Rooney věří, že se z angažmá v Birminghamu poučil. Nechce si ale klást přehnané cíle

05.07., 10:35
Aktuality
Wayne Rooney (© Profimedia)

Když byl ve čtvrtek oficiálně představen na tiskové konferenci coby nový trenér Plymouthu, hovořil Wayne Rooney o odhodlání prokázat svou manažerskou úroveň. A to zejména ve stínu neúspěšného angažmá v Birminghamu, kde skončil na začátku letošního roku.

Bývalý kapitán Manchesteru United či anglické reprezentace Rooney byl v květnu jmenován koučem druholigového Plymouthu. Na jemu známé úrovni má ale co dokazovat. V Birminghamu, který hrál v minulé sezoně tutéž soutěž, vydržel pouhé tři měsíce - z 15 utkání jich rovnou devět prohrál a vyhrál jen dvě. Klub ze třetího největšího města Velké Británie tím nasměroval k sestupu.

Jeho příští úkol? Udržet druholigovou příslušnost pro Plymouth Argyle, který v loňském ročníku skončil na 21. místě. "Vždycky musíte dokázat, že na to máte. I když jsem hrál 20 let na nejvyšší úrovni, neustále jsem musel dokazovat, že tam patřím. Jako manažer děláte to samé. Je to normální, tlak je nedílnou součástí této práce," pronesl Rooney.

Krátce se bývalý kanonýr vrátil i k času strávenému v Birminghamu. "Do nového angažmá musíte jít s otevřenou myslí. Vždy se může stát, že se vám nebude dařit. Nemáte výsledky. Pak to samozřejmě má své důsledky. To byl i můj případ," řekl.

"Hodně času jsem dumal nad tím, co se v Birminghamu pokazilo. Věci se stávají z nějakého důvodu. Pozitivní na tom je, že nyní jsem tady a jsem tady proto, abych byl úspěšný. Tomu věřím," dodal 38letý Angličan.

Ačkoli legenda Manchesteru United věří ve své schopnosti, nechce si klást přehnané cíle. "Nebudu říkat, že za rok budeme hrát Premier League. Chceme být realističtí a pokračovat ve skvělé práci, kterou tu posledních pět let všichni odváděli," uvedl nejlepší střelec anglické reprezentace.

Rooney navazuje na trenérské práci Iana Fostera. Ten byl z Plymouthu propuštěn po necelém půl roce kvůli špatným výsledkům v dubnu. Jistotu setrvání v soutěži získal tým z jihu Anglie až po posledním utkání sezony. Místo něj sestoupil právě Birmingham.

Autor: Livesport.cz / AFP

Komentáře (32)

Přidat komentář
kris_kros

Legenda United a moj najoblubenejsi hrac Vela stastia Wazza

Reagovat
VTID94

Neviem vyjadriť tu vďaku že si dostal úhlavného rivala z pozícií play-off do tretej ligy Plymouthu bude škoda...

Reagovat
Pablos

S Tijanim se ani nejdou klást velké cíle

Reagovat
Pablos

Tak beru zpět, potom co jsem si teď přečetl Tijaniho:

„Lidé říkají, že někdy hraju jako Drogba asi kvůli síle a střelbě. A někdy prý hraju jako (Zlatan) Ibrahimovič hlavně kvůli výšce a gólům hlavou.“

Reagovat
Seydou Doumbia

šít, silný

Reagovat
Axelrose

Tak určitě

Ale většinou hraje jako dřevo, protože neumí ani zpracovat míč

Reagovat
Bakary3

strašnej kopáč

Reagovat
Mass

Reagovat
hornito

Reagovat
ratusek

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Bakary3

Reagovat
celeb

vyzera, ze mu chuti papat

Reagovat
Pablos

ne nevypadá... vypadá jako normální průběh vzhledem k jeho genetické muskulatuře, při změně metabolismu v určitém věku a při změně trvalého trénování (sportování).

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Unai

Reagovat
vceradnesazitra

Co znamená to P na čepici?

Reagovat
kris_kros

Ptalentovany Wayne Rooney

Reagovat
Unai

Reagovat
Pablos

Pět piv

Reagovat
Unai

Reagovat
Uwe háže buly

Pork

Reagovat
Pinturicchio

Phrek

Reagovat
Wazza228

Plymouth

Reagovat
Mass

Pretty

Reagovat
Zemun

Ronaldo

Reagovat
vceradnesazitra

Dej mi prosím kontakt na tvojí učitelku ZŠ, dám jí vědět, že potřebuješ doučování.

Reagovat
Zemun

Tuším aj ty,z logiky

Reagovat
HullCity

Jako za mě zasluhuje respekt. Věkem má vše před sebou a aspoň to nezabalil jak Neville a nedělá chytráka někde na Sky nebo BT Sportu.

Reagovat
Bakary3

Nevím, jestli je na místě respekt za to, že někdo dělá něco blbe jen proto, že někdo jiný, který to dělal taky blbe, měl sebereflexi a skončil s tím

Třeba se ještě ukáže, proč ne, ale zatím snad není moc za co

Reagovat
HullCity

Kdyby měl Neville sebereflexi, tak drží hubu doma a nekecá veřejně ostatním manažerům jak by to podle něj měli dělat, ale souhlasím, že podle čísel to je u Rooneyho zatím bída, ale jak jsem psal, věkem má ještě vše před sebou a chybami se člověk učí nebo ne?

Reagovat
Bakary3

Jo, jen zatím bych s nějakým respektem šetřil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele