Real Madrid popřel vyjádření Ancelottiho. Chce startovat na MS klubů

10.06., 11:15, aktualizováno 10.06., 17:52
Aktuality
Carlo Ancelotti (© AFP)

FIFA loni v červnu představila nový formát pro mistrovství světa klubů, příští rok se má uskutečnit první ročník a už nyní hrozí, že vše skončí fiaskem. Organizace by mohla čelit žalobě, turnaje se podle trenéra Carla Ancelottiho neměl účastnit Real Madrid, který však později vyjádření zkušeného lodivoda popřel a uvedl, že chce na turnaji startovat. Následně rezolutní výrok zmírnil také Ancelotti.

Bílý balet si pozvánku zajistil svými triumfy v Lize mistrů a je jedním z dvanácti evropských zástupců. Šampionátu, který se má konat příští rok v červnu a červenci, se místo kontinentálních mistrů bude nově účastnit 32 klubů z celého světa, už nyní se ovšem řeší otázka nejenom dalšího přetěžování fotbalistů, ale také financí. Rezolutně se k situaci vyjádřil trenér Realu Madrid Carlo Ancelotti.

"Na účast Realu Madrid může FIFA zapomenout," řekl jasně úspěšný trenér.

"Jeden zápas Realu Madrid má hodnotu dvacet milionů eur a FIFA chce klubu tyhle peníze dát za celý turnaj, to je nepřijatelné," pokračoval.

Seznam evropských účastníků už je kompletní a jako vítězové posledních ročníků Ligy mistrů si pozvánku zajistily Real Madrid, Manchester City a také Chelsea. Zbylá devítka se rekrutuje z celků s nejlepším pohárovým koeficientem za uplynulé čtyři roky a sem spadají Bayern, PSG, Inter Milán, Porto, Benfica, Dortmund, Juventus, Atlético Madrid, Salcburk.

"Fotbalisté a kluby se tohoto turnaje účastnit nebudou. Stejně jako my se zachová i několik dalších klubů a pozvánku odmítnou," domnívá se Ancelotti.

Později ale na sociální sítě napsal, že nebyl správně pochopen. "V rozhovoru pro Il Giornale nebyla má slova o mistrovství světa klubů interpretována tak, jak jsem zamýšlel. Nic nemůže být vzdálenější mému zájmu, než odmítnout účast na turnaji, na kterém máme skvělou příležitost k zisku dalšího velkého titulu s Realem Madrid," napsal Ancelotti.

Real vydal během odpoledne prohlášení, v němž upřesnil oficiální postoj klubu. "Chceme oznámit, že naše účast na novém mistrovství světa klubů v sezoně 2024/25 nikdy nebyla ohrožena. Náš klub se zúčastní, jak bylo od začátku v plánu, a pokusí se pro miliony svých fanoušků po celém světě získat další trofej," uvedl madridský celek.

Mistrovství světa klubů se zatím konalo v prosinci a změny okamžitě vyvolaly vlnu kritiky. Kroky zvažují například Hráčská organizace FIFPRO a Asociace světových lig (WLA), těm se nelíbí, že FIFA zneužívá své postavení, komplikuje organizaci národních lig a navyšováním počtu zápasů v sezoně ohrožuje zdraví hráčů.

Současný formát MS klubů se sedmi kontinentálními šampiony a jedním celkem z pořadatelské země se odehrál naposledy v prosinci v Saúdské Arábii. Nový model počítá i se šesti kluby z Jižní Ameriky, po čtyřech z Asie, Afriky a Severní a Střední Ameriky a jednom z Oceánie. Zbývající místo připadne mužstvu z hostitelské země.

Čtyřletý cyklus bude připomínat mistrovství světa, každoroční turnaj ale neskončí. Od roku 2024 budou hrát pouze šampioni nejprestižnějších klubových soutěží z každého kontinentu. Novinkou bude, že vítěz evropské Ligy mistrů bude nasazený přímo do finále.

Autor: Tomáš Pavlík, ČTK / football-espana.net

Komentáře (178)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

A kvůli tomuhle sranda turnaji, kde nikdo nebude chtít jet se musel přesouvat prestižní turnaj APN.

Reagovat
Vrubozubec

Prestižní turnaj

Reagovat
Vopi11

Ano, prestižní.

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Uwe háže buly

Oproti tomuhle určitě.

Reagovat
Jason_

Reagovat
cr7sux

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to máš laťku teda hodně nízko.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ani ne, spíš na tom umím ocenit dost věcí, které ostatní lidi co sledují 80 let dokola furt menčestry, barsy, realy a podobně komerční týmy nevidí...máš plno lidi co dá přednost radši své domácí soutěži (třeba české lize), před cizími, které by objektivně mějí být kvalitnější, protože k tomu mají své důvody

Reagovat
Uwe háže buly

já třeba uznávám, že je teď PL asi nejkvalitnější soutěž, před nedávnem to byla PD a radši se prostě podívám na APN, naší ligu, radši zajdu na fotbal na Žižkov, než vidět zápas o titul v Anglii v televizi

Reagovat
Seydou Doumbia

je ten fotbal autentičnější mi příjde, ty lm, pl a tak sice dobrý koukatelný fotbal ale něco tomu oproti jiným soutěžím a turnajům tam chybí...a tím že každý rok člověk sleduje furt dokola ty samé týmy a soutěže tak ho to omrzí, nebo takhle to mám alespon já mě fakt nebaví sledovat celý život dokola nějakých 10 týmu každý rok, nuda

Reagovat
smazaný uživatel

Zkrátka máš slabost pro černochy...ze svých důvodu, rozumím.

Reagovat
smazaný uživatel

Jediná věc která je ještě horší, je ženský fotabal.

Reagovat
Uwe háže buly

Asijský pohár, Carabao cup nebo jak se to teď jmenuje. Gold cup. Ženský fotbal jak píšeš..

Reagovat
icka

Reagovat
Manik...

Reagovat
Freedo

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Cotton

Reagovat
PL28

Zrušit oba dva turnaje

Reagovat
GrimeBaller98

prestizni , stejna uroven jak McDonalds cup.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
kovi610

Reagovat
Kejza

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Hlavně třeba taková finalissima nebo jak se to jmenuje nemá prestiž, když o ní bojují jen dva kontinenty.

Reagovat
Seydou Doumbia

ani nevím co to je ta finalisima

Reagovat
Ingimir
Reagovat
Seydou Doumbia

jo tak já někdy komentuju každou sračku, ale nesledoval jsem to a kdybys mi to nepřipomenul fakt si nevzpomenu

Reagovat
Me2win

Ses zbláznil Carlo? A co ten poslední odstavec, že jde vítěz Ligy mistrů přímo do finále? Tím pádem ji stačí znovu vyhrát.

Reagovat
GjøvikFF

Vítěz evropské Ligy mistrů půjde rovnou do finále Interkontinentálního poháru (takhle se MS klubů kdysi jmenovalo a znovu jmenovat bude).

To plánované MS klubů je úplně jiná soutěž, kdy budeš jednou za 4 roky hrát regulérní měsíční turnaj. Naprostá stupidita.

Reagovat
Me2win

To dává smysl.

Reagovat
Csaplárova past

Vy tady fakt neumíte pochopit psaný text někteří

Reagovat
Me2win

Jsem ještě neměl kafe, díky bohu za kolegu o pár řádků výš.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
avicii

Reagovat
Talker

Takže oni nechají MS klubů uprostřed sezony a přidají další MS klubů na konec sezony?

Je fakt, že ten současný formát stojí za hovno, ale přihodit půl tuctu zápasů jen tak na konec sezony je prostě demence.

Reagovat
fabec1222

Ne

Reagovat
Csaplárova past

Přečti si to ještě 3x

Reagovat
unk

WC, Euro, CWC...to znamena, ze je este miesto pre jeden turnaj

Reagovat
Kily

SuperFinalissima, kde bude 2x každý s každým hrát mistr světa, mistryně světa, vítěz MS klubů a pořadatel turnaje

Reagovat
unk

mistr vs mistryne...z toho smrdi turnaj kazdy vikend...

Reagovat
patas92

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
alias

At jde celej Real do pr..... se superligou je všichni poslali do hajzlu a ted prudí. Ještě přilezou a budou prosit aby je FIFA na ten turnaj jednou vzala. Jsou to věční potížisti

Reagovat
Greaber

Tam kam posíláš Real by měla spíš jít FIFA ruku v ruce s UEFA. Jestli někdy vznikne Super Liga, tak jedině kvůli nim.

Reagovat
Benfica

FIFA > Real

Reagovat
los_blancos

A vieš, že Real bol pri založení FIFA ako jediný klub? Rovnako PMEZ, teda RM spolu s L'Équipe a onedlho bude aj pri zrodení Superligy. Takže RM > všetci ostatní

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Benfica

Reagovat
icka

Reagovat
Manik...

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Csaplárova past

FIFA prostě zneužila svého postavení (již poněkolikáté) a prostě si založila svoji vlastní soutěž, Superligu. A když si vezmete, že tam mají hrát ti nejlepší hráči a kluby dostanou nějakých 20mio za celý turnaj .... tak to je teda píčovina. Ať tam ty kluby pošlou hráče U17 ...

Reagovat
Maximm9

Bralo by se to podle koeficientu klubu jako tomu je ted a kluby by tam poslali treba U18-U21 a byla by to super moznost pro ty mlade zazarit a zvednout si cenovky.

Reagovat
Greaber

Reagovat
misinho7

Reagovat
zeroberto

Je hovadina mít 2 soutěže mistrovství světa klubů.

Ale jako 1x za 4 roky malinko větší světovej turnajek by mi asi nevadil.

Nicméně pro mě by bylo asi nejlepší řešení zachovat stávající formát 1x ročně malinké MS klubů. A každý rok postavit dvě světový XI a při přátelský atmosféře je tam nechat si spolu kopnout.

Nebo spíš bych nechal hlasovat lidi na internetu, ať vyberou prostě 40 hráčů (adekvátní počet brankářů, obránců, záložníků, útočníků), pak ať vyberou 2 trenéry. A na místě by si trenéři na přeskáčku, jako když jsme byli malý smradi, poskládali tým z těch 40 hráčů

Reagovat
Me2win

To by vůbec nemělo úroveň.

Reagovat
zeroberto

Vždyť to ani tak nemyslím, že by to mělo mít nějakou vážnou úroveň.

Kdo by se chtěl při něčem takovým zranit a proč by na to kluby ty hráče měli uvolňovat, než kdyby šlo spíš o zábavu a show v přátelským duchu ?

Reagovat
Me2win

To se hraje po skončení kariéry takový sranda matche, teď byl třeba v Anglii Soccer Aid. Tohle by za moc nestálo.

Reagovat
zeroberto

Ano, vím. Ale chtěl bych vídat i za cenu sranda matche vídat pravidelně nejlepší hráče současnosti i když jen ve sranda náladě.

Reagovat
Me2win

Za mě ten formát dává smysl a bylo by to zajímavý, ale ten počet zápasů už je dost nechutnej.

Reagovat
Mateo16

Je to iba obštrukcia aby dali väčšie love nič viac

Reagovat
Benfica

Reagovat
LyEX

Tak na ne, na blbečky. Čím pohrozia čínovnici bez yacht hráčom a klubom?

Reagovat
fenixLFC

aj ked by som si zelal aby to ancelotti a dalsi odmietli tak real tam jednoducho pojde. perez by sa nielenze nenechal pripravit o peniaze ale najma neucast realu znamena ze tie peniaze by sli najpravdepodobnejsie barcelone ako nahrade

Reagovat
unk

Tie kluby, ktore nepojdu, pripadne sa nekvalifikovali mozu usporiadat niekolko uvolnenych priatelskych zapasov v USA v lepsom case a zarobia ovela viac + FIFA pride o peniaze, lebo naozaj nikto nebude pozerat zapas kozomrdi 1 vs kozomrdi 2...

Reagovat
fenixLFC

co som tak rychlo hladal, tak za vlanajsie turne 4 zapasov mali dostal nejakych 15 mega (rok rpedtym dostali 12). plus teda cast tych predsezonnych turnajov je spojena s dohodami s partnermi obecne, cize dalsie prijmy su uz sucastou prijmu klubu tak ako tak, na rozdiel od MS klubov co je novy zdroj prijmu.

Reagovat
unk

Tych potencialnych 7 zapasov s maximalnou zatazou sa nemoze v ziadnom pripade velkym klubom ako Real vyplatit za 20mega. Hraci budu unaveni s minimom oddychu + prve 4 zapasy proti premotivovanym drevorubacom s nulovym marketingovym potencialom. Neoplati sa to ani v pripade, ze by sa nikto nezranil. Navyse je to velka nevyhoda do dalsej sezony, tych par tyzdnov na oddych spravi strasne vela.

Reagovat
Truffaldino

Když se podíváš na zprávy ohledně revenues, tak se Carlo dost rozchází se zdroji v Itálii i těmi jako Goal.com nebo TM. Turnaj by měl přinést dohromady 2,0 až 2,5 miliard s tím, že základ by měl být 50m pro každý klub a vítěz by se mohl dostat až ke stu. Jeden z finančních ředitelů Juve dával na konci března rozhovor o tom, jak je pro klub finančně i marketingově účast důležitá. Neřekl bych, že zde budou Carlo s Perezem názorově jednotní.

Reagovat
unk

Carlo je myslim dost skuseny a diplomaticky na to, aby pustil nieco, co nema prekonzultovane s Perezom. O 50m sa hovori uz dlho, ale podla toho co som cital, tak su este vobec neni dohodnuti sponzori a ti sa velmi tazko dohaduju, ked hrozia hromadne protesty od hracov a hracskych organizacii. Okrem toho naozaj neviem, ako sa s tym kluby zmluvne vysporiadaju, kedze oficialne klubove zapasy sa v lete doteraz nehravali a "presvedcit" hracov bude urcite dost drahe.

Reagovat
fenixLFC

well to vyjadrenie realu nevyzera ze by to mal prekonzultovane s perezom

Reagovat
unk

vobec nerozumiem co sa udialo ale mozem sa tvarit ze je to sucast vyjednavacej taktiky od Carla a Pereza

Reagovat
fenixLFC

najma s poslednou vetou suhlasim a je to jedne z dovodov preco som urpimne rad ze tam nebudeme. a bol by to aj fer argument od carla, na rozdiel od vyhlasenia ze zapas realu stoji 20 mega. fakt by ma zaujimalo kde prisiel na taku sumu pretoze to musel vychadzat bud z domacich zapasov (comu tiez neverim ale nechce sa mi to googlit),z nejakej ponuky od saudov alebo o naklady na jeden zapas co sa tyka bonusov hracov (co mi pride tiez hrozne prehnane). zvysok velmi presne vysvetluje truffaldino

Reagovat
JM

Já si teda myslím, že těch 20 mio byla od Carla prostě nadsázka... Jakože "proč bychom měli jezdit někam támhle měsíc hrát po sezoně za částku, kterou jinak získáme pomalu skoro za jeden zápas, v sezoně a doma"

Reagovat
Cotton

snad tam všechny evropské týmy pošlou své U19

Reagovat
mistr129

To se klidně s Carlem vsadím o svoji měsíční výplatu, že tam bude.

Asi jako si Mbappé zavřel dveře

https://www.nytimes.com/athletic/4175197/2022/06/16/mbappe-is-no-longer-the-mbappe-i-wanted-to-sign-real-madrid-president-perez/

Reagovat
smazaný uživatel

Mbappé od vedení nikdy dveře zavřené neměl, tak si nevymýšlej.

Reagovat
Benfica

Reagovat
misinho7

tak povedal to len Carlo v nejakom rozhovore..nie je to oficialne stanovisko klubu, ja si myslim ze skor budu vyvijat tlak aby dali este viac penazi abo cosi take..

Reagovat
Uwe háže buly

Minimálně jsem čekal, že zruší to současné MS klubů. Neskutečně nenažraní dementi.

Reagovat
GrimeBaller98

Tyvole i City nebo Chelsea odjeli na MS klubu s mnohem narocnejsim programem.

Ubrecenej Real aka Niggalacticos zas musi mit porad s necim problem

Reagovat
misinho7

Reagovat
kilobyte

Jenže tenhle formát MS se ještě nehrál, tak tam těžko mohli City a Chelsea odjet.

Reagovat
smazaný uživatel

Už zase se ztrapňuješ.

Reagovat
JM

Ty jsi ale kus debila

Reagovat
GrimeBaller98

Coming from Vardrid fan, okay

Reagovat
JM

Jejda, vždyť tebe ta blbost úplně fackuje. Podívej se co tady předvádíš.

Nejlepší je, že ti tady několik lidí vysvětlí, že je to úplně jiná NOVÁ soutěž, ale ty si furt jedeš svoje a nic jsi nepochopil

Na tu hloupou (rasistickou) poznámku nemá smysl ani reagovat. Z jakéholiv důvodu...

Reagovat
GrimeBaller98

ale pochopil, ale jeden klub si prece nemuze diktovat podminky ne? Je to pro kazdyho stejny, vezmi kdyby Champions league vyhral tym z Anglie, nemeli by s tim problem i pres mnohem narocnejsi program nez je v La Lize, kde Real ve vetsine zapasu hraje vlastne pratelaky :D

Kde bere Don Carlo vubec pravo, ze tu soutez nebudou hrat? Tak at konecne protoci sestavu

Reagovat
GjøvikFF

Ty to doteď nechápeš, co?

Takže: Real nemá problém se starým formátem MS klubů, kteryho se vždy účastnil, když si právo na něm startovat vybojoval, ale má problém s tím novým, který se bude odehrávat měsíc po sezoně, naruší regeneraci hráčů, a těch klubů tam bude 12 včetně City a Chelsea. Nezáleží na tom, kdo vyhraje LM.

Už?

Reagovat
Well

A proč by jako neměli mít právo? Mají si od FIFY hráči, potažmo kluby nechat neustále kálet na hlavu jen protože parta korupčníků sedících někde ve Švýcarsku nemá nikdy dost a vymýšlí neustále nové blbosti? Jen ať kluby a hráči proti tomu vystupuji a chrání svoje zájmy. To k čemu se je snaží neustále dotlacit je už o zdraví a ani sami ti hráči nemají šanci podávat pořád top výkony, když nebudou mít prostor regenerovat. FIFA a UEFA by tu měla být pro ně a ne naopak na nich jen rejžovat bez ohledu na jejich zájmy...

Reagovat
los_blancos

A tebe to fakt príde jak blbosť? Myslím konkrétne tento nový turnaj, ale kľudne sa vyjadri aj na Superligu. Za mňa, ak to teda ostane len raz za 4 roky, úplne v pohode a sčasti to nahradí ten už klasický mini turnaj po US turné, teda trochu osvieženie. To, čo vyšlo včera od Carletta je buď nedorozumenie, manipulácia médií alebo skôr taktika jak trochu pritlačiť na Infantina, aby pridal cash klubom v závislosti od jeho prestíže. A to mi príde úplne OK, pre kluby jak RM je 20 proste málo, zato ostatným, aj tým slávnejším z Južnej Ameriky úplne postačujúce a môže im to pomôcť v raste a priblížiť sa klubom z Európy. Btw. RM s FIFA sa zatiaľ nedohodli ani ohľadom MS 2030, resp. využití a speňažení Bernabéu, takže aj to je/bude dôležitou súčasťou rokovaní. Problém je v tom, že klub ho vtedy nebude môcť využívať na koncerty a pod; tak logicky si pýta viac ako kompenzáciu...

Inak ohľadom práva hráčov asi súhlas. Mali by zrejme do budúcna zrenovovať odbory (FIFPro?), nech si hráči viac diktujú podmienky, keď sa im niečo nepáči. Zároveň si ale myslím, že rozšírením súpisky na 30 hráčov sa to tak nejak znormalizuje a hráčom automaticky ubudne počet minút/zápasov. Tu sa mi páči, jak sa na to pripravil Real, ale vlastne nič prekvapivé vzhľadom na to, že Florentino pracuje jak na Superlige, tak nad spomínaným MS klubov.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně by to právě dávalo smysl, kdyby to bylo PŘED sezónou a ne PO sezóně, protože v tom případě bychom to mohli opravdu pojmout jako přípravu. Jinak z čistě fanouškovského hlediska se mi ten nápad líbí, mám rád krátkodobé turnaje a konfrontace třeba s týmy z JA může být zajímavá. Určitě radši uvidím v kalendáři takové zápasy, než ligový zápas s Eibarem.

Reagovat
alias

Přesně

Reagovat
Well

Tenhle konkrétní turnaj mi zase tolik nevadí, spíš mi vadí to jejich neustálé navyšování zápasu na každém turnaji, aby se tak dostalo více týmů a vznik stale novych soutěží. Navyšování soupisky jé sice fajn, ale chtěl bych vidět ty nejlepší hráče za dané týmy, takhle i s těmi širšími týmy někteří své hráče stejně utaví, protože je budou stejně stavět i do těchto "zbytečných" zápasů typu rozšíření MS, kde to nikdo nebude chtít s outsiderem podcenit.

Reagovat
kilobyte

Je rozdíl mezi diktovat si podmínky a říct, že tam nebudou hrát. Kluby mají na to právo. Je to nová soutěž a mimo sezónu.

Reagovat
misinho7

zbytocne sa s nim tu hadas

Reagovat
Uwe háže buly

Chelsea má tak náročnen program hrát PL bez šance na LM a pár srandacupů. A o nějakých niggacticos bych držel hubu, když je jako protiargument tým plný afričanů.

Reagovat
GrimeBaller98

v ty dobe, kdyz vyhrali LM, tak hrali o top4 a meli narocnej program, jasne ze nemluvim ted.

Niggalacticos je REAL, kolik bilych hracu bude v zakladu?

Reagovat
wyqinac

v ty dobe, kdy vyhrali LM se hralo uplne jiny MS klubu

Reagovat
drussbarb

Proč počítáš počet černochů v týmu? To máš tak malého vendelína?

Reagovat
Well

Real ma nejvíc titulů v té sranda soutěži, protože tam nejezdi a mají s tím problém no. Přečti si ještě jednou článek o co se vůbec jedná.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
janinho

ja mam pocit, ze brecis skor ty, ale v pohode hlavne klidek, aby ti nerupla cievka v mozgu

Reagovat
Breze

v akom mozgu?

Reagovat
janinho

to je fakt

Reagovat
Breze

Reagovat
Laliga

Každý tréner sa sťažuje na preplnený kalendár a keď príde isté k istému, ani sa len neozvú. Keď má Real snahu s tým niečo robiť, ešte je to nakoniec brané ako niečo negatívne. Neskutočné

Reagovat
drussbarb

Co to tady bleješ, jsi normální? Realu opravdu nefandím, ale zasloužil bys dostat po hubě, gangsta od mobilu

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
alias

Je zajímavé, že s tím klubovým MS mají problém jen Evropské rozmazlené kluby...Africké, Asijské a Jihoamerické kluby mají možná ještě náročnější program co se týče počtu zápasů (vzhledem ke strukruře a počtu soutěží) a určitě co se týče cestování (mnohem větší vzdálenosti) a tuto soutěž vítají...

Reagovat
Raffaello

Protože to jsou kluby ze zemí, kde si nemůžou diktovat. Real Madrid je největší fotbalová značka na světě. Ze své pozice nechtějí od FIFA almužnu. To je taky důvod, proč šel Real proti UEFA, kvůli penězům, protože sami by si dokázali ze soutěže urvat větší kus, než kolik jim UEFA dává. Jde v první řadě o peníze.

Reagovat
LyEX

Celkom normálnu odpoveď si mu dal na ten debilny komentár

Reagovat
Laliga

Reagovat
alias

No vidíš už otočili...ty debilní komentáři. Já na rozdíl od tebe něco o fotbale vím

Reagovat
Greny

Tak proč si sami neurvou větší kus... Jo protože by nemělo s kým hrat

Reagovat
Laliga

„Carlo sa nedopustil žiadneho trestného činu, vyjadril však názor, ktorý už dlhšie koluje v Španielsku, Taliansku a Anglicku, kde má City rovnaký problém s týmto turnajom.“ - časť rozhovoru s autorom toho článku s Carlom o neúčasti na MS

Vytiahni hlavu zo zadku, možno pochopíš že s tým nemá problém len Real. Len niekto jednoducho má odvahu sa ozvať a niekto stiahne ocas a bude si len tíško frflať po pod nos, ale pre zmenu neurobí absolútne nič. To je možno jediný rozdiel

Reagovat
SunFells

Pro Africký tým mají ty odměny asi větší význam než pro Real ne?

Reagovat
Moshe Dajan

Real ty odměny klidně může dát svým africkým farmám, když jsou to takové drobné

Reagovat
Bakary3

Tak nechápu tvl, přitom my bychom z vesnice přijeli taky bez řečí

Reagovat
Ladas321

Měli by tam jít a poslat tam béčko, shrábnout prachy a všem se vysmát.

Reagovat
Zyqen

Vyhodiť pridať Barcelonu a hotovo Barcelona si rada zarobí

Reagovat
JM

Real Madrid are in negotiations with FIFA over Club World Cup 2025 and FIFA World Cup Final 2030. @marca

FIFA přihodí nějaké kačky, přiklepne finále MS na Bernabeu a "dobře" to dopadne

Reagovat
Benfica

sa boja Wydadu

Reagovat
Elliasson

Reagovat
Benfica

Ancelotti netrafil ani čiastku.. len za účasť každý klub dostane 50 miliónov.. vidím to skôr len ako marketingový ťah, aby sa o tom turnaji začalo hovoriť viac

Reagovat
SunFells

Nebo ví akorát víc, těch 50 mega doteď potvrzeno není.

Reagovat
los_blancos

Jj, tá suma bola vyjednaná ešte v 2019, teda pred covidom a turnaj sa mal hrať a byť spolufinancovaný Čínou. To ale padlo a čiastka je niečo okolo tých 20...

Reagovat
Kiss Me Polka!

Real má za KAŽDÝ zápas příjem 20 mega eur?? to se mi teda nechce věřit ani trochu

přijde mi to jen jako vyjádření, aby zatlačili na to, aby dostali o něco víc, vítěz má dostat 90 mega, to není zanedbatelné pro nikoho za měsíc i turnaj

Reagovat
Maximm9

Jako za kazdy asi ne, ale za domaci zapasy urcite jo. Netusim, jake ceny jsou za listky na Realu, ale podle me Real dokaze udelat minimalne 10mega jen na brane. Plus mas sponzory atd...

Reagovat
ACSMan

Jakože po zápase draží své branky nebo co?

Reagovat
Busby babes

jakoze maj 81K kapacitu, pri prumerne cene okolo 120 eur by jim to hodilo skoro 10 mega eur. ale nevim, kolik je prumerna cena.

https://www.realmadrid.com/en-US/football/games/tickets/real-madrid-cf-athletic-club-31-de-marzo-2024

Reagovat
fenixLFC

tak jednoduche na vypocet to nebude: Even as work has continued through the 2023-24 season, the club projected its total season matchday revenue to grow from €140million to €317million. When all its expensive new VIP and executive areas are fully exploited, this number should increase significantly further in the coming years. (...)avsak zaroven kazdy rok 30% prijmov zo stadiona (mimo sezonne vstupenky) ide dalsich 20 rokov spoločnosti Sixth Street

plus co som nasiel tak tych 140 mega (v inom zdroji 134) predstavuje priemerne nejakych 4,8 miliona na zapas. priemerna cena ale stupne, rovnako ako prijem a celkovy pocet VIP miest. ale aj tak si nemyslim ze by len za branu dali 10 mega, to by musel byt prijem na zapas kolko, 50-60 mega? sponzroske zmluvy do toho nepocitaj, tie platia aj ked nehraju doma, respektive sa uplne nerataju do matchday revenue i guess

Reagovat
r.mrazik

plus prachy za reklamu,za tv prava...

Reagovat
Kiss Me Polka!

no když teda pominu, že mluvil o všech zápasech a ty zápasy navíc by byly pratelaky. tak si ani tak nemyslím, že to tak bude, to by měli jen za zápasy 500 mega za sezonu, přičemž rozpočet mají kolem 900, přičemž v roce 23 měli zisk ze zapasu 140 mega.

Reagovat
Šimpanz Ester Ládové

Anglie se taky trapně odmitala účastnit MS a pak poníženě sklopila ocas. Tihle odmítači novinek jsou později většinou za čuráky, historie se jim zpětně vysměje

Reagovat
alias

Reagovat
misinho7

Ako som pisal vyssie, toto povedal len Carlo. Real to uz oficialne dementoval.

https://www.realmadrid.com/es-ES/noticias/club/comunicados/comunicado-oficial-mundial-de-clubes-10-06-2024

Reagovat
GjøvikFF

Takže klasicky úplně zbytečná debata

Reagovat
alias

Došlo na má slova ani ne za 24 hodin

Reagovat
Nadržený šimpanz

Si můžu teda domluvit Real na letní přátelák ke 100 letýmu výročí klubu za 500 mega?? Beru

Reagovat
oli9

Real

To bylo předem jasné, že ty kluby z Evropy tam nebudou chtít.. Nebo určitě tam nepošllu hráče základní sestavy..

Je to naprostá picovina.. Ale jasné mysli se jen víc zápasů, víc peněz..

Jak je to poslední roky všude

Reagovat
Me2win

Už vydali statement, že tam pojedou.

Reagovat
alias

Jo a chytrolini tady nadávali jaký je ten turnaj nesmysl a že ho nikdo nebude chtít hrát... jděte komentovat kuličky vy rozumové...

Reagovat
Luka3enko

Tady už se prostě musí ozvat hráči, že je to fakt moc. Teď jsem nad tím přemýšlel, že pokud jsi top hráč z top klubu světa a ještě reprezentuješ jednu z hlavních evropských reprezentací, tak nemáš skoro volno. Třeba takový Camavinga končil loňskou sezónu 19.6. a příprava mu začínala za pár týdnů, kdy první zápas odehrál 24.7. na turné v USA. Kdyby nebyl zraněný tak by měl volno jen pár dnů na Vánoce. Jinak alespoň naskakuje do zápasu cca co 3 dny a pokud se dostane Francie do finále tak mu klidně skončí sezóna 14.7. a první zápas turné v USA mají pak 31.7., jasně asi dostanou volno, ale prostě i tak.

To je prostě šílený, teď to jde alespoň nějak akceptovat, že tyhle fakt dlouhé sezóny jsou co 2 roky díky Euru a MS, ale teď to bude jako 3/4 ročníků? Ti hráči vyhoří tak v 26 a radši půjdou odpočívat do arabských zemí...

Reagovat
mayday

Ten hráč taky má možnost se na to vysrat a jít dělat něco jinýho. Je to prostě daň za ty peníze, které dostane.

Kluby na to taky mají myslet a nafouknout základní kádr o tři čtyři pět hráčů, aby mohli více točit, nejde hrát takovou sezonu s ligou, poháry a repre v patnácti - sedmnácti lidech.

Jenže to zase nebude chtít ten Camavinga, protože už by třeba nebyl tak důležitej.

Je to začarovanej kruh, na kterým má každej svůj podíl.

Reagovat
oli9

Těch zápasů je fakt hodně.. Pak prijdou zranění

Reagovat
mayday

Je jich hodně. Tak holt mají na to myslet kluby a mít ten základní kádr širší.

Jenže stejně chce každej hrát a ten Camavinga radši půjde hrát sedmej zápas za měsíc, než aby to místo pustil někomu jinýmu.

Reagovat
Luka3enko

Tak častokrát i když ti hráči nehrají, tak jsou na tom zápase, aby ukázali, že jim na týmu záleží, takže si taky jako úplně neodpočinou. Plus jako, když celý život dřeš na to aby ses dostal do toho top týmu, tak asi nemůžeš říct je toho na mě moc tak si dám voraz. Jen jako říkám, že si myslím, že se v budoucnu může začít stávat, že ti hráči budou odcházet do arabie dřív, nebo budou dřív končit kariéru, protože z toho všeho budou unavení a vyhořelí.

Reagovat
Miguel19

Bylo to tak jasné, že tam Real pojeden.

Reagovat
alias

Akorát rozumové tady tomu nevěřili a škodolibě to podporovali, neví vůbec o čem dnešní fotbal je...

Reagovat
Ladas321

Už vydali vyjádření, že tam pojedou

Reagovat
Moshe Dajan

Otočili jak lidovci.

Reagovat
misinho7

Kde? Tamto bolo z nejakeho rozhovoru s Carlom..Real nepovedal nic az do tohto oficialneho oznamenia co dal ze pojdu..

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Proc se k tomu vubec vyjadruje zamestnanec klubu?

Reagovat
Ed_Hazard

Veru, radsej sa mal vyjadrit niekto kto tam robi na dohodu

Reagovat
vladino10

Aj to je zamestnanec

Reagovat
vladino10

Ale myslím, že sa nájde niekto kto pre nich robí na živnosť

Reagovat
Well

Tak on nominuje sestavu, tak k tomu nějaké slovo má, třeba tím chtěl říct, že bude brát Bčko.

Reagovat
Benfica

kráľovská komédia, biely vtip, klaunticos

Reagovat
JM

Ty jsi solidní mindráček koukám

Reagovat
sensei25

Taka ista chujovina ako Liga narodov,konfernecna liga atd.Aj to pozera niekto?

Reagovat
Breze

Osobne som doteraz nevidel ani jeden zapas MS klubov.

Reagovat
alias

Tak to nekomentuj a koukej dál na kulečník

Reagovat
fenixLFC

konferencna liga je este v pohode, liga nadorov a tato sutaz su vtip

Reagovat
alias

Liga narodů je opravdu nesmysl, ale je to jediná soutěž, která by se měla zrušit. Rozšířené MS klubů má daleko větší opodstatnění.

Reagovat
Benfica

LN pozerám viac ako LM

Reagovat
Salfovic

Ale jen abys pak mohl tvrdit, jak prestižní soutěž to Ronaldo vyhrál.

Reagovat
Benfica

nie Ronaldo, ale Portugalsko

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Talker

Nemyslí těmi 20 mega nějaký superpohár u Saudů? Tam bych věřil, že těch 20 mega dostanou za účast Nebo si to rozpočítává kompletně všechny prachy z LM?

Reagovat
oli9

Vždyť to fauloval Suka Schick

Reagovat
milanista9

Trapná Fifa, čekám kdy padne a vznikne superliga, kde opravdu jsou velké kluby s historií. A tím nemyslím patlaly z Francie jako PSG nebo nejvíc nudný němce v podání Salcburku. Salcburk tvl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele