Premiérová výhra bez oslav. Řekové při porážce Anglie uctili památku zesnulého Baldocka

Dnes, 09:09
Aktuality
Řekové po zápase vzpomínali zesnulého Baldocka. (© Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Paul Terry)

Přestože Řecko ve čtvrtek večer porazilo ve Wembley Anglii 2:1 a dosáhlo tím na historický úspěch, bujaré oslavy se nekonaly. Hostující celek včetně dvougólového hrdiny Vangelise Pavlidise (25) tím uctil památku nedávno zesnulého George Baldocka. "Dnes jsme vyhráli, ale nechceme slavit," prohlásil řecký útočník, který na klubové scéně hájí barvy Benfiky Lisabon.

V Británii narozený řecký internacionál Baldock, který do Panathinaikosu přišel v květnu ze Sheffieldu United, zemřel tento týden ve věku 31 let poté, co byl nalezen v bazénu ve svém domě v Glyfadě. Diváci ve Wembley uctili jeho památku před výkopem minutou ticha.

Řekové, kteří dosáhli vůbec historicky prvního vítězství nad Anglií, po zápase drželi nad hlavami dres, na kterém bylo právě Baldockovo jméno.

"Byl to pro nás výjimečný den i zápas. V myšlenkách jsme s Georgem. Jsme profesionálové a tento zápas jsme museli odehrát. Dali jsme za něj duši. Neměli bychom mluvit o fotbale. Byl součástí našeho týmu. Bude nám moc chybět. Chceme popřát hodně síly jeho rodině. Celý den byl otupělý. Dnes jsme vyhráli, ale nechceme slavit. Na to prostě nejsou slova," řekl po závěrečném hvizdu dvougólový Pavlidis.

Baldock, který měl řecké předky, má na kontě 12 startů za národní tým, přičemž ten poslední odehrál v březnu. Hlavní trenér Ivan Jovanovič pochválil týmového ducha a řekl, že inspirací pro jeho svěřence bylo právě to, aby hráli na památku svého zesnulého bývalého spoluhráče. "V takových chvílích je fotbal až na druhém místě. V době, kdy byl v týmu, zanechal stopu a na naší dnešní hře to bylo znát," řekl.

Statistiky zápasu. (©Livesport)

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (19)

Přidat komentář
Coutinho10

ještě k Baldockovi, hodně smutný přijít o život takhle, jestli jsou ty různý spekulace pravda, že byl nalezenej v bazénu a v jeho blízkosti i láhev od vodky

Reagovat
Kejza

tak to ještě jde, umím si představit i horší smrt než s vodkou v bazénu a v Řecku

Reagovat
wwwx

Reagovat
Csaplárova past

U profi sportovce by to bylo fakt smutný. No i ten může mít deprese, ale celkově má lepší předpoklady pro lepší život než spousta z nás ...

Reagovat
Odborný diskutér

Třeba s lahví toluenu ve škarpě na vychodnim Slovensku.

Reagovat
doocetung

tak tam by to byla jeste horsi varianta prave bez toho toluenu ..

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
fantomas10

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Lemond Laws

*na Slovensku

Reagovat
Coutinho10

jo to jo, tohle byla spíš taková ta hodně zbytečná

Reagovat
Seydou Doumbia

třeba to tak chtěl, nevíme jak na tom byl...

Reagovat
Coutinho10

j, s jistotou to nevíme

+ další krutá věc je, že podle jednoho komentu na redditu ten den měla narozeniny jeho dcera, takže tohle by jí asi nechtěl udělat si myslím, ale možná mohl bejt na tom špatně, ale spíš bych řekl, že to s tou vodkou přepískl no

https://www.reddit.com/r/FantasyPL/comments/1g01jcx/george_baldock_has_been_found_dead/

Reagovat
Lemond Laws

určitě je to smutný, ale dovedu si představit teda tragičtější smrti...

Reagovat
Coutinho10

j, to určitě, tohle byla nicméně velká zbytečnost

Reagovat
Sigma Olomouc

Ale gratulace Zafeirisovi

Reagovat
Coutinho10

a docela hrál dobře, rozdával přihrávky, takže pro něj super, že se nakonec rozhodl pro Řecko a nepokračoval v té cestě Norska

Reagovat
ACSeRw!n

hlavne rozhodlo srdce.. je to proste Rek, zadnej Nor

Reagovat
fantomas10

Vetsinou rozhoduje prave $rdc€

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele