Real Madrid si stále zvyká na Mbappého. Potřebujeme od něho více gólů, vzkazuje Ancelotti

Včera, 20:46
Aktuality
Carlo Ancelotti chce od Kyliana Mbappého více branek. (© David Ramos / Getty Images via AFP)

Kylian Mbappé (25) začal angažmá v Madridu rozpačitě, góly ale dává. Ve 12 soutěžních zápasech jich dal osm a je nejlepším ligovým střelcem klubu. Trenér Carlo Ancelotti (65) by však z francouzského kanonýra rád dostal víc. "Nepotřebuju, aby nějak zběsile napadal, chci aby lépe přepínal do útoku a dával víc gólů. Tím nám pomůže nejvíc," prohlásil zkušený trenér na tiskové konferenci před zápasem Ligy mistrů s Dortmundem.

Španělští šampioni stále hledají nejlepší způsob, jak někdejší superhvězdu Paris Saint-Germain po letním příchodu začlenit do sestavy. Mbappé nejčastěji nastupuje ve středu útoku, ze hry mu to tam ale zatím příliš nepadá. Hned tři branky dal z penalt.

"Chci po něm to samé jako po Karimovi Benzemovi. Za ten rok, co tady Karim nebyl, se naše hra nijak nezměnila. Útočníci musí být neustále připraveni k rychlému přechodu do ofenzivy," prozradil Ancelotti.

Mbappému nepomáhá srovnání s kanonýrem Barcelony Robertem Lewandowskim, který se v úvodu ročníku potkal se skvělou formou a nasázel už 14 branek. Drží si tak průměr přesahující gól na zápas. Ve španělské lize dokonce nasázel dvojnásobný počet gólů než pětadvacetiletý Francouz.

Ten navíc čelí několika skandálům. Ve Francii těžce nesou, že se kvůli zranění omluvil z reprezentace a místo rekonvalescence vyrazil do švédského Stockholmu. Tam navíc podle švédských médií čelí obvinění ze znásilnění, které ale razantně popírá.

Kvůli Mbappého příchodu do Madridu se výrazně snížil ofenzivní přínos Judea Bellinghama, který v minulém ročníku nasázel deset branek ve stejném počtu ligových zápasů. Letos zatím na přesný zásah čeká.

"Jsem s jeho výkony spokojený. Na hřišti obsáhne velký prostor, pracuje, bojuje a je schopný se obětovat za ostatní. Nedává sice góly, ale to není žádné překvapení, protože to, co předváděl loni, snad ani nešlo zopakovat," řekl Ancelotti.

Podle italského stratéga navíc góly nejsou to, co Real od Bellinghama potřebuje nejvíc. "Máme tak kvalitní ofenzivní hráče, že góly budeme dávat vždycky. Ten talent, který v útoku máme, je obrovský, proto je pro nás mnohem důležitější ta práce, kterou Jude odvádí teď."

Real podle Ancelottiho potřebuje hráče jako Bellingham proto, aby mohl hrát otevřený fotbal plný rychlých přechodů do útoku. "Máme hráče, kteří jsou pro takový styl fotbalu ideální. Proto chci, aby hráli odvážně a nebáli se bát nahoru dolů. Dobývat zatažené bloky na zhuštěném prostoru nám příliš nevyhovuje, potřebujeme prostor, abychom využili naší rychlost," prozradil zkušený kouč.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / AFP

Komentáře (28)

Přidat komentář
fabec1222

Propadák století. Za rok uteče do Arábie.

Reagovat
fantomas10

To byl neymar

Reagovat
Uwe háže buly

všude, kde byl hrál skvěle.

Reagovat
fantomas10

V PSG rozhodne za (tehdejsich) 222 mega nestal

Reagovat
Uwe háže buly

No když vezmu jejich poslední nákupy, tak poměr cena výkon vychází asi nejlíp

Reagovat
Kily8

Reagovat
Kily8

Reagovat
misinho7

Wtf

Reagovat
misinho7

12 z a 8g.

Uz teraz je lepsi ako Hazard za všetky sezóny u nas

Reagovat
kaja900

Jojo, 8 gólů za první dva měsíce kdy se teprve rozjíždí a už víš že to bude propadák století.. neboj, to Antonymu už nikdo nevezme

Reagovat
Kily8

Reagovat
Gremlin

Teda môžte byť aká chcete hviezda na výslní svetového futbalu.. V Reale na Vás bude vždycky obrovský tlak.

Reagovat
caspic

To není o tlaku. Carlo neví, jak to postavit.

Nemůžou hrát všichni zleva. Ta síla do útoku je obrovská, ale zatím je to nekoukatelná hrůza. Celta mohla vyhrát, ale chyběla kvalita v koncovce.

Jsem zvědavý zda si to sedne.

Reagovat
Salfovic

Tak to se mu nikdo nemůže divit, postavit funkční útok ze tří levých křídel fakt není prdel. Přijde mi, jako kdyby se Perez vrátil do doby Galacticos. Uvidíme, zda se to projeví i na výsledcích.

Reagovat
Breze

Nevie ako to postavit a hlavne nam v zalohe chyba Toni alebo vobec akakolvek kreativita.

Reagovat
Csaplárova past

Tenhle clovek uz se nemuze jit ani vychcat aniz by o tom nekdo nemel potrebu psat

Reagovat
Jordi Alba

Ty reklamy na mobilu přes text článku je nějaká kampaň, aby se to tu četlo ještě míň?

Reagovat
Salfovic

Asi předvoj na placené premium

Reagovat
fantomas10

Ne, to jen redakce pochopila, ze se clanky nectou

Reagovat
Maximm9

Za me se s tim prestupem a tlakem Mbappe vyporadava na jednicku. Cekal jsem to daleko horsi.

12 zapasu 8 golu ? Tvl, co po nem nekteri chteji

Tam je spis problem celkove predvadena hra Realu, ktera je takova nijaka uz posledni 2-3roky, ale Real to proste vzdycky utrhl pres zkusenosti, stesti atd...

Reagovat
zasranej malíř

To příjde ještě, já jsem zatím s Kylianem spoko

Reagovat
misinho7

Ten tlak je šialený ale tieto články den co den ako keby borec nedal doteraz ani gol, pritom štatistiky ma dobré.

Nevien ci sa cakalo ze to tak zacne hned buchat ako Ronaldo

Reagovat
kaja900

Hlavně těch gólů bude dávat čím dál víc, tomu věřím

Reagovat
Salfovic

A proč by se to vlastně nemělo čekat ?

Reagovat
Salfovic

Podle mnohých je to nejlepší současný fotbalista, takže nároky na něj jsou maximální a na nějakou dobu hájení může zapomenout.

Třeba Messi to v první sezoně v PSG dostával taky pěkně sežrat.

Reagovat
O.Giroud

povie niekto kto tu básnil o FIFA zostave

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
fantomas10

Bellingham pracuje skvele, ale byl to na celte on, kdo dojebal tu nahravku pred neuznanym golem a poslal spoluhrace do offsidu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele