Previews

Evropská liga - preview odvetných zápasů čtvrtfinále

Semifinalisté v Lize mistrů jsou známí a po čtvrtku se rozluští také otázka těch v Evropské lize. Blízko senzačnímu vyřazení Liverpoolu má Atalanta, která bude hájit tříbrankový náskok před vlastními fanoušky. Dobře nakročeno má čerstvý bundesligový mistr z Leverkusenu proti West Hamu. AS Řím po výhře v Miláně přivítá AC tentokráte doma, do akce půjde i Marseille proti Benfice.

Plzeň bude ve Fiorentině bojovat o semifinále Konferenční ligy. Může vyrovnat české maximum

Plzeň ve čtvrtek zabojuje o účast v semifinále Evropské konferenční ligy. Viktoria v odvetě čtvrtfinále nastoupí na stadionu Fiorentiny a po úvodní domácí bezbrankové remíze z minulého týdne má před zápasem ve Florencii stále reálnou naději na postup.

Bayern po nadějné remíze v Londýně zkusí postoupit do semifinále na domácí půdě

Mnichovský gigant byl vzhledem k aktuální formě považován v tomto dvojzápase čtvrtfinálové fáze Ligy mistrů za mírného outsidera, nicméně před týdnem v Londýně předvedl solidní výkon a nechybělo mnoho, aby si z Emirates Stadium odvezl překvapivé vítězství.

Dokáže Manchester City zopakovat loňský úspěch proti Realu Madrid?

Manchester City zvládl náročné venkovní utkání na stadionu Santiago Bernabéu se ctí a domů se vracel s vědomím, že nemusí dotahovat žádné manko. Real Madrid, nejúspěšnější klub historie Ligy mistrů, ovšem ani v Anglii nehodlá propadat skepsi a naopak věří, že na Etihad Stadium sehraje lepší partii se šťastným koncem.

Dortmund mírnil v Madridu konečnou porážku, teď potřebuje nad Atlétikem zvítězit

Možná že před týdnem tento zápas nepřipomínal ta dramata, jaká se konala v dalších třech čtvrtfinálových duelech. Ale teď může být situace diametrálně jiná. Atlétiku prostě daleko lépe vyšla první půle na domácí půdě, Dortmund každopádně aspoň snížil. A právě korigující trefa na 1:2 může mít velký vliv na to, s jakou náladou bude vstupovat německý celek do odvety.

PSG se pokusí v Katalánsku o revanš. Udrží doma Barcelona těsný náskok?

První čtvrtfinálové střetnutí Ligy mistrů nabídlo v Parku princů pět gólů a šťastněji nakonec dopadlo pro hostující Barcelonu. Ta má tak před odvetou k semifinále určitě blíže než PSG, obzvláště když druhý zápas podstoupí doma. Hrdý celek z Francie na každý pád vzkazuje, že se o šanci urvat účast mezi čtyřkou nejlepších ještě porve. Dohnat musí jednogólové manko.

LaLiga - preview 31. kola: Valencia cestuje do Pamplony

Valencia má stále naději na poháry a v dohrávce 31. kola potřebuje uspět v Pamploně, Osasuna zatím posbírala o pět bodů méně než její pondělní soupeř.

Serie A - preview 32. kola: Dvě pondělní dohrávky

Italská liga si na pondělí nachystala hned dvě dohrávky a v obou se představí pohároví zástupci. Fiorentina se doma střetne s Janovem, Atalanta pro změnu přivítá Hellas Verona.

Premier League - preview 33. kola: Chelsea hostí Everton

V dohrávce kola anglické ligy proti sobě nastoupí Chelsea a Everton. Domácí ještě mohou poskočit na šesté místo, hosté mají zcela odlišné problémy a hrozí jim sestup.

Niké liga - preview 5. kola nadstavby: Trnava může odskočit

Páté kolo nadstavby bude dohráno posledním zápasem a Trnava si v něm může pojistit druhé místo, potřebuje k tomu bodovat na půdě trápící se Podbrezové.

Liga Portugal - preview 29. kola: Na tahu je Benfica

Nejlepší týmy letošní sezony mají toto kolo za sebou a jedinou výjimkou je Benfica. Lisabonský celek bojuje s Marseille o postup do semifinále EL a dvojzápas si proloží ligovým utkáním proti Moreirense.

Eredivisie - preview 30. kola: Ajax proti silnému Twente

Feyenoord cestuje do Sittardu a potřebuje vyhrát, aby udržel alespoň teoretickou naději na titul. Trápící se Ajax změří síly s Twente, silný Nijmegen přivítá Zwolle.

Bundesliga - preview 29. kola: Leverkusen v očekávání

Leverkusen proplouvá sezonou jako nůž máslem a dnes může ukončit čekání na trofej. Bayer hostí Werder a pokud vyhraje, získá mistrovský titul.

FORTUNA:LIGA - preview 28. kola: Plzeň - Slavia

Plzeň na jaře doma sestřelila Spartu a nyní si brousí zuby i na Slavii. Pro tu přichází duel v ideální dobu, jejich soupeře ve čtvrtek hrál s Fiorentinou a příští týden Západočechy čeká odveta čtvrtfinále Konferenční ligy.

Konferenční liga - preview prvních zápasů čtvrtfinále

České fanoušky bude nejvíce zajímat výsledek Plzně, která se pokusí překvapit favorita z Fiorentiny. Úvodní střetnutí sehraje na západě Čech. Řecko-turecký souboj nabídnou výběry Olympiakosu a Fenerbahce, další řecký zástupce, konkrétně PAOK Soluň, pocestuje do Brugg. Aston Villa zabojuje nejen o body do koeficientu proti Lille.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele