První poločas neměl s fotbalem nic společného, zkritizoval Straka svěřence

04.08., 20:19
Aktuality
František Straka (© AFP)

I když trenérovi Františku Strakovi obnovená premiéra na lavičce českobudějovických fotbalistů nevyšla a v utkání 3. ligového kola musel kvůli nepovedenému úvodnímu dějství skousnout porážku 1:3 s Pardubicemi, zůstával bojovně naladěn. Šestašedesátiletý bývalý reprezentant věří, že když Dynamo naváže na zlepšený výkon z druhé půle, zvedne se a začne získávat body. Jeho asistentem nakonec nebude někdejší kapitán národního mužstva Jiří Němec.

Straka převzal mužstvo na začátku týdne poté, co vedení klubu po porážkách 0:2 s Olomoucí a 0:4 na Slavii v úvodních dvou kolech odvolalo trenérskou dvojici Jiří Lerch a Jiří Kladrubský. "Během prvních čtyř dnů, co jsme byli spolu, jsem se snažil mančaft probudit a dát mu energii. Po dnešním zápase jsem neskutečně zklamaný. Ale svět se nezboří a asi to tak mělo být. Jdeme dál a sezona bude ještě dlouhá," řekl na tiskové konferenci Straka.

Jeho noví svěřenci si zápas s Pardubicemi prohráli v úvodních 23 minutách, kdy inkasovali tři laciné branky. "To, co jsme předváděli v prvním poločase, nemělo s fotbalem nic společného. Nevím, čím to je. Možná to bylo tím, že kluci strašně moc chtěli. O přestávce jsme si k tomu v kabině něco řekli. Apeloval jsem na hráče, aby si každý z nich uvědomil, co předvedl," uvedl Straka.

Po změně stran Dynamo výrazně přidalo, mělo chvílemi drtivou převahu, ale dokázalo jen snížit na 1:3. "Určitě jsme mohli získat aspoň bodík, šancí jsme na to měli dost. Druhý poločas nám ukázal, že se to dá. Že pokud takto budeme pokračovat i v dalších zápasech, zvedne se to," věřil Straka, který se vrátil do české ligy po téměř pěti letech.

"Přišel jsem k týmu, který měl nula bodů a zatím pořád máme nula bodů. Ale věřím, že půjdeme nahoru. Ve druhé půli se osvědčilo, že jsem změnil rozestavení na 3-5-2, s čímž jsem si několik dní v hlavě pohrával," doplnil českobudějovický rodák.

V zápase vedl tým s trenérem brankářů Pavlem Kučerou a také někdejším hráčem Dynama Stanislavem Rožboudem. Definitivní podobu realizačního týmu teprve tvoří. Před pár dny nakonec odmítl funkci asistenta Němec a předtím nabídku nepřijal ani bývalý klubový asistent Kladrubský.

"Jsem rád, že nám vypomohl Sláva (Rožboud), který má v klubu na starosti mládež. Nechtějte ale teď po mně vědět, jak bude realizační tým vypadat. Některé kluky jsem oslovil, ale nechci to dál komentovat. S Pavlem Kučerou děláme, co můžeme," dodal Straka, který již vedl Jihočechy v sezoně 2007/08.

Autor: ČTK

Komentáře (35)

Přidat komentář
OnderCZ

Jak že se to tam dole na jihu povídá? V Českých Budějovicích by chtěl žít (trénovat) každý?

Reagovat
Sigma Olomouc

Žít

Reagovat
Sigma Olomouc

A u fotbalu to platí desetinanásobně.

Reagovat
Sigma Olomouc

*desetiNásobně

Reagovat
dontcallmeandre

Vím, že to byl překlep, ale takhle => 0.1 násobně, to dává větší smysl. Protože v budejovicích aktuálně nikdo trénovat nechce :D

Reagovat
Sigma Olomouc

Desetinásobně - ironie

Desetinanásobnè - pravda

Reagovat
Manik...

Reagovat
Jason_

lepší štart ako Brno

Reagovat
maria.parker

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat
Bakary3

Asi málo baziroval na tom srdíčku, jinak by to takhle nemohlo skončit

Reagovat
kilobyte

Zkažený tatarák. Posrali se hned na začátku.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
mayday

Reagovat
JeséRodriguez

"Nevím, čím to je. Možná to bylo tím, že kluci strašně moc chtěli"

Řekl bych, že je to teď naopak trochu přibrzdilo, protože tam toho srdíčka bylo prostě moc.

Reagovat
Bakary3

Tak asi jo, ale to Franz vyladí

Reagovat
JeséRodriguez

nějakým vyšetřením EKG Jinak teda zase krásně ukázal svoji odbornost.

Reagovat
Bakary3

Ale aspoň je s ním sranda

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
PL28

Tohle nikdy neomrzí snad ho vyhodí co nejpozději, on a Rada v Dukle, a liga je zas o to zajímavější

Reagovat
Bakary3

Jo, musíš to brát že je to prdel, a ne hrozný obrázek naší ligy

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Y.N.W.A

Problém je, že na srdíčko se dá hrát pět závěrečných kol, ne celá sezóna...

Reagovat
Franta Jetel

Straka nemá s trenérem nic společného.

Reagovat
Transfermarkt

Podle čeho tak usuzuješ? Prosím konkrétně, rozebrat do detailů

Reagovat
Martin2626

Staci porovnat jednotlive rocniky kde uspel a kde neuspel a proc. Podle toho muzes rict zda je to uspesny nebo neuspesny trener. Jeho odborne vyjadrovani tedy co a jak popisuje uz muze posoudit pouze odbornik.

Reagovat
kilobyte

Možná to není nějak úspěšný trenér, ale říkat, že nemá s trenérem nic společného je asi přehnané.

Reagovat
ryzskej

Přišel jsem k týmu, který měl nula bodů a zatím pořád máme nula bodů

- František Straka

Reagovat
Sosi

Btw ty jeste zijes?

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Pepe1911

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Jason_

Reagovat
Lovecour42

Reagovat
Martin2626

Jednoduchej Straka ukazuje, ze mu ta zachrana Michalovcu strasne vlezla do hlavy. Porad mluvi o sobe....za chvili se ti hraci otoci proti nemu.

Reagovat
BaggioRoberto

Ten tym uz minulou sezonu byl prakticky druholigovy a v lete odesli Hellebrand, Alli,Kralik, coz byli pro Dynamo opory, plus Sipos, kterej se na konci sezony rozchytal a zachranil postup v barazi a Poulolo. Neprisel nikdo s ligovymi zkusenostmi ani kvalitou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele