Preview Ligy národů - pondělí 14.10.

Dnes, 08:52
Previews
Leandro Trossard (© Emmanuele Ciancaglini / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Česko se po minulé výhře představí v béčkovém uskupení ve venkovním utkání proti Ukrajině a pokusí se zaútočit na první příčku, kterou okupuje Gruzie. Ta doma narazí na Albánii, hrát se tam bude už od šesté hodiny odpolední. V áčku je nachystaný šlágr mezi Belgií a Francií, Německo před vlastními fanoušky vyzve Nizozemsko.

Liga A - skupina 2

Belgie - Francie

pondělí 20:45

Belgičanům to proti Francii nejde a čekání na úspěch se pokusí ukončit v pondělí večer, počítat mohou s výhodou domácího prostředí.

Belgie s Francií prohrála čtyřikrát za sebou a s tímto soupeřem vypadla v semifinále mistrovství světa 2018 i v osmifinále letošního evropského šampionátu. Reputaci si nenapravila ani zářijovým nezdarem 0:2, přesto je v týmu bojovná nálada. V pátek Belgičané nastoupili na půdě Itálie a dokázali dohnat dvoubrankové manko, k remíze 2:2 hodně pomohlo vyloučení záložníka Lorenza Pellegriniho ze 40. minuty.

"Červená karta změnila zápas. Vyloučení soupeřova hráče nám nepochybně pomohlo. Připravovali jsme se na kvalitního soupeře, vůbec mi nevadilo, že budeme hrát proti Itálii. S bodem musíme být spokojeni," hodnotil po utkání italský rodák Domenico Tedesco.

Francie si minulý týden odvezla všechny body z Budapešti, kam se jakožto do azylu uchýlil národní tým Izraele. Svěřenci Didiera Deschampse vyhráli 4:1 a poslední dvě branky dali až v závěru. "Vždycky je dobré vyhrát. Atmosféra kolem mužstva není zrovna příjemná. Není to ideální, jsme v přechodném období. Ale jsou tu slušné věci, s hráči, kteří mají kvality a teď je musí potvrdit," hodnotí Deschamps současnou situaci v národním týmu, který prochází obměnou.

O vzrušení se navíc postaral i Kylian Mbappé. Útočník Realu Madrid měl ve Španělsku doléčovat svalové zranění, místo toho si ovšem vyrazil do Stockholmu a zúčastnil se tam soukromého večírku. Ve vlasti se tato informace nesetkala s pochopením a veřejnost volá po tom, aby byla útočníkovi odebrána kapitánská páska.

S francouzskou reprezentací se nedávno rozloučil útočník Antoine Griezmann a z původní nominace vypadli Dayot Upamecano a Mathys Tel, důvěru tentokráte nedostal N'Golo Kanté a zápasovou praxi teprve nabírá posila Marseille Adrien Rabiot. Po problémech s kotníkem naopak bude k dispozici Marcus Thuram, otazník se vznáší nad startem Loïca Badého.

V belgické nominaci oproti dřívějším zvyklostem chybí Kevin De Bruyne a Romelu Lukaku, záložník se teprve dostává do kondice po zranění a na fyzičce pracuje i nejlepší střelec v historii národního týmu. Mimo hru je rovněž Thibaut Courtois, v tomto případě jsou na vině neshody s koučem Tedescem.

Belgie - pravděpodobná sestava:
Casteels - Castagne, Debast, Faes, Theate, De Cuyper - Tielemans, Mangala - Trossard, Openda, Doku

Francie - pravděpodobná sestava:
Maignan - Koundé, Konaté, Saliba, T. Hernández - Tchouaméni, Camavinga, Guendouzi - Olise, Kolo Muani, Barcola

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.19 - 3.29 - 2.44

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Itálie - Izrael

pondělí 20:45

Italové už nejsou stoprocentní, ale rádi by si připsali do tabulky další důležité tři body. Tento kvalifikační cyklus budou moct uzavřít před vlastními fanoušky, protože proti Izraeli se Spallettiho muži představí na Bluenergy Stadium v Udine.

První branku, kterou Itálie inkasovala v novém ročníku Ligy národů, měla na starosti Francie. A trvalo jí to jen třináct vteřin. Nicméně z toho se squadra azzurra rychle oklepala a začala sbírat body. V říjnovém cyklu se role trochu obrátily a proti Belgii to byli právě Italové, kteří velmi snadno a rychle skórovali, když se jejich sokem stala Belgie. Všechno se zdálo růžové, vždyť nad silným soupeřem vedl výběr trenéra Luciana Spallettiho už o dvě branky. Navíc hrál doma na Stadio Olimpico.

Nicméně si svou pouť za body sám zkomplikoval, když se nechal vyloučit záložník Lorenzo Pellegrini. Muž, který je právě na Olimpicu doma coby hráč a kapitán AS Řím, se potýká se znatelným úbytkem formy a vlastní fanoušci na něj sami s chutí pískají. Jeho vyloučení mu rozhodně kredit nezískalo, právě naopak. A to i proto, že v deseti mužích Italové na Belgii nestačili a nakonec byli rádi za bod po divoké remíze 2:2.

Pravdou však je, že Spallettiho mužstvo díky bodu z minulého kola udrželo první příčku, takže může být relativně spokojené. Teď má šanci na třetí výhru ze čtyř duelů, což je pořád velmi dobrá bilance. Místo Pellegriniho, jenž už se vrátil ke klubovým povinnostem, byl jmenován někdejší Říman Zaniolo z Atalanty. Izraeli bude v posledním říjnovém duelu chybět kapitán Eli Dasa a také zraněná dvojice Dor Turgeman - Manor Solomon.

Izrael samozřejmě stále nemůže hrát doma a místo toho se uchýlil do maďarského exilu. To mu ale mnoho štěstí nepřineslo, jelikož ve všech domácích duelech Izrael prohrál. S Belgií padl 1:3, nestačil na Italy a naposledy mu Francouzi dali dokonce čtyři góly. Setrvání po minulém postupu z Ligy B tak bude mít, zdá se, velmi krátkého trvání.

Itálie - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori - Cambiaso, Fagioli, Ricci, Tonali, Dimarco - Raspadori, Retegui

Izrael - pravděpodobná sestava:
Glazer - Feingold, Nachimas, Shlomo - Abada, Abu Fani, Kanichowsky, Leidner - Gloukh, Gandelman - Baribo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.19 - 7.11 - 15.40

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Itálie
3
2
1
0
7 : 4
7
2
Francie
3
2
0
1
7 : 4
6
3
Belgie
3
1
1
1
5 : 5
4
4
Izrael
3
0
0
3
3 : 9
0

Liga A - skupina 3

Bosna a Hercegovina - Maďarsko

pondělí 20:45

Letošní ročník Ligy národů se přehoupl do své druhé poloviny a ve třetí skupině elitní Ligy A jsou karty rozdány jasně - favorizované Německo by si to mělo rozdat o vítězství s Nizozemskem, naopak Bosna a Hercegovina bude usilovat o záchranu spolu s konkurenčním Maďarskem. Ani jeden z pondělních soupeřů ještě nevyhrál, domácí reprezentace je poslední s jedním bodem a hosté jsou třetí se dvěma body.

Výběr vedený trenérem Sergejem Barbarezem překvapivě postoupil mezi šestnáctku nejlepších v Lize národů a jeho úkol je jasný - záchrana. Ve svém prvním zářijovém utkání zavítal do Eindhovenu a se silným Nizozemskem utrpěl divokou porážku 2:5, o pár dní později si odvezl cenný bod z Budapešti za nerozhodný bezbrankový výsledek. V pátek přivítal Německo. A i přes zlepšený výkon ve druhém poločase nakonec prohrál nejtěsnějším poměrem 1:2.

V tomto duelu se znovu prosadil osmatřicetiletý veterán Edin Džeko, současný útočník tureckého Fenerbahce zaznamenal již svou šestašedesátou trefu za národní tým. "Chceme využít domácího prostředí a dobře víme, že potřebujeme Maďarsko porazit. Momentálně je to utkání o všechno, třetí prohra ve skupině by téměř jistě znamenala pád do Ligy B. Bude to hodně opatrné, rozhodnout může jediná situace," myslí si třiapadesátiletý Barbarez.

Bosna na mezinárodní scéně prohrála posledních osm z devíti zápasů a na nadcházejícího protivníka se jí navíc dlouhodobě nedaří, protože ve své historii nevyhrála ani jeden z pěti vzájemných duelů. Barbarez nebude mít k dispozici duo Adrian Leon Barisič - Ermedina Demirovič, které si bude odpykávat trest za žluté karty, jeho italský protějšek Marco Rossi postrádá zraněné trio Loic Nego - Miloš Kerkez - Krisztofer Horvath.

Maďarsko v předchozím ročníku Ligy národů šokovalo svými výkony a až do posledního kola dokonce bojovalo o prvenství ve skupině, nakonec skončilo druhé s deseti body o jediný bod za vítěznou Itálií. Letos nejprve utrpělo debakl v Německu (0:5), po remíze 0:0 s Bosnou ale překvapilo před pár dny Nizozemsko (1:1). "Všichni víme, o co se hraje. Remíza by v podstatě nic neřešila, proto je potřeba být aktivní. Na druhou stranu musíme být důslední při bránění standardních situací," vyjádřil se Rossi s opatrností v hlase.

Bosna a Hercegovina - pravděpodobná sestava:
Vasij - Gazibegovič, Radeljič, Katič, Kolašinac - Burnič - Gigovič, Huseinbašič, Tahirovič - Džeko, Tabakovič

Maďarsko - pravděpodobná sestava:
Dibusz - Botka, Fiola, Orban - Bolla, Nikitscher, Schafer, Nagy - Szoboszlai, Sallai, Varga

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.52 - 3.30 - 2.18

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Německo - Nizozemsko

pondělí 20:45

Německo vede tabulku svojí skupiny a v pondělí večer dostane první možnost zajistit si postup do čtvrtfinále, v souboji dvou řádně oslabených týmů se v Mnichově střetne s Nizozemskem.

Obě reprezentace se proti sobě v tomto roce postaví už potřetí, v březnovém přátelském utkání se v Německu zrodila výhra domácích 2:1, minulý měsíc pak obě země braly po bodu za nerozhodný výsledek 2:2.

Svěřenci Juliana Nagelsmanna jsou na prvním místě tabulky, na svém kontě mají sedm bodů a ty zatím poslední tři přidali v pátek na trávníku Bosny a Hercegoviny. Hlavním strůjcem vítězství byl autor obou branek Deniz Undav, za Bosnu po změně stran stihl jen snížit Edin Džeko.

Nagelsmann přitom postrádá řadu tradičních opor a už před srazem počítal spoustu ztrát. S reprezentačním dresem se rozloučil Manuel Neuer a vážně zraněné koleno má další brankář Marc-André ter Stegen, roli náhradníka vedle toho odmítl Bernd Leno. K dispozici nejsou ani Füllkrug, Havertz, Henrichs, Koch, Musiala, Raum a nejčerstvěji také Chris Führich. Šanci tak dostanou jiní a na debut na mezistátní scéně se může těšit gólman Oliver Baumann, od první minuty nastoupí i další nezkušení Aleksandar Pavlović a Angelo Stiller.

Oranjes naposledy nastoupili v Maďarsku a v závěru se jim povedlo utrhnout remízu 1:1, gólem z 83. minuty se o to postaral Denzel Dumfries. Tou dobou už na trávníku nebyl Virgil van Dijk, tradiční pilíř zadní řady inkasoval v rychlém sledu dvě žluté karty a zápas v Německu se ho týkat nebude.

"Zodpovědnost a roli kapitána na sebe bude muset vzít někdo jiný, kdo bude tým řídit na trávníku. Někteří s tím už mají zkušenosti. Uvidíme, jak se kabina vyrovná s tím, že Virgil tentokráte nebude moci nastoupit. Do sestavy patří takřka pravidelně," uvědomuje si trenér Ronald Koeman.

Ani zdaleka se nejedná o jedinou absenci ve výběru Ronalda Koemana. V reprezentaci se rozhodl nepokračovat Daley Blind a zranění jsou obránci Nathan Aké, Jurrien Timber a Quilindschy Hartman. Po problémech s kotníkem se teprve rozehrává Frenkie de Jong a fit není ani trio Teun Koopmeiners, Jerdy Schouten, Joey Veerman.

Německo - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstadt - Stiller, Pavlović, Gross - Wirtz, Undav, Gnabry

Nizozemsko - pravděpodobná sestava:
Verbruggen - Dumfries, De Vrij, De Ligt, Van de Ven - Gravenberch, Reijnders, Q. Timber - Simons, Zirkzee, Gakpo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.82 - 4.14 - 4.20

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Německo
3
2
1
0
9 : 3
7
2
Nizozemsko
3
1
2
0
8 : 5
5
3
Maďarsko
3
0
2
1
1 : 6
2
4
Bosna a Hercegovina
3
0
1
2
3 : 7
1

Liga B - skupina 1

Gruzie - Albánie

pondělí 18:00

Česko v pondělí večer nastoupí proti Ukrajině a již od 18 hodin mohou minimálně fanoušci sledovat vývoj druhého utkání naší skupiny. Gruzie přivítá Albánii, jednat se bude o souboj prvního s posledním.

Gruzínci to na Albánii umějí a s tímto soupeřem neprohráli sedmkrát v řadě. Hned čtyřikrát se zrodila remíza a naposledy svěřenci Willyho Sagnola před měsícem vyloupili Tiranu 1:0, do listiny střelců se v 71. minutě jako jediný zapsal Giorgi Kočorašvili.

Gruzie letos udělala dobrý dojem na evropském šampionátu, v září vyhrála vysoko nad Českem (4:1) a jedinou kaňkou z uplynulé doby je páteční prohra 0:1 s Ukrajinou. Dobrou zprávou je alespoň zdravotní stav, domácí nemají problémy se zraněními a Sagnol má k dispozici kompletní nominaci.

Ani Albánii se minulý týden nedařilo, v Praze nezachytila samotný úvod a od třetí minuty prohrávala po trefě Tomáše Chorého, tentýž hráč navíc po změně stran přidal druhý zásah a měl lví podíl na české výhře 2:0.

"Už před zápasem jsem říkal, že český tým je velmi silný. Fyzicky, takticky vyspělý soupeř, což se dnes ukázalo. Navíc disponují Tomášem Chorým, který je fyzicky dominantní. Minule v Tiraně jsme Čechy porazili 3:0, dnes jsme prostě prohráli s lepším týmem," uznal po zápase trenér Sylvinho.

"I tak jsme měli možnosti skórovat. Na začátku druhé půle jsme mohli vyrovnat, což nám bohužel nevyšlo. Náš tým má potenciál, tenhle výkon je pro nás zdvižený prst. Musíme se teď připravit na další zápas s Gruzií," dodal.

Gruzie - pravděpodobná sestava:
Mamardashvili - Gvelesiani, Kashia, Dvali - Kakabadze, Kochorashvili, Kiteischvili, Chakvetadze, Lochoshvili - Mikautadze, Kvaratskhelia

Albánie - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Hysaj, Ismaili, Kumbulla, Mitaj - Laci, Ramadani - Asani, Asllani, Bajrami - Daku

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.90 - 3.34 - 4.60

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Ukrajina - Česko

pondělí 20:45

Čeští reprezentanti v pondělí nastoupí proti Ukrajině ke čtvrtému z šesti zápasů Ligy národů a zakončí tím říjnový sraz. Svěřenci trenéra Ivana Haška se pokusí po zářijovém domácím vítězství 3:2 vyhrát i druhý vzájemný duel ve skupině B1 a navázat na páteční povedený výkon proti Albánii, kterou na Letné porazili 2:0. Utkání se kvůli válečnému konfliktu Ukrajiny s Ruskem uskuteční na neutrální půdě ve Vratislavi.

Český tým v září na úvod nového ročníku Ligy národů utrpěl debakl 1:4 v Gruzii, ale následné dva zápasy s Ukrajinou a Albánií vyhrál. Po pátečním vítězství se bodově dotáhl na lídra tabulky Gruzii a posílil šance na postup do elitní divize A, kam přímo projde vítěz skupiny. Druhý tým bude čekat dvojzápas play off.

Liga národů zároveň dává reprezentacím dodatečnou šanci zahrát si o účast na vrcholných turnajích. Čtvrtý ročník je propojen s bojem o mistrovství světa v roce 2026. Čtyři nejlepší celky, které neuspějí v klasické kvalifikaci, se dostanou do play off o šampionát.

"Jsem rád, že jsme zápas s Albánií zvládli. Skupina je vyrovnaná, bude se hrát až do konce. Náš cíl je probojovat se na mistrovství světa. Liga národů je jednou z možností, jak se případně dostat do baráže. Uděláme pro to maximum," řekl Hašek.

Reprezentanti v pátek proti Albánii podali v desátém utkání od jeho lednového nástupu na lavičku zřejmě nejlepší výkon a poprvé udrželi čisté konto. Vítězství zařídil dvěma brankami útočník Tomáš Chorý.

"Byl to z naší strany velmi slušný zápas. Jestli byl dosud nejlepší, to neumím posoudit. Chtěli bychom hrát zápasy takhle dál. Musíme být ready a zopakovat takovýhle výkon proti Ukrajině. Věřím, že jsme schopni takové výkony předvádět pravidelně," uvedl Hašek.

Páteční zápas zvládli i Ukrajinci, kteří v Poznani zdolali do té doby stoprocentní Gruzii 1:0 a po zářijových porážkách s Albánií a Českem si připsali první body do tabulky. Utkání v polském azylu sledovala vysoká návštěva 21.700 diváků.

"Bylo pro nás nesmírně důležité zvítězit. Ani v minulých zápasech jsme nepodali špatné výkony. Když si vzpomenu před měsícem na utkání v Česku, měli jsme snad 20 střel a v druhé půli jsme hráli velmi dobře. Je třeba na to navázat, jen musíme být produktivnější," řekl trenér Serhij Rebrov.

"Na zápase Ukrajiny s Gruzií jsme měli dva lidi od nás. Takže informace z toho utkání máme a samozřejmě se na něj ještě podíváme," prohlásil Hašek, jenž má smlouvu do konce nadcházející kvalifikace o mistrovství světa.

Stadion ve Vratislavi pojme 45 tisíc fanoušků a čeští reprezentanti se na něm naposledy představili před devíti lety při porážce 1:3 v přípravě s Polskem. V roce 2012 tam odehráli skupinu na mistrovství Evropy a v rozhodujícím utkání zdolali domácí celek 1:0.

Hašek v posledních dvou zápasech s Ukrajinou a Albánií vsadil na rozestavení se čtyřmi obránci a velmi podobnou základní sestavu. Pro utkání ve Vratislavi nicméně nevyloučil změny, po vypršení trestu za žluté karty by se mohl vrátit stoper Ladislav Krejčí mladší.

"Uvidíme, jak budou kluci schopni zregenerovat. Může dojít k nějakým změnám už jen kvůli tomu, jak jdou zápasy rychle po sobě a na hráče je ta zátěž obrovská. Věřím, že i hráči, kteří nebyli v základní sestavě, jsou schopni podat kvalitní výkony," podotkl Hašek.

Ukrajinci mají velké problémy s marodkou, postupně jim vypadlo sedm hráčů včetně několika opor. Při absencích v defenzivě proti Gruzii nastoupil v základní sestavě stoper Maksym Talovjerov, který působil ve Slavii, Českých Budějovicích či Liberci. Nejistý je start záložníka Tarase Stepanenka, jenž v pátek chyběl.

Utkání ve Vratislavi začne v pondělí ve 20:45. Týmy mají vyrovnanou vzájemnou bilanci dvou výher, remíz i porážek. V Lize národů se utkaly i v roce 2018, Ukrajina zvítězila 2:1 venku a 1:0 doma.

Ukrajina - pravděpodobná sestava:
Trubin - Konoplja, Zabarnyj, Talovjerov, Matvijenko - Stepanenko - Zubkov, Sudakov, Šaparenko, Mudryk - Dovbyk.

Česko - pravděpodobná sestava:
Kovář - Coufal, Holeš, Ladislav Krejčí II, Bořil - Souček, Červ - Hložek, Šulc, Provod - Chorý.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.77 - 3.24 - 2.80

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Gruzie
3
2
0
1
5 : 2
6
2
Česko
3
2
0
1
6 : 6
6
3
Ukrajina
3
1
0
2
4 : 5
3
4
Albánie
3
1
0
2
2 : 4
3

Liga B - skupina 4

Island - Turecko

pondělí 20:45

Turecko je ve čtvrté skupině Ligy B považováno za největšího favorita na postup mezi elitní šestnáctku a zatím svou úlohu zvládá, na druhou stranu ještě rozhodně vyhráno nemá. V dosavadních třech duelech ani jednou neprohrálo a se sedmi body je první o dva body před druhým Walesem, na svého pondělního protivníka má náskok tří bodů. Island byl naopak považován za jednoho z největších outsiderů, nicméně zatím se v silné konkurenci neztrácí.

Národní výběr ze severu Evropy zahájil tento ročník Ligy národů výhrou nad Černou Horou (2:0), poté však i kvůli hattricku Kerema Aktürkoğlua prohrál v Izmiru právě s Tureckem 1:3 a v pátek po nepovedeném prvním poločase alespoň dohnal po změně stran dvoubrankovou ztrátu (2:2). Před poslední Černou Horou si tedy vytvořil slušný čtyřbodový náskok a za každou cenu bude chtít zabojovat o druhou příčku, na Wales totiž ztrácí jediný bod.

Svěřenci italského trenéra Vincenza Montelly ztratili body jen na úvod s Walesem po bezbrankové remíze, po skalpu Islandu dokázali před pár dny udolat i Černou Horu nejtěsnějším poměrem 1:0. "Byl to vyrovnaný zápas a jsme moc rádi, že jsme nakonec dali vítězný gól. Teď nás čeká další těžké utkání, musíme se vypořádat s nepříznivými klimatickými podmínkami i nesmírně silným protivníkem," prohlásil Aktürkoğlu s respektem.

Kouč Islandu Åge Hareide oproti předchozímu mači s Walesem pravděpodobně neudělá příliš změn v zahajovací sestavě, místo zraněného obránce Bjarnasona by měl od samého začátku znovu nastoupit Sverrir Ingi Ingason. Montella stále postrádá zraněnou brankářskou jedničku Merta Günoka, jehož pravděpodobně opět nahradí Uğurcan Çakır. Mimo hru zůstávají Çağlar Söyüncü, Ozan Kabak a İsmail Yüksek, naopak karetní trest si už odpykali Bertuğ Yıldırım s Merihem Demiralem.

Island - pravděpodobná sestava:
Valdimarsson - Sampsted, Gretarsson, Ingason, Tomasson - Anderson, Gudmundsson, Thordarson, Thorsteinsson - Sigurdsson - Gudjohnsen

Turecko - pravděpodobná sestava:
Cakir - Celik, Demiral, Bardakci, Kadioglu - Calhanoglu, Kökcü - Kahveci, Guler, Yildiz - B. Yilmaz

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.22 - 3.71 - 1.87

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Wales - Černá Hora

pondělí 20:45

Černohorci rozhodně nemohou být spokojeni s první polovinou letošního ročníku Ligy národů, jelikož ve třech duelech ani jednou nebodovali a jsou beznadějně poslední, čtvrtí. Pokud ještě chtějí myslet na vylepšení svého postavení, tak v následujícím utkání nutně potřebují bodovat. A jednoduché to v žádném případě mít nebudou. V pondělí totiž zavítají do Walesu, který by naopak rád postoupil do elitní Ligy A.

Ostrovní národní tým navíc ani v jednom ze tří dosavadních střetnutí neprohrál - v zářijovém cyklu nejprve remizoval bez branek s Tureckem, pak právě v Nikšiči díky dvěma gólům během úvodních tří minut udolal nadcházejícího protivníka 2:1. Před pár dny měl na dosah i vítězství s Islandem, jenže v Rejkjavíku prohospodařil ve druhém poločase dvoubrankový náskok, a nakonec se tedy musel smířit s nerozhodným výsledkem 2:2.

Černá Hora nejprve nestačila na Island (0:2) a naposledy i přes koncentrovaný výkon v defenzívě podlehla favorizovanému Turecku nejtěsnějším poměrem 0:1. "V prvním vzájemném utkání nám pomohly dva rychlé góly, v závěru jsme málem o výhru přišli. Černá Hora má skvělý tým a je velmi těžké se na ni připravit. Je potřeba, abychom kontrolovali míč a našli úspěšný recept na její obranu," má jasno trenér "The Dragons" Craig Bellamy.

Bellamy může mít problémy se složením záložní řady, jelikož kvůli zranění budou chybět Ethan Ampadu se zkušeným Aaronem Ramseym a trest za žluté karty si navíc musí odpykat Jordan James. Připraven k tomu není ani Dan James. Hostující kouč Robert Prosinečki nenasadí Stefana Mugošu a Milutina Osmajiče. "Jde o hodně a my už potřebujeme uspět. V Turecku jsme neodehráli špatný zápas, ovšem bez vstřelených gólů se vyhrává opravdu těžko," uvedl Prosinečki s jasným cílem.

Wales - pravděpodobná sestava:
Ward - Roberts, Rodon, Davies, Williams - Sheehan, Cooper - Burns, Wilson, Thomas - Moore

Černá Hora - pravděpodobná sestava:
Mijatovič - Marušič, Vujačič, Šipčič, Radunovič - Bakič, Vukotič, Jankovič - Krstovič, Camaj - Jovetič

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.57 - 3.88 - 6.59

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Turecko
3
2
1
0
4 : 1
7
2
Wales
3
1
2
0
4 : 3
5
3
Island
3
1
1
1
5 : 5
4
4
Černá Hora
3
0
0
3
1 : 5
0

Liga C - skupina 1

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Švédsko
3
2
1
0
8 : 3
7
2
Slovensko
3
2
1
0
5 : 2
7
3
Estonsko
3
1
0
2
3 : 5
3
4
Ázerbájdžán
3
0
0
3
2 : 8
0

Zbývající zápasy

14.10. 18:00
Ázerbájdžán - Slovensko
14.10. 20:45
Estonsko - Švédsko

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele