Premier League - preview 22. kola

21.01.2017, 08:28, aktualizováno 22.01.2017, 08:36
Previews
Chelsea hraje doma s Hullem a v případě výhry navýší svůj náskok na čele tabulky. Na druhé místo se může posunout Arsenal, který se střetne s Burnley. Southampton a Leicester zůstávají za očekáváními a případná výhra ve vzájemném souboji může jednoho z nich oddálit od sestupových pozic...
Southampton FC - Leicester City  (neděle 13:00)
Podzimnímu soupeři pražské Sparty v Evropské lize patří v Premier League zatím třinácté místo a k pohárovým příčkám, na které dosáhl v minulé sezoně, má tak Southampton daleko. Spokojen s dosavadním průběhem anglického ligového ročníku však nemůže být ani Leicester.

Překvapivý šampion sice bez problémů postoupil do osmifinále Ligy mistrů, ale v domácí soutěži se mu nedaří a po jednadvaceti odehraných zápasech je v tabulce dokonce až patnáctý, s pouhým pětibodovým náskokem na sestupovou osmnáctou pozici.

Vzhledem k loňské triumfální jízdě Ranieriho hochů ligovou kampaní tak vypadá téměř neuvěřitelně, že celek kolem Mahreze a Vardyho letos ještě nedokázal vyhrát na hřišti soupeři - v titulové sezoně se mu to přitom podařilo hned jedenáctkrát.

Přerušit nelichotivou sérii proti Sotonu bude obtížné - Ranierimu bude scházet trio Mahrez, Slimai a Amartey, jenž reprezentují svou zemi na Africkém poháru národů. Do sestavy domácích se naopak po odpočinku v FA Cupu vrací Virgil van Dijk a Ryan Bertrand. Van Dijk bude mít ve středu obrany vedle sebe nového parťáka, neboť José Fonte byl prodán do West Hamu United.

Pokud něco potřebuje Leicester k vítězství, jsou to góly. Ani tady však nemluví statistika ve prospěch Lišek - v posledních čtyřech utkání dokázal úřadující anglický ligový šampion vstřelit jedinou branku - zato jich v dosavadním průběhu sezony už třicet čtyři inkasoval - jen o dva méně než za celou minulou sezonu!
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 3.50 - 5.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Arsenal FC - Burnley FC  (neděle 15:15)
Asi těžko se Arsenal v minulém kole mohl ve venkovním prostředí vrátit do vítězných kolejí přesvědčivěji - po prohrách s Evertonem a Man City i remíze v Bournemouthu se tentokrát Kanonýři vytasili s debaklem Swansea a nyní budou chtít předešlý skalp obdobně hravě potvrdit proti Burnley...

Arsenal se na Emirates Stadium představí poprvé od Nového roku (následovaly tři soutěžní výjezdy) a navazovat bude na dvě čistá konta proti WBA a Crystal Palace. Proti Burnley si přitom Wengerova parta bude bezesporu věřit; dosud s ním koneckonců v Premier League neprohrála a zaváhala jedinkrát z pěti pokusů, hned napoprvé.

Clarets dokonce na defenzívu Arsenalu už třikrát v řadě ani jednou nevyzráli, a jejich střelecké trápení proti Londýňanům by se klidně mohlo v neděli protáhnout, neboť letošní ročník Burnley necharakterizuje nic jiného. Pouhé tři venkovní trefy v Premier League představují suverénně nejhorší výkaz z celé ligy; zbytek týmů se může pochlubit minimálně dvojnásobkem zásahů na cestách.

Burnley navíc dosud v Londýně v rámci Premier League uhrálo body všehovšudy dvakrát (zatímco dvanáctkrát v hlavním městě padlo), na šancích mu ale tentokrát přidávají návraty v týdnu absentujících Marneyho, Barnese a Gudmundssona. Naopak Scott Arfield patrně kvůli zadnímu stehennímu svalu zmešká i třetí po sobě jdoucí zápas.

Theo Walcott před pár dny oslavil už jedenáctý rok v klubu, docela přiléhavě však nyní vynechá kvůli bolavému lýtku. Naproti tomu Olivier Giroud se včas zbavil problémů s kotníkem a v pořádku bude také defenzivní trojlístek Bellerín-Gibbs-Coquelin.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Čech - Bellerín, Mustafi, Koscielny, Monreal - Ramsey, Xhaka - Iwobi, Özil, Sánchez - Giroud
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Heaton - Lowton, Keane, Mee, Ward - Boyd, Marney, Hendrick, Defour - Barnes, Gray
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.19 - 7.50 - 15.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chelsea FC - Hull City  (neděle 17:30)
Byl to zápas s Hullem, kde započala nejdelší série vítězství v rámci jedné sezóny v historii Premier League. Právě na KC Stadium se Antonio Conte k 1. říjnu uchýlil úplně poprvé s Chelsea k systému 3-4-3. O více než čtvrt roku později můžeme konstatovat, že Blues od té doby prohráli jediný zápas a dnes plánují navýšit svůj náskok v čele ligy na luxusních osm bodů.

Čtrnáct z patnácti, to je ligová bilance vítězství pro londýnskou Chelsea v systému se třemi stopery a dvěma křídelními beky. První zápas nového roku sice představoval onu prohru na hřišti Tottenhamu, ale odpověď přišla okamžitě. V alternativní sestavě 4:1 proti třetiligovému Peterborough a pak důležitý triumf 3:0 na hřišti Leicesteru, kde se Chelsea vrátila na vítěznou vlnu.

Dá se stěží představit, že by zrovna Hull dokázal modrou mašinu byť jen přibrzdit. A to přitom musíme Tigers přiznat, že se po zázračné srpnu nachází asi v nejlepším rozpoložení od postupu mezi elitu. Marco Silva dovedl svůj nový tým k postupu v FA Cupu přes Swansea a zvládl i ligový debut s Bournemouthem. Jen semifinále ligového poháru nevyšlo a nyní vyjíždí mimo vlastní stadion podruhé.

A to na hřiště, které Hull opravdu nemiluje. Tygři totiž na Stamford Bridge nikdy v historii vzájemných zápasů nevyhráli, přestože tam nastoupili už k 21 utkáním. Z nich však dokázali uhrát jen pět remíz. Nás ale budou více zajímat čerstvá data, která tvrdí, že ať se Chelsea s Hullem utkala kdekoli, zvítězila všech pět posledních duelů a inkasovala v jediném. Na porážku pak čeká 28 let.

Do sestavy Blues se navíc vrací uzdravený Diego Costa, který patrně vyšoupne ze sestavy Williana. K dispozici je i John Terry, ale u něj je pravděpodobnost startu mizivá. Hull může využít hned tří nových posil, do klubu přišli obránce Omar Elabdellaoui a ofenzivní borci Oumar Niasse a Evandro. Naopak nad největší hvězdou Robertem Snodgrassem visí menší otazník.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Courtois - Azpilicueta, Luiz, Cahill - Moses, Kanté, Matić (Fábregas), Alonso - Pedro, Diego Costa, Hazard
Hull City - pravděpodobná sestava:
Jakupović - Maguire, Davies, Dawson, Robertson - Diomandé, Mason, Huddlestone, Clucas - Snodgrass - Hernández
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.17 - 7.90 - 17.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Liverpool FC - Swansea City  (sobota 13:30)
Po dvou venkovních remízách se na vlastním stadiónu znovu představí hráči Liverpoolu, kteří budou čelit trápícímu se celku z Walesu - Swansea City. Ta v letošním ročníku již dvakrát měnila svého lodivoda, ovšem že by to vedlo k nějakému výkonnostnímu zlepšení, to se vskutku říct nedá.

To Liverpool zatím prožívá velmi povedený ročník. Svěřenci Jürgena Kloppa se nacházejí o skóre na třetí pozici se sedmibodovou ztrátou na vedoucí Chelsea, se kterou se ale v příštím ligovém klání potkají na vlastní půdě. Předchozí dva venkovní nezdary však musely fanoušky pořádně mrzet - remíza na Old Trafford tedy nepředstavuje žádný neúspěch, navzdory tomu ztráta vedení v poslední desetiminutovce bolí vždycky. To na Sunderlandu se očekávala hladká výhra, která ale kvůli individuálním chybám a dvěma darovaným penaltám nakonec nepřišla.

Nový trenér Swansea, Paul Clement, před sebou nemá lehké zadání - zvednout trápící se klub z posledního místa a pokusit se tenhle zpackaný ročník ještě nějakým způsobem zachránit. Že to nebude nic snadného, o tom se mohl sám přesvědčit minulý týden. Labutě sice v první půli značně trápily věhlasný Arsenal, jenže svůj výkon nedokázaly přetavit v nějaký vstřelený gól. Místo toho hráči Swansea lacině inkasovali, v druhé půli svůj zmar podtrhli dvěma vlastními brankami a nakonec podlehli hladce 0:4.

Liverpool momentálně drží hodně solidní domácí sérii, jelikož je na Anfield Road již 17 ligových duelů neporažen. Za toto období zaznamenal jedenáct výher a šest remíz. Swansea se navíc v této části Anglie dlouhodobě nedaří, však Liverpool na jeho půdě ještě nikdy v lize neporazila. V případě výhry pak mohou svěřenci Jürgena Kloppa stanovit nový rekord - na svém kontě by totiž měli po 22 zápasech nejvíce bodů, co se jim kdy v Premier League podařilo nasbírat.

Liverpool již může konečně počítat se službami Joela Matipa, u něhož se vyřešili administrativní potíže související s jeho absencí na Africkém poháru národů. Do sestavy se po zranění žeber pravděpodobně vrátí také Nathaniel Clyne.

To Swansea nehlásí žádné čerstvé zdravotní problémy, naopak již může využít nových posil - Martina Olssona a Toma Carrolla
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Mignolet - Clyne, Lovren, Matip, Milner - Wijnaldum, Henderson, Lallana - Firmino, Origi, Coutinho
Swansea City - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Naughton, Fernández, Mawson, Olsson - Ki, Cork, Carroll - Routledge, Llorente, Sigurdsson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.30 - 11.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Bournemouth - Watford FC  (sobota 16:00)
Problémy, které si před rokem a půl donesl Bournemouth z Championship do Premier League, po delší době opět vypluly na povrch. Defenziva Cherries je pořádně prolezlá červy - a to nyní Eddie Howe přišel o nejlepšího obránce posledních týdnů a měsíců Nathana Akého, jehož si z hostování stáhla Chelsea. Watford je naopak ubohý v útoku. Jak dopadne vzájemné měření sil těchto celků na South Coast?

Arsenal, Liverpool, Burnley, Southampton, Chelsea, znovu Arsenal, Millwall a Hull. Hned sedm týmů v osmi zápasech dokázalo v posledních 55 dnech nastřílet Bournemouthu tři branky. Občas se to stát může, ale osmkrát z deseti případů? Nebezpečný precedent musí Howe a jeho trenérský tým rychle vymýtit, jinak se aktuálně jedenáctý tým Premier League může dostat do potíží.

Alarmující jsou především dva nedávné výsledky z hřišť Millwallu a Hullu. V FA Cupu s celkem z nižší soutěže sice nastoupila pozměněná obrana, ale systémový problém je zkrátka přítomný. Příslibem není ani neuspokojivý výkon debutujícího Tyrona Mingse, jenž po dlouhé pauze způsobené zraněním nastoupil proti Hullu a podepsal se pod všechny tři góly.

Ten navíc bude muset nastoupit i proti Watfordu, protože kapitán Simon Francis finišuje s třízápasovým trestem za červenou kartu. Příslibem pro Bournemouth, dá-li se to tak říci, je ovšem mizerná forma Hornets. Ti v posledních šesti ligových zápasech vstřelili pouhé dvě branky a brali stejný počet bodů. Na hřištích soupeře navíc svěřenci Waltera Mazzariho prohráli pětkrát za sebou.

Podzim 2015 byl tak patrně posledním hvězdným obdobím Odiona Ighala, který tehdy exceloval, ale v aktuální sezóně zdárně navazuje na mizerné výkony z jarní části minulého ročníku. V 17 zápasech skóroval jednou jedinkrát a je dokonce spojován s odchodem z klubu.

Asi vás nepřekvapí, že to byl právě on, kdo v říjnu 2015 dával jediný gól Watfordu při posledním vzájemném střetnutí s Bournemouthem na Dean Court. Remízou pak skončily i obě klání v minulém roce na půdě Hornets. Nejbližší měření sil však může minout Heurelha Gomese, jenž má drobný problém se zády. Adlene Guediora pak (stále ještě) reprezentuje Alžírsko na africkém šampionátu.
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Boruc - Smith, Cook, Mings, Daniels - Surman, Arter - Stanislas, Wilshere, Fraser - Wilson
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Gomes - Kaboul, Prödl, Britos - Kabasele, Capoue, Behrami, Holebas - Cleverley, Okaka - Deeney
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.90 - 3.55 - 4.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Crystal Palace - Everton FC  (sobota 16:00)
Zapomeňme na úterní úspěch proti Boltonu, Crystal Palace je v krizi, ve velké krizi. Příchod Sama Allardyce nepředstavoval kýžený obrat v ději, jako se to stalo například v Hullu, byť zatím jen nakrátko. Eagles se nyní řadí k největším favoritům na sestup do Championship a zápas s Evertonem by pro ně mohl být další hořkou pilulkou.

Jediná výhra z patnácti zápasů, 27 bodů z posledních 38 klání. To je forma čistě sestupová, není-liž. Velmi nevlídně vypadá budoucnost londýnského týmu i proto, že v posledních devíti zápasech sezóny narazí na pět z šesti top týmů aktuální anglické špičky. Proto jsou nejbližší týdny pro Crystal Palace absolutně klíčové, v závěru sezóny totiž pravděpodobně moc bodů nenasbírá...

Jenže ani tuhle sobotu nenarazí Orli na zrovna slabý kalibr. Everton má totiž kádr, který by shodou dobré formy a štěstí mohl zabojovat i o poháry. Samozřejmě by musel odpadnout i jeden z prvních šesti týmů, na což to aktuálně příliš nevypadá. Proto se Toffees nyní soustředí sami na sebe - a zatím to vypadá moc dobře.

Všechno se začalo obracet v dobré utkáním s Arsenalem, kdy Everton senzačně otočil výsledek a vyhrál 2:1. Karamelky se nenechaly odradit pozdním gólem a hubenou porážkou v derby s Liverpoolem a nastartoval parádní jízdu. Vyhrál v Leicesteru, remizoval v Hullu a pak rozstřílel Southampton a především Manchester City. Právě poslední zápas byl vrcholem formy a dokonalou ukázkou efektivity.

V utkání zazářil především teprve osmnáctiletý záložník Tom Davies, proto bude mít Ronald Koemann dilema, zda do základní sestavy zařadit posilu z Manchesteru United Morgana Schneiderlina. Naopak návrat do jedenáctky by po zranění mohl udělat brankář Maarten Stekelenburg. Otázkou zůstává, měl by vůbec?

Na opačné straně barikády se dá očekávat debut Jeffreyho Schluppa, který by mohl definitivně vyřadit ze sestavy Martina Kellyho, jenž zažívá bídnou sezónu. Anglický mistr s Leicesterem by nicméně mohl i na křídlo, kde kvůli reprezentování na africkém šampionátu schází Wilfried Zaha a Bakary Sako.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Hennessey - Ward, Dann, Delaney, Schlupp - McArthur, Ledley - Puncheon, Cabaye, Townsend - Benteke
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Robles - Holgate, Williams, Funes Mori - Coleman, Davies, Barry, Baines - Mirallas, Barkley - Lukaku
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.00 - 3.30 - 2.43
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Middlesbrough FC - West Ham United  (sobota 16:00)
Od čtyř hodin se diváci mohou těšit také na souboj Middlesbrough s West Hamem, který si ovšem mimo tábor obou fanoušků zřejmě moc příznivců nenajde. V duelech tohoto nováčka padá obecně málo branek, přičemž Kladiváři v posledních dnech plnili titulky novin hlavně kvůli přestupovým spekulacím.

Domácí se podle očekávání nacházejí v dolních patrech tabulky, na druhou stranu si na sestupující celky udržují solidní náskok čtyř bodů. Pravdou ale je, že v posledních týdnech se jim zrovna dvakrát nedaří - v průběhu posledních pěti duelů zvítězili jen jednou, konkrétně pak v polovině prosince nad trápící se Swansea. Od té doby zaznamenali dvě prohry a dvě bezbrankové remízy. Ostatně produktivita je hlavním kamenem úrazu týmu Aitora Karanky už od samého začátku této sezóny.

To West Ham v minulém kole rozstřílel na vlastní půdě Crystal Palace, přičemž gól Andyho Carrolla se rozhodně zařadil mezi kandidáty na gól roku. O Kladivářích se ale v posledních dnech hovořilo především kvůli hlavní hvězdě týmu - Payetovi. Ten totiž s týmem odmítl trénovat, odmítá hrát zápasy a jasně deklaroval svou touhu odejít. Londýnský celek se jej však nehodlá vzdát, ovšem jak tohle celé dopadne, to je ve hvězdách.

Sluší se zmínit, že oba celky v týdnu představily nové posily. Middlesbrough z Chelsea přivedlo Patricka Bamforda, který v tomto týmu před nějakou dobou prožil úspěšné roční hostování. To do West Hamu přestoupil bývalý kapitán Southamptonu, Jose Fonte, který má vyztužit defenzivní řady londýnského klubu.

Co se zdravotních potíží týče, vyloučen je start Gastona Ramireze a Antonia Barragana. Hrát pak také nebude Daniel Ayala, který si pro změnu odpykává karetní trest.

To hosté řeší řadu otazníků - Sofiane Feghouli, Sam Byram a Winston Reid mají drobné bolístky a je otázkou, zda budou pro utkání k dispozici. Hrát každopádně určitě nebude Dimitri Payet, zatímco Cheikhou Kouyaté a Andrew Ayew reprezentují své národy na Africkém poháru národů.
Middlesbrough FC - pravděpodobná sestava:
Valdés - Bernardo, Chambers, Gibson - Fabio, Leadbitter, De Roon, Forshaw, Friend - Stuani, Negredo
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Randolph - Byram, Reid, Collins, Cresswell - Noble, Obiang - Feghouli, Lanzini, Antonio - Carroll
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.54 - 3.04 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stoke City - Manchester United  (sobota 16:00)
Vítězná série Manchesteru United se v minulém klání zadrhla. Parta okolo Zlatana Ibrahimoviče tak bude jistě chtít načít novou - tu první překážku představuje na Britannia Stadium domácí Stoke City.

Rudí ďáblové se po neslaném startu do sezóny přece jenom rozjeli a výsledkem byla šestizápasová šňůra vítězství, kterou uťal až v minulém kole znepřátelený Liverpool. Pro Joseho Mourinha však musí být značně frustrující, že mu tato série nepřinesla nějaký závratný posun tabulkou - United se stále nemohou dostat mezi první čtyři celky, přičemž na místo první stále ztrácí markantních 12 bodů.

Stoke City zase neprožilo nejpříjemnější vánoční svátky, jelikož si se svým složitým losem neporadilo zrovna dvakrát dobře. Jak od Liverpoolu, tak i londýnské Chelsea vyfasovali svěřenci Marka Hughese čtyři branky a pokaždé se tak ze hřiště poroučeli bez jakéhokoliv bodového zisku. V posledních dvou kláních však přišlo zlepšení, Hrnčíři nejprve zdolali Watford na domácí půdě a v minulém kole si vyšlápli i na Sunderland. Do zápasu s Manchesterem United tak mohou jít v dobrém rozpoložení.

Hrnčířům se proti United možná až překvapivě daří - v posledních 3 zápasech na Britannia Stadium domácí ani jednou neprohráli, naopak si připsali dvě vítězství a jednu remízu. V Premier League navíc Stoke prohrálo jen 1 z posledních 8 domácích duelů, což vypovídá o jejich poměrně slušné formě.

Sluší se také zmínit sérii Manchesteru United - tým Joseho Mourinha je totiž neporažen už v 16 soutěžních zápasech, jejich posledním přemožitelem je turecké Fenerbahce.

Stoke se vrací Bojan Krkic, který v minulém utkání kvůli zranění absentoval. Chybět však bude Mame Diouf, Ramadan Sobhi a Wilfried Bony - všichni tito hráči se momentálně účastní Afrického poháru národů.

To Jose Mourinho má k dispozici prakticky kompletní kádr, počítat nemůže akorát se službami Erica Baillyho, který si také plní reprezentační povinnosti.
Stoke City - pravděpodobná sestava:
Grant - Johnson, Shawcross, Martins Indi, Pieters - Adam, Whelan - Shaqiri, Allen, Arnautovič - Crouch
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Valencia, Jones, Smalling, Darmian - Carrick - Mchitarjan, Herrera, Pogba, Lingard - Ibrahimovič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.65 - 4.00 - 1.63
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
West Bromwich Albion - Sunderland AFC  (sobota 16:00)
Loni v lednu se Sunderland de facto zachránil. Sam Allardyce tehdy získal do týmu Kirchhoffa, Khazriho a Koného, kteří pak v následujících měsících dotáhl Black Cats k udržení ligové příslušnosti. Včera se jeho nástupce David Moyes nechal slyšet, že něco podobného je nyní nemyslitelné, neboť vedení nepustí peníze na adekvátní posílení. Sunderland tedy musí spoléhat na to, co má a body získat třeba už na půdě West Bromwiche.

Mackems se po solidní pasáži v listopadu a prosinci zasekl. Victor Anichebe se zranil a Jermain Defoe na útok sám nestačí, byť mu to pořád pálí neskutečně dobře. Z posledních čtyř zápasů však Sunderland získal jen bod a minulý týden ztratil důležité tři body doma se Stoke City.

Byť zatím ztrácí na záchranu jen bod, na West Bromwich vzhlíží se závistí. Baggies se překvapivě daří i v ofenzivě a Tony Pulis míří za svým nejlepším umístěním v Premier League v kariéře. Momentálně je osmý a už nyní má prakticky zajištěný pohodový závěr sezóny bez starostí o udržení mezi elitou.

West Brom nicméně trápí situace kolem Alana Nyoma, který podobně jako Matip z Liverpoolu odmítl startovat na africkém poháru v Gabonu a zatím mu není dovoleno hrát za klub. Debutovat naopak může posila z Hullu Jake Livermore. Sunderland kromě Anichebeho postrádá ještě Pienaara.
West Bromwich Albion - pravděpodobná sestava:
Foster - Dawson, McAuley, Olsson, Brunt - Fletcher, Yacob - Chadli, Morrison, Phillips - Rondón
Sunderland AFC - pravděpodobná sestava:
Mannone - Jones, Djilobodji, O'Shea, Van Aanholt - Rodwell, Denayer - Larsson, Januzaj, Borini - Defoe
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 3.90 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester City - Tottenham Hotspur  (sobota 18:30)
Tři stopeři, ofenzivní křídelní obránci, talent v záloze a hroťák ve formě. To byl minulý týden Everton, který smetl Manchester City 4:0 a způsobil Pepu Guardiolovi nejhorší ligovou porážku v kariéře. S trochou fantasie by se dalo říct, že Tottenham je týmem, který je v tomto směru taková vyšší vývojová fáze. Jeho excelentní forma bude nyní v sobotním šlágru prověřena na Etihad Stadium.

Kdo ví, co by se stalo, kdyby Mauricio Pochettino vypiloval systém se třemi stopery o pár týdnů dřív. Třeba jako Antonio Conte, jenž s Chelsea díky formaci 3-4-3 vyrovnal anglický rekord v počtu vítězství v řadě. Právě Tottenham tuhle nekonečnou lajnu uzavřel a momentálně je na čísle 6. V jeho kádru se takřka nedá najít slabina a drtivá většina borců má životní formu.

Rose s Walkerem hají jako z partesu, Dembélé a Wanyama tvoři vyvážený střed pole a pod novopečeným tatínkem a obávaným kanonýrem Harrym Kanem operuje pohyblivá a tvůrčí dvojice Eriksen - Alli. Nikdo než Manchester City však letos nepoznal lépe, jak snadno se dají tyto superlativy obrátit v prach.

Guardiola do Anglie vplul s pompou jako Titanic na Atlantik. Manchester City nenarazil do ledovce, spíše ho brzdí hustý proud neprostupných ker, jež bohatému klubu brání v cestě za trofejemi. Citizens se po deseti soutěžních vítězstvích za sebou osudově zasekli a v následných 22 kláních nasbírali jenom 9 triumfů. Zmíněný kolaps na půdě Evertonu byl takovou symbolickou tečkou.

Sám španělský manažer prohlásil, že jeho tým nejspíš vypadl z boje o titul - deset bodů na čelo je už značná ztráta. Teď se kdysi favorizovaný celek musí soustředit, aby vůbec uhrál umístění v TOP 4, protože konkurence je letos obrovská.

Poprvé se může svým fanouškům představit Brazilec Gabriel Jesus, ale Guardiola má potíže spíš v záloze. Fernandinho je pořád suspendovaný, a tak musí vzít zavděk Fernandem, jenž se vrací po zranění. Tottenham nemůže počítat s Janem Vertonghenem, kterému se zelené trávníky zapověděly zhruba na šest týdnů, a tak se do základní sestavy posune Ben Davies či Kevin Wimmer.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Bravo - Zabaleta, Otamendi, Stones, Kolarov - Touré, Fernando - Sterling, Silva, De Bruyne - Agüero
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Dier, Alderweireld, Davies - Walker, Wanyama, Dembélé, Rose - Eriksen, Alli - Kane
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.50 - 3.57
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Chelsea FC21171345:1552
2.Tottenham Hotspur21136243:1445
3.Liverpool FC21136249:2445
4.Arsenal FC21135348:2244
5.Manchester City21133541:2642
6.Manchester United21117332:2040
7.Everton FC2196632:2333
8.West Bromwich Albion2185828:2829
9.Stoke City2176827:3327
10.Burnley FC21821123:3126
11.AFC Bournemouth21741030:3725
12.West Ham United21741026:3525
13.Southampton FC2166919:2624
14.Watford FC21651023:3623
15.Leicester City21561024:3421
16.Middlesbrough FC2148917:2220
17.Crystal Palace21441330:4016
18.Hull City21441320:4516
19.Sunderland AFC21431420:4015
20.Swansea City21431423:4915

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2343)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele