PSG nechce doplácet Mbappému, odvolalo se proti rozhodnutí LFP

Dnes, 11:38
Aktuality
Kylian Mbappé v dresu PSG. (© AFP)

Paris Saint-Germain se formálně odvolalo proti nařízení Francouzské ligové asociace (LFP) doplatit své bývalé hvězdě Kylianu Mbappému 55 milionů eur (zhruba 1,38 miliardy korun). Suma podle kapitána francouzské reprezentace, jenž v létě přestoupil do Realu Madrid, představuje dlužnou část platu a bonusů.

LFP nařídila pařížskému klubu zaplatit Mbappému minulý týden. Úřadující francouzští mistři uvedli, že s rozhodnutím nesouhlasí a obrátí se na civilní soud. "Z principu podal PSG odvolání proti verdiktu komise LFP, jež má pouze omezené kompetence," uvedl v pátek klub.

Pětadvacetiletý Mbappé odešel do Realu po vypršení smlouvy zadarmo. Podle jeho zástupců mu PSG dluží tříměsíční mzdu a část bonusů za předchozí prodloužení smlouvy.

Klub však tvrdí, že se Mbappé těchto peněz vzdal loni v létě, když s ním chtěl PSG prodloužit kontrakt, což hráč odmítal. Mbappé údajně souhlasil s tím, že si nebude sumu nárokovat, pokud ho PSG pustí po sezoně zadarmo.

Zástupci mistra světa z roku 2018 tvrdí, že tato dohoda není platná, protože útočník byl v té době kvůli vyjednávání o nové smlouvě vyřazen z mužstva a byl pod tlakem. Obě strany se sice dohodly před svědky, ale jen ústně, takže je podle Mbappého právníků ujednání neplatné. PSG oproti tomu hovoří o "gentlemanské dohodě".

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
eder

To sú hajzli! Chudák želva nebude mít tři měsíce co žrát...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele