Ranieri nebude pokračovat v Cagliari, plánuje ukončit kariéru

22.05., 08:31
Aktuality
Claudio Ranieri (© AFP)

Trenér Claudio Ranieri opustí po sezoně fotbalisty Cagliari, s nimiž v předposledním ligovém kole udržel příslušnost v nejvyšší soutěži. Vedení klubu oznámilo, že angažmá ukončí po vzájemné dohodě. Podle italských médií se dvaasedmdesátiletý kouč rozhodl uzavřít trenérskou kariéru.

Ranieri přišel do klubu ze Sardinie minulou sezonu a mužstvo dovedl k postupu ze Serie B. Nyní měl před sebou ještě rok smlouvy. Naposledy se na lavičku postaví ve čtvrtek, kdy Cagliari hostí v posledním kole ligy Fiorentinu.

"Mistr Ranieri se loučí s Cagliari. Roníme slzy smutky a vděčnosti pro muže, který dokázal napsat jedny z nejkrásnějších kapitol v historii Cagliari," uvedlo vedení klubu v prohlášení. Ranieri v Cagliari poprvé působil už v roce 1988, kdy ho ze Serie C1 dovedl až do nejvyšší soutěže.

Zkušený italský trenér slavil největší úspěch v roce 2016, kdy dovedl Leicester City k senzačnímu titulu v Premier League. V minulosti působil mimo jiné v Neapoli, Valencii, Atléticu Madrid, Chelsea, Juventusu, AS Řím či Interu Milán, vedl i řecký národní tým.

Autor: ČTK

Komentáře (11)

Přidat komentář
Largo

Grazie Mister

Reagovat
Truffaldino

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
stuff

Reagovat
Francesco Totti AS

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
Francesco Totti AS

Pan trenér

Diky za vše

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
gunkskunk

Tolik vdeku panu Ranierimu, posledni roky to byl hlavne on kdo udrzoval romantismus ve fotbale. A ten na nej nikdy nezapomene. <333

Reagovat
gunkskunk

Jako clen generace Z se priznam ze jsem ani netusil jak pestrobarevne mel pusobeni. Fascinujuci angazma a vyzvy celou karieru, vskutku maestro… Bude mi chybet

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele