Reina podruhé odchází z Villarrealu, chce napsat ještě jednu kapitolu své kariéry

04.06., 18:40
Aktuality
Pepe Reina (© AFP)

Závěr sezony je časem loučení a na jedno došlo i ve Villarrealu. Na palubě Žluté ponorky nebude pokračovat Pepe Reina, zkušenému brankáři končí smlouva a novou mu vedení španělského celku nenabídlo.

41letý Reina prošel mládežnickou akademií Barcelony a dvě sezony byl součástí prvního týmu katalánského klubu, než v roce 2002 přestoupil do Villarrealu. Předloni se na východní pobřeží Pyrenejského poloostrova vrátil a za dva roky si na své konto připsal dalších 45 startů, ten poslední 25. května v zápase proti Osasuně.

"Není snadné rozloučit se s klubem, který byl, je a navždycky zůstane mým domovem," přiznal Reina.

"Teď si budu muset najít nový klub, který mi pomůže napsat poslední kapitolu mojí kariéry. Jsem připraven a nechybí mi ani motivace," nabídl se případným zájemcům.

Reina na klubové úrovni vystřídal řadu předních evropských klubů a chytal i za Liverpool, Neapol, Bayern Mnichov, AC Milán, Aston Villu a Lazio. S bavorským celkem získal svůj jediný mistrovský titul, k němuž přidal několik triumfů v pohárech.

Výraznou stopu zanechal i ve španělské reprezentaci a jako náhradník byl u obou titulů mistra Evropy, jeho jméno nechybělo ani na soupisce pro zlatý světový šampionát v roce 2010. Španělské tabulky přepisoval i v evropských pohárech, kde posbíral celkem 193 startů a v historickém pořadí mu patří druhé místo, před ním jen jen Cristiano Ronaldo (197).

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
M.Vaza

Tvl ten už má psát leda knihu

Reagovat
zeroberto

To vůbec, plešounů ve fotbale málo.

Bald life matters

Reagovat
kattos

Proč?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele