Premier League - preview 35. kola: Londýnské derby

27.04., 08:58, aktualizováno 28.04., 09:03
Previews
Kai Havertz (© AFP)

Arsenal bude mít složitý úkol uhájit aktuální vedoucí pozici, narazí venku na svého městského konkurenta Tottenham, který je v tabulce na pátém místě. Následně bude odpovídat Kanonýrům druhý Manchester City, ten doma vyzve zachraňující se Nottingham.

Tottenham Hotspur - Arsenal FC

neděle 15:00

Jako by nestačil náboj, jaký mají bitvy o sever Londýna běžně. Pro tu nedělní si totiž situace v ligové tabulce připravila další zápletky - Arsenal potřebuje zvítězit, aby nedal Citizens šanci přiblížit se titulu, Tottenham zase stíhá Aston Villu v boji o Ligu mistrů.

Spurs jsou týmem, jenž do utkání půjde v horším rozpoložení. Mezi dvěma jejich zápasy totiž uplynulo patnáct dní, během nichž navíc museli rozdýchávat krutou porážku. V St. James‘ Parku totiž schytali od Newcastlu debakl 4:0, za domácí zářil zejména dvougólový Isak. Utkání s Manchesterem City původně plánované na minulý víkend bylo vinou programu FA Cupu odloženo, a tak se Postecoglouovi svěřenci přesunou z dlouhé přestávky přímo na náročný program. Do konce sezony totiž včetně tohoto odehrají ještě šest utkání včetně dvou dohrávek, kromě dua týmů bojujících o záchranu je čekají samí špičkoví soupeři.

To Gunners od zmíněného posledního zápasu soupeře odehráli hned čtyři zápasy. Nejprve museli vstřebat domácí porážku od Aston Villu a mnichovské vypadnutí z Ligy mistrů, z čehož se jim ovšem podařilo vzchopit. Před týdnem uhráli cenné tři body na hřišti Wolves, v úterní dohrávce pak rozstříleli Chelsea poměrem 5:0. Dva góly vsítil Havertz i netradiční střelec White, skóre hned v úvodu otevřel Trossard.

Zmíněná německo-belgická dvojice se řadí mezi nejproduktivnější hráče týmu. Trossard se prosadil desetkrát, Havertz má na kontě ještě o gól více a k tomu pět asistencí. Krok s nimi tak drží pouze nejlepší střelec i nahrávač týmu Bukayo Saka se statistikou 14+9, kapitánu Martinu Odegaardovi v obou kolonkách svítí osmička. Tottenham má takovéto tahouny pouze dva v podobě Heung-Min Sona, jehož produktivita je dokonce vyšší než Sakova, a desetigólového Richarlisona.

Brazilský útočník se po zranění kolene vrátil do tréninku a měl by tak být svému týmu k dispozici. Totéž platí o Porrovi, oproti tomu další krajní obránce Udogie se v utkání určitě nepředstaví. Na druhé straně netrápí Mikela Artetu žádné nové starosti se zraněními, byť pro Timbera je ještě příliš brzy na návrat do akce v prvním týmu.

V posledních sezonách patří severní část hlavního města převážně Kanonýrům. Ti z předchozích šesti utkání hned čtyřikrát vyhráli a jen jednou prohráli. Remízou skončilo úvodní utkání této sezony, na konci září otevřel skóre Romerův vlastenec, Son však dokázal ještě před pauzou srovnat. Ve druhé půli se z penalty prosadil Saka, i tentokrát bleskově zareagoval korejský střelec.

Historicky pátý vzájemný střed na Tottenham Hotspur Stadium začne s nedělní patnáctou hodinou, jako hlavní sudí na něj bude dozorovat Michael Oliver.

Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Vicário - Porro, Romero, van de Ven, Davies - Sarr, Bissouma, Maddison - Kulusevski, Son, Johnson

Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Raya - White, Saliba, Gabriel, Tomiyasu - Odegaard, Partey, Rice - Saka, Havertz, Trossard

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.60 - 4.27 - 1.73

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Brighton & Hove Albion

neděle 15:00

Hned tři varianty posunu do elitní desítky nabízí utkání mezi Bournemouthem a Brightonem. Pozici v horní poloviny tabulce si vyslouží vítěz utkání, v případě remízy však připadne Wolves.

Zatímco úvod sezony vyšel jednoznačně lépe Seagulls, v poslední době se podstatně více daří západnějšímu z obou přímořských celků. Bournemouth z posledních deseti zápasů vytěžil sedmnáct bodů a řadí se v tomto ohledu mezi ligovou špičku, kdežto jeho soupeř s devíti body patří do spodních řad. V jeho prospěch však hovoří zase bilance vzájemných zápasů, od návratu Cherries do Premier League totiž Brighton zvládnul všechny tři duely.

Svěřenci manažera Iraoly si v dubnu připsali nečekanou porážku na hřišti Lutonu, jinak ovšem mohou být spokojeni. Prohráli už jen ve Villa Parku, zato doma dokázali obrat Manchester United a porazit Crystal Palace. Jediný gól jim stačil i na středeční vítězství ve Wolverhamptonu, tam se před koncem první půle prosadil Semenyo.

Zato Racci se zřejmě nevzpamatovali z vypadnutí v Evropské lize a pětkrát za sebou nezvítězili. Remizovali s Brentfordem i Burnley, k tomu nestačili na Liverpool, Arsenal ani Manchester City. Naposledy proti Citizens šlo o rychlý proces, už během úvodní pětatřicetiminutovky třikrát inkasovali a nakonec prohráli 0:4.

Oba týmy trápí četné absence, k těm domácím se zařadil naposledy vyloučený Kerkez. U hostů visí otazník nad Gilmourem i Milnerem.

AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Travers - Smith, Zabarnyj, Senesi, Kelly - Christie, Cook - Semenyo, Scott, Kluivert - Solanke

Brighton - pravděpodobná sestava:
Verbruggen - Veltman, van Hecke, Dunk, Igor - Groß, Baleba - Adingra, Buonanotte, Enciso - Joao Pedro

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.21 - 3.90 - 3.14

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Nottingham Forest - Manchester City

neděle 17:30

Ačkoliv je Manchester City v lize až na druhém místě, má pět zápasů před koncem vše plně ve své moci. Na vedoucí Arsenal má totiž při jednobodové ztrátě utkání k dobru, aby však této výhody naplno využil, potřebuje nyní uspět na hřišti Nottinghamu.

Tam přitom loni v jarní části soutěže nečekaně klopýtnul. Sice se dostal do vedení zásluhou Silvy, avšak v závěru vystřelil Forest překvapivý bod Wood. Přitom na Etihadu se Citizens daří tohoto soka hladce přehrát. V předchozím ročníku nasázel Nottinghamu šest branek, v zářijovém utkání si vítězství 2:0 zajistil už v úvodní čtvrthodině díky Fodenovi a Haalandovi, poločas dlouhé oslabení po vyloučení Rodriho na výsledku nic nezměnilo.

Forest však aktuálně ani zdaleka nejsou v nejlepší formě a musí se strachovat o přežití. Z posledních deseti utkání totiž vyhráli jedno jediné, před týdnem pak nezvládl klíčový duel v Goodison Parku. Utkání prošpikované kontroverzními verdikty a následované stížnostmi hostů na výkon sudího rozhodl už v první půli Gueye, po pauze vítězství domácích pečetil McNeil.

Manchesterští se již tradičně od Vánoc pyšní skvostnou formou. Kaňkou je sice vypadnutí z Ligy mistrů s Realem Madrid, v Premier League pak ztratili body jen za remízy s Chelsea, Liverpoolem a Arsenalem. Od veledůležitého utkání s Gunners dokázali čtyřikrát v řadě zvítězit, ve čtvrteční dohrávce jasně přejeli Brighton poměrem 0:4. Dva zásahy zaznamenal Foden, mezi střelce se zařadili i De Bruyne a Álvarez.

Všichni tito tři se řadí mezi hlavní ofenzivní tahouny týmu. Nejvíce branek sice s dvacítkou má Erling Haaland, šestnáctigólový Foden ovšem nezůstává daleko pozadu, Álvarez s bilancí devíti zásahů a devíti asistencí stejně jako De Bruyne připravuje šance i pro ostatní. Belgičan sice nemá tak skvostná čísla, což je ovšem dáno jeho dlouhým zraněním.

Nottingham se pravděpodobně ještě bude muset obejít bez zraněného Awoniyiho, jenž by tak na marodce doplnil Bolyho. Nad hosty stále visí hrozba absence Haalanda, který vynechal už dvě předchozí utkání.

Utkání na City Ground uzavře pětatřicáté kolo Premier League, jeho výkop je naplánován na nedělních 17:30. S píšťalkou na něj bude dohlížet sudí Simon Hooper.

Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Sels - Williams, Omobamidele, Murillo, Aina - Yates, Danilo - Elanga, Gibbs-White, Domínguez - Wood

Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Dias, Gvardiol - Stones, Rodri - De Bruyne, Silva - Foden, Álvarez, Grealish

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 10.70 - 5.95 - 1.29

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

West Ham United - Liverpool FC

sobota 13:30

Liverpool se bude snažit oživit své naděje na titul v Premier League, když se v sobotu odpoledne vydá na londýnský stadion, aby se utkal s West Hamem United, který je v tabulce osmý.

West Ham se nemůže dostat ze špatné formy, která mu zhatila sezonu, když vyhrál pouze jeden z posledních sedmi zápasů Premier League. Od chvíle, kdy se Hammers podařilo porazit Wolverhampton Wanderers 2:1 na Molineux, utrpěli porážky s Fulhamem a Crystal Palace, který je minulý víkend porazil v Selhurst Parku 5:2. West Ham během úvodních 20 minut prohrával o tři góly a ve 31. minutě inkasoval čtvrtý gól. Těsně po hodině hry přidal pátý gól Jean-Philippa Mateta a odsoudil Hammers k dvanácté ligové porážce v sezoně.

"Kladiváři" vstupují do sobotního klání s jediným vítězstvím z posledních osmi ligových zápasů na domácí půdě, když v únoru porazili Brentford 4:2. Poté, co v posledním zápase na London Stadium prohráli s Fulhamem 0:2, se budou snažit poprvé od série tří domácích porážek na přelomu listopadu a prosince 2022 vyhnout stejné kalamitě před domácími fanoušky. Úspěch proti Liverpoolu se však jeví spíše jako nepravděpodobný, protože West Ham v posledních 14 střetnutích Premier League s Reds dvanáctkrát prohrál a od domácího vítězství 3:2 v listopadu 2021 padl ve všech pěti následujících zápasech.

Po úterním vítězství Arsenalu 5:0 nad Chelsea byl na Liverpoolu tlak, aby vítězně odpověděl proti Evertonu, a zajistil si tak, že se udrží na dostřel od lídra Premier League. Svěřenci Jürgena Kloppa však ve středu v Goodison Parku prohráli 0:2. Po poločase se totiž mezi střelce zapsali Jarrad Branthwaite a Dominic Calvert-Lewin a odsoudili Reds k druhé ligové porážce ve třech zápasech. Zatímco kapitán Virgil van Dijk překvapivě zpochybnil touhu svých spoluhráčů, Klopp po zápase uznal, že jeho tým prostě "nebyl dost dobrý", a omluvil se za žalostný výkon.

Němec také připustil, že Liverpool "potřebuje krizi" Manchesteru City a Arsenalu, aby se udržel v souboji o titul. Čtyři zápasy před koncem se Liverpool nachází na druhém místě tabulky tři body za vedoucím Arsenalem, ale úřadující šampioni Citizens na třetím místě mají důležité dva zápasy k dobru, včetně včerejšího výjezdu do Brightonu (4:0). V souvislosti se zprávami o tom, že šéf Feyenoordu Arne Slot je v hledáčku Reds, aby v létě nahradil Kloppa, Liverpool uvítá sobotní střetnutí s West Hamem, protože v této sezoně už "Kladiváře" dvakrát porazil ve všech soutěžích s celkovým skóre 8:2. Na ligovou výhru 3:1 v září navázal o tři měsíce později přesvědčivým vítězstvím 5:1 v EFL Cupu.

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Areola - Coufal, Zouma, Aguerd, Emerson - Alvarez, Souček - Kudus, Ward-Prowse, Paqueta - Antonio.

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Quansah, Van Dijk, Robertson - Szoboszlai, Endo, Mac Allister - Salah, Núňez, Díaz.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.37 - 4.99 - 1.55

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Luton Town

sobota 16:00

Sobota přinese hned sedm zápasů anglické Premier League a jedním z nich bude i střetnutí dvou trápících se týmu na Molineux. Domácí Wolverhampton vyhrál naposledy na začátku března s Fulhamem, naopak Luton vyhrál jediné utkání od začátku února a pomalu ztrácí šanci na záchranu v nejvyšší soutěži.

Svěřenci Garyho O`Neila patřili v podzimní části sezóny k nejpříjemnšjším překvepaním soutěže. Klub na začáktu sezóny patřil mezi hlavní adepty na sestup do Championship, jenže anglický stratég dokázal z týmu vytěžit maximum a ještě na začátku dubna fanoušci snili o postupu do pohárové Evropy. Wolves ale ke konci sezóny trápí zranění a samotný trenér O`Neil připustil, že tým bude v létě potřebovat posilnění hned na několika postech.

Wolves v posledních dvou domácích zápasech nevstřelili ani gól, nejprve podlehli favorizovanému Arsenalu 0:2 a v týdnu padli i s Bournemouthem. Trápící se Wolves sice dokázali dvakrát skórovat, sudí Stuart Attwell však oba zásahy po konzultaci s VAR neuznal. Wolves tak patří po 34 odehraných kolech 12. příčka.

V o poznaní horší situaci se nachází Luton. Ten sice Bournemouth dokázal na začáktu dubna porazit, mimo to však zvízězil naposledy 30. ledna na domácí půdě s Brightonem. Není se tak třeba divit tomu, že Hatters patří sestupová osmnáctá příčka. Svěřenci Roba Edwardse mají ještě čtyři zápasy k tomu, aby předskočili Nottingham Forest, který má náskok jediného bodu.

Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sa; Doherty, Kilman, Toti; Semedo, Lemina, Gomes, Ait-Nouri; Sarabia, Cunha; Hwang

Luton Town - pravděpodobná sestava:
Kaminski; Burke, Mengi, Osho; Onyedinma, Sambi Lokonga, Barkley, Doughty; Clark, Chong; Morris

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.92 - 3.94 - 3.91

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Manchester United - Burnley FC

sobota 16:00

Manchester United bude v sobotu odpoledne na Old Trafford usilovat o další vítězství v Premier League, když přivítá sestupem ohrožené Burnley. Domácím patří v tabulce šestá příčka, hosté jsou předposlední.

Manchester United ve středu na Old Trafford dvakrát prohrával se Sheffieldem United a "Rudí ďáblové" čelili vyhlídce na další katastrofální výsledek v sezoně, která jich má za sebou více než jen několik, ale v obou případech se jim podařilo odrazit a nakonec na domácí půdě zvítězili 4:2. Bylo to jejich první vítězství v Premier League od 9. března, kdy ze čtyř ligových zápasů získali pouhé tři body, ale díky vítěznému penaltovému rozstřelu nad Coventry City z minulého víkendu si zajistili účast ve finále FA Cupu.

Erik ten Hag má v této sezoně šanci získat další trofej po loňském triumfu v EFL Cupu, ale jeho ligová bilance je obrovským zklamáním a tým je v současné době na šestém místě tabulky, 13 bodů za čtvrtou Aston Villou, i když má zápas k dobru. United v této sezoně prohráli 12 ze 33 ligových zápasů a hrozí jim, že v příští sezoně budou hrát Konferenční ligu, nebo se vůbec nedostanou do Evropy.

Burnley vstoupí do tohoto střetnutí po morálně povzbuzujícím úspěchu 4:1 nad Sheffieldem United minulý víkend, přičemž Clarets předvedli proti Blades vynikající útočný výkon. Svěřenci Vincenta Kompanyho nyní prohráli pouze jeden z posledních sedmi ligových zápasů, přičemž zaznamenali dvě výhry, a mají šanci udržet se v této sezoně mezi elitou.

A to i přesto, že se Burnley v současné době nachází na 19. místě tabulky se ziskem 23 bodů, tři body za sedmnáctým Nottinghamem Forest, který v neděli odpoledne přivítá mistrovský Manchester City. Po zápase na Old Trafford se Clarets v dalších dvou utkáních střetnou s Newcastlem a Tottenhamem Hotspur a na závěr ročníku je čeká ještě domácí zápas s Forestem. To slibuji v boji o záchranu strhující závěr, do tohoto boje se navíc přidává ještě v tuto chvíli 18. Luton Town.

Manchester United - pravděpodobná sestava:
Onana - Wan-Bissaka, Casemiro, Maguire, Dalot - Mainoo, McTominay - Amad, Fernandes, Garnacho - Hojlund.

Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Murič - Assignon, O'Shea, Esteve, Taylor - Vitinho, Cullen, Berge, Larsen - Foster, Odobert.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 5.17 - 5.70

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Newcastle United - Sheffield United

sobota 16:00

Sheffield United bude mít už jistý setup z Premier League, pokud v sobotu odpoledne v St James' Parku neporazí Newcastle United, který má naději na postup do první šestky. Hosté jsou totiž beznadějně poslední a na záchranu ztrácí deset bodů. Domácí jsou sedmí.

Poté, co Newcastle nasbíral 10 bodů z posledních čtyř zápasů Premier League, měl na středeční utkání s Crystal Palace povzbudivou náladu a svěřenci Eddieho Howea měli 11 dní na odpočinek a zotavení se ze zápasu v Selhurst Parku. Magpies však chyběla razance v pokutovém území a utrpěli desátou venkovní ligovou porážce v sezoně, přičemž Jean-Philippe Mateta ve druhém poločase zpečetil vítězství 2:0 pro Eagles. Newcastle se tak v tabulce Premier League propadl na sedmé místo, dva body nad osmý West Ham United, který má odehráno o zápas více, a tři body za šestý Manchester United.

Ve středečním utkání na hřišti Manchesteru United se Sheffield blýskl jedním z nejlepších výkonů, přestože skončil pro poslední celek tabulky trpkou porážkou 2:4. Blades v zábavném utkání dvakrát vedli, když se po vyrovnání Harryho Maguirea prosadili Jayden Bogle a Ben Brereton Díaz. Dvě trefy Bruna Fernandese a závěrečný gól Rasmuse Højlunda však odsoudily tým Chrise Wildera ke 24. ligové porážce v tomto ročníku.

Sheffield inkasoval 92 gólů ve 34 zápasech Premier League, čímž překonal dosavadní rekord za 38 zápasů, který drželo Derby County (89) během neslavné sezony 2007/08. Deset zápasů bez výhry jej navíc přivedlo na pokraj sestupu zpět do League Championship. Ačkoli Sheffield United ještě matematicky nespadl, manažer Wilder už uvedl, že se to "nevyhnutelně stane" a že jeho tým ve zbývajících čtyřech zápasech v nejvyšší soutěži "musí hrát jen o hrdost". Pouze jednou se Blades radovali z venkovního vítězství v Premier League proti Newcastlu, a to v roce 2006.

Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Murphy, Krafth, Schar, Burn - Longstaff, Guimaraes, Anderson - Gordon, Isak, Barnes.

Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Foderingham - Holgate, Ahmedhodzic, Trusty - Bogle, Souza, Arblaster, Hamer, Osborn - Brereton Diaz, Archer.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 7.35 - 13.40

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Fulham FC - Crystal Palace

sobota 16:00

Sobota přinese hned sedm zápasů anglické Premier League a jedním z nich bude i londýnské souboj mezi třináctým Fulhamem a čtrnáctým Crystal Palace. Domácí mají na svého soupeře před 35. kolem tříbodový náskok.

Svěřenci Marca Silvy zažívají nepříliš přesvědčivé období. Z posledních sedmi utkání si odnesli jen dvě výhry, obě ze zápasů s londýnskými celky. Nejprve si bez větších problémů poradili s Tottenhamem, minulý týden si pak zajeli pro tři body na nedaleký London Stadium, na kterém porazili West Ham 2:0.

Proti ostatním soupeřům se ale Cottagers nedaří, bodovat dokázali už jen na půdě beznadějně posledního Sheffieldu United, se kterým ještě 5 minut před koncem prohrávali o dvě branky. Ostatní duely pak prohráli, naposledy na Craven Cottage nestačili na Kloppův Liverpool.

S podstatně lepší formou příjíždějí Eagles. Po nepříliš povedeném začátku se angažmá nového trenéra na lavičce Crystal Palce, Olivera Glasnera, začíná zlepšovat. Z posledních tří utkání vybojovali jeho svěřenci plný počet bodů. Nejprve se postarali o důležitý zvrat v boji o titul, když dokázali porazit Liverpool na jeho půdě 1:0, následně naprosto dominovali v souboji s West Hamem, který porazili 5:2, a naposledy si ve středu poradili i s nebezpečným Newcasltem.

Nepříjemností pro trenéra Glasnera je ale aktuální stav jeho kádru. V sobotu Crystal Palace nepomůže hned šestice hráčů, chybět bude zejména dlouhodobě zraněný stoper Marc Guéhi.

Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno; Castagne, Adarabioyo, Bassey, Robinson; Palhinha, Lukic; Iwobi, Pereira, De Cordova-Reid; Muniz

Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Henderson; Ward, Andersen, Richards; Munoz, Wharton, Hughes, Mitchell; Olise, Eze; Mateta

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 3.48 - 3.70

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Everton FC - Brentford FC

sobota 18:30

V sobotu od 18:30 je na programu anglické Premier League duel dvou týmů, které spolu sousedí v tabulce, v Goodison Parku se střetne šestnáctý Everton s patnáctým Brentfordem.

Ještě před pár týdny hrozilo jak Evertonu, tak Brentfordu, že sestoupí do druhé nejvyšší anglické soutěže. Oba týmy ale své krize překonali, a tak čtyři kola před koncem se dá se skoro stoprocentní jistotou konsatovat, že na sebe narazí v Premier League i v následující sezóně.

Svěřenci Seana Dychemají za sebou úspěšné období, na domácím stadionu vyhráli poslední tři ligová střetnutí. Všechny tři zápasy navíc ovládli s čistým kontem. Nejprve si poradili v důležitých záchranářských soubojích s Burnley a Nottinghamem Forest, ve středu pak přidali překvapivý skalp rivalského Liverpoolu, který na své půdě porazili poprvé od roku 2010.

Podobnou formu má i londýnský celek. Bees drží sérii pěti utkání bez porážky, kterou odstartovali remízou s Manchesterem United. Následně obrali o body jak Brighton, tak Aston Villu a poslední dvě ligová utkání dokonce vyhráli. Nejprve na vlastní půdě porazili beznadějně poslední Sheffield United 2:0 a o týden později si poradili i s dalším nováčkem, na Kenilworth Road rozdrtili Luton Town vysoko 5:1.

Obě mužstva trápí zranění. Domácím bude chybět například kapitán Coleman či skotský obránce Patterson, Brentfordu v sobotu nepomůže stoper Mee či anglická dvojice Dasilva, Henry.

Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford; Godfrey, Tarkowski, Branthwaite, Young; Harrison, Garner, Onana, McNeil; Doucoure; Calvert-Lewin

Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Flekken; Ajer, Collins, Pinnock, Reguilon; Jensen, Norgaard, Janelt; Mbeumo, Wissa, Lewis-Potter

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.96 - 3.52 - 2.47

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Aston Villa - Chelsea FC

sobota 21:00

V sobotu večer je na programu anglické Premier League zajímavé střetnutí, ve Villa Parku se utká atraktivně hrající Aston Villa se zlepšující se londýnskou Cheslea. Domácí fotbalisté zažívají velmi povedené období v sezóně, naopak Blues prohráli poslední dvě ligová střetnutí.

Jen málokdo na začátku tohoto ročníku předpovídal, že se tým okolo španělského stratéga Unaie Emeryho probojuje mezi samotnou špičku anglické nejvyšší soutěže. Právě Emerymu je po právu připisován největší podíl na úspěchu Villans. Aston Villa se před jeho příchodem pohybovala ve spodních patrech tabulky, předchozí trenér Gerrard byl vyhozen dokonce v období, kdy klubu hrozil po nepovedeném startu do sezóny sestup do Championship.

V současné době ale patří Villans čtvrtá příčka a pár kol před koncem tak mají reálnou možnost postoupit do základní skupiny Ligy mistrů. Závěr sezóny bude ale velmi náročný, kromě ligových zápasů s Chelsea, Brightonem či Liverpoolem totiž svěřence Unaie Emeryho čeká i semifinále Konferenční ligy, ve kterém se střetnou s řeckým Olympiakosem Pireus.

Aston Villu navíc trápí i četná zranění. V sobotu nebude k dispozici kromě dlouhodobých absentérů, tedy Jacoba Ramseyho, Tyrona Mingse, Boubacara Kamary a Emiliana Buendíi, také čerstvě zraněný Nicolo Zaniolo. Villans nepomůže ani krajní obránce Alex Moreno.

I přesto jsou domácí považováni za favority v utkání s Chelsea. Blues se totiž v posledních dvou zápasech nepodařilo vstřelit branku a ukončili tak sérii dobrých výsledků. V semifinálovém zápase FA Cupu ve Wembley sehráli vyrovnané utkání se silným Manchesterem City, jenže z postupu do finále se nakonec radovali Citizens, když jedinou branku zápasu vstřelil v samotném závěru portugalský špílmachr Bernardo Silva.

Ze zklamání se chtěli svěřenci Mauricia Pochettina rychle oklepat a úterní londýnské derby s Arsenalem pro to měla být ideální příležitost. Jenže v utkání Gunners jasně dominovali a dle očekávání si s Chelsea bez větších problémů poradili. Brankář Petrović inkasoval hned pětkrát, a to ještě několik dalších velkých šancí zlikvidoval. Na svou premiéru v základní sestavě Chelsea nebude dobře vzpomínat ani anglický obránce Alfie Gilchrist.

K jeho nasazení přispěla také kalamita zranění v táboře Blues. Ani v sobotu nebude k dispozici hned osm hráčů A-týmu, nejistý je také start zkušeného Bena Chilwella. Fanoušci Chelsea pak napjatě čekají na vyjádření vedení klubu ke zdravotnímu stavu Colea Palmera, který v zápase s Arsenalem chyběl kvůli nemoci.

Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martinez; Konsa, Carlos, Torres, Digne; Bailey, Luiz, Tielemans, McGinn; Rogers; Watkins

Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Petrovic; Disasi, Chalobah, Silva, Cucurella; Caicedo, Gallagher; Madueke, Palmer, Sterling; Jackson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 4.07 - 3.38

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
34
24
5
5
82 : 26
77
2
Manchester City
33
23
7
3
80 : 32
76
3
Liverpool FC
34
22
8
4
75 : 34
74
4
Aston Villa
34
20
6
8
71 : 50
66
5
Tottenham Hotspur
32
18
6
8
65 : 49
60
6
Manchester United
33
16
5
12
51 : 50
53
7
Newcastle United
33
15
5
13
69 : 54
50
8
West Ham United
34
13
9
12
54 : 63
48
9
Chelsea FC
32
13
8
11
61 : 57
47
10
AFC Bournemouth
34
12
9
13
49 : 60
45
11
Brighton & Hove Albion
33
11
11
11
52 : 54
44
12
Wolverhampton Wanderers
34
12
7
15
46 : 54
43
13
Fulham FC
34
12
6
16
50 : 54
42
14
Crystal Palace
34
10
9
15
44 : 56
39
15
Brentford FC
34
9
8
17
52 : 59
35
16
Everton FC
34
11
8
15
36 : 48
33
17
Nottingham Forest
34
7
9
18
42 : 60
26
18
Luton Town
34
6
7
21
47 : 75
25
19
Burnley FC
34
5
8
21
37 : 69
23
20
Sheffield United
34
3
7
24
33 : 92
16

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (734)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele