Priske už vládne Feyenoordu, zavzpomínal na Spartu: Fanoušci absolutně fantastičtí

04.07., 13:55
Aktuality
Brian Priske (© AFP)

Trenér Brian Priske se ujímá vlády ve svém novém angažmá. Dánský expert, který dovedl pražskou Spartu ke dvěma mistrovským titulům, v létě zamířil do nizozemského Feyenoordu. Tam ve středu cepoval své nové svěřence spolu s Lukasem Babalolou, kterého měl po svému boku už na Letné. V zápřahu byli i další asistenti Björn Hamberg, Etiënne Reijnen a John de Wolf. Po tréninku byla na programu tisková konference, kde Priske mluvil o Spartě i obránci Dávidu Hanckovi.

Feyenoord je nizozemským vicemistrem, po sezoně jeho trenér Arne Slot zamířil do anglického Liverpoolu a volba nizozemského klubu ukázala na Priskeho. Prioritně zajímalo média, jak vidí Dán budoucnost slovenského obránce Dávida Hancka v klubu.

Dán odpověděl, že s oporou Feyenoordu delší čas nemluvil a tak to ještě nějaký čas zůstane, protože je po evropském šampionátu na dovolené. "Něco mi samozřejmě o své budoucnosti řekl, s vámi to ale probírat nebudu. Je hráčem Feyenoordu, vrátí se sem a od 18. července se připojí k tréninku s týmem," řekl Priske na tiskové konferenci.

Řeč musela přijít i na pražskou Spartu. Díky úspěchům s letenským klubem se Priske vlastně dostal k angažmá v Rotterdamu. Dánský kouč měl pro svůj bývalý klub jen slova chvály.

"Zanechalo to ve mně největší dojem napříč celou mou kariérou hráče i trenéra. Tým byl neuvěřitelný a fanoušci byli celé dva roky absolutně fantastičtí. Ve fotbale pracuji už dlouho, ale Sparta mi ukázala něco neskutečného. Jsem ji za to vděčný," chválil Priske.

Médiím pak odprezentoval, jak by měla vypadat hra Feyenoordu pod jeho vedením. Není překvapením, že podobně jako ve Spartě plánuje hrát ofenzivní fotbal, aby dělal radost fanouškům. "Hráči budou potit krev. Dají do hry všechno, aby naplnili očekávání lidí," prohlásil.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: eFotbal.cz / René Machálek

Komentáře (14)

Přidat komentář
Txapeldun

"Dánský expert"

V čem je Priske expert? Není to prostě jenom trenér?

Reagovat
Joe.Cole

Jenom trenér? Trenér je mnohem víc, než expert. Celá práce a zodpovědnost experta spočívá pouze v tom přijít včas a oblečený do studia.

Reagovat
Transfermarkt

Dneska je expert kde,kdo. Viz studio ČT a Pešír, Zelenka, Kobylík, Svitkova

Reagovat
OTASi

Reagovat
Grupma

A my všichni z EF nezapomeň

Reagovat
Sigma Olomouc

Nemůžeš srovnávat nás a ty z ČT.

Reagovat
Grupma

Chtěl jsem být na ně trochu laskavý, no

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Pinturicchio

Svitkova se od té plotny nějak zatoulala.

Reagovat
ACSMan

Kdo je Brian Priske? (nutno si to říct Trpišákovo hlasem)

Reagovat
Elliasson

Trenér vítězného týmu Eredivise 2024/25, který udělá v LM největší úspěch od vzniku značky LM.

Reagovat
Grupma

Takový dánský průměrák. Prošel i Spartou, ale pro některé bez povšimnutí

Reagovat
Mr.Mike

Spis Tvrdikovym hlasem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele