Premier League - preview 3. kola

27.08.2016, 08:26, aktualizováno 28.08.2016, 08:32
Previews
Premier League přináší dva nedělní zápasy. Krátce po obědě West Bromwich Albion přivítá nováčka z Middlesbrough, zatímco posléze přijde na řadu střetnutí mezi Manchesterem City a West Hamem United...
West Bromwich Albion - Middlesbrough FC  (neděle 14:30)
Před úvodním kolem manažer Tony Pulis veřejně vyhlásil nutnost přivést alespoň pět nových tváří, teď naopak tvrdí, že nepůjde bezhlavě nakupovat "mraky nových hráčů, aby uspokojil někoho tam venku". West Bromwich doposud od startu ligy neposilovalo a po vstupní výhře nad Crystal Palace podlehlo Evertonu i vypadlo z Ligového poháru...

Případná prohra s Middlesbrough by tedy docela jistě slibovala rušný deadline day v regionu Midlands. Ani nedostatek akvizic ale nelze vinit za všechno a jediný bod z posledních pěti vystoupení na domácím The Hawthorns jde v první řadě bezesporu na vrub samotného Pulise. Celkově WBA slavilo pouze jednou z minulých 12 pokusů, a to je zkrátka setsakra málo.

Pokud Tony Pulis je pro vícero důvodů frustrován, Aitor Karanka bude s úvodem sezony spíše spokojen. Rovněž jeho Boro sice nezvládlo svou pohárovou premiéru, ale výlet na stánek Fulhamu je přeci jen snesitelnější než exit rukama třetiligového Northamptonu. Navíc Middlesbrough minule oloupilo Sunderland a nová posila Álvaro Negredo se okamžitě chytla gólem i dvěma asistencemi.

Španělský kouč Boro udělal před týdnem několik změn a některé se dají očekávat i tentokrát. Uzdravený Daniel Ayala má velkou šanci na návrat do sestavy a zuby na základ si brousí i nově příchozí Bernardo Espinoza. Víctor Valdés ještě dle Karanky není připraven zaujmout místo mezi třemi tyčemi a zraněný je taky další novic v kádru, Marten de Roon.

Největší problém má ale Karanka na levém beku, kde mu pro poraněné lýtko vypadl George Friend a s kolenem pro změnu laboruje Fábio. Alternovat by proto na kraji mohl jinak stoper Antonio Barragán. Kuriózně taky Tony Pulis mimochodem registruje jednu potíž na levém beku; Brendan Galloway si v týdnu natáhl zadní stehenní sval, pročež by se teprve šestnáctiletý Kane Wilson (který ho v poháru střídal) teoreticky mohl stát prvním hráčem narozeným ve 21. století, který si odkroutí nějaké ty minuty v Premier League.
West Bromwich Albion - pravděpodobná sestava:
Foster - Dawson, McAuley, Olsson, Evans - Yacob, Fletcher - Phillips, Berahino, Gardner - Rondón
Middlesbrough FC - pravděpodobná sestava:
Guzan - Nsue, Ayala, Gibson, Barragán - Forshaw, Clayton - Stuani, Ramírez, Downing - Negredo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.10 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Manchester City - West Ham United  (neděle 17:00)
Jedna upocená výhra a jedna ostudná porážka následovaná ještě ostudnějším evropským výpadkem. Start West Hamu na olympijském stadionu se dá jen stěží považovat za povedený a Kladiváři mají svým fanouškům co vracet. A kde jinde začít, než na půdě týmu, který patří k hlavním favoritům na zisk titulu Premier League. Londýnské borce přivítá na Etihad Stadium Pep Guardiola a jeho Manchester City.

Málokterý tým bude příznivcům West Hamu ležet v žaludku tak dlouho jako rumunská Astra Giurgiu. Ten výsměšný 'mem' obletěl svět - Astra je aktuálně až 12. v lize, před sezónou prodala své největší hvězdy, přesto nemá v kase téměř ani vindru. Její manažer je suspendován za sázení na fotbal, no a majitel dokonce kouká na západ slunce pouze přes zamřížovaná okna. Inu, na West Ham to pořád ještě stačí...

Druhé vypadnutí v předkolech Evropské ligy se stejným soupeřem je skutečně na pováženou a leckterý fanoušek Premier League už nechce o další účasti Hammers v pohárech ani slyšet. Naopak Manchester City jiný rumunský celek - Steauu Bukurešť - vyprovodil z play-off Ligy mistrů v součtu suverénně 6:0. V odvetě na domácím kolbišti se pak zřejmě definitivně rozloučil s fanoušky Joe Hart, dnes už živoucí legenda týmu tak skoupého na srdcaře a dlouholeté opory.

Pep Guardiola zkrátka nemá s nikým slitování a své ve prospěch své strategie je ochoten obětovat cokoli. Ryzí příznivci Man City mu tento tah odpustí zřejmě až na konci května, a to jen v případě, že Citizens zvednou nad hlavu buď ušatý pohár nebo trofej pro mistra Anglie.

Na každý pád, do třetího kola s West Hamem mezi třemi tyčemi ještě nenastoupí nová brankářská posila Claudio Bravo, což je, buďme upřímní, přinejmenším stejně kvalitní gólman jako Hart. Zastoupí ho tak s největší pravděpodobností zas a znovu Willy Caballero.

Ten byl doposud u obou tříbodových úspěchů City v tomto ročníku, díky kterým byli blankytně modří na samém čele tabulky. Až včera je z prvního místa odsunula Chelsea, jenž jakákoli výhra vrátí Guardiolu a jeho svěřence opět na vrchol anglické pyramidy.

West Ham se naproti tomu trápí. Vedle evropské blamáže navrch prohráli se zmíněnou Chelsea a vítězství nad Bournemouthem se rodilo až příliš obtížně. Proto jsou Kladiváři uprostřed tabulky a rádi by se dostali výše. V lednu se jim povedlo pod vedením defenzivně dokonalého Winstona Reida a nezastavitelného Dimitriho Payeta Man City na jeho půdě dokonce porazit 2:1 - jenže teď je forma i psychické rozpoložení spíš na straně favorita.

Francouzský génius Payet navíc stále nabírá síly po náročném Euru a není jisté, zda bude k dispozici od první minuty. West Ham by ho přitom potřeboval jako sůl - už jen proto, že řada ofenzivních opor je na marodce. Ve výčtu zraněných je André Ayew, Andy Carroll i Diafra Sakho. Otazník navíc stále visí i nad Manuelem Lanzinim. Mimo hru jsou dále Cresswell, Feghouli a nejspíš i Nordtveit.

Manchester City se kromě Brava bude muset obejít bez dalších posil Ilkaye Gündogana a Leroye Sanéhoho, mimo ně si nekopne ani Vincent Kompany a Bacary Sagna. Kromě těchto absentérů je však k dispozici kompletní kádr - a to včetně úžasného Sergia Agüera, jenž v letošní sezóně nasázel už šest gólů. K tomu mu přitom stačily pouhé tři (!) zápasy.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Caballero - Zabaleta, Otamendi, Stones, Kolarov - Fernandinho - Sterling, De Bruyne, Silva, Nolito - Agüero
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Adrián - Byram, Reid, Ogbonna, Masuaku - Noble, Kouyaté - Töre, Payet, Antonio - Valencia
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.29 - 6.50 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tottenham Hotspur - Liverpool FC  (sobota 13:30)
Nejočekávanější duel třetího kola bude k vidění na White Hart Lane, kde celek Mauricia Pochettina přivítá Liverpool. O šlágr by se mělo jednat nejenom kvůli prestiži obou celků, zároveň by tomuto označení měla dostát i atraktivita hry - oba manažeři totiž vyznávají ofenzivní styl plný napadání a rychlých akcích. O svých kvalitách nás Spurs přesvědčovali téměř celou loňskou sezónu, zatímco hosté své možnosti naznačili ve druhém poločase klání s Arsenalem.

Pravdou však zůstává, že se Spurs ve vzájemných duelech zrovna dvakrát nedaří - v posledních 7 zápasech se jim nepodařilo vyhrát ani jediný, přičemž si hned pětkrát museli vytrpět hořkost porážky. Ta byla navrch několikrát zveličená tím, že se jednalo o pořádný debakl - za zmínku stojí například domácí prohra 0:5 z prosince 2013 či prohra na Anfieldu v poměru 0:4 z jara následujícího roku. Alespoň poslední sezóna přinesla v tomto ohledu jisté zlepšení - Tottenham totiž s Liverpoolem neprohrál a pokaždé si připsal bod za nerozhodný výsledek.

Jistě se také vyplatí sledovat, zda bude Pochettino pokračovat ve hře na dva útočníky. V duelu s Crystal Palace vedle sebe nasadil Harryho Kanea s Vincentem Janssenem, kdy první jmenovaný plnil spíše roli podhrota. Vzájemná spolupráce obou hráčů ovšem vypadala výborně, Janssen se objevil v několika nadějných pozicích, zatímco si anglický reprezentant chytře hledal prostor mezi soupeřovými liniemi.

Pokud jste milovníci sázek, pak vězte, že se možná vyplatí nějaký ten peníz vsadit na to, že v utkání padne vlastní gól. Ve vzájemném měření sil těchto mužstev jich totiž padlo nejvíce v celé Premier League - konkrétně rovnou devět. A před branami zajímavého milníku se nachází Harry Kane. Pokud by se mu totiž podařilo skórovat, jednalo by se o jeho jubilejní 50. branku v dresu kohoutů.

Co se absencí týče, v utkání se určitě neobjeví Moussa Dembele, který si stále odpykává disciplinární trest. Trenér domácích také nebude moci počítat s Llorisem, který zůstává na listině zraněných. Naopak zpět do služby se hlásí Kevin Wimmer.

To na straně Liverpoolu je soupis absentujících hráčů přeci jen delší. Jürgenu Kloppovi nebude k dispozici hned pětice hráčů - Lucas, Sakho, Karius, Gomez a Sheyi Ojo. Tím ale potíže nekončí - nejistý je také start Emreho Cana, který laboruje se zraněným kotníkem, pozdní test čeká také Divocka Origiho a těsně před utkáním by se mělo rozhodnout o osudu Philippe Coutinha. Naopak Sadio Mane již překonal zranění a měl by se objevit v základní sestavě.
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Vorm - Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Dier, Wanyama - Lamela, Kane, Eriksen - Janssen
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Mignolet - Clyne, Lovren, Klavan, Milner - Henderson, Lallana, Wijnaldum - Mane, Firmino, Coutinho
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.40 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Chelsea FC - Burnley FC  (sobota 16:00)
V nové sezóně se hráčům Chelsea zatím daří velmi dobře, jelikož doposud všechna tři soutěžní dopadla pro Terryho a spol. vítězně. Horší to už ovšem je na poli přestupovém, kde se londýnskému celku stále nedaří přivést vytipované cíle. V týdnu sice do týmu dorazil brankář Eduardo, který bude v průběhu ročníku plnit roli trojky, nicméně závažnější potíže zůstávají stále nevyřešeny. Kádru předloňského mistra chybí šíře především v zadních řadách, kde se přes veškerou snahu vytouženého stopera nepodařilo přivést. Na Stamford Bridge se proto dá očekávat hektický závěr přestupového okna.

Nováček z Burnley sice do utkání vstupuje jako jasný outsider, rozhodně se ale nedá hovořit o tom, že by byl zcela bez šance. Už při minulém účinkování dokázal potrápit nejednoho favorita, přičemž vítězství nad Liverpoolem naznačuje, že v onom trendu hodlají svěřenci Seana Dycheho vesele pokračovat.

Ostatně poslední vzájemný zápas na Stamford Bridge dopadl remízou. Pokud si na zmíněné utkání z jara 2015 vzpomínáte, dost možná to nebude kvůli zcela fotbalovým důvodům. Roli hlavního protagonisty tenkrát obsadil Ashley Barnes, který předvedl dva ostré zákroky a "zařídil" vyloučení Nemanji Matiče. Vlnu nevoli v táboře domácích fanoušků pak také vzbudil výkon sudího Atkinsona, který měl učinit několik chybných rozhodnutí. Podobné kontroverze však snad tuto sobotu k vidění nebudou.

Z tajů statistiky bych si dovolil odkrýt především dva fakty. Tak zaprvé - poslední ligová výhra Burnley nad Chelsea přišla před dlouhými 43 lety a Chelsea se svým sokem neprohrála v posledních 7 vzájemných zápasech. Zajímavější ovšem je, že se domácím v případě výhry povede kousek, na který jejich fanoušci čekali celou loňskou sezónu marně - a totiž vyhrát dva po sobě jdoucí domácí ligové zápasy.

Týmu z Londýna bude stále chybět dlouhodobý marod Zouma, manažer Conte nebude moct počítat ani se službami Obiho Mikela, který se po účasti na olympiádě ještě nezapojil do tréninkového procesu. Otazník pak visí nad Williana, který se po týdenní pauze v pátek vrátil do tréninkového procesu. Hosté pak budou stále postrádat Ashleyho Barnese, který by se měl zotavit v průběhu reprezentační pauzy.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Courtois - Ivanovič, Terry, Cahill, Azpilicueta - Kanté, Oscar, Fabregas - Willian, Diego Costa, Hazard
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Heaton - Lowton, Keane, Mee, Ward - Arfield, Marney, Defour, Boyd - Vokes, Gray
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 6.00 - 16.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Crystal Palace - AFC Bournemouth  (sobota 16:00)
Ligový pohár pro Crystal Palace i Bournemouth znamenal vítaný rozptyl a první výhru v sezoně, teď ale na oba kluby čeká návrat do ligového víru a zase ta samá nutnost začít vítězit. Alan Pardew se pro příští kola obrnil ziskem Christiana Bentekeho, jeho protějšek Eddie Howe dál sází na prověřený materiál...

Bentekeho 51 zásahů ve 118 startech v Premier League jistě slibuje vylepšení ofenzivní vozby Crystal Palace, jejíž nejproduktivnější člen(ové) v uplynulé sezoně nasbírali ubohých pět tref do černého, a která v tomto ročníku prozatím ani jednou neúřadovala. Eagles už v minulosti prokázali, že to bez Bolasieho (dnes již hráče Evertonu) neumí, a spekulace o odchodu nespokojeného Zahy do Tottenhamu taky nikomu uvnitř londýnského celku neprospívají.

Alan Pardew se po dvou prohrách 0:1 jeví jako jeden z favoritů na první vyhazov sezony, zatímco Eddie Howe i přes nulu inkasovaných bodů má svou pozici přeci jen pevnější. Loni nováčky z Bournemouthu zachránil s relativním přehledem, teď ale musí srovnávat loď - jediný bod z posledních sedmi ligových kol zdvihá varovný prst směrem k týmu, který přes léto zůstal veskrze neobměněn.

V prvním kole AFCB výrazně uškodila červená karta pro Harryho Artera, jehož začlenění zpět do základní sestavy je teď vzhledem k veřejné Howeově kritice minimálně zpochybnitelné. Rotace není vyloučena rovněž na ofenzivních postech, kde se dosud trápil Callum Wilson, a o větší zapojení usilují třeba Lewis Grabban nebo Benik Afobe. Svůj um by měl konečně od začátku ukázat Max Gradel.

Na druhé straně barikády zatím nelze příliš počítat s okamžitým plnohodnotným debutem pro Bentekeho, který pro chybějící kondičku zřejmě začne na lavičce. Změna se naopak dá očekávat v bráně, kde si místo na marodce víceméně vyměnili Hennessey s Mandandou.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Ward, Dann, Delaney, Souaré - McArthur, Cabaye - Townsend, Puncheon, Zaha - Wickham
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Boruc - Smith, Francis, S. Cook, Daniels - Ibe, Surman, Arter (L. Cook), Fraser - Gradel - Wilson
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.30 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Everton FC - Stoke City  (sobota 16:00)
Panování krále Koemana nezčalo v Goodison Parku vůbec špatně. Po úvodní remíze s Tottenhamem získali Toffees všechny tři body na půdě Wet Bromwiche Albion. Pokračovat v podařeném úvodu budou chtít proti Stoke City, které na svou první výhru naopak stále čeká.

Svěřenci Marka Hughese nejprve remizovali na půdě nováčka z Middlesbrough, načež nestačili na svěřence Pepa Guardioly. Výsledné skóre 1:4 však trochu zkreslovalo průběh hry, po většinu času se totiž hrál celkem vyrovnaný fotbal.

Poslední vzájemný duel v Goodison Parku přinesl nečekanou a hlavně překrásnou přestřelku - těsně po Vánocích minulého roku se po výhře 4:3 radovali hosté, přičemž vítězný gól tehdy vsítil až v nastavení z pokutového kopu Marko Arnautovič.

Statistika každopádně hovoří ve prospěch hostů - ti totiž z posledních 4 zápasů vyhráli hned 3. Navzdory tomu poslední duel ovládl celkem jasně Everton, když se mu na Britannia Staidum podařilo zvítězit jednoznačně 3:0.

Co se slabších startů týče, to pro Hrnčíře nepředstavuje nic nového. Za posledních sedm sezón totiž hned šestkrát odešli z úvodních dvou duelů bez jediného vítězství. Zároveň je taky trápí propustná defenziva - už 12 ligových zápasů totiž neudrželi čisté konto, přičemž v roce 2016 inkasovali hned 41 branek, což je nejvíce v celé soutěži.

Debutu by se konečně mohla dočkat hned dvojice letních posil Evertonu - na postu stopera by mohl startovat Ashley Williams, zatímco Yannick Bolasie by mohl obsadit místo křídelního hráče. Na hřiště se však určitě nepodívá Seamus Coleman, zatímco o osudu Jamese McCarthyho, Darrona Gibsona a Toma Cleverleyho se rozhodne až před zápasem.

To Stoke City bude postrádat dlouhodobě zraněného Jacka Butlanda a Glena Johnsona, naopak by se do sestavy mohl vrátit Xherdan Shaqiri, který dle všeho překonal zranění kotníku.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Stekelenburg - Holgate, Williams, Jagielka, Baines - Gueye, Barry - Deulofeu, Barkley, Mirallas - Lukaku
Stoke City - pravděpodobná sestava:
Given - Bardsley, Shawcross, Wollscheid, Pieters - Whelan, Allen, Imbula - Walters, Bojan, Arnautovič
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 4.10 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Southampton FC - Sunderland AFC  (sobota 16:00)
David Moyes už veřejně varoval fanoušky Sunderlandu, že letos nemají očekávat nic jiného než obvyklou bitvu o záchranu, a po dvou kolech mu to nikdo rozmlouvat nebude. Black Cats by zřejmě potřebovali osvěžit na více než dvou pozicích a jejich mizerného stavu se pokusí využít také Southampton...

Sunderlandu před týdnem vůbec nevyšel první poločas s Middlesbrough, kdy dvakrát inkasoval a Moyes následně musel o poločase lehce překopávat formaci. Tentokrát musí zásadní změnu udělat už před výkopem: Vito Mannone si zpřetrhal vazy v lokti a čeká ho minimálně tříměsíční pauza, takže skotský manažer už přiznával, že se na trhu musí poohlédnout po nové jedničce. Momentálně by měl chytat nezkušený Jordan Pickford.

A možná právě to je ten impuls, který může nakopnout Southampton. Svatí Claudea Puela prozatím vypadají celkem dobře na balonu, kterého si užili více i proti Manchesteru United, ovšem finální fáze bez Maného s Pellem prozatím zoufale nefunguje. Minule týmu nemálo prospěl vliv Dána Højbjerga, nyní to chce vše posunout ještě o úroveň výše.

Southampton je na St. Mary’s poslední dobou silný a vyhrál tu hned osm z nedávných jedenácti vystoupení, francouzský lodivod Claude Puel se však s tímto prostředím zatím jenom seznamuje a úvodní remízu s Watfordem lze považovat spíše za ztrátu bodů než cokoliv jiného. Může tu ztrápený Sunderland alespoň plichtit jako při poslední návštěvě v březnu tohoto roku?

Pokoušet se o to bezesporu bude bez trojlístku Billy Jones - Lee Cattermole - Sebastian Larsson, u dalších borců nicméně existuje alespoň teoretická šance na start. Jedná se konkrétně o O’Sheu (bok), Lamineho Koného (záda), Fabia Boriniho (palec) a Jeremaina Lense (chodidlo).

Ryan Bertrand se mílovými kroky blíží svému sezonnímu debutu a jeho koleno by se možná mohlo umoudřit už pro tento hrací víkend. Stejný problém naopak na kolbiště nepustí Jérémyho Pied. Oriol Romeu má být připraven i přes nutnost střídat kvůli zranění na Old Trafford.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Forster - Cédric, Van Dijk, Fonte, Targett (Bertrand) - Romeu - Højbjerg, Davis - Tadić - Redmond, Long
Sunderland AFC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Manquillo, Djilobodji, McNair, van Aanholt - Rodwell, Pienaar - Januzaj, Watmore, Gooch - Defoe
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.75 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Watford FC - Arsenal FC  (sobota 16:00)
Třetí domácí zápas v řadě čeká Watford, který by možná Vicarage Road raději opustil. Potkaly ho tu prozatím jen dvě porážky - jedna ligová s Chelsea, kdy se Hornets spíš pochlapili, ale taky jedna pohárová s Gillinghamem, pro kterou už neexistuje omluva. Nyní kousek nad Londýn zajíždí další velký klub z hlavního města...

Arsenal takřka veškeré své operace na přestupovém trhu nechal na tak pozdní dobu, že i do třetího kola vstoupí s maximálně dvěma posilami - mladým stoperem Holdingem a středopolařem Xhakou. Shokdran Mustafi i Lucas Pérez už jsou sice podle všeho na cestě, případná třetí ztráta by ale rozčarované fandy Gunners uvrhla do ještě větší, možná skoro až nepoznané deprese.

Zatímco na Arsena Wengera, který aktuálně čelí zřejmě nejsilnější vlně nevole, jakou ve funkci za celých 20 let pamatuje, se o minulém utkání pokřikovalo, ať konečně utratí nějaké peníze, Walter Mazzarri se celkem činil.

V nedávných dnech italský kouč svůj tým obohatil o další tři hráče včetně Daryla Janmaata jakožto ideálního pravého křídelního beka do svého 3-5-2 a o Robertovi Pereyrovi dokonce prohlásil, že jde o poslední chybějící dílem skládanky. Mohou takto vyzbrojení Hornets zaskočit favorita, který nad nimi vyhrál šestkrát v řadě při vstřelení úctyhodných 16 branek?

Watford prozatím v tomto ročníku registroval nejméně jakýchkoliv střel (11) i nejmenší počet pokusů směřujících mezi tři tyče (3) a obecně se mu nedaří dostávat do pokutového území soupeře, pročež se ze tří čerstvých posil (ještě Younés Kaboul) největší šance na okamžitý debut v základu dává bývalému driblérovi Juventusu Robertu Pereyrovi.

Arsene Wenger mezitím pokračuje v pozvolné integraci hvězd Eura do kádru. Větší zapojení už by mělo potkat Mesuta Özila, podobně jako Oliviera Girouda, zatímco poměrně čerstvě na marodku upadli Alex Iwobi i Aaron Ramsey.
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Gomes - Cathcart, Prödl, Britos - Janmaat, Guédioura, Behrami, Capoue, Holebas - Deeney, Ighalo
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Čech - Bellerín, Holding, Koscielny, Monreal - Xhaka, Cazorla - Walcott, Özil, Sánchez - Giroud
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 6.00 - 4.00 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Leicester City - Swansea City  (sobota 16:00)
Úřadující mistr pořád čeká na první ligovou výhru v ročníku 2016/17. Další šanci bude mít v sobotu, kdy na svém stánku přivítá Labutě, které se zatím mohou pyšnit bilancí jedné výhry a jedné porážky.

Poslední měření sil bylo poměrně jasnou záležitostí - na konci dubna Leicester vyhrál jasně 4:0, čímž se výrazně přiblížil k zisku historického titulu. Tenkrát se hned dvakrát prosadil Leonardo Ulloa, přičemž po jedné brance přidal Riyad Mahrez a Mark Albrighton.

Liškám se celkově na tým z Walesu daří - vyhrál totiž poslední 4 domácí zápasy a jsou neporaženi v posledních 10 ligových duelech. Naposledy je Labutě dokázaly porazit v druhé lize v roce 1950.

Leicester navíc tahá poměrně dlouhou sérii domácí neporazitelnosti, která čítá už dobrých 16 zápasů. Naposledy je na King Power Stadium dokázal porazit loni v září londýnský Arsenal. Zároveň stále platí, že Lišky málokdy inkasují - ve čtrnácti ligových zápasech se jim totiž podařilo udržet hned 8 čistých kont a celkově za tuto dobu inkasovaly pouhých 9 branek.

To Swansea si na své konto může připsat tři venkovní ligové výhry v řadě, což by představovalo kousek, který by se jim podařil poprvé za poslední dva roky. Důležitým článkem může být Wayne Routledge, který pro své spoluhráče doposud připravil 9 šancí, což je nejvyšší počet v celé Premier League.

Domácím bude chybět záložník Mendy, který si z duelu s Arsenalem odnesl zranění kotníku. Dále nebude k dispozici Jeff Schlupp, který laboruje se zraněným svalem. Jinak by měl mít Claudio Ranieri k dispozici kompletní kádr.

Francesco Gudiolin bude postrádat obránce Neila Taylora, který ještě není v zápasové kondici. Na hřiště se nepodívá ani Borja Baston, kterého vyřadilo svalové zranění. Do kádru byl kvůli tomu dodatečně zařazen útočník Oliver McBurnie, který se v týdnu blýskl dvěma brankami do sítě Peterborough.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Simpson, Huth, Morgan, Fuchs - Mahrez, Drinkwater, King, Albrighton - Okazaki, Vardy
Swansea City - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Naughton, Fernández, Amat, Kingsley - Fer, Cork - Barrow, Sigurdsson, Routledge - Llorente
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 4.00 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hull City - Manchester United  (sobota 18:30)
KC Stadium uvidí souboj dvou doposud stoprocentních celků. Zatímco Manchester United jen plní nastavená očekávání, domácí Tigers představují dosavadní možná největší překvapení tohoto ročníku. Ačkoliv měli v jednu chvíli k dispozici jen 13 zdravých hráčů prvního týmu a oficiálně stále nejmenovali nového manažera, úvod sezóny zvládli na podtrženou jedničku.

V táboře rudých ďáblů se v tomto týdnů řešil především osud Bastiana Schweinsteigera Německý mistr světa byl vyřazen z kádru Joseho Mourinha a měl si tedy hledat nové angažmá. Ačkoliv se spekulovalo o zájmu některých italských celků, sám Schweinsteiger na svém twitteru oznámil, že je Manchester jeho posledním evropským klubem. V současnosti to proto spíše vypadá, že v týmu rudých ďáblů navzdory přeřazení do rezervního týmu zůstane.

K této problematice se na tiskové konferenci vyjádřil i Jose Mourinho: "V současnosti máme na dvě pozice pět hráčů. Jen velmi těžko se pro Bastiana naskytne nějaká šance. Je to ale jeho život, jeho kariéra. V tuto chvíli má platnou smlouvu s Manchesterem United a má rozhodně právo na to, aby zde zůstal."

Domácím se každopádně v souboji s týmem z Manchesteru dlouhodobě nedaří, pokud bychom počítali všechna ligová i pohárová klání, Hull nevyhrál již 11 zápasů, přičemž hned 10 z nich prohrál. A i ono jediné remízové střetnutí mělo pro Tigers hořkou příchuť - výsledek 0:0 z posledního kola ročníku 14/15 totiž dalo razítko na sestup tohoto celku z Premier League. Zajímavostí také je, že v posledních dvou střetnutích na KC Stadium United nedohráli v plném počtu - v sezóně 13/14 viděl červenou kartu Antonio Valencia, o rok později zase Marouane Fellaini.

Na marodce Hullu stále zůstává poměrně početný zástup jmen. Do utkání s jistotou nezasáhne Allan McGregor, Michael Dawson, Moses Odubajo a ani Alex Bruce. Harry Luer je pak na několik týdnů vyřazen kvůli zranění kolena. K dispozici by však již snad měl být Harry Maguire.

To rudí ďáblové mohou těžit z téměř kompletního kádru. K dispozici by měl být už i Jesse Lingard, který od duelu v Community Shieldu laboroval s drobným zraněním.
Hull City - pravděpodobná sestava:
Jakupović - Elmohamady, Davies, Livermore, Robertson - Clucas - Snodgrass, HUddlestone, Meyler, Diomande - Hernández
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Valencia, Bailly, Blind, Shaw - Fellaini, Pogba - Mata, Rooney, Martial - Ibrahimovič
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 8.50 - 4.50 - 1.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City22006:26
2.Manchester United22005:16
3.Hull City22004:16
4.Chelsea FC22004:26
5.Everton FC21103:24
 Middlesbrough FC21103:24
7.Tottenham Hotspur21102:14
8.Burnley FC21012:13
9.West Bromwich Albion21012:23
 West Ham United21012:23
11.Liverpool FC21014:53
12.Swansea City21011:23
13.Arsenal FC20113:41
14.Watford FC20112:31
15.Leicester City20111:21
16.Southampton FC20111:31
17.Stoke City20112:51
18.Sunderland AFC20022:40
19.Crystal Palace20020:20
20.AFC Bournemouth20021:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1521)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele