Příchod potvrzený, AC Milán povede po Piolim portugalský kouč Fonseca

13.06., 13:11
Aktuality
Paulo Fonseca (© AFP)

AC Milán povede portugalský trenér Paulo Fonseca, který dosud koučoval v Lille. U italských vicemistrů po sezoně skončil přes platný kontrakt Stefano Pioli. Jednapadesátiletý bývalý obránce Fonseca podepsal v klubu tříletou smlouvu. Na dnešní tiskové konferenci to z pozice konzultanta a zástupce majitelů klubu oznámil Zlatan Ibrahimovic.

Fonseca, jenž většinu kariéry strávil v Portugalsku, se do Serie A vrací po třech letech. Od roku 2019 vedl dvě sezony AS Řím, předloni se upsal na dva roky Lille. S klubem skončil nejprve pátý, letos čtvrtý a Lille jen těsně unikl přímý postup do Ligy mistrů, kterou si však může ještě vybojovat v kvalifikaci. Přesto se obě strany dohodly na ukončení spolupráce.

Pioli skončil na lavičce AC po pěti letech, přestože měl smlouvu ještě i na nadcházející ročník. V uplynulé sezoně skončil Milán druhý a vylepšil tak loňské čtvrté místo po titulu z roku 2022, ale s propastnou ztrátou na městského rivala Inter, který ligu vyhrál o 19 bodů. Tým AC navíc prohrál obě derby, to první v září dokonce 1:5.

Na evropské scéně skončilo pro Milán zklamáním i působení v Lize mistrů. Po loňském semifinále vypadl tým tentokrát už v základní skupině, ale ze třetího místa postoupil alespoň do play off Evropské ligy. V něm vyřadil Rennes a pražskou Slavii, ale ve čtvrtfinále ztroskotal na AS Řím.

Autor: ČTK

Komentáře (14)

Přidat komentář
Csaplárova past

Celkem odvazne od Milana vyhodit kouce po druhem miste v lize. Naskok byl sice veliky, ale i kdyby vyhrali obe derby, tak by to nic nezmenilo. Vyhazov za druhe misto teda asi nepamatuju

Reagovat
Kily

Nedávno Salcburk vykopl trenéra z prvního místa, i když tam jsou jiné poměry v rozložení sil. Z Valencie kdysi Flores letěl v době, kdy byla druhá. Oboje tedy v průběhu sezony

Reagovat
8lampard8

a jak se to salcburku vyplatilo..

Reagovat
Fodbalysta

V listopadu jsem byl na AC a při předzápasovém představení se při vyhlašování Pioliho docela pískalo. Ptal jsem se na tribuně, vedle sebe sedícího fanouška, proč a řekl mi, že Pioli nebyl u fanoušků oblíbený už od začátku. Titul v loňské sezoně to prý zlepšil jen lehce. Chtějí úspěch v Evropě a ten nepřišel, takže asi tam bych hledal zakopaného psa.

Reagovat
milanista9

Pioli odvedl dobrou práci, i když jsem jeho příchod neuvítal nadšeně. A o tom to je. Po všech těch trenérech potřebuje Milán sofistikovanějšího trenéra. Jestli se Fonseca neprosadí lépe než poslední sezónu Pioli tak nejspíš poletí taky ale celé to bude chyba vedení.

Reagovat
Heisenberg

No pod Piolim by proti Ingazhimu nevyhráli snad ani superpohár v Čongistánu .

Pioli si zaslouží respekt, zas tak dobrej tým v AC to nebyl/není, aby se z něj za zisk titulu a umístění v nejhorším v top 4 dělal blbec, určitě může v jiným týmu Serie A zvednout tým nad jeho možnosti a u těch top 7 týmů (Milány, Římy, Juve, Atalanta, Neapol) by snad se všema byl v top 4.

Na druhou stranu je v pohárovejch soutěžích přečtenej a v AC už mi tuhle sezonu přišel vyčpělej. Ať si dá sezonu pauzu a pak najde určitě u top 7 místo, případně vytrolit ostatní s Fiore už letos by taky nebylo špatný.

Celkově je to určitě top 5 v Itálii a byla by škoda ho obětovat jinde/v repre jak Spalletiho.

Reagovat
Seydou Doumbia

vyhodili kauče fenerbahce co měl v lize 99 bodů a nezískal titul...tohle je slabý odvar ještě nějaké AC

Reagovat
Votas

Snad naváže na Pioliho práci v Derby zápasech.

Reagovat
Infeld Prácheňský

Inter byl bohužel jinde a to se spolu s relativním neúspěchem v evropě prostě sečetlo. Za mě ale Pioli odvedl strašnou práci a pod jeho rukama se klub vrátil na nejvyšší příčky SA, což roky před tim bylo skoro nedosažitelný. Ať se daří trenére a ty Fonseca - nečum mi tady a začni makat !

Reagovat
Kaka14

Olympus Marsei nevyšiel Fonseca, tak sú blízko k De Zerbi kua ten mal ísť do AC…

Reagovat
Seydou Doumbia

OM

Reagovat
Salfovic

Do Marseille má jít Conceicao z Porta, ne ?

Reagovat
Me2win

nope

Reagovat
MoonKnight

Conceicao by byl fajn pro AS, já u toho Daniho furt nevím nevím.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele