Ramos po roce opouští Sevillu. Vydá se na závěr kariéry do zámořské MLS?

17.06., 13:57
Aktuality
Sergio Ramos (© AFP)

Sevilla potvrdila konec Sergia Ramose, jenž odmítl prodloužit končící smlouvu. Osmatřicetiletý stoper má jednat se San Diegem, které od roku 2025 rozšíří MLS.

Ramos se do mateřského klubu vrátil před rokem po dlouhých 18 letech a nastoupil do 37 soutěžních zápasů, v nichž si připsal sedm gólů, Sevilla však zakončila sezonu ve druhé polovině LaLigy. Zkušený obránce mohl ve známém prostředí ukončit kariéru, andaluský celek mu - podobně jako Jesúsi Navasovi - nabídl doživotní smlouvu, Ramos se ale vydá za novou výzvou.

Podle nepotvrzených zpráv má bývalý španělský reprezentant namířeno do San Diega, které se od roku 2025 stane 30. klubem Major League Soccer. Ramos by v jihokalifornském týmu měl být "určeným hráčem", takže by se na něho nevztahovala omezení způsobená platovým stropem.

Rodák z Camas největší část kariéry strávil v Realu Madrid, se kterým získal pět ligových titulů a čtyřikrát triumfoval v Lize mistrů, kromě toho si připsal řadu dalších trofejí. Mezi lety 2021 až 2023 nastupoval ve Francii za PSG, kde přidal další dva mistrovské primáty. Ramos byl členem zlaté španělské generace, s níž dvakrát vyhrál mistrovství Evropy a rovněž se stal světovým šampionem.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
eder

Ten už hraje vyloženě pro radost. Dosáhl už všeho, čeho lze ve fotbale dosáhnout. A na rozdíl třeba od CR7 není posedlý překonáváním rekordů. Každopádně jeden z nejlepších obránců jednadvacátého století, ne-li ten vůbec nejlepší...

Reagovat
TactiX
Reagovat
misomy6

Tak dat takyto post, to uz je slusny dovod na registraciu

Reagovat
mayday

Ukázkovej zmrd, na druhou stranu máš pravdu, rozhodně jeden z nejlepších bez debat.

Reagovat
vceradnesazitra

Mohl by do United. Byl by pořád jejich nejlepší stoper.

Reagovat
raduinho

Pojd do Zbrojovky.

Reagovat
Uwe háže buly

Já na jeho místě bych to asi dohrál doma. Škoda toho pesgay, mohl pomoct dvě sezóny v Seville a pak jít do MLS.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele