Premier League - souhrn 8. kola: Šlágr zvládl Liverpool

19.10., 15:29, aktualizováno včera, 23:00
Komentáře a souhrny
Chris Wood rozhodl o výhře Nottinghamu Forest. (© Carl Recine / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Crystal Palace v dohrávce podlehl Nottinghamu a nadále čeká na výhru. Arsenal si na své konto připsal první prohru v letošní sezoně. Manchester City před středečním zápasem se Spartou v Lize mistrů vyhrál po obratu na hřišti předposledního Wolverhamptonu. Obhájce titulu je v tabulce druhý o bod za Liverpoolem, který zdolal Chelsea.

Nottingham Forest - Crystal Palace 1:0

21.10.2024 21:00

Góly: 65. Chris Wood

Nottingham ukončil svou sedmizápasovou sérii bez vítězství na domácí půdě, když v osmém kole Premier League zdolal Crystal Palace 1:0. Jediný gól obstaral tahoun Forestu Chris Wood, jenž se prosadil v každém z posledních čtyř zápasů za klub i národní tým.

Eagles prožili frustrující začátek sezony Premier League, do utkání v East Midlands ale vlétli odhodláni uhrát pozitivní výsledek a dostat se ze sestupového pásma. Hosté byli blízko brzkému otevření skóre, když Eberechi Eze z hranice pokutového území těsně přestřelil. Na druhé straně Dean Henderson chytře zakročil před pokusem Elliota Andersona.

Obě strany pokračovaly ve vytváření spousty šancí v atraktivní úvodní půlhodině. Eddie Nketiah vystřelil z dálky bez úspěchu a Ryan Yates nasměroval hlavičku těsně mimo cíl. Domácí si vytvořili další dobrou příležitost v závěru půle, nicméně Callum Hudson-Odoi po přihrávce na Wooda asistenci slavit nemohl, jelikož útočník střílel přímo na Hendersona.

Na začátku druhého poločasu se situace vyvíjela podobně záživně. Ezeho ostrý pokus z voleje zmařil Matz Sels v brance Forestu. Anglický reprezentant byl po hodině hry ještě blíž ke skórování, ale Sels byl opět připraven a skvěle se vrhl po Ezeho střele, která skončila na břevně. Tyto zákroky se ukázaly jako klíčové a domácí v 65. minutě prolomili nerozhodný stav, když se Woodův pokus z 20 metrů z první stočil pod ruku pomalu reagujícího Hendersona.

Hosté se poté snažili o vyrovnání, ale defenziva The Tricky Trees pod tlakem odolala a zajistila tak tři cenné body a posun na osmé místo v tabulce. Eagles se nepodařilo vyhrát v úvodních osmi ligových zápasech sezony poprvé od roku 1992/93, což jen zvýšilo tlak na hlavního trenéra Olivera Glasnera.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Chelsea FC 2:1

20.10.2024 17:30

Góly: 29. Mohamed Salah (pen.), 51. Curtis Jones - 48. Nicolas Jackson

Liverpool zvítězil ve šlágru osmého kola Premier League nad Chelsea 2:1. Atraktivní střetnutí gólově načal z penalty Mohamed Salah, jenž po změně stran přihrál na vítězný zásah Curtise Jonese. Vícekrát si v anglické nejvyšší soutěži připsal v jednom utkání gól i asistenci jen Wayne Rooney, na nějž Egypťan ztrácí dva zápasy. Z lavičky Reds, kteří se vrátili na průběžnou první příčku, sledoval utkání Vítězslav Jaroš.

Znovuzrození Chelsea pod koučem Enzem Marescou vlilo do šlágru kola proti gigantovi z Liverpoolu mnohem více vášní. Reds byli i díky nejlepší defenzivě před osmým kolem na první příčce tabulky, Cole Palmer byl ale se svými spoluhráči odhodlaný skálopevnou obranu adekvátně otestovat. Po dlouhé sérii zranění se hned do základní sestavy vrátil kapitán Londýňanů Reece James.

Ve 20. minutě byl ve vápně Liverpoolu poslán Trentem Alexanderem-Arnoldem k zemi Jadon Sancho, sudí ale nereagoval. Když si později počínal na druhé straně hřiště v pokutovém území nevybíravě i Levi Colwill, rozhodčí již správně nařídil pokutový kop, který zužitkoval bývalý křídelník Blues Salah. Atraktivní duel sice ve 35. minutě zpříjemnil domácím fanouškům další brankou Cody Gakpo, přihrávku za obranu ale přebral asistující Salah v ofsajdovém postavení.

Zatímco Londýňané se více snažili dopracovat k zakončení konstruktivní rozehrávkou, domácí těžili z rychlých míčů za obranu. Když v nastavení nařídil sudí další penaltu pro Liverpool po výběhu Roberta Sáncheze, byl vzápětí nucen ji odvolat po zásahu videorozhodčího. Palmerovi pak při obstřelu zevnitř vápna chyběly k trefení šibenice centimetry.

Hned po výměně stran využil své rychlosti po průnikové přihrávce Moisése Caiceda Nicolas Jackson a uklidil míč přesně k tyči. Vyrovnaný stav ale trval jen tři minuty. Obrana Blues totiž zaspala při náběhu Jonese, který měl po Salahově načasované přihrávce v bezprostřední blízkosti spoustu času na překonání Sáncheze. V 62. minutě zakončoval z voleje po centru žolíka Pedra Neta aktivní Noni Madueke, střela v nadějné pozici mu ale nesedla. Hosté se dále hnali za vyrovnáním, Neto ani Palmer ale se svými pokusy neuspěli. V nastaveném čase hlavičkoval nad Renato Veiga, na zadní tyči poté nestihl doklepnout míč Christopher Nkunku.

První zápas po reprezentační přestávce tak vyšel lépe Reds. Další ligové střetnutí odehraje Chelsea na Stamford Bridge příští neděli s Newcastlem, Liverpool čeká téhož dne další šlágr, tentokrát s Arsenalem na Emirates Stadium.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Manchester City 1:2

20.10.2024 15:00

Góly: 7. Jørgen Strand Larsen - 33. Joško Gvardiol, 90+5. John Stones

Hráči Manchesteru City zvítězili v osmém kole Premier League na půdě Wolves 2:1. Domácí šli v sedmé minutě do vedení zásluhou Jorgena Stranda Larsena, po půlhodině hry ale vyrovnal Joško Gvardiol. Následnou převahu Citizens, které doma ve středu čeká zápas se Spartou v Lize mistrů, pomohl zužitkovat až v 95. minutě další stoper John Stones. Po nedávné prohře Arsenalu s Bournemouthem tak byl další adept na titul vteřiny od zaváhání v roli jasného favorita.

Svěřenci Pepa Guardioly v této sezoně během úvodních 20 minut zápasů Premier League vstřelili sedm gólů. Navzdory dalšímu pozitivnímu vstupu do utkání ale tentokrát prohrávali. První úspěšný brejk Wolves přinesl přihrávku Nélsona Semeda Stranda Larsena, který střelou z první prostřelil vyběhnuvšího Edersona. Jeho protějšek José Sá, který zastoupil zraněného Sama Johnstona, byl v následné pasáži hry velmi pozorný a vytlačil pokus Ilkaye Gündogana mimo tři tyče. Jeho spoluhráči poté málem zvýšili svůj náskok na druhé straně, Semedův samostatný nájezd ale zmařil Ederson.

Půlhodinový tlak se však City nakonec vyplatil, když si míč na hranici pokutového území vzal Gvardiol a po zásahu proti Newcastlu se nádherně trefil i tentorkát. S blížícím se koncem poločasu se hostující Savinho dostal do velké šance, ale Sá opět nedovolil hostům otočit zápas na svou stranu.

V prvním poločase si Citizens připsali neuvěřitelných 218 přihrávek ve finální třetině, zatímco Wolves jich zvládli pouhých pět. Matheus Cunha však v úvodu druhé půle těsně přestřelil branku týmu z Manchesteru, ale jinak byli domácí po většinu zápasu zalezlí na hranici vlastního pokutového území. Navzdory naprosté dominanci na míči se Guardiolově svěřencům dlouho nepodařilo vytvořit pořádnou šanci.

V páté minutě nastavení ovšem Stones zlomil srdce fanouškům Wolves hlavičkou po rohovém kopu. Příznivci Wolverhamptonu mohli být s výkonem svého týmu proti úřadujícím mistrům jistě spokojeni, ale prohra znamená, že je to poprvé od 80. let minulého století, kdy Wolves zahájili sezonu bez vítězství v osmi ligových zápasech. Svěřenci Garyho O'Neila klesli na dno ligové tabulky, zatímco Citizens se alespoň prozatím vyšplhali o dva body nad dosud vedoucí Liverpool.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Arsenal FC 2:0

19.10.2024 18:30

Góly: 70. Ryan Christie, 79. Justin Kluivert

Nečekaný výsledek se v 8. kole Premier League zrodil na Vitality Stadium. Domácí Bournemouth na svém stánku zdolal favorizovaný Arsenal, který po vyloučení Williama Saliby už potřetí v sezoně dohrával v deseti mužích. Cherries tak ukončili sérii pěti porážek ve vzájemných soubojích v řadě.

Absence Bukaya Saky, který chyběl teprve ve čtvrtém zápase Premier League od sezony 2021/22, dost možná přispěla k "nudným" úvodním 25 minutám na jižním pobřeží. Krátce poté se však na trávníku řešila nepřehledná situace, po níž William Saliba viděl za zákrok na unikajícího Evanilsona po zásahu VARu červenou kartu.

Arsenal tak musel znovu, už potřetí v sezoně, čelit soupeři v deseti mužích. Chvíli před tím, než hřiště upustil Raheem Sterling, spálil velkou šanci hostů Mikel Merino. Bournemouth zakončil první poločas pozitivně a na kontě s několika nadějnými pokusy, z nichž nejlepší zlikvidoval brankář Raya.

Po poločase Cherries promarnili skvělou příležitost jít do vedení, když Antoine Semenyo v pokutovém území napálil skákající míč nad břevno. Další velkou příležitost poté spálil střídající Gabriel Martinelli, který nedokázal potrestat chybu gólmana Kepy Arrizabalagy. Následoval trest - Arsenal ochutnal hořkost své disciplíny, když inkasoval po skvěle zahraném rohovém kopu. Prosadil se Ryan Christie a Bournemouth šel do vedení.

O 10 minut později bylo vzácné vítězství Cherries prakticky zpečetěno, když Raya v pokutovém území fauloval Evanilsona a Kluivert z pokutového kopu zdvojnásobil jejich vedení.

Arsenal nakonec nedokázal odpovědět, a tak utrpěl první venkovní porážku v Premier League v tomto kalendářním roce a prohrál s Bournemouthem poprvé od ledna 2018. Artetovi svěřenci prozatím zůstávají v ligové tabulce na třetím místě, zatímco Cherries se proplížili do první poloviny.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Brighton & Hove Albion 0:1

19.10.2024 16:00

Góly: 35. Danny Welbeck

Jedenáctizápasová domácí neporazitelnost Newcastlu v Premier League je u konce. Na svědomí to má Brighton, který v St James' Parku zvítězil 1:0 a navázal tak na působivý start do ligové sezony. Jedinou branku utkání vstřelil zkušený forvard Danny Welbeck.

Před dnešním zápasem dělil Newcastle a Brighton v tabulce pouze brankový rozdíl a podobně vyrovnaný souboj byl k vidění i v úvodu zápasu. Gólových příležitostí bylo málo. Nejnebezpečnějším hráčem domácích byl jednoznačně Alexander Isak, který však propásl vyloženou příležitost, když nedokázal překonat Barta Verbruggena.

Newcastle byl následně potrestán, když Brighton skóroval ze své první střely v zápase. Hosté udeřili po úhledné kombinaci mezi Welbeckem a Georginio Rutterem, která skončila tím, že se první jmenovaný trefil popáté v sezoně.

Na hrací ploše se krátce po přestávce Seagulls málem radovali znovu, volej Lewise Dunka ale proletěl kousek nad břevnem. O slovo se ovšem přihlásili také domácí, Verbruggen se ale v brance Brightonu činil. V závěrečných 15 minutách zápasu odmítl Anthonyho Gordona i Isaka.

Welbeck, který byl odnesen, připravil hráčům Brightonu nervózní závěr, ale jejich úkol byl usnadněn, když Eddie Howe učinil podivné rozhodnutí stáhnout v 85. minutě Gordona a Bruna Guimarãese. Nick Pope poté udržel Newcastle ve hře, když vyzrál na Matse Wieffera.

Magpies však nevytěžili nic ani z devítiminutového nastavení. Přestože Brighton v posledních třech zápasech Premier League inkasoval osm gólů, tentokrát dokázal udržet čisté konto, které mu přineslo teprve druhé vítězství z posledních 10 venkovních ligových zápasů.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Leicester City 2:3

19.10.2024 16:00

Góly: 8. Cameron Archer, 28. Joe Aribo - 65. Facundo Buonanotte, 74. Jamie Vardy (pen.), 90+8. Jordan Ayew

Leicester navázal na vítězství nad Bournemouthem a v záchranářském duelu Premier League na hřišti Southamptonu předvedl fantastický obrat. Hostům značně pomohl červenou kartou skotský záložník Ryan Fraser, který vedle oslabení týmu svým zákrokem zavinil i penaltu a konečnou prohru 2:3.

Southampton, který se v letošní sezoně topí na posledním místě, vlétl do zápasu jak tornádo. Nejprve hlavička Joa Ariba narazila na břevno, o několik desítek sekund později ale Cameron Archer doklepl přihrávku z levého křídla do sítě a domácí šli do vedení.

Ještě před půlhodinou hry to s hosty z Leicesteru vypadalo opravdu bledě. Obranou hladce prošel Kyle Walker-Peters, přihrál právě Aribovi, a ten napravil předchozí svou chybičku, když přízemní střelou uklidil míč do branky podruhé. Odpovědět mohl Bilal El Khannouss, nicméně trefil pouze vnitřní stranu tyče.

Domácí fanoušci, kteří už si mysleli, že je první sezonní vítězství nemine, však netušili, co přijde v druhé půli. V 65. minutě totiž Issahaku Fatawu našel Facunda Buonanotteho a hosté snížili. Po deseti minutách surově fauloval Jamieho Vardyho ve vápně Ryan Fraser, viděl červenou kartu a anglický veterán a klubová legenda Leicesteru z penalty zápas vyrovnala.

Leicester se však odmítl smířit s dělbou bodů a v poslední minutě nastavení zasadil Southamptonu brutální K.O. Jordan Ayew se objevil ve vápně domácích a přesnou střelou k tyči pomyslně zaklapl slavnou Csaplárovu past. Leicester, ač nepatří k favoritům na titul, je vedle Arsenalu a Manchesteru City i nadále jediným týmem, který dokázal skórovat ve všech utkáních.

Více informací k zápasu

Manchester United - Brentford FC 2:1

19.10.2024 16:00

Góly: 47. Alejandro Garnacho, 62. Rasmus Højlund - 45+5. Ethan Pinnock

Manchester United vyhrál domácí duel v Premier League po dlouhých dvou měsících, když po změně stran obrátil nepříjemně se vyvíjející zápas s Brentfordem a vyhrál 2:1. Nejvíce se muselo ulevit trenérovi Eriku ten Hagovi, který v posledních týdnech čelí masivní kritice.

Brentford se v letošní sezoně vyznamenal především bleskovými vstupy do utkání, na Old Trafford ovšem poprvé po pěti zápasech nedokázal v úvodních 120 vteřinách vstřelit gól. Úvod hostům patřil i tak, nicméně Kevin Schade ve velké šanci zblízka selhal a střelu Christiana Norgaarda skvělým zákrokem vytěsnil André Onana.

Přes veškerá varování v prvních minutách se i nadále United prezentovali těžkopádným nezáživným fotbalem a k nebezpečnějším útokům se dostávali jen zřídka. V samotném závěru první půle se navíc u postranní čáry musel nechat ošetřit Matthijs De Ligt a s hrůzou musel sledovat, jak se po rohovém kopu do vzduchu vyškrábal Ethan Pinnock, který hlavičkou těsně před hvizdem poslal hosty do vedení.

O poločase Ten Hag zjevně promluvil svým svěřencům do duše, jelikož do druhého dějství nastoupili jako vyměnění. Dvě minuty po startu poločasu si Alejandro Garnacho naběhl na přihrávku Marcuse Rashforda a tvrdou ranou vyrovnal. Najednou musel být brankář Mark Flekken neustále v pohotovosti, rány z dálky od Garnacha a Casemira ale dokázal Holanďan zlikvidovat.

Když už se zdálo, že Brentford přečkal bouři, tak se po jemné střele Bruna Fernandese dostal do šance Rasmus Höjlund, prokázal velkou trpělivost a v momentě, kdy se Flekken rozhodl udělat krok směrem dopředu, za něj dánský útočník uklidil balon. Vítězství si Rudí ďáblové již utéct nenechali a stále mají šanci napravit jeden z nejhorších startů do ligy za poslední desítky let.

Více informací k zápasu

Ipswich Town - Everton FC 0:2

19.10.2024 16:00

Góly: 17. Iliman Ndiaye, 40. Michael Keane

Vůbec první vítězství na venkovní půdě si v sobotním zápase 8. kola Premier League zajistili hráči Evertonu. Toffees uspěli na půdě Ipswiche, který nadále čeká na vítězství mezi elitou, díky skvělému prvnímu poločasu - ten ozdobili dvěma góly Iliman Ndiaye a Michael Keane.

Ipswich vstupoval do zápasu s jasným cílem - poprvé od návratu mezi elitu zvítězit na půdě slavné Premier League. Tractor Boys sice měli v úvodu zápasu tlak, ale stejně jako v předešlých zápasech ho nedokázali přetavit ve vedoucí branku. A tak se o slovo přihlásili svěřenci trenéra Seana Dyche, kteří se tlačili dopředu po pravém křídle. Snaha Toffees sklidila úspěch, když se po dobré reakci prosadil Ndiaye.

Everton se na chvíli obával o výsledek, načež VAR rozhodnutí sudího Michaela Olivera odpískat pokutový kop zrušil. Na rozdíl od Ipswiche je Everton v Premier League už nějakou dobu, a tak jeho hráči dokázali získat kontrolu nad zápasem a pět minut před přestávkou zdvojnásobili své vedení. Dwight McNeil se prokličkoval skrze své strážce a skvělou zpětnou přihrávkou našel Keanea.

Čtvrthodinu před koncem zápasu zahrozil Liam Delap, jehož pokus ale těsně minul branku Evertonu. Tato šance vlila do těl hráčů Ipswiche čerstvou krev, jejich pokusy však opakovaně nenacházely cíl.

Soubor trenéra Kierana McKenny tak další porážkou vytvořil nelichotivý klubový rekord osmi zápasů bez vítězství v úvodu sezony mezi anglickou elitou. Zlepšující se Toffees si mezitím připsali další čisté konto a přiblížili se středu tabulky, když prodloužili svou sérii bez porážky na čtyři zápasy.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Aston Villa 1:3

19.10.2024 16:00

Góly: 5. Raúl Jiménez - 9. Morgan Rogers, 59. Ollie Watkins, 69. Issa Diop (vl.)

Aston Villa porazila v osmém kole Premier League Fulham na Craven Cottage 3:1. Villans tak vyhráli už popáté v řadě. Tento zápas nabídl všechno - góly, červené karty, neproměněnou penaltu, a dokonce i vlastní branku. Už v páté minutě rozjásal domácí fanoušky Raúl Jiménez, po rychlé odpovědi Morgana Rogerse neproměnil pokutový kop Andreas Pereira. Hosté potrestali Fulham ve druhé půli gólem Ollieho Watkinse. Když v 64. minutě obdržel červenou kartu Joachim Andersen, vše se Londýňanům sesypalo. Zanedlouho navíc přitloukl do rakve vlastního týmu poslední hřebíček Issa Diop, který si nešťastně srazil balon do sítě.

Villa cestovala do Londýna s cílem udržet se na dostřel první čtyřce, ale Fulham se brzy ujal vedení zásluhou Jiméneze, který si naběhl na dlouhý výkop Bernda Lena a poté prostřelil Emiliana Martíneze. Jeho vedení však vydrželo jen čtyři minuty, protože Rogers po odraženém míči snadno překonal Lena. Jiménez o chvíli později málem vrátil náskok domácím, když dostal přihrávku do pokutového území, ale z bezprostřední blízkosti netrefil branku. Elektrizující začátek pokračoval, když se Ollie Watkins pokusil přehodit Lena, ale německý brankář dokázal jeho pokus zablokovat. Tato nevyužitá šance se málem hostům vymstila, protože Fulhamu byla nařízena penalta za faul Mattyho Cashe v pokutovém území. Následný pokutový kop Pereiry však Martínez zneškodnil.

Oba týmy ve druhém poločase odmítly polevit, šancí bylo více než dost, ale ani jedna strana nebyla zpočátku schopna překonat soupeřova brankáře. Villa však začala přebírat kontrolu nad zápasem a po sérii šancí dokonala obrat. Youri Tielemans po rohovém kopu našel v pokutovém území Watkinse, který si dokázal vytvořit dostatek prostoru ke střele a s přispěním břevna vstřelil svůj pátý gól v sezoně. Pro Cottagers bylo zanedlouho ještě hůř, protože Andersen dostal za faul na Watkinse jako poslední obránce červenou kartu. Villa rychle využila své početní převahy a zdvojnásobila vedení, když se střela Lucase Digneho odrazila od Diopa a zapadla za Lena.

Hostující Jaden Philogene pak v závěru utkání obdržel druhou žlutou kartu, ale Villa výhru udržela a posunula se na čtvrté místo, přičemž vedoucí Liverpool má před ní náskok pouhého bodu. Fulham musí být frustrován tím, že nezvládl druhý poločas, a zůstává proto devátý.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - West Ham United 4:1

19.10.2024 13:30

Góly: 36. Dejan Kulusevski, 52. Yves Bissouma, 55. Jean-Clair Todibo (vl.), 60. Heung-min Son - 18. Mohammed Kudus

Tottenham jasně ovládl londýnské derby, když porazil West Ham 4:1. Hosté sice šli do vedení zásluhou Mohameda Kuduse, ještě do přestávky však bylo srovnáno a tři góly během osmi minut zkraje druhé půle rozhodly o vítězi. Tomáš Souček byl v 61. minutě vystřídán, Vladimír Coufal se počtvrté za sebou v lize na trávník nepodíval.

Úvodní minuty vyhroceného duelu vyznívaly lépe pro Kladiváře. Proti střele Kuduse se fantasticky blýskl brankář Guglielmo Vicario, na další šanci ghanského reprezentanta byl ale už krátký. Přízemní centr Jarroda Bowena dorazil Kudus po sérii odrazů do sítě. Inkasovaný gól jakoby domácí Spurs nabudil a okamžitě zvýšili aktivitu. Ve výborné formě hrajícího Brennana Johnsona ale vychytal brankář Alphonse Areola.

Vyrovnání se Kohouti dočkali v 36. minutě. Na střelu Dejana Kulusevskiho z nitra pokutového území si sice Areola sáhnul, mimo tři tyče ji však vyrazit nedokázal. Ještě do přestávky mohl zápas otočit Pedro Porro, akrobatickou střelou z voleje ale mířil těsně nad.

Vyrovnaný zápas rozhodla osmiminutová pasáž po přestávce, ve které domácí celek nasázel tři branky a prakticky rozhodl o vítězství. Nejprve Destiny Udogie našel Yvese Bissoumu, a ten z hranice pokutového území poslal Tottenham do vedení. O tři minuty později Jean-Clair Todibo nechtěně vypíchl míč Areolovi a míč skončil v síti West Hamu potřetí. Kapitán Son Heung-min si radost z gólu vychutnal za pět minut. Proběhl až do šestnáctky, posunul si míč na levou nohu a propálil Areolu.

V závěru ještě ujely nervy Kudusovi, který po ataku na Mickyho van de Vena a Papeho Matara Sarra viděl červenou kartu. Na výsledku ale tento incident už nic nezměnil a Tottenham může dále pronásledovat elitní pětici.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Liverpool FC
8
7
0
1
15 : 3
21
2
Manchester City
8
6
2
0
19 : 9
20
3
Arsenal FC
8
5
2
1
15 : 8
17
4
Aston Villa
8
5
2
1
15 : 10
17
5
Brighton & Hove Albion
8
4
3
1
14 : 10
15
6
Chelsea FC
8
4
2
2
17 : 10
14
7
Tottenham Hotspur
8
4
1
3
17 : 9
13
8
Nottingham Forest
8
3
4
1
8 : 6
13
9
Newcastle United
8
3
3
2
8 : 8
12
10
Fulham FC
8
3
2
3
11 : 11
11
11
AFC Bournemouth
8
3
2
3
10 : 10
11
12
Manchester United
8
3
2
3
7 : 9
11
13
Brentford FC
8
3
1
4
14 : 14
10
14
Leicester City
8
2
3
3
12 : 14
9
15
West Ham United
8
2
2
4
11 : 15
8
16
Everton FC
8
2
2
4
9 : 15
8
17
Ipswich Town
8
0
4
4
6 : 16
4
18
Crystal Palace
8
0
3
5
5 : 11
3
19
Southampton FC
8
0
1
7
6 : 18
1
20
Wolverhampton Wanderers
8
0
1
7
10 : 23
1

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (313)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Suk a Cuf po sezóně zpátky do kaprligy. A Král dostal dnes taky slušně naloženo.

Reagovat
Carles Puyol 5

Jak hrál vrtulník při tom debaklu? Coufal už je asi klasický náhradník, když už je několikátý zápas na lavce.

Reagovat
Nikikrew

Saints

Reagovat
Zaschrona

2x v zápase šel DCL sám na golmana a 2x Muriče trefil. Kdyby se tohle jeho zakončování neopakovalo už několikátou sezonu... Je to škoda, kdyby tohle dával, jako se mu to dřív dařilo, patřil by mezi nejlepší útočníky v lize.

Ndiaye a Keane skvělá zakončení a fajn důležitá výhra. Palec nahorou dneska taky pro VAR, jak u Kuduse, tak pak u nás u nesmyslné penalty dobré opravy.

Reagovat
Unai

Good ebening

Reagovat
VTID94

Reagovat
Herbmeister

Brentford nic neměl a pěkné góly jsme dali a další mohli přidat. Snad se na to naváže v dalších zápasech

Reagovat
Rohlíček

Velky spatny, i tech prvnich 30 minut stalo za hovno a dopredu tam nebylo nic, bohuzel bez Saky a Odeho je to tezka krec. Jestli bude Saka mimo i na Liverpool, tak nemame sanci.

Martinelli mel ale zapas na kopacce. Zklamal. Zase.

Reagovat
masly008

Mě by spíš zajímalo co zamýšlel Arteta tou zálohou, protože ta nám dopředu nemohla přinést vůbec nic a to hrál dneska Thomas jako z před 2 let.

Reagovat
Gunner14

Berme to z pozitivní stránky, o jeden tým méně ohledně invincibles

Reagovat
Nikikrew

Problem je sirka kadra. Kolkokrat sme pisali, ze nemame back up za Saku, Sterlinga naozaj neratam. Nepochopil som, co chcel Arteta s tou zalohou, ta vobec nefungovala. Mozno mal v plane dat Trossarda do stredu a Martineliho na kridlo, CK vsetko zmenila . Cakal som L tento rok v lige, avsak nie na cherries.

Strata citelna

Reagovat
Miguel19

Tak pokud si čekal jeden L, tak už to máš za sebou...

Reagovat
Bandita_Harry

A koho by si akože chcel mať ako backup za Saku ? Sterling posledné roky nieje to čo býval, ale backup je to solídny

Reagovat
Nikikrew

Nie, nie je. Po sezone ide. Najlepsie roky ma za sebou

Nedam ti konkretne meno, City aj Chelsea to maju pokryte, my zjavne nie.

Reagovat
Seydou Doumbia

city to má pokryté tak že by tam hráč jako saka odseděl nebo chodil z lavičky 20x za rok a to arteta dělat nechce tak tam takovou kvalitu mít nemůže

Reagovat
Gunner14

Reagovat
Seydou Doumbia

Ne smích, řekni jak to je. Vy nemáte prachy aby jste nakoupili hráče za 300 mega a nechali je na lavičce do případně rotace ne? To není váš styl.

Reagovat
vodka

me by docela zajimalo, koho byste si tak za Saku predstavovali jako nahradu, kdyz je to dost unicorn hrac. tam je to proste o tom, ze tym bude pripraveny se prizpusobit absenci, hrat trochu jinak k sile tech dalsich variant, mit +- rovnocennou nahradu na lavicce je utopie

Reagovat
aragorn

Reagovat
Neutron

Ja by som im poslal Antonyho

Reagovat
oli9

Sterling toho chceš mít v týmu... Škoda peněz tomu zmetkovi

Reagovat
BaggioRoberto

A hele Bumzenal. Tady bude veselo.

Reagovat
Phantome

Cherries

Reagovat
Golasso

Od červené pro Salibu se všechno sralo, ale i předtím jsme se v zápase plácali. Nejhorší je, že jsme letos nedotáhli tu (pře)stavbu kádru a je to vidět v plné nahotě díky absencím. Zajímalo by mě, jestli se někdy vůbec dožiju toho, že náš tým bude v optimální podobě i formě. Furt nemáme náhradu za Saku (kvalitativně ani typologicky) a nemáme ani top levé křídlo. Kritika Merina je přehnaná, ale ani on není ten hráč, kterého jsme (opět kvalitativně i typologicky) do základu zálohy potřebovali dostat. Sterling je těžce za zenitem a jeho hostování neřeší absolutně nic kromě toho, že máme náhradníka na křídlo aspoň do počtu. Trossard není adekvátní alternativa na levé křídlo, ten borec je absolutně tragikomický v přechodu do útoku i do obrany a není možné, aby na LW nastupoval v základu. Jeho maximalizovaný přínos je v podobě gólového žolíka. Letos mi po delší době připadá, že jsme zbytečně zaspali za City i Liverpoolem a jsme z té trojice nejslabší a nejzranitelnější nepřízní okolností během sezony.

Reagovat
Nikikrew

Najhorsie je, ze nasa lavicka je voci City a Poolu slabsia. Jesus je k hovnu, Jorginhonuz nato nema, Kiwior nema na Arsenal este, Tomyiasu je viac zraneny ako zdravy, Sterlinga ako keby to ani nebavilo.

Pruser je Saka, bez neho sa nam limituju moznosti znacne. Trossard bol dobry na Odeho pozicii a Martinelli sa musi dostat do formy.

Neprisiel back up za Saku a ST, a mame problem.

To uz aj cirkus Chelsea ma lavicku, ktoru ja osobne dost ,,zavidim".

Reagovat
Seydou Doumbia

Cirkusu Chelsea zase nezavidiš 250 milionový střed hřiště a 80 milionového ukrajince na lávce. Live zas nachylného na zranění Alissona, Konatého, odejít jím chce Arnoldík a brzy budou nahrazovat i VVD. Každý má své problémy. City má hromadu pozic zdvojených, ale zranil se jím Rodri a za něj další 100 milinovou náhradu na lávce nemají. Kdyby jste chtěli přivést nějaké 60-100 milionové hráče, budou u vás sedět Edegard a Saka když budou zdraví jen proto, aby jste rotovali tým s jinými hráči? Zvládnou u vás nej hvězdy odsedět na lavici 20 zápasů za rok kvůli velké konkurenci, dokáže to tam Arteta usměrnit jako Pepek? A ve výsledku se vám stejně zraní hráč na pozici, kde adekvátní náhradu nemáte. To je život.

Reagovat
aragorn

Musím tě opravit. Trent nikde ani náznakem nepřipustil, že chce odejít. Vše je to jen výmysl médií, hlavně španělských.

Samozřejmě to neznamená, že na konci sezóny nemůže odejít ale momentálně vyjednává o smlouvě a tu situaci má Liverpool v rukou. Může to posrat jen samotný klub.

Reagovat
Seydou Doumbia

Okey, ale pointa je jinde, to sám víš.

Reagovat
aragorn

Chápu jaký byl kontext příspěvku ale na Trenta už jsem musel něco napsat. Poslední dobou se to tady objevuje moc často

Reagovat
Seydou Doumbia

Zase jaký má smysl pro Arnoldíka v Live zůstávát, vše tam vyhrál, je tam 20 let, Real nebo kdokoli jiný by byl nová motivace do života. Dnes se už nenosí aby jeden hráč byl v týmu celou profi kariéru.

Reagovat
LFCreds

Až tak ružovo s Trentom by som to nevidel a skôr sa prikláňam k tomu, že nepodpíše

Reagovat
aragorn

Růžový to určitě není ale nelíbí se mi ty černý scénáře. Chápu, že novináři mají o čem psát, lidi co číst a fans ostatních týmů může těšit to, že nám hrozí odchod tří top hráčů. Proč by to černě měli vidět vlastní fans nechápu.

Ta situace není ani zdaleka dobrá a vznikla hlavně z důvodu odchodu Kloppa a celkové restrukturalizace sportovního vedení. V loňské sezóně jim v uvozovkách neměl kdo smlouvu prodloužit. Schmadtke skončil jako sportovní ředitel hned v září a Klopp oznámil konec v lednu. Dost možná nebyl zájem vyjednávat o smlouvě od samotných hráčů, když neviděli kdo bude trenér. Slot, Hughes, Ward i Edwards nastoupili 1.6.2024.

S největší pravděpodobností byla domluva, že prodlužovat smlouvy se bude po skončení přestupní období. O to se Salah po zápase s Manchester hned přihlásil.

Všichni tři chtějí prodloužit smlouvy. Každý z nich to dal najevo a zároveň neprojevil vůli odejít. Nakonec se začíná i situace ohledně Salaha otáčet. Je to jen o domluvě. Hráči budou mít vysoké požadavky. Všichni tři jsou top a je jen na klubu jak se zachová. Finance by neměly být problém. V posledních letech se na platech ušetřili. Skončili kontrakty s Thiagem, Matipem, Hendem, Oxem, Keitou...

Ja jsem pro navýšit platy všem třem (i Salahovi max na 400k) a prodloužit na tři roky do 2027. Trentovi samozřejmě dýl. Můj názor je, že na tohle kývnou všichni tři

Nejsem si ale jistý, že to tak bude vidět LFC a bojím se, že se budeme dohadovat o jeden rok smlouvy a pár desítek tisíc na platě

Reagovat
LFCreds

So všetkým súhlas, až na toho Salaha za 400k a na 3 roky, už minulú sezónu šiel výkonnostne dosť dole, túto sezónu podľa mňa je na tom ešte horšie, aj keď čísla stále ma skvele

Reagovat
vladis271

Ja by som to vnimal od neho ako zradu. Netvrdim, ze nema nikdy odist. Ale este jednu zmluvu by mal Liverpoole potiahnut, plus nech je to tak aby odisiel ako predany. Nie, ze Real zase vyuziva svoje postavenie a nahucka hraca aby nepodpisal zmluvu a dostane ho len za plat a podpisovy bonus.

Vzdy sa bil do prs aky je to scouser. Ak toto spravi tak nvm.

Reagovat
LFCreds

Presne taký istý názor nato mám aj ja

Reagovat
Neutron

Reagovat
Golasso

Jsem čekal, kdo vytáhne Pepka a Rodriho. Z toho vždycky úplně chčiju a starosti City bych být Artetou fakt chtěl mít. Stejné nebo horší problémy Arteta řeší, i když má poskládat základní sestavu, dokonce bez absencí. Prostě nemáš optimálního hráče na ten post, tak jeho úlohu rozdělíš mezi víc dalších. Tohle Pepek může úplně v klidu udělat, má milion možností. Arteta tyto možnosti často nemá, protože ten tým není hotový a problémy se vytváří už před případnými absencemi, o tom píšu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak jestli Rodri bude klíčová absence City nebo se jím to povede zalepit to nevíš ty, já a zatím ani Pepek, to ukáže až čas. Chápu tvůj point, ale Arsenal pořád jede celkem lowcost přestupy oproti city,chelsea,united, takže je třeba se zamyslet zda vyhodíte 300 mega za hráče do základu a na lávku a nebo Arsenal bude vždy tým co bude mít pár top hráčů, doplněné lehce nadprůměrnými hráči.

Reagovat
Golasso

Tak musíme nějak konkurovat a tím pádem se i měřit s ostatními na přestupovém trhu. Když to děláš dobře, tak ony se ty výdaje vrátí v podobě sportovních úspěchů a potom i v pozici na trhu, takže v určitých obdobích zvládáš i šetřit a dobře prodávat (City, Real, ...). MU je špatný příklad a u Chelsea se teprve uvidí.

Reagovat
Golasso

Jo, celkem souhlas. Až teda na toho hroťáka. Fakt nás bota tlačí jinde a hroťák, co by nás okamžitě posunul, by stál tak 100+ mega.

Reagovat
Nikikrew

Budgetovo na hrotaka asi nemame, ale nemyslim si, ze Havertz da cez 20golov, Jesus nevyzera, zeby sa vratil do formy. Mame dobre golove variacie i bez hrotaka, holt na ten gol sa ale viac nadreme

Reagovat
Kixi Syhimour

Pep se někde pěkně chechtá. Vzhledem k tomu jak málo bodů dělí poslední dobou 2. místo od prvního, tak tohle mohou bý pro Arsenal obdivuhodně pitomé ztráty (remíza na City dobrá samozřejmě, ale co mohlo třeba být v 11...) ze 3 úplně nesmyslných červených.

Asi teda chápu, že stopeři prostě nějak doufají, že jim to projde, ale tohle zastavování na červenou ve třetině zápasu je regulérně na pokuty. Ještě k tomu když teď nejlepší defenzivní hráč bude chybět v souboji s jiným top 3 týmem.

Reagovat
Seydou Doumbia

Je třeba na to koukat víc emočně než logicky. V ten moment jediný cíl je nepustit hráče do útoku a to Saliba splnil. Lepší než ho nechat běžet je ho sejmout k zemi a doufat že to je na žltuou. Takhle se to běžně hraje.

Reagovat
Golasso

Tuším obránce Villy v téměř totožné situaci žlutou za tohle dostal, ale doufat v to samé jako hráč Arsenalu je extrémně naivní a měl by se toho vyvarovat.

https://x.com/afcstuff/status/1358040927361765379

Reagovat
jk

Ta konspiracie, že ČK se udělují jen hráčům woolwiche je fakt meh

Reagovat
Golasso

To tvrdím kde?

Reagovat
LFCreds

V tom komentári vyššie

Reagovat
Golasso

Kde tam píšu, že se ČK udělují jen hráčům Arsenalu?

Reagovat
Neutron

Priamo to nepises, ale vyjadrenim: "doufat v to samé jako hráč Arsenalu je extrémně naivní" naznacujes, ze hraci z inych klubov za to dostanu zltu, ale zrovna hrac Arsenalu cervenu. O tomto ti hovoria.

Reagovat
Golasso

Tohle chápu, ale já tam nikde nepíšu, že se ČK udělují JEN hráčům Arsenalu a nevytvářím žádnou konspiraci. Tady vzniká potíž s lidmi jako jk, kteří rádi překrucují něčí výroky a proti překrouceným výrokům pak staví svoji "argumentaci".

Pokud bych měl rozvést to, co jsem napsal, tak říkám, že posuzování situací u rozhodčích v PL obsahuje očividný "random faktor" a ten k nám nebývá obvykle příznivý. To přece neznamená, že se to týká jen nás a je za tím nějaká konspirace.

Reagovat
jk

Ne no. Jen po každé ČK kterou valstní blbostí dostanete, přiběhne minimálně jeden fan woolwiche na EF a minimálně bambiliarda na sockách s tím, že takovej zákrok už tu byl a byl jen za žlutou a kdyby to nebyl hráč woolwiche tak to červená prostě není.

"Tady vzniká potíž s lidmi jako jk, kteří rádi překrucují něčí výroky a proti překrouceným výrokům pak staví svoji „argumentaci“ hehe

Reagovat
Golasso

A to reaguješ na ten můj konkrétní příspěvek nebo navazuješ na tu svoji překroucenou hovadinu?

Reagovat
jk

Je mi jasný, že chceš teď nějakým slovíčkařením vypadat, že seš vlastně nad věcí, tak to necháme bejt. Ještě bych se dozvěděl, že ti vlastně jde o férovosti ligy a tak…

Reagovat
xjert02

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
LFCreds

Reagovat
icka

Vsak to i jasne naznacuješ

Reagovat
Golasso

Ne, nic nenaznačuju.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Nizzie

Reagovat
masly008

chtělo by to video a ne obrázek.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak ono každý rozhodčí má svůj metr, srovnávat dvě totožné situace pod velením jiných lidí je největší bizár co sportovní fans dělají. Ty a tvůj kolega taky určité věci děláte ve své práci trochu jinak. Pokud tedy nepískal ten stejny rozhodčí, to jsem neověřoval.

Reagovat
Golasso

Nebylo mým cílem srovnání dvou konkrétních situací. Chtěl jsem hlavně říct, že spoléhat se na mírnější trest je o hubu, i když by technicky vzato mohl přijít. Saliba ho měl raději nechat hrát.

Jinak teda k tvému komentu – mně ta nekonzistence ok nepřijde a nepřijde mi ani jako "bizár" požadovat po někom s rozhodovací pravomocí to, že svůj metr vzájemně sjednotí.

Reagovat
jk

Na druhou stranu už tady byly i dvě „podobné“ situace, které jeden rozhodčí rozhodl pokaždé jinak. Byť teda v jiném zápase. Problém je, že ty dvě konkrétní situace nikdy nebudou stejné ať už jde o intenzitu, postavení hráčů atp. takže ta požadovaná konzistence nenastane nikdy.

Reagovat
masly008

Ale pokud jako poslední hráč fauluješ tak je to vždy červená a pokud ji rozhodčí nedá tak je to chyba rozhodčího.

Tohle je jedna z věcí kde se nedá mluvit o rozdílném metru.

Je to jako by jeden rozhodčí za faul v 16 dal pentli a druhý nepřímý kop a to je blbost.

Pokud jsi poslední hráč a fauluješ tak to musí být vždy červená.

Reagovat
jk

Ono to bylo za odepření brankové příležitosti. To není prostě tak, že je někdo „poslední“ a automaticky je to redka, posuzuje se tam víc věcí.

-Distance between the offence and the goal

-General direction of the play

-Likelihood of keeping or gaining control of the ball

-Location and number of defenders

Reagovat
Nizzie

Chápu jak to myslíš a moc mě nepřekvapuje výčet lidí, kteří si do tebe přišli kopnout, oni moc textu nepoberou. Ale zaměřil bych se spíše na to, proč jsou naši hráči tak stupidní. Toto mělo BFG vibes. Ale úplně. A prostě nedokážu pochopit, proč se to stalo. Od té mistrné přihrávky po geniální řešení Willa. Jestli na tomhle chce někdo řešit sudiho, tak je to hodně špatně, nebo jakékoliv srovnání s jinými verdikty, tak je to dle mého názoru bez urážky špatně.

Reagovat
jk

Jaký fans, takoví hráči.

Není zač.

Čau

Reagovat
masly008

Tak proto jste tak dlouho v piči, teď to dává smysl

Reagovat
Golasso

Konečně dopíšu tu disertaci o debilnosti Spurs. Tohle je naprosto průlomová myšlenka.

Reagovat
jk

Tak pak dej vědět, přijdeme ti k VŠŽ pogratulovat.

Reagovat
Nizzie

Průlomové myšlenky jk, to ti vystačí na samostatnou disertaci o debilnosti.

Reagovat
xjert02

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Nizzie

Že ty se vždycky zvládneš tak krásně označit.

Reagovat
Golasso

Však já souhlasím. Bylo to debilně vyřešené a červená zasloužená. Řekl jsem akorát, že je naivní očekávat, že to Salibovi projde, pokud tam šel s tím, že by mu to projít mohlo

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Nizzie

Hele doufat v mírnější trest je s prominutí strašná p*čovina. Saliba na něj měl jen vyvinout tlak a v nejhorším případě by dal gól a zbývalo by 60 minut na otočku. Třeba by to tým nakoplo. Takhle ten zápas pohřbil. Hrozná stupidita a naprosto zasloužená red. Místo rozhodčích bych se zaměřil na to, proč náš hráč opět prokáže herni IQ na úrovni zimních teplot venku. Jak Trossard tak Saliba. Evidentně jsme si z předchozích ČK nic moc neodnesli.

Reagovat
jenage

Teoreticky už 8 bodů na sestup, začína to vypadat dobře. Stick to the plan.

Reagovat
andkoo

Takmer stvrtina ligy za nami a United zase v zapornom skore, ziadna zmena oproti dvom predoslym sezonam...som zvedavy ci to dobojujeme aspon do europskych poharov, ta prva osmicka vyzera byt lepsie na tom ako my

Reagovat
eder

Do evropských pohárů asi ne, ale takový FA Cup byste obhájit mohli...

Reagovat
andkoo

neda sa nic robit, v tomto stave v akom sme by to fakt bol uspech

Reagovat
Sony26

Tak byla prohra Arsenalu opět důsledkem spiknutí všech proti Arsenalu nebo to výjimečně byl opravdu čistě bídný výkon svěřenců nejlepšího a nejprogresivnějšího trenéra Artety?

Reagovat
eder

Ale no tak. Do mrtvých a do zraněných se nekope...

Reagovat
lajka30

Reagovat
SunFells

Fuu, třešně jaký roh zahráli

Reagovat
SunFells

Stones si chce ukrást sezónu

Reagovat
nomio

Já už fakt nevim, tvl...

Reagovat
Seydou Doumbia

foden ve fantasy, lepší asistence jak nic, ale čekal jsem že bude hrát základ a dá 2 goly

Reagovat
SunFells

Proč měl Howard Webb včera sluchátko v uchu? Dost síla

Reagovat
jk

Už sis objednal čepici?

https://t.ly/Y0eb3

Reagovat
SunFells

Že takovou pičovinu vůbec někdo zedituje. Tvá práce?

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Nizzie

Reagovat
xjert02

Reagovat
Gunner14

To bylo dost vtipný, ještě jak byl na mobilu, když byl ten záběr na něj u tý redky

Reagovat
fenixLFC

aby mal ako sef rozhodcov rovnake informacie ako broadcasteri?

Reagovat
Nizzie

To se děje běžně?

Reagovat
fenixLFC

Nie, deje sa to len preto lebo vas vsetci chcu poskodit a je to ucelofka

Reagovat
icka

Reagovat
Nizzie

O tom tu furt kňučíš jen ty. Je smutné, že to musíš vytahovat i u úplně normálně položené otázky. Jestli se chceš vyrovnat místním dementům, úspěšně se ti to daří.

Reagovat
fenixLFC

Dalsi priklad vasej/tvojej alternativnej reality bez ohladu na fakty ale to je fuk

Ale ked chces normalnu odpoved tak to ti nikto nepovie, pretoze nikto nema kamery na webba pocas kazdeho zapadu ktory pozera, ci uz na stadione alebo doma. Ale vzhladom na to ze k tomu ma pristup stale tak ked sa nieco deje a pozera ten zapas tak ano. Jediny rozdiel je ze tu ho zaznamenali kamery. Ale tvrdit alebo naznacovat ze to ma nejaky suvis s vysledkami je jak tvrdit ze broadcasteri ovplyvnuju zapasy aby priniesli dramu navyse. Pretoze maju ten isty pristup ako webb

Reagovat
Nizzie

Alternativní realitou bez ohledu na fakta si se začal ohánět ty tím automaticky útočným komentářem na jednoduchou otázku. Kdyby si hleděl na fakta a odhlédl od alternativní reality ala každý fanoušek Arsenalu vidí za každým rozhodnutím proti jeho týmu spiknutí (už to je trošku paranoia ne?), tak odpovíš přesně tak, jak si odpověděl v té "normální" části, a to bylo přesně to, co jsem chtěl vědět. Respektive mi to bylo jasné, že tomu tak je, jen jsem chtěl vědět, jestli to třeba nemá někdo víc nasledované, protože já to viděl poprvé. Protože předpokládám, že když je na zápasech, který je v TV, tak si ho prostřih vždy na chvilku najde.

Reagovat
Nizzie

"Protože předpokládám, že když je na zápasech, který je v TV, tak si ho prostřih vždy na chvilku najde."

ofc myslím Webba.

Reagovat
MystycMac

Gundogan ten je dobre na odpis už a Doku ten už zanthonyovatel...

Reagovat
O.Giroud

proti Slovanu hral Doku jak bOh

Reagovat
Modřín2

Zápasu by slušela remíza. Nic dalšího komentovat raději nebudu.

Reagovat
Svatej

Ta série zápasů, kde sudí v chaotickým zapase nakonec svyma rozhodnutima udělají Poolu body, je fakt už šíleným způsobem únavná. Už se to táhne od Tuchela a většina zápasů s nima je jak injekce frustrace přímo do žíly.

Neudělat proti takovyhlemu Poolu ani bod je i při tom, jaci jsme byli my sami marní, strašně k vzteku.

Reagovat
avicii

Nemyslíš vážne toto? Ved dnes bol rozhodca zlý ale teda na obe strany

Reagovat
Svatej

Hele vám se tohle kecá, když ve výsledku udělá tunu sraček na obě strany, ale v tom podstatným (penalta na Sancha vs penalta na Jonese) udělá zápas vám, ne nám.

Stejně jako sračky s Diazovou redkou, Lukakuovym offsidem a podobnyma hovnama s váma máme už roky a fakt strašně bych si přál bejt jednou na ty vaší straně, abych mohl s usklebkem psat hovna o tom, jak to sral sudí na obě strany a jak je to moc smutný, nicméně že výhru beru.

Pochopíš třeba časem, až budete mít tuhle serii taky s někým.

Reagovat
avicii

Tak asi to frustrujuce je, hlavne už ani neviem ako je dlho ze ste nás porazili a ktomu niekoľko prehratych finále

Reagovat
Svatej

Reagovat
martin.b

chybí ti v tom výčtu zákrok Colwilla na Salaha

Reagovat
Svatej

Akorát že vůbec.

Reagovat
martin.b

ale jo, fakt ho tam nemáš

Reagovat
Svatej

Jo vidíš, uz vím proč. Nemá tam co dělat, tak jsem ho nezapojoval

Reagovat
xjert02

Reagovat
icka

Reagovat
vladis271

Reagovat
masina_LFC

cry me a river... tragéd pískal katastrofálne na obe strany, ale pofňukaj si ešte trošku

Reagovat
Svatej

Viz výš, na zbytek těch hoven reagovat nebudu, hádám že s tim i počítáš.

Reagovat
Yuriewitsch

Reagovat
SunFells

Reagovat
Giwdul

Zrovna po takovém zápase, kde byla miliarda chyb a sporných situací na obou stranách, takto brečet Hráli jste v první řadě sračku, vaši obránci jsou tlupa dementů (něco takového jsem opravdu dlouho neviděl) a průměrnějšího gólmana v top týmu snad ani nepamatuji. Až tyhle jednotlivosti vypilujete, Liverpool herně přejedete a rozhodčí vám uškodí, pak přijď brečet.

Reagovat
Svatej

Zase ,viz výš, nebudu se opakovat o tom samým.

Reagovat
Giwdul

No, a já s tím, co píšeš výše, právě naprosto nesouhlasím. Nemyslím si totiž, že těch podstatných špatných rozhodnutí bylo více na vaši stranu. Penalta klidně mohla být, dost sporná situace. Šlo o nebezpečný zákrok, obě nohy napřed, hráč v podstatě fyzicky zlikvidovaný tím zákrokem. Rozhodčí se rozhodl dát při posouzení té situace důraz na skutečnost, že byl zasáhnut první míč, což může a nemusí být posouzeno jako rozhodující faktor (viz i situace MacAlister vs Gusto). Proto píšu - sporná situace, u které by úplně v klidu mohli fanoušci Liverpoolu prskat, že penalta měla být.

Jediné, v čem vám rozhodčí naprosto neoddiskutovatelně ublížil, byla ta neodpískaná penalta v první půli, jinak naprosto fifty-fifty.

Reagovat
Svatej

Tohle nebyla sporná situace a tvrdí to tady i hromada lidí z vašeho tábora. Naprostým úletem to VAR vychladil a měli jsme kopat penaltu za stavu 0:0.

U Sanchezove situaci zas obecnej nazor převažuje, že o faul nešlo. Fakt neplánuju vyhodnocovat tuhle situaci jako remízovou, když u jediný věci doslo k jasnýmu pochcání pravidel a u druhýho převažuje postoj, ze to bylo v pořádku.

MacAllister je mi popravdě u prdele. I kdyby ven sel, tak uz to bylo tak pozde, ze by to nemělo vliv, furt šlo ale o 2 karty, zase.

Reagovat
Giwdul

S tou penaltou souhlasím, ta byla jasná. Rozhodčí by to po přezkoumání pískl, ale bohužel pro vás si nevšiml při hře té nohy. Určitě nešlo o žádný zářez, ze hry to opravdu nešlo moc vidět a odhalily to až opakovačky.

Reagovat
Registrujisejenproto

Kamo vubec, fotbal nejsou šachy, toto by proste nemel byt faul na penaltu (chapu ze se bavime o tom Sanchovi). Jakoze kdyby to foukl, VAR to nezrusi, ale bylo to proste strasne soft

Reagovat
Svatej

Hele ale to je ono. Mně je v současný době už upřímně fuk, jak moc těžký to bylo posoudit a nebo jaky jsou polehčující okolnosti. Ja jsem nasranej, že v našich zápasech se tohle pravidelně s váma děje a pokaždý najdeme důvod, kterej by to jako měl omlouvat nebo vysvětlovat..

Už jen chci, aby jsme párkrát v řadě tohle štěstí měli my. Chápu, proč se vám zdá, že jsme vztekli psi kvůli jednomu zápasu - neni to kvůli jednomu zápasu

Reagovat
Giwdul

No já ti nevím. Třeba to finále League Cupu, neuznaný gól Liverpoolu, dodnes mi to rozum nebere - to by pak polovina gólů, co padne ze standartky, musela být neuznaná. Tak třeba konkrétně v tomhle zápase opravdu nemáte nad čím brečet. A to vlastně byl - pokud se nepletu - poslední jejich vzájemný zápas.

Je mi jasné, že nemáš na mysli jediný zápas, ale další, kde vám rozhodčí prokazatelně ublížili, mě z posledních let napadá už jen jeden a to ten, kde jste dostávali totální náklep a s velkou pravděpodobností byste stejně prohráli. Je pravda, že jsem ale neviděl všechno. Třeba jakýsi ten pohárový zápas, kde to bylo 0:0 s miliónem šancí na obou stranách (tehdy se psalo, že to byl jeden z nejlepších bezgólových zápasů vůbec), jsem neviděl. Tak nevím, mně to tak opravdu nepřipadá. Vybavuji si vážně jen ten jeden zápas, kde vám nepískli jasnou penaltu.

Reagovat
vitasrp

Však v tom League Cupu to bylo jasné aktivní zapojení hráče v ofsajdu.

Reagovat
Giwdul

Proto píšu, že takové situace (kdy hráč stojící v ofsajdu brání ve hře obránci) bývají při standartkách běžné. Ale neuznat na takovém základu gól v zápasu podobné důležitosti jsem viděl poprvé.

Reagovat
vitasrp

Akorát že úplně přesně stejná situace nastala ve finále Ligového poháru i v roce 2022, no.

Reagovat
Giwdul

No vidíš to - takže kde je to obrovské nadržování Liverpoolu ve vzájemných zápasech s Chelsea, jak píše výše kolega, by mě vážně zajímalo. Vám neuznat dva podobné góly ve finále poháru, tak tady brečíte ještě deset let

Reagovat
vitasrp

Nějak ti vůbec nerozumím, to byly ukázkový situace, kdy se pasivní ofsajd mění v aktivní a branka kvůli tomu musí být zrušena.

Kdyby to bylo naopak, měl bys přidat roky, deset let je málo, minimálně dvacet.

Reagovat
Giwdul

A já ti říkám, že takových situací jsem při standartkách viděl desítky a nikdy se kvůli nim góly neuznávaly (hráč stojící v ofsajdu a bránící svým postavením náběhu do obranné linie jinému hráči).

Mně stačí, co jste předváděli včera. Brečení po každém špatně posouzeném zákroku či situaci proti vám. Z druhé strany zřejmě vše v pořádku. Přitom tolik špatných rozhodnutí na obě strany se jen tak nevidí - ale, ne, rozhodčí ublížil jen vám. A Svatej to pak ještě vyšperkoval, když napsal, že rozhodčí vám proti nám ubližuje dlouhodobě. To by mě vážně zajímalo, jaké zápasy měl na mysli.

Reagovat
vitasrp

No a já ti říkám, že od tý doby, co je VAR, tak se takovéhle branky zrušily hned několikrát, protože je to jedna z věcí, co VAR opravovat má. Z hlavy ti tam střelím třeba utkání FA Cupu mezi Man United a Aston Villou za covidu, tam taky byla přesně takováhle branka neuznána.

Já tady nic extra nepředváděl a nic, co se mi snažíš klasicky podsunout, jsem netvrdil.

Svatej asi myslí následující situace - červená pro Jamese na Anfieldu v srpnu 2021, loket Maného v ksichtu Azpilicuety po 10 sekundách hry v lednu 2022 pouze za žlutou, ofsajd gól Lukaka ve finále Ligovýho poháru 2022 (kde to malovali pekelně těsně a nevím, jestli zvolili na rukávu to správné místo), dvě penaltový situace ze zápasu na Anfieldu v únoru a teď tuhle penaltou smrdící situaci na Sancha.

Nebudu rozepisovat ty situace a co si o nich myslím, ale pointa je v tom, že je tam několik 50 na 50 situací, který šly v neprospěch Chelsea - a to bych řekl, že Svateje tak nějak sere, byť já si taky nemyslím, že by to bylo extra hrozný.

Reagovat
Steve14

Máte skvelého trénera, ktorý vie pracovať s hráčmi, ktorých v tíme má. A je vidieť, že vie, čo robí. Miesto toho, aby si sa tešil, že ste na dobrej ceste a hľadal nedostatky v hre v dnešnom zápase, zbytočne rozprávaš o ničom. O rozhodcoch a už keď chces viesť debatu o rozhodnutiach rozhodcovia, zmysluplný, tak začni pekne krok po kroku a nielen to, čo sa Tebe hodí do kramu.

Reagovat
Svatej

???

Když už dokonce i tahle současná hra s tema nedostatkama měla stačit na bod, ale kvuli sudimu ho nemame, tak mám přece úplně akceptovatelnej důvod o tom mluvit.

Reagovat
Talker

Tak tam jde o to, že ho na to má upozornit Var, má si to jít prohlídnout.

Reagovat
Giwdul

Tak každý zákrok prohlížet nemůže. Salaha taky neprohlížel a okamžitě to (správně) vyhodnotil jako dive. Podobně vnímal i tuto situaci, protože viděl jen ruce a následný pád, což ze hry vypadalo jako jasný dive, to přišlápnutí nohy takřka neměl šanci ze hry vidět.

Reagovat
masly008

Tak zase proč by si měl prohlížet něco co posoudil dobře?

Max pro to aby dal Salahovi žlutou.

Reagovat
Giwdul

Tak ale tu Sanchovu situaci si taky myslel, že posoudil dobře, protože neměl šanci vidět to přišlápnutí. Ze hry to vypadalo jako dive.

Reagovat
masly008

Tady jde o to že aby se na to podíval tak ho musí zavolat VAR. U Salaha nebylo proč když to posoudil správně.

U Sancha měl když tam bylo podezření na pentli.

Pokud tedy nechceš tu Salahovu simulaci považovat za penaltu.

Reagovat
Steve14

Vystrelila Chelsea v prvom polčase vôbec na bránu? Hovoriť o rozhodcoch okamžite po zápase je jasný dôkaz z frustrácie, že môj tím dnes prehral aj keď navonok mohol vyhrať

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
fff

Reagovat
avicii

To bola riadna bramboračka... takýto výkon na Arsenal nebude stačiť ani zďaleka ak aj budú bez Saku, Odeho aj Salibu.. emócie vo mne dnes vyvolával hlavne rozhodca a dal tomu bodku v 96 minute kde Darwin vôbec nefauloval a ten kreten to pískne

Reagovat
Tuxedo

ty sa daj liečiť radšej

Reagovat
avicii

No mne sa zdá ze to potrebuješ ty

Reagovat
Remt

Kamo, situace kde jde hráč rameno na rameno se piskaji pro Chelsea, neblbni. Dvakrat nebo trikrat to v tomhle zapase bylo a vzdy v jejich prospech. Presto vseobecny narek a plac. To je prdel

Reagovat
masina_LFC

Najhorší na ihrisku rozhodca, na obe strany... dôležité 3 body, ale opäť to herne nebola žiadna hitparáda

Reagovat
Spasitel

Reagovat
Yuriewitsch

Reagovat
avicii

Reagovat
eder

Reagovat
pedroLFC

Reagovat
O.Giroud

je to herne bída, a po repre prestávke ešte vždy dvojnásobná. Ale tak výsledky zatiaľ sú

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Spasitel

Liverpool rozhodcovia zase doniesli k víťazstvu. Ale nie zaslúžena prehra dopredu Chelsea nič nevymyslela a Slot prešťal Marescu a zničil našu útočnú silu a z tragickým Sanchezom v bráne a s obranou nemôžme pomýšlat ani na LM.

Reagovat
martin.b

lol

Reagovat
SunFells

Slzy čukotkářů i po tomhle, na parádu.

Reagovat
Yuriewitsch

Reagovat
JFT97

Reagovat
masly008

A kdo by do té LM jako šel?

Reagovat
Remt

Zápas zvláštní, některý verdikty rozhodčího zvláštní, nicméně měl to dost těžký dneska.

Výkon LFC nic moc, hlavně druhou část druhé půle hráče nesmyslně vypnuli a v některých situacích to hrozilo vyrovnáním, zbytečně. Někteří hráči mi přišlo že se přišli úplně nepředřít pro vítězství. Pochopil bych to za stavu 3:0 a ne 2:1.

Reagovat
Miguel19

To je škoda, remíza se v klidu dala uhrát. Nicméně Liverpool i přes změnu trenéra je stále před námi, hlavně v defenzivní fázi.

Ani jeden tým neměl žádné vyložené šance, akorát naše obrana udělala o jednu chybu více. V těhle zápasech s Liverpoolem, Arsenalem a City prostě obrana nemůže takové kiksy dovolit.

Ale Maresca překvapuje. Čekal jsem to o dost horší.

Caicedo opět brutální. Již delší dobu potvrzuje svoji cenu. Lavia taky výborný. Musí vydržet zdravý.

Reagovat
Svatej

Caicedo byl nejlepší od nás, fakt vybornej vykon zas.

Reagovat
pedroLFC

Reagovat
samson192

Reagovat
avicii

A aby sa nepovedalo, minulú sezónu som tu ako "posmesok" písal (aj tak som dodal ze by som ho chcel) Endo > Caicedo keď sa ekvadercovi vôbec nedarilo... ale dnes bol najlepší na ihrisku, fantastický výkon

Reagovat
Svatej

Reagovat
Luc-Luc

Dobře odbráněny, chelsea tam skoro nic neměla. Szoboslai byl marnej, misto učesu a naušnic by se měl soustředit na fotbal radši vybornej byl Gravenberch a hlavně Jones

Reagovat
772jozef

Nesúhlasím so szobom aj keď má naviac ,odmakal si svoje .....Jones ale fantázia snáď mu to vydrží

Reagovat
fenixLFC

On vacsinou aj ked nehra dobre takcto odmaka. Ale dnes suboje iba tienoval a nehral aktivne. Najma ale na to ze je 10 v slotovom systeme tak nic moc nevymysli a casto hru spomaluje a je nepresny. Najviac ma ale mrzi jak aj z dobrych pozicii neskusa strielat co je jeho silna stranka. Miesto toho si to vzdy este posunie a pripravi sa o dobru moznost alebo strati loptu.

Ma na podstatne viac

Reagovat
John Obi Mikel

Napínavý zápas, pěkně jsme se v diskuzi pohádali Těším se na duel s Arsenalem, to bude jízda

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Remt

Minimálně skrz toto to byl velmi výživný a zábavný zápas, já se teda nenudil Je prdel kolik totoznych situaci vidi oba tabory zcela odlisne, ale i to k tomu proste patri.

Reagovat
dantetomas

Fotbal na hovno, alev diskusii by sa potopil aj Titanic

Reagovat
Remt

Zajimavejsi než cely zapas

Reagovat
kitas

Fanúšikovia Arsenalu to musia mať ťažké. Dostali červenú, ktorá už konečne bola jednoznačná, lenže už na druhý deň bola v zápase Live- Chelsea podobná situácia, ak nie ešte horšia, kde dostane posledný hráč len žltú. Zase sa musia cítiť ukrivdení Tá rozdielnosť rozhodnutí rozhodcov v PL v takmer totožných situáciách je na grc

Reagovat
Golasso

Já se ukřivděný necítím. Trossard se Salibou to vyřešili blbě a červená měla být. Snad si aspoň pár dalších lidí uvědomí, co za debily ty zápasy píská, když neudrží konzistenci ani v rozmezí dvou dnů

Reagovat
Golasso

I když teda jsem tu situaci neviděl pořádně, tak možná tentokrát reaguju předčasně

Reagovat
Miguel19

V čem ta situace měla být ještě horší? Však červená karta je za zmaření brankové příležitosti. Včera by hráč Cherries běžel sám na bránu. Dneska by Jota běžel k postranní čáře.

Reagovat
Giwdul

Nejsem si jistý, jak přesně je to v pravidlech. Ale není tím podstatným aspektem při posuzování podobných situací to, že za posledním obráncem už nikdo není a útočící hráč se dostane za něj? Tedy že není vlastně podstatná eventualita gólové situace, ale to, že obránce coby poslední fauluje hráče, který běží sám do prostoru před brankářem? Nevím to, proto se ptám.

Reagovat
vitasrp

Ne, co to zase je? Ta červená se uděluje za zmaření jasné brankové příležitosti. Když budeš poslední hráč, půjd přihrávka podél lajny a zatáhneš soupeře, tak i když seš poslední, dostaneš žlutou kartu. Proč? Protože nezmařuješ brankovou příležitost.

Posuzuje se několik kritérií. Vzdálenost balónu k brance. To, zda by útočící hráč měl balón/dostal balón pod kontrolu. Směr hry. Vzdálenost ostatních hráčů.

Zejména ten směr hry byl zásadní. V zápase Arsenalu by útočník Bournemouthu přebíral míč na středu hřiště a běžel by sám na branku - čistá branková příležitost.

Dnes bylo hlavně ze zadního záběru perfektně vidět, že ten balón měl vnější faleš, stáčel se tedy k lajně. I kdyby tedy Tosin nefualoval, Jota by se dostal mimo ideální úhel - neběžel by s velkou pravděpodobností sám na branku.

Proto to není zmaření čisté brankové příležitosti a proto je to jen žlutá karta.

Reagovat
Giwdul

No já ti nevím. Tvrzení, že by s velkou pravděpodobností neběžel na bránu, mi přijde dost přehnané. Ten míč se sice stáčel k čáře, ale Jota od něj byl relativně blízko. Popisuješ tu situaci dost jednostranně.

Reagovat
icka

Reagovat
fenixLFC

Mozes mi prosim vysvetlit ako je mozne ze zakrok na jonesa nebola penalta? Vazne ma to zaujima. Beriem, ze najskor hral loptu, lenze nasledne ju hral jones/od jonesa sa odrazila. Cize z logiky veci by to malo byt pokracovanie akcie jonesa ktoremu zabranil pokracovat bez toho aby mal loptu. Keby sa donho neodrazila alebo keby ju sanchez mal pod kontrolou tak jasne, ziadna penalta a zakrok. Ale ked hra loptu ako posledny utociaci hrac tak je to faul nie?

Co sa pytam je, preco nie je ta postupnost nie jones s loptou-zakrok na loptu- prepad cez brankara, ale jones s loptou- zakrok- jones s loptou-prepad cez brankara (bez toho aby hral loptu)- faul?

Reagovat
vitasrp

Protože hrál balón jako první, když skočí útočníkovo pod nohy, zahraje balón, trefí útočníka do nohou, balón se odrazí tak, že by hrot mohl pokračovat, ale pak se střetnou a upadne, tak se to taky nebude pískat. Pak už jde prostě o coming together hráčů, kdy se nemají jak sobě vyhnout.

Když bych šel do skluzu, čistě zahrál balón, ale nastřelil ho do tebe tak, že by pak zase přepadl přese mě a ty bys teoreticky mohl pokračovat, kdybych tam nebyl, tak se to podle mě také nebude/nemělo posuzovat jako faul. Zkrátka souboj, kdy obránce hraje jako první míč (a čistě, není tam žádný šlápnutí na kotník atd.), načež pak dojde ke vzájemný kolizi, protože tam už není možnost obou hráčů jakkoliv reagovat.

Reagovat
masly008

Reagovat
Golasso

"Posuzuje se několik kritérií. Vzdálenost balónu k brance. To, zda by útočící hráč měl balón/dostal balón pod kontrolu. Směr hry. Vzdálenost ostatních hráčů."

Nechci to zatím úplně srovnávat, neviděl jsem situaci pořádně, ale ani včera nebyly všechny tyhle okolnosti proti nám.

Reagovat
Talker

Tak Rice zatáhl prostě za záchranou brzdu, kdy byl jasně odskočený metr za hráčem, sotva na něj dosáhl, nikdo nebyl 20 metrů okolo. Vyloženě nikdo neměl šanci se zapojit do té akce kromě Rice a ten míč šel přímo do běhu na branku.

Druhá situace je tělo na tělo, kdy Jota by se sice protlačil před Tosina, ale musel by se stočit do šířky a přebírat míč někde mimo šířku vápna a pak se točit zpátky na střed, kde by ho (možná?) mohl křižovat Colwill, pokud by neměl naprosto perfektní zpracování.

Jasně, rozhodčí by mohl dát taky červenou, ale prostě tam je několik okolností, které se kompletně ignorují (hráč jasně odskočený od hráče vs souboj tělo na tělo, míč šel přímo na bránu vs míč šel lehce do strany, nikdo v okolí vs Colwill, který by ho křižoval.

Reagovat
Golasso

Nebyl to Rice, ale Saliba. Ten nebyl zase tak daleko od hráče a spíš udělal blbost, že ho hned zkraje zatáhl a nešel s ním do sprintu, ale ok, to chápu, že rozhodčí nebere v potaz. Kousek od nich byl nicméně White, který měl dávno předtím, než protihráč získal kontrolu nad balonem, rychlost i trajektorii na to, aby ho na pořád docela dost dlouhém úseku hřiště dohnal a normálně bránil.

Nechci se ale hádat, za mě naše červená měla být. U vás nevím, musím se na to pořádně mrknout.

Reagovat
Talker

Za mě je to prostě porovnání jasná červená v případě arsenalu vs situace, kde mohl rozhodnout na obě strany, protože tam bylo právě tolik malých rozdílů.

k tomu asi dodám, že tomu "pomohlo" i to, že to byl velký zápas dvou vyrovnaných týmů a událo se to v prvních minutách, kdy je těžší se v té hraniční situaci rozhodnout pro tak masivní zásah.

Reagovat
dantetomas

Ja som si to dnes po tom zakroku na Jotu porovnal a popravde - boli. Za Salibom nebol nikto, najblizsi hrac Arsenalu asi 10m od toho suboja (taky Colwill bol od Jotu relativne kusok), lopta smerovala na stred ihriska a Evanilson by sa k nej v pohode dostal a isiel sam na cuvajuceho Rayu. Hlavne z toho zadneho zaberu to bolo celkom vidno.

Reagovat
Miguel19

Hmm, tak to nevím

Reagovat
jk

Things to consider for denying a goal or clear goal-scoring opportunity are:

-Distance between the offence and the goal

-General direction of the play

-Likelihood of keeping or gaining control of the ball

-Location and number of defenders

Reagovat
kitas

Proste bol Tosin jasne posledný hráč. Po včerajšku to mala byť jednoznačná červená. Takto zase len podčiarkli tu svoju nekonzistenstnost. Zajtra by to bola zase červená, ale v utorok už žltá. Veď je to na smiech.

Reagovat
Miguel19

Spíš ne hele.

Reagovat
icka

Reagovat
Svatej

+ tam mel metr od sebe spoluhráče, uff

Reagovat
fenixLFC

Az na to ze to nebola horsia situacia ani zdaleka, prave naopak

Reagovat
Talker

Má někdo odkaz na tu situaci?

Reagovat
jk

na x na mě skočila tahle fotka https://pbs.twimg.com/media/GaWOhkSXsAAQcpK?format=jpg&name=medium

Stejný situace to nejsou a logicky ani být nemůžou.

Reagovat
Talker

Fotek je kotel, ale to je úplně k ničemu.

Reagovat
jk

Tak postavení hráčů i vzdálenost k brance z toho jde určit snadno. A to jsou dvě ze čtyř kritérií které hrajou roli. A nic z toho nenasvedčuje tomu že by ty situace byly stejný

Reagovat
jk

https://x.com/omatarazi/status/1848033907712589835?s=61

Ta šestka celkem v pohodě mohla bránit, moc nevím co se řeší…

Reagovat
Svatej

Reagovat
masly008

Počkat u toho Tosina už tam nikde za něma není jiný hráč?

A faul písknul?

Reagovat
jk

Četl si vůbec ty pravidla nebo jen děláš ublíženého jak dycky?

Reagovat
Remt

Je tam Colwill, reálne tak 3 metry za nimi, podle některých komentu nad tebou to byl ale tak metr

Reagovat
icka

Ještě tak znát pravidla.

Reagovat
fantomas10

Hodla nekdo ty anglicke rozhodci resit? Vsak to je katastrofa, ze top soutez ma takove prumeraky

Reagovat
fenixLFC

Co maju riesit? Kazdy robi chyby a oni predsa nemaju dost ludi na to aby ich mohli vyhadzat a pouzit inych

Reagovat
Miguel19

Mě by zajímalo, kdy by tihle fandové vyhazující rozhodčí chtěli hledat nové. Však stojí za piču v každé lize.

Reagovat
kitas

Perfektný prístup. Niečo nefunguje a je to totálne na hovno, ale zmeniť to? To nie, veď aj inde je to zle

Reagovat
xjert02

Reagovat
Golasso

Já si občas říkám, že možná, ale fakt jenom MOŽNÁ by to pískání v lize, která má být nejlepší na světě, nemuselo být nutně tak moc na piču ... ale co já vím

Reagovat
Remt

Že v "nejlepší lize na světě kde je i logicky nejvíc peněz" budou mít i dost prachů na to aby v té lize pískali ti nejlepší, vid? To si taky říkám a taky nechápu proč to tak je

Reagovat
xjert02

Reagovat
Miguel19

Jako jo, já to chápu. Trošku už jsem se ty rozhodčí naučil ignorovat

Ale prostě i když se zajistí ti nejlepší - nevim, kteří rozhodčí jsou nejlepší a kde je najít, furt je tam ten lidský faktor. Se koukni, jak se tady kolo co kolo lidi hádají a situace vnímají jinak. Takhle je to prostě i u rozhodčích si myslím.

Reagovat
SCELO

Reagovat
Nizzie

Reagovat
fenixLFC

Ehm snad na mna nadvazujes a nie ze si to zle pochopil

Reagovat
AliDží

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
jk

Nakonec bude nejlepší, když to bude vyhodnocovat AI, kterou naučíme na datech všech těch debilů. Situace se nezlepší ale personální otázku „kde brát další rozhodčí“ by to vyřešilo.

Reagovat
Referee©

Reagovat
Remt

Osobně bych snad ani nebyl proti. AI se alespoň učí, tihle volove dělají pořad další a další hloupé chyby

Reagovat
jk

Ne. Je to úplná píčovina samozřejmě. Vlastně jako celá tahle debata o konzistenci v rozhodování.

Nemůžeš mít konzistentní výstup, když nejsou konzistentní ani vstupní data.

Rozhodčí samozřejmě dělají chyby, stejně jako je ve svým úsudku dělají fans a dělala by ne i AI.

Reagovat
fenixLFC

Hlavne predpokladat ze AI ti bude davat konzistentne vysledky moze len niekto kto s AI nikdy nepracoval

Reagovat
Remt

Jak rikam.. i ona se učí, tam kde je teď nebude zítra, bude dál..

Reagovat
John Obi Mikel

Ono to jinde není lepší

Reagovat
AliDží

Říkají lidi, co očividně sledují čistě PL a kaprligu, hodně vypovídající.

Reagovat
John Obi Mikel

Protože v evropských pohárech a reprezentačních zápasech pískají pouze rozhodčí z PL a kaprligy ty koumáku.

Reagovat
vladis271

Elliott je zdravy? Proti Arsenalu by som isiel McAllister, Grav (dnes opet skvely) a Elliott. Jones bol dnes super, ale na Arsenal by som to neriskoval s nim.

Reagovat
martin.b

Jako že bys šel “na jistotu” s Elliottem, co asi 2 měsíce nehrál ?

Reagovat
aragorn

Reagovat
fenixLFC

ked uz by posadil doma tak by hral jones...ono napriklad macca moze hrat aj AM ale furt ho radsej vidim hlbsie kde nam pomaha kontrolovat hru. to nam dnes (aj napriek skvelemu jonesovi) hodne chybalo

Reagovat
PP

Budeme bez Saliby, Odeho a Saky nejspíš.. to je jako by jste byli bez Virgila, Salaha a McAllistera..

Reagovat
Gelu28

Arne Slot může být jednou velkým manažer

Reagovat
MystycMac

zatiaľ tomu nič nenasvedčuje

Reagovat
VTID94

Prvé miesto v tabuľke je akože málo? Lepší štart si v klube pod novým manažérom ani nemohli želať. Lepšie ako FC Process ktorý zo svetového klubu spravili svetových klaunov. A tie tvoje obľúbené kluby ty si minimálne schizofrenik

Reagovat
dantetomas

Je to troll. Obcas mam pocit, ze je to druhy ucet toho Novaka co tu takisto troli. Treba ignorovat a hotovo

Reagovat
VTID94

Mňa tá očividná primitivita a amatérske názory vytáčajú niekedy. Čo ho určite teší kkta

Reagovat
Kixi Syhimour

tenhleten je náhodou vcelku zábavnej. V LaLiga sekci pravidelný účastník

Reagovat
MystycMac

Výkony zle, ľahký los a tak či tak dokázali doma prehra z Forrestom

Reagovat
vladis271

Ale Chelsea je fakt dobra. treba uznat.

Reagovat
icemike

Krom těch 58 chyb v rozehravce...

Reagovat
Steve14

Zlepšujú sa. Konečne majú trénera, ktorý spoznáva potenciál hráčov, ktorých má k dispozícii, a zužuje káder a buduje tím, ktorý už aj v tejto sezóne bude to lepšie v premier league

Reagovat
Remt

Rozhodne se o dost zlepšili

Reagovat
Modřín2

Systémově to Maresca hodně posunul. Už nás trápí jen individuální chyby a to, co nám stojí v bráně.

Na Pool a City ale stále ještě nemáme. Uvidíme, jak si poradíme s Arsenalem.

Reagovat
fff

Inak som zvedavy co bude s Darwinom, zvlast ked Slot chce zjavne hrat oproti Kloppovi kontrolovanejsie a menej stylom hore/dole. Jasne, stale tam mame aj brejky a to sa Darwinovi hodi, no zacinam sa obavat, ze u nas sa naplno nepresadi. Pod Kloppom by som mozno tomu este trochu veril, so Slotom moc nie.

Reagovat
Luc-Luc

Asi odejde no, pod Slotem to neni vubec dobry...budem potrebovat nekoho sehnat

Reagovat
Giwdul

Hrozná škoda. Jeden z nejzajímavějších hráčů, co v Live za poslední roky hrál. Na hrotu je bohužel totálně zabitý a nevyužitý.

Reagovat
aragorn

Reagovat
r.mrazik

Uznání gólu City je tedy slušně mimo. Ten Var je fakt šílený.

Reagovat
bbbauch

Kvuli tomu Bernardovi nebo kdo to byl v ofsajdu?

Reagovat
r.mrazik

Jj. Však podobné góly se v minulých případech rušily.

Reagovat
Kinky7

takove ne. Bernardo opravdu nijak nezaclanel golmanovi v dobe Stonesovi hlavicky. to uz byl od nej metr a napul na zemi

Reagovat
masly008

Tak zase opatrně.

Nám neuznali gól proti liškám Když Xhaka stál až za golmanem který byl už překonaný.

Takže ano i takové góly se rušily.

Ale to byla chyba tam a ne tady.

Reagovat
vitasrp

Jojo, pravidlově naprosto správně, takže opravdu tragédie.

Hráč v pasivním ofsajdu musí nějakým způsobem ovlivnit ofsajdu. Musí buď jít do souboje s protihráčem (brankářem) - to se nestalo - nebo mu jakkoliv překážet ve výhledu (to se nestalo) či udělat pohyb, kterým ovlivní schopnost protihráče reagovat (což se taky nestalo).

Bernardo byl v souboji s brankářem předtím, než byl v ofsajdu. Pak se dostal úplně mimo dráhu letu míče, brankář měl jasný výhled a hru tedy vůbec neovlivnil. Kde je tedy problém?

Reagovat
vitasrp

*ovlivnit hru, aby byl v ofsajdu a muselo se pískat.

Reagovat
Kinky7

Reagovat
fff

Reagovat
r.mrazik

tak kdyz tomu budes rikat souboj s brankarem...kdyz tam jeste ani neni mic,tak jo no

takove mensi braneni ve hre,kdyz tam nebyl mic

tyjo,i ti hraci city byli prekvapeny,ze to uznal,kdyz koukali na tu obrazovku

https://www.youtube.com/watch?v=K3WZkqFva94

Reagovat
vitasrp

Ne, hráči City určitě nebyli překvapení, však celou dobu protestovali, aby to uznal.

Že si hráč stoupne před brankáře a trochu do něj drcne, to se děje snad při každém rohovém kopu. Kvůli tomu snad nebudeme neuznávat branky, to by bylo totálně ujetý. Taky to nikdo nepískal a nikdo to neřešil, zkoumal se jenom ten ofsajd.

Reagovat
r.mrazik

protestuji porad a u vseho

ale u toho videa byli slusne prekvapeny,kdyz to videli

ze si u brankare stoupne je jedna vec, braneni v pohybu druha

Reagovat
Kinky7

A že jsi neprotestoval jak byl neregulérní gól Gabriela proti nám kde bránili Edersonovi ještě více. btw. Kdyby pisknul faul na gólmana tak se tu sice můžu vztekat ale Var to neopraví jenže s offsidem to fakt nemá nic společného.

Reagovat
r.mrazik

tyvoe asi proto,ze jsem ho treba nevidel?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
vitasrp

Reálně tam vůbec nic neudělal, hlavní sudí tohle nepískal a na opravu VARem tohle není ani ze dvou procent.

Reagovat
r.mrazik

no vsak rikam,ze je var k hovnu

Reagovat
dantetomas

Ale on v momente strely na branu brankarovi v pohybe nebranil, ani mu nebranil vo vyhlade. Nijak jeho poziciu neovplyvnoval. A v momente rohu predsa v ofsajde byt nemohol, tam by ho vystavila az ta hlavicka Stonesa.

Reagovat
dantetomas

A to slabe stuchnutie je prilis malo na branenie v hre brankarovi, obzvlast, ked sa k centru dostat nemohol a v momente halvicku mu nijak nebranil. Ved asi sam Sa nijak neprotestoval (ak mam pouzit tvoju logiku)

Reagovat
r.mrazik

vsak ja nerikam v dobe strely

Reagovat
Kinky7

tak to offside byt nemohl z rohu offside neni mozny

Reagovat
r.mrazik

no me vadi spis to braneni ve hre,kdy mu znemozni vybehnout

Reagovat
Kinky7

to delaji vsechny tymu a standartne se to v teto intensite toleruje. Vzhledem k tomu co ma VAR opravovat tj jen zjevne chyby tak bylo v poradku ze VAR zavolal hlavniho aby se na to mrknul ze to v zadnem pripade nebyl offside - coz jsi sam vicemene prave priznal. Naopak neodpidkani faulu na SA neni zjevna chyba (jak vidno i s diskuzi ze vetsina lidi souhlasi s tim ze to nebyl faul) tudit to VAR neopravuje. Presne takhle ma VAR fungovat.

Mrkni na Arsenal ten to braneni golmana dovedl k dokonalosti. Ale jak rikam kdyby to nahodou pisknul tak to VAR neopravi. Zase to ale neni bezkontaktni sport ze.

Reagovat
jk

Tohle je nějaká šedá zóna kam se hrnou skoro všichni. Šanci na gól to určitě zvyšuje a ta šance že to rozhodčí odpíská je třeba 50:50, takže to je prostě výhodný zkoušet.

Reagovat
r.mrazik

ty hrace od brankare rozhodci vyhani pravidelne,kdyz jim brani v pohybu az moc

a tady to tak bylo

Reagovat
jk

Mě teda přijde, že víc se toho pustí než by rozhodčí zasáhl a to i v případě týmu které si na tom postavily svoji taktiku standartek. Ale chápu že pro každého ta hranice co pustit bude jinde.

Reagovat
r.mrazik

A player WILL be penalised if:

“Making an obvious action which clearly impacts on the ability of an opponent to play the ball”

Reagovat
jk

Jasně. Ale prostě pokud někde postavíš dva útočící hráče, k nim přidáš dva bránicí hráče tak už dokážeš vytvořit hradbu čtyř hráčů kdy zabráníš brankáři ve výběhu/zákroku ale žádný rozhodčí to neodpíská. Prostě je to chytrý využití té šedé zóny.

Reagovat
r.mrazik

to jo,ale tady byl brankar a hrac city

braneni ve hre docela zretelny

Reagovat
jk

Jasně já jsem to úplně zobecnil

Rozhodne se spíš kloním k tomu, že je to faul. A podle mě je v principu jedno jeslti to uděláš takto izolovaně kde je to jasný, nebo jako to dělá klasicky White, případně jiní hráči.

Jednání útočících hráčů je prostě jasný a směřuje k bránění ve hře, ničemu jinému. Ale mě přijde že se to trestá minimálně.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
vodka

Stoke to tak dělalo taky pravidelně (tam ti hráči do trasy golmana i aktivně nabíhali v rychlosti), ale tak je fakt, že to je ještě z dnešního pohledu pravěk.

Reagovat
fff

Sak toto je uplne regulerny gol .

Reagovat
icka

Reagovat
dantetomas

Videl si co uznali v piatok St. Pauli proti BVB? Bernardo bol v tomto pripade a obzvlast v porovnani s piatkovym golom, totalne mimo dianie

Reagovat
r.mrazik

nevidel

Reagovat
Maximm9

Tohle je za me i chyba obrany, ze tam s Bernandem nebyl jeden obrance, ktery si pohlida, aby do brankare nijak nedrbal nebo ho nejak nerozptyloval.

Reagovat
r.mrazik

to rozhodne

Reagovat
jk

Jako tohle není tak jednoduchý pokud ho od toho brankáře prostě nevyneseš v zubech a na to už obvykle reaguje i rozhodčí. I když se tam dva hráči začnou strkat tak ten gólman je stejně omezen, hlavně při tom vyběhnutí.

Reagovat
Maximm9

No, tak minimalne ti 2 strkajici se hraci u brankare daji zaminku rozhodcimu si je vice pohlidat, ale mas pravdu, ze to neni jednoduchy.

Kazdopadne odtlacit Bernanda cistym zpusobem nemuze byt zase tak tezka prace

Reagovat
vodka

Reagovat
vitasrp

Tohle právě není černobílý, třeba Pepe Reina říkal, že obránce u sebe mít nechtěl, že si radši s tím útočníkem poradí sám. Protože když tam přijde i obránce, máš před sebou víc lidí, ty máš míň prostoru a ještě se ti tak o něco snižuje možnost vyběhnutí.

Reagovat
mul

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Front hell

Reagovat
icemike

Regulérní gol

Reagovat
martin.b

trochu se začínám bát, že Chelsea s Marescou vyhrála jackpot, Od prvních kol ukazuje svůj rukopis, dělá výsledky a v rozhovorech působí jako silnej a sebevědomej lídr, kterej zároveň neztrácí objektivitu. Samozřejmě, postupem času si v rozhovorech dovolí víc, ale včerejší tiskovka moc dobrá

Reagovat
vladis271

Zatial su dobri. Ja som cakal totalny prepadak od nich.

Reagovat
Luc-Luc

Vcera teda nic moc nezahrali, gol po chybe Konateho a par naznaku k tomu. Jak jsme dali na 2:1 byl jsem si jistej, ze vyhrajem. Kontrolu zapasu mame ted hodne dobrou.

Reagovat
Miguel19

Tak to jste tím pádem taky nic nezahráli.

Reagovat
avicii

No to sme tu aj písali slabota od nás

Reagovat
Svatej

No reálně mame winrate na 50% a obrana je průser jak vrata. Navíc Lester v druhý pulce sezony dost prohlidli a razem byl z Marescy bridil. Navíc je tu znepokojivá situace s Enzem, kterej se nám nějak zhoršuje.

Ale ve srovnání se sezonama zpátky je to lepší, to jo..

Reagovat
Talker

Ono to strukturou ale vypadá fakt líp, lépe kontrolujeme hru, pouštíme soupeře do méně šancí, výstavba hry má větší strukturu, dostáváme méně golů.

Na druhou stranu zlepšení se dá prostě očekávat. Ti hráči mají více zkušeností, už si zvykli na PL více, jsou zase o něco starší, není to kompletně nový tým, většina je sehraná, do základu se posunuli 2 hráči (Fofana/Tosin+Neto/Sancho), ale ve výsledku bodový průměr před tímto zápasem byl stejný jako v druhé polovině sezony, nás stále srážejí individuální chyby jako loni. K tomu dáváme méně golů a podle mého si vytváříme i méně velkých šancí.

Reagovat
iamek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele