
oli9

ty ruky se moc nelišily. Možná vůbec. Jde tam o to, že cokoli řekne rozhodčí za picovinu to si obhájí

Reagovat
mistr129

Když by ses na Masopusta podíval z boku, tak ji měl schovanou za tělem a vzdálenost mezi rukou a tělem nebyla nijak větší, než jak tu ruku máš přirozeně. Kohút měl tu ruku před sebou do pravého úhlu.

Jinak chápu, že z hlediska "selského rozumu" je ta Masopustova ruka sporná a možná je to pravidlo hloupé, ale podle pravidel bylo posouzeno správně obojí.

Reagovat
kilobyte

Tohle má být u těla? https://cdn.xsd.cz/original/3140b6219c8a3a7da3e1b8b806e5a674.jpg

Jde rukou proti míči, který letí nějakou dobu.

Reagovat
mistr129

Ta část, kterou hraje, je u těla. A to bez ohledu na to, že pokud zahrál částí těla, která je považována za rameno, tak je podle mě irelevantní, jestli tou rukou mával nad hlavou nebo se opíral o zem.

Reagovat
kilobyte

O těla má celou ruku kromě ramena. A ramenem to opravdu nezahrál.

Reagovat
mistr129

Podle rozhodčího na hřišti, videoasistenta, Příhody i tohohle obrázku zahrál

https://twitter.com/H3L3M3S3/status/1467210362877628422

Reagovat
kilobyte

A jak se to bere, když je to na pomezí těch dvou částí? Mě teda přijde, že větší část míče je v červené zóně.

Reagovat
mistr129

No podle mě se balón červené části nesmí vůbec dotknout, ale je potřeba brát v úvahu, že ten míč a ruka se dotýkají jen v určitém bodě, tedy kolem středu toho míče. Podle obrázku nahoře to vidím na to, že to je na hraně, spíše v červeném, podle obrázku níže jasně v zelené

Reagovat
kilobyte

Pořád bych řekl, že to zasahuje do té červené. Kdyby měl rozhodčí cit pro hru, tak to pískne. Protože na gól přihrává rukou (což je podle pravidel v pořádku, ale je to nesmysl).

Všichni si přejeme, aby se pravidla už konečně zjednodušili a blbosti se odebrali. Jenže každou sezónu se sejde parta hovad a vymyslí další nové blbosti a to co funguje zruší.

Reagovat
mistr129
Reagovat
oli9

Vždyť Kohut taky nebyl střelcem branky

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda, omlouvám se. Nicméně ten popis i tak sedí. Kohút si zpracoval a pokračoval v akci, což je rozdíl oproti Masopustovo odrazu.

Reagovat
mistr129

Myslel jsem to tak, že v rámci své "neobjektivity" nemám důvod nadržovat Plzni, tudíž co se týče Kohútovy ruky, považuju se za nestranného a ruka to za mě byla stoprocentní.

Reagovat
oli9

Mně přijdou stejné. Kdyby neplatily oba dva góly tak si řeknu ok. Jenže takto se to pravidlo používá jak se to hodí.. Jasně ofiko to řeknou všichni stejně jenže by mě zajímal názor anonymně například rozhodčích z první ligy.. Jak by to dopadlo 50 na 50.mebo ne většinově tak je to pravidlo prostě nesmysl

Reagovat
mistr129

Tak ty situace ale byly úplně odlišné, ruka v naprosto jiné poloze, ty situace bych vůbec nesrovnával. Jinak tady je anonymní názor rozhodčího z první ligy ohledně Masopusta:

https://twitter.com/LudekMadl/status/1467204337759838213

Reagovat
žrout

Tvůj problém, že neznáš aktuální pravidla. Což by se dalo i pochopit, když se to nedávno změnilo. Ale tvůj problém je, že ti je očividně jedno, jaká jsou teď platná pravidla a tím pádem si furt meleš dokola něco, co prostě neplatí. A jsi na základě toho přesvědčený, že někdo zařízl Sigmu. Prostě slaboduchost.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Y.N.W.A

prosím, nepiš nic

Reagovat
Posledni Kovboj

drz picu

Reagovat
Liquid

pokud máš možnost a třeba login od O2 tak si najdi ten zápas Slovácka a pauzni si to, opravdu ten 1 šot kdy bylo evidentní, že o ruku Havlíka nešlo už dále neukazovali

Reagovat
mistr129

Reagovat
kilobyte

"Pro účely posouzení zakázané hry míče rukou končí ruka a začíná rameno na konci podpaží. Z tohoto pohledu je zásah hostujícího hráče hraniční situací. Navíc ruka byla v přirozené poloze u těla, takže se o přestupek nejednalo,"

Co jsem viděl, tak Masopust to zahrál částí pod podpaží a ruku měl od těla. Nebylo v pravidlech, že pokud hráč zahraje rukou před gólem a nebo rukou vytvoří brankou příležitost, tak branka neplatí a píská se ruka? A je jedno jestli jí měl u těla nebo s ní mával nad hlavou. To už to zase změnili?

Na začátku rozhodčím vyčítali každou drobnost a teď obhajují nesmysly. Takhle se vytváří dojem zlepšení.

Reagovat
oli9

Za to Kohutova říká byla v nepřirozené poloze to je prostě pravidlo kdy si ho můžeš vyložit jak chceš

Reagovat
jsemdement

Vsak tu nekdo odkazoval na Ludendu Madlose twitter, kde prej volal Pelta nebo kdo, ze asistent hrat z poloviny rukou muze .

Reagovat
alegre

Ruka není, pokud odpovídá pohybu těla, což je revoluce v tom ja nic neomlouvam, pouze cituji pravidla. A Masopust byl v pohybu smerem dopredu, proti mici, v tomto pripade to opravdu ruka nebyla. Ja to pravidlo neuznavam, ruka je ruka, ale on to v tomto pripade Zelinka (WAR) vyhodnotil spravne.

Reagovat
PlackaSKS

ebylo v pravidlech, že pokud hráč zahraje rukou před gólem a nebo rukou vytvoří brankou příležitost, tak branka neplatí a píská se ruka? A je jedno jestli jí měl u těla nebo s ní mával nad hlavou....

ano, bylo. to je celkem přesný

Reagovat
alegre

Jiz to neplati,,,

Reagovat
PlackaSKS

"ano, bylo"

Reagovat
John Obi Mikel

"Nebylo v pravidlech, že pokud hráč zahraje rukou před gólem a nebo rukou vytvoří brankou příležitost, tak branka neplatí a píská se ruka? A je jedno jestli jí měl u těla nebo s ní mával nad hlavou. To už to zase změnili?"

Letos v létě se to měnilo. U střelce gólu gól ruší jakákoliv ruka (i ta u těla, nastřelená atd.), zatímco u asistenta gól ruší jen ruka, která je porušením pravidel.

Reagovat
alegre

100% pravda, od leta 2021 se toto pravidlo zmenilo,

Reagovat
kilobyte

A platí to i když tou rukou přihraje?

Reagovat
John Obi Mikel

Teď nerozumim otázce.

Reagovat
kilobyte

Zajímalo by mě přesné znění toho pravidla. Protože Masopust tou rukou přihrál. Chápal bych, kdyby tou rukou "zpracoval" a přihrál, ale když je to přímo?

Reagovat
alegre

Opakuji: Ruka je soucasti tela... Ruka není, pokud odpovídá pohybu těla, což je revoluce v tom pravidle. Další změnou je, že pokud spoluhráč zahraje rukou, kterou má u těla a samotná ta hra rukou není podle pravidel ruka, tak ten střelec může skórovat...

Reagovat
kilobyte

Jenže Masopust tu ruku u těla neměl. Dokonce s ní šel naproti míči. Přijde mi neskutečné, co VAR dokáže "přehlédnout" a ještě to posvětí komise.

Reagovat
Fodbalysta

Myslim, ze posouzeni rukáy zavisi hlavne na tom, jaky dres ma na sobe hrac, ktery tou rukou hraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rothbard

A Jablonec?

Reagovat
oli9

snad nikdo nečekal nic jiného to pravidlo je totálně dementní a vzdy záleží na rozhodčím vždyť i sám Bílek řekl že tomu pravidlu nerozumí... Tak to je pak těžko

Reagovat
Fodbalysta

Zruste Slavii, tu k***u

Reagovat
Y.N.W.A

tu kuchtu?

Reagovat
John Obi Mikel

Obě situace přesně tak, jak jsem říkal. Znalost pravidel je znalost pravidel.

A to jsem Plzni v tom zápase nefandil.

Reagovat
mistr129

Ono stačí nebýt ignorant. Já ta pravidla v tu chvíli neznám, ale když se během dalšího dne podívá člověk na internet/někoho se zeptá, tak se většinou s Komisí rozhodčích shodne

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
PlackaSKS

tady bylo oboje zjevný.. jen kohut by nemusel řikat, že ten míč netrefil, když je to vidět

Reagovat
Liquid

opakuji znova, Kohút se míče rukou nedotkl, jediný průkazný záběr byl okamžitě stažen ještě v čas zápasu

Reagovat
mistr129

Pusť si 1:55, z toho zpětného záběru je naprosto evidentní, že se dotknul

https://rozhodci.fotbal.cz/vyjadreni-kr-facr-k-vybranym-situacim-z-17-kola-f-l/a15503

Reagovat
Liquid

a zase ten zkreslující záběr, ten z druhé strany, kde bylo vidět prázdné místo mezi levou rukou a míčem se vypařil a čekal jsem to, stejně jako ten Kohút, dotyk tam nevidím

Reagovat
Pajinho10

Jasně Plzeň se vloupala do O2, aby odstranila tento záběr a ponechala pouze ten, ze kterého to vypadá, že Kohút hrál rukou.

Reagovat
Liquid

já tu žádnou berbrovskou proplzeňskou roli nikdy nehrál, jen popisuju, co jsem viděl v přímém přenosev tv, bylo to při opakovačce, a záběr nebyl delší než 2 sekundy a byl utnut a pak už nebyl nabídnut, já budu spokojen když Plzeň skončí 2., s Kúdelou a Provodem bude Slavia ještě silnější než je teď a to toho v lize moc nepoztrácela, to jen na okraj

Reagovat
mistr129

Co je tady zkreslujícího? Tady vůbec nejde o to, jestli je na tom vidět dotyk ruky s míčem, ale o tu velkou změnu směru letu míče v momentě, kdy proletí kolem toho předloktí.

Reagovat
Liquid

tu velkou rychlost máš proto, že to tam je stoplé a pak se to pustí, dotyk ruky stále nevidím ani po 5x co jsem si to pustil, za mě míč směr nezměnil

Reagovat
ttopi

Ty fakt nevidíš změnu rotace míče v ten moment, kdy mu to padá na to předloktí? Případně na twitteru Mádla byl včera kvalitnější záběr ze strany, kde ta rotace je vidět lépe než tu.

Reagovat
icka

Reagovat
kilobyte

Masopust měl ruku od těla a trefilo ho to pod podpaží. Což by měla být sama o sobě ruka.

Jestli je v pravidlech, že můžeš přihrát do gólové šance rukou, tak by si všichni ti rozumové, kteří každou sezónu mění pravidla, měli nafackovat.

Reagovat
John Obi Mikel

Viděl jsi to video, které posílal mistr?

Reagovat
kilobyte

Ne, viděl jsem jenom sestřih. Něco mi uteklo?

Reagovat
oli9

Reagovat
GreatWhite

Problém je v tom, že tohle všechno jsou hrozně hraniční situace a rozhodčí si obhájí u komise vlastně obojí. Musím přiznat, že v naší lize sleduji jen Sigmu a zřídkakdy jiné zápasy. Bohužel můj dojem je takový, že v takto sporné situaci jde v zápasech se Spartou, Slavií a Plzní rozhodnutí v 90 % případů ve prospěch silnějšího týmu a jsem zcela přesvědčen, že kdyby byla stejná situace na druhé straně, gól by neplatil.

Na druhou stranu, to je prostě úděl fanoušků slabších týmů, nejen u nás, ale všude na světě. O to je pak jakýkoliv úspěch malého klubu cennější a pokud jednou tu ligu vyhrajeme, určitě si to užiju víc než fanoušek Slavie.

Reagovat
Fodbalysta

Reagovat
jiriczeQ

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže aby jste to jednou celý vyhráli, museli by jste se stát tím velkým klubem, který koupí nějaký Li nebo Ali.

Reagovat
GreatWhite

Nemusí to být úplně nutné. Občas se může stát naprostý zázrak. Leicester. Montpellier. První titul Plzně. Atd. Jasně, je to zřídkakdy, potká to jen málo klubů, pravděpodobnost je mizivá, ale možné to je.

Je mi jasné, že vzhledem k tomu, kam zrovna Sigma směřuje, tak jednou umřu s tím, že největším úspěchem, který jsem zažil, je výhra v domácím poháru z roku 2012 a tím to hasne (bohužel jsem nezažil éru Brücknera, respektive jsem byl ve věku, kdy jsem to nevnímal, stejně jako náš titul v hokeji, což je mimochodem zázrak srovnatelný s těmi, co jsem zmiňoval na začátku). Ale to je holt úděl fanouška provinčního týmu, nestěžuju si. Člověk se aspoň naučí radovat z maličkostí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GjøvikFF

U Mory je zázrak, že tu extraligu vůbec hraje. Zažil jsem časy, kdy na sezonu dospělej tým úplně skončil...a pak se hrabal zpátky v pralesních ligách. Že s tímhle rozpočtem jsou schopni hrát prostředek tabulky a nemají pravidelné záchranářské starosti, to je paráda. U Sigmy je to horší - tam byl člověk zvyklej na něco úplně jinýho, výsledkově herně, hráčsky. Kubíček byl schopnej udržet Sigmu silnou i v zákulisí. Dneska je to v podstatě zbytečnej, provinční tým bez ambicí, bez respektu, s pronajatým stadionem, bez silného sponzora, kterýmu se může i na hřišti pravidelně a beztrestně škodit, protože absolutně není síla to zvrátit.

Reagovat
GreatWhite

Je to přesně jak píšeš. Mimochodem možnost vidět hrát celou sezónu takovou osobnost jako David Krejčí v našem dresu, to je fanouškovsky zážitek klidně na úrovni toho titulu. To jsou ty malé radosti a zázraky. A vlastně ani není důležité, jak Mora dopadne. Jak píšeš, v hokeji je zázrak, že tu ligu vůbec hrajeme.

Reagovat
Fodbalysta

Porad lepsi takhle, nez fandit Slavii nebo Sparte jen proto, ze vyhrava/vyhravala tituly, jak 90% poblbanců, co od malicka zije na Morave.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
smazaný uživatel

Nerad to říkám, ale oba góly byly Slovácku neuznány zcela správně. Ruka jasná a je tam vidět jak se mu ohne na rukávu dres. Na druhou stranu prvnígól Plzně lehce podezřelý, ale neviděl jsem jasný záběr. A gól Slávie? Strašně sporná věc a rychlý odraz. Nevím. Ale psal jsem už po prvním kole, že Příhoda se až úzkostlivě snaží zpochybňovat všechny chyby pro velkou trojku a dělá to pořád. Snaží se nás přesvědčit, že žádní privilegovaní nejsou, ale jsou.

Reagovat
Alan

Takže rozhodčí to mají posvěcené, že si můžou dělat co chtéjí.. bravo

Reagovat
Lemond Laws

Dokud se nebude pískat jakákoliv ruka, v jakékoliv pozici, při jakémkoliv úmyslu, budou hádky pořád.

Za mě nejjednodušší řešení. Ruka = přestupek.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele