Realizační tým Barcelony je kompletní, dorazili Westermann nebo Tapalović

14.07., 15:58
Aktuality
Heiko Westermann se stal asistentem Hansiho Flicka v Barceloně. (© AFP)

Barcelona do pozice asistenta trenéra Hansiho Flicka jmenovala Heika Westermanna (40). Bývalý obránce končí u Německého fotbalového svazu (DFB), kde naposledy asistoval u výběru do 19 let. Pozici druhého asistenta bude zastávat Marcus Sorg (58), brankáře dostal na starost Toni Tapalović (43), který na začátku loňského roku skončil v Bayernu Mnichov.

"Jsem vděčný za pět intenzivních let v DFB, během kterých jsem se toho hodně naučil. Ať už na četných pracovních stážích doma i v zahraničí, nebo při vývoji programu pro obránce. Vždy mi bylo ctí pracovat s nejlepšími mladými hráči v zemi," rozloučil se Westermann.

Rodák z Alzenau, jenž pro DFB pracoval od roku 2019, nejde do úplně neznámého prostředí, během sezony 2015/16 byl hráčem Realu Betis, takže zná španělský fotbal i jazyk.

Povinnosti bývalého hráče Arminie Bielefeld, Schalke, Hamburku nebo Ajaxu v DFB převezme Markus Reiter. "Heiko nás opouští jako absolutní odborník - trenér, který fotbalem žije s vášní. Svým pečlivým způsobem práce posunul naše talenty nesmírně dopředu. Heikův přínos pro tým DFB přesáhl rámec programu pro obránce. Skutečnost, že nyní pokračuje ve své trenérské kariéře v Hansiho týmu v Barceloně, nás naplňuje hrdostí. Toto jmenování také ukazuje, že v DFB nejen úzce podporujeme naše talentované hráče, ale také rozvíjíme talentované trenéry a připravujeme je na velkou kariéru. Přejeme Heikovi a celému týmu Hansiho Flicka v jeho nové roli vše nejlepší," řekl šéf německých mládežnických reprezentací Kai Krüger.

Westermanna, jenž má na kontě 27 startů za Německo s bilancí čtyř vstřelených gólů, na pozicích asistentů doplní Marcus Sorg a Toni Tapalović, kteří se s Flickem znají z předchozích působišť. Sorg byl Flickovým pomocníkem u německé reprezentace, druhý jměnovaný zase v Bayernu.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Rothbard

Diskuze k LOH 24 zde:

https://www.eurofotbal.cz/clanky/fifa-vyzvala-kluby-aby-uvolnily-mlade-hrace-na-olympiadu-59629/#forum

Osobně tipuji 9 a více medaili od našich. Jede hodně obhájců z Tokya + šanci mají Seemanová, Ondra, Horáčková, Omarov + klasicky tenis, střelba, voda slalom i rychlostní, tam to bude snad sypat. Fuksa snad prolomí smůlu z OH.

Reagovat
Rudnevs

HW4 v Barcelone, to je jedna z vecí, ktoré by mi v 2015 asi nikto neuveril

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele