Představení účastníků Eura 2024 - Španělsko

13.06., 20:00
Aktuality
Martin Zubimendi bojuje o míč s Charalamposem Charalampousem (© AFP)

Španělé míří na fotbalové Euro s tíživou vzpomínkou na předloňský propadák na mistrovství světa v Kataru, kde vypadli už v osmifinále. Také ale s vizitkou vítěze Ligy národů, kde cestou za trofejí zdolali v semifinále Itálii a ve finále Chorvatsko. Proti oběma celkům se nyní postaví znovu ve "skupině smrti". Trenér Luis de la Fuente přitom pomalu modernizuje tradiční tiki-taku využitím přímočaré hry po křídlech.

Vývoj

Nestabilita, která v posledních měsících od propuknutí kauzy předsedy svazu Rubialese a jeho nešťastného polibku obklopovala Španělskou fotbalovou federaci, se naštěstí na hřiště nepřenesla. Fiasko na mistrovství světa v Kataru znamenalo konec doby Luise Enriqueho a povýšení Luise de la Fuenteho, někdejšího trenéra jednadvacítky, k životní příležitosti.

Výsledkem byla suverénní kvalifikace na Euro 2024 a mezi tím loni v létě titul v Lize národů. Při příležitosti největší kontinentální akce se nyní Španělsko jistě pokusí o pokračování vítězné cesty. V týmu má zajímavý mix hráčů. Od zkušeného a už 38letého Jesúse Navase po vzpurné mládí, které reprezentuje teprve 16letý teenager Lamine Yamal.

Výsledky posledních zápasů (©Livesport)

V extrémně obtížné skupině s obhájci trofeje z Itálie, vicemistry Ligy národů a semifinalisty minulého mistrovství světa z Chorvatska a stále se lepšící Albánií, kterou jako trenér vede bývalý hráč Barcelony Sylvinho, bude muset La Roja prokázat odolnost. Jakékoliv zaváhání (a k němu není na tak krátkém turnaji nikdy daleko) může zničit všechny plány.

Proto musela být tradiční tiki-taka, kterou Španělé zavedli jako styl a dala jim tolik trofejí, o 10 let později upgradována. Neexistuje už žádný soupeř, jenž by nevěděl, jak se té otřepané hře nekonečného držení míče postavit. De la Fuente sice pořád vyžaduje co nejdelší kontrolu balonu, k tomu se ovšem nyní snaží víc hrát z křídel a své individuality nabádá k přímočařejší hře.

Přednosti

Když Španělé ovládli svět, nedosáhli toho jen svou pestrou hrou, kterou řídili Xavi, Iniesta, Xabi Alonso, David Villa a další. Povedlo se jim to i díky tomu, že vedle výjimečné technické kvality měli vždy bodyguardy Casillase, Sergia Ramose, Puyola, Piquého či Busquetse. Jednoduše to, čemu jejich věhlasný kouč Luis Aragonés říkal bezpečnostní koridor. Tedy brankář, stopeři a štítový záložník.

Na jedné z těchto pozic má De la Fuente k dispozici dnes nejlepšího defenzivního středopolaře na světě - Rodriho. Opora Manchesteru City je bodem, jímž prochází rovnováha týmu a je mimochodem i účinnou zbraní při standardních situacích. Dělá všechno a všechno dělá dobře.

Rodri bude lídrem týmu Španělska (©Profimedia)

De la Fuente disponuje i dvěma velmi talentovanými křídelníky, což dřív doména Španělska zrovna nebývala. Zásadními prvky pro vytváření šancí ke skórování jsou Yamal z Barcelony a Nico Williams z Bilbaa. Velmi pravděpodobně začnou v základní sestavě a ani jednomu z nich nevadí hrát přes nohu, takže zadáci nikdy nemůžou tušit, co od nich přijde.

Oba umějí zaútočit z obou stran, oba milují hru jeden na jednoho, umějí přejít přes obranu, vplížit se do vápna... A pozor - pokud dostanou prostor k úprku, stanou se z nich nezastavitelné gazely.

Slabiny

Tradiční achilovou patou je absence výrazného hrotového útočníka. Snad za to mohou zvyky velkých klubů, které si na tuto pozici vždy kupují eso ze zahraničí. Samozřejmě na jejich obranu je třeba říct, že kdyby někdo s vysokou kvalitou doma byl, už by dávno využily příležitosti.

Navíc je tu případ současného kapitána Álvara Moraty. Sezonu začal jako střela, ovšem stejně skončil v Atlétiku Madrid jen jako náhradník. Dokonce na něj fanoušci pískali, když oblékl dres národního týmu. Alternativou je Joselu z Realu Madrid, rovněž stálice na lavičce bílého baletu.

Navzdory důležitosti střílení gólů "devítek" to není tak palčivý problém jako křehkost obrany. Od odchodu Puyola a Piquého do důchodu a opomíjení stárnoucího Sergia Ramose je obranná řada kritickým místem. A to natolik, že byli naturalizováni Francouzi Aymeric Laporte a Robin Le Normand, aby pomohli. A ani to nefunguje.

Do sestavy se sice tlačil barcelonský objev Pau Cubarsí, na Euro se však nedostal. Místo toho bude ve svých 17 letech reprezentovat na olympijských hrách. Proto trenér povolal zpátky do boje Nacha, kapitána Realu Madrid. Je tu také Dani Vivian, chráněnec De la Fuenteho, který se zřejmě až příliš dívá na své oblíbené Bilbao. Vivianův výkon při debutu v přípravě proti slabé Andoře byl totiž doslova otřesný.

Ideální sestava

V posledním přátelském utkání proti Severnímu Irsku měl trenér v sestavě osm z hráčů z optimální sestavy. I nadále je jeho nejpoužívanějším rozestavením 4-3-3. Má to své důvody. Díky všestrannosti záložníků se dá systém bez problémů přeměnit na 4-2-3-1.

Jisté je, že strážcem branky bude i nadále Unai Simón. Je nejspolehlivější a má i nejvíc mezinárodních zkušeností. David Raya a Álex Remiro jsou daleko za ním.

Po zranění Baldeho a Gayà se díky výtečné sezoně v Leverkusenu stal nepostradatelným členem sestavy Alejandro Grimaldo. Pravou stranu má Dani Carvajal, veterán Jesús Navas se přes něj těžko dostane. Pochybnosti jsou mezi stopery, vzhledem k dřív zmíněným otazníkům možná na pozici středního obránce vystřídá Nacho některého z Francouzů.

Ideální sestava Španělska (©Livesport)

Ve středu pole může Fabiánovo místo ohrozit jen Mikel Merino. A pokud by se nevedlo Pedrimu, nabízí se na jeho pozici Álex Baena nebo Fermín. Kdyby bylo potřeba zvýšit ofenzivní sílu, mohou přijít na hřiště Olmo nebo Oyarzabal.

Na prvních třech pozicích v útoku by právě Olmo mohl působit jako falešná "devítka", pokud by Morata nebyl nebezpečný. Ferran Torres, který vždy dokáže najít cestu k brance, pak může být dobrou alternativou pro kteréhokoliv hráčů základu.

Španělsko verze 2024 pokračuje ve své tradici, kdy nemá v sestavě žádnou velkou světovou hvězdu, okolo které by se všechno točilo. Síla týmu je v tom, že když jeden hráč odejde, jeho náhradník naskočí se stejnou kvalitou. A na turnaji, jakým je tento, kdy jsou nohy na konci sezony už hodně unavené, může být velký tým silným faktorem.

Predikce

Vždy je těžké předvídat, co se stane, zvlášť ve skupině smrti. Do druhé fáze mohou postoupit tři týmy, při jejich vyrovnanosti bude těžké vybojovat pozici nejlepšího celku ze třetích míst. Ovšem pokud současná Itálie nemá ideální období a Chorvatsko je stále hodně závislé na tom, co bude schopen stárnoucí Modrič vytáhnout ze svého kouzelnického klobouku, je to pro Španělsko ideální příležitost přihlásit se o roli lídra a skupinu vyhrát. Dál od něj lze čekat postup do čtvrtfinále. Tam však skončí.

Program zápasů - skupina B

15.06.2024
18:00
Španělsko
3:0
Chorvatsko
Berlín
20.06.2024
21:00
Španělsko
1:0
Itálie
Gelsenkirchen
24.06.2024
21:00
Albánie
0:1
Španělsko
Düsseldorf

Konečná nominace

Brankáři
Datum nar.
Klub
David Raya
15.09.1995
Arsenal FC
Álex Remiro
24.03.1995
Real Sociedad
Unai Simón
11.06.1997
Athletic Bilbao
Obránci
Datum nar.
Klub
Daniel Carvajal
11.01.1992
Real Madrid
Alex Grimaldo
20.09.1995
Bayer Leverkusen
Aymeric Laporte
27.05.1994
Al Nassr FC
Robin Le Normand
11.11.1996
Real Sociedad
Nacho
18.01.1990
Real Madrid
Jesús Navas
21.11.1985
Sevilla FC
Dani Vivian
05.07.1999
Athletic Bilbao
Záložníci
Datum nar.
Klub
Alejandro Baena
20.07.2001
Villarreal CF
Marc Cucurella
22.07.1998
Chelsea FC
Fermín López
11.05.2003
FC Barcelona
Mikel Merino
22.06.1996
Real Sociedad
Dani Olmo
07.05.1998
RB Lipsko
Pedri
25.11.2002
FC Barcelona
Rodri
22.06.1996
Manchester City
Fabián Ruiz
03.04.1996
Paris Saint-Germain
Martín Zubimendi
02.02.1999
Real Sociedad
Útočníci
Datum nar.
Klub
Joselu
27.03.1990
Real Madrid
Álvaro Morata
23.10.1992
Atlético Madrid
Mikel Oyarzabal
21.04.1997
Real Sociedad
Ayoze Pérez
29.07.1993
Real Betis
Ferrán Torres
29.02.2000
FC Barcelona
Nico Williams
12.07.2002
Athletic Bilbao
Lamine Yamal
13.07.2007
FC Barcelona

Autor: Livesport.cz / César Suárez

Komentáře (40)

Přidat komentář
Benfica

Ďaleko lepší tím ako napríklad Nemecko, v play off im väz zlomí ťažká skupina

Reagovat
Seydou Doumbia

Španělsko vyhoří

Reagovat
Benfica

nepovedal by som úplne, že vyhorí. Skupinu vyhrajú, si myslím s 3 výhrami, ale s 3 ťažkými výhrami.. a hrať 3 ťažké zápasy v skupine je hodne špatný základ k dlhej ceste v playoff.

V posledných 2 ročníkoch s 24 tímami, všetky tími zo skupiny smrti vypadli hneď v osemfinále, na posledných 2 MS takisto, aj keď na MS sa skupina smrti identifkuje oveľa ťažšie, lebo väčšinou sú 2 papieroví favoriti v skupine jasní, ostatní len prekavpujú

Reagovat
Seydou Doumbia

tak takhle jsem si zpětnou analýzu ještě nedělal za mě pokud neprojdou čtvrtfinále tak to bude zklamání pro tu zemi, ale to bude zklamání i pro italy, portugalce, němce, francii, belgii, holand a anglii ale já jím vůbec nevěřím, čekám že je vyřadí nějaký tým na styl marokokotu na ms

Reagovat
Benfica

Euro 2020 - za skupinu smrti sa označovala skupina F - Francúzsko, Nemecko, Portugalsko, Maďarsko - Fracúzsko vypadli proti Švajčiarsku, Nemci vypadli proti Anglicku a Portugalsko porti Belgicku

Euro 2016 - za skupinu smrti sa považovala skupina D - Španielsko, Chorvástsko, Česko, Turecko - Španielsko vypadlo s Talianskom a Chorvástsko s Portugalskom

staršie ME tam to boli nabúchané minimále 3 skupiny, to sa ťažko vyhodnocuje a ešte takto spätne

MS mi prídu také, že väčšinou máme po 2 tímy v skupine, ktoré by mali byť jasné + 2 tímy, ktoré by mohli prekvapiť a stále niekto prekvapí (od toho sa to predsa hrá).. ale predsa..

MS 2022 - skupina smrti pred turnajom Španiesko, Nemecko, Japonsko, Costa Rica - Španielsko vypadlo s Marokom a Japonsko s Chorvátskom - obaja na penalty..

MS 2018 - skupina smrti Španielsko, Portugalsko, Maroko, Irán - Španielsko vypadlo s Ruskom a Portugalsko s Uruguajom

MS 2014 - tam si nejak na diskusie o skupine smrti nevybavujú.. ja som nebol nadšený z ťažkosti skupiny Portugalska, s Nemeckom (majstrom), USA, ktoré hneď vypadli s Belgickom a Ghana, ale zasa, skupina smrti ako 18, 22... nie je to úplne ono

MS 2010 - Brazília, Portugalsko, Pobrežie Slonoviny, Severná kórea - Portugalsko vypadlo hneď proti Španielsku a Brazília v štvrťfinále proti Holandsku

MS 2006 - Skupina D Argentína, Holandsko, Pobrežie a Srbsko Čierna Hora - Holadsko vypadlo hneď proti Portugalsku a Argentína až štvrťfinále proti Nemecku

MS 10 a 06 tam si pamätám, že sa riešilo Pobrežie dosť. Kvôli Drogbovi. Ale tiež asi skupiny smrti tak možno v "".. a hlavne 06 to bolo tak, že máš tam skôr 2 kandidátov na prvé miesto, inak tam favoriti skupín boli jasní.. ale naozaj skupina smrti na MS asi nikdy nebola jedna tak jednoznačná, hlavne od MS 2010.. vôbec nejak sa diskusia v médiách o tom vždy vytratí..

Reagovat
Seydou Doumbia

Na MS 2018 bych za skupinu smrti klidně dal i choravtsko argentína nigérie island a tam chorvati došli až do semifinále, maroko v kataru mělo belgii, chorvaty a kanadu a pak vyřadili španěly i portugalce...takže zase když slabší repre má skupinu smrti tak i s tím dokáže udělat úspěch, reálně maroko hralo 5 obtížných zápasů, kde v žádném neměli jednoduchou práci a vše to byli vydřené duely

ono v některých případech ta skupina smrti je dost individuální pojem a někdy těch skupin je víc +- stejně vyrovnaných, jako ta 2018 jak zminuji výše, pak záleží na tom kdo to soudí...

ME 2012 určitě skupina smrti holandsko porutgalsko německo dánsko, tam teda němci a portugalci vypadli v semifinále, ale za mě jasná skupina smrti...češi,rusi,poláci,řekové skupina 4 sraček, ukrajina, švédsko, anglie, francie a pak tam bylo španělsko,itálie,irsko,chorvatsko i to by šlo označit za skupinu smrti a dva z nich došli až do finále...španěli dali v té cestě v PO francii, portugalce a ve finále italy, to znamená že mimo blbých iru měli 5 zápasů s absolutně top reprezentacemi

ale jinak ve většině případu to je jak píšeš

Reagovat
Benfica

tak MS je v tomto trochu špecifické..

Chorvátsko a Argentína ok, kandidáti na prvé miesto a hlavne na postup.. ale Nigéria a Island mohli prekvapiť.. v 2018 sa veľa čakalo od Maroka

čo potom ako "sklamalo" v 2018 bolo prekvapenie 2022, ale už to od nich nikto nečakal.. btw pre tímy ako Maroko a príbehy aké napisali podbne tímy napríklad Ghana 2010, tak pre nich je každý súper ťažký a v podstate do žiadného neidu ako favorit.. to skôr myslím naopak, že je ťažké postupovať pre tých papierových favoritov z pred turnaja. Takto, keď vidíš výsledky už je to ťažké sa spätne vracať.. v tom je dôležité asi navnímať tú atmosféru okolo ešte pred a spoliehať sa na pamäť v budúcnosti..

ME 2012 - jasné skupina Portugalsko, Nemecko, Holandsko a Dánsko bola fest silná, ale Španielsko, Chorvátsko, Taliansko do toho síce Írsko, ale zasa nič slabé, Francúzsko a Anglicko s domácou Ukrajinou tiež nie zlé.. ale to je to, že tie ME s 4 skupinami boli veľmi vyrované.. stále si mal aspoň 2 skupiny, kde si sa vedel baviť o skupine smrti, a 2 kde boli aj tak ďalšie 2-3 silné tímy.. a mylsím, že presne po tom sa všetkým "stíská"

kľudne poďme ďalej..

ME 2008

Nizozemsko, Fracúzsko, Taliansko k nim Rumunsko

Nemecko, Chorvátsko k nim Poľsko a domáce Rakúsko

Portugalsko ok, ale Česko, Turecko a domáce Švajčiarsko.. všetci chceli postupiť..

Španielsko ok, ale znova Grécko, Rusko a Švédsko, všetci s ambíciou si zahrať ešte aspoň o zápas viac..

BTW nizozemci a taliani ktorí mali zápas s francúzmi v skupine vypadli už v štvrťfinále btw o Nizozemksu sa hovorilo po skupine ako o najväčšom favoritovi a rupli hneď s Ruskom 1:3

ME 2004 som bol strašne malí na to, aby som si pamätal také detaily... ale

Portugalsko a Španielsko k ním Rusko a Grécko (jooo, ale kto to pred turnajom čakal)

Francúzsko a Anglicko (obaja hneď vypadli proti Grécku a Portugalsku) mali ťažký zápas s Chorvátskom a Švajčiarskom

Švédové a Dánové sa vyradili Italov, ale padli proti tímom z inej ťažkej skupiny

Česko, Nizozemsko a Nemecko.. ďalšia super skupina..

ale tie edície s 16 tímami mali čaro hlavne kvôli tomu, že tie skupiny boli ozaj silnejšie ako teraz alebo na MS

Reagovat
Seydou Doumbia

tak 2018 hypoval maroko tady dominik, ale jinak to byl za mě kvalitou srovnatelný tým třeba s tou nidžerii...a nakonec ten pík maroka byl o 4 roky později čili uplná skupina smrti to taky nebyla, ale na ms ty rozdíly jsou menší no...já osobně od maroka čekal víc na ms 22 než 18 podle síly toho kádru jsem jím předpovídal alespon postup ze skupiny, což jsem byl jedne z mála

juro 2008 můj první repre turnaj, tam ta skupina oranje byla skupina smrti, bohužel dodnes pamatuju jak posrali ten duel s ruskem

jako sere mě to hlavně z ohledem do historie...2008 byl postup na euro srovnatelný uspěch jako ted postup do osmifinále...kdo se ted má koukat na ty bezdomovce, kde postupuje ze skupiny každý a je prakticky nemožný aby velký favorit zahučel už ve skupině, je to nuda...tehda se fakt dalo sledovat všechny duely na turnaji, protože téměř v každém šlo o vše, ted je to o ničem...kouknu na ty top týmy, ale že bych sledoval ty druhořadé repre madarsko-švýcarsko, slovinsko-dánsko proti sobě to určitě ne

Reagovat
Moshe Dajan

Přitom tyhle menší týmy jsou na Euru vždycky nejzábavnější. Koukat jak po 150. vyhraje Francie na turnaji 2:0 na půl plynu mi nepřipadá moc obohacující.

Reagovat
Seydou Doumbia

tak menší týmy nemají za cíl vyhrát turnaj, tak si můžou dovolit být zabavný, protože tam není takový tlak na výsledek ale ten systém je na hovno v tom, že třeba ta francie prakticky nemůže zahučet ve skupině na ukor sraček, a vlastně nikdo z těch top favoritů

Reagovat
Benfica

Od Maroka 18 sa čakalo veľa nielen od Dominka na Eurofotbale, ale celkovo

hej chápem. To obmedzenie pre 16 tímov malo svoju prestíž, to určite.. ale zápas maďarsko-švýčarsko bude dobrý zápas, a minimálne švýčarsko by som druhoradou repre nenazval

Reagovat
Seydou Doumbia

tak je 8 top repre (hol,bel,ang,spa,fra,por,něm,ita) a pak je ten zbytek...mě ty repre nebaví no určitě kvůli takovému duelu nezajebu cely den doma u tv

Reagovat
Benfica

tvoj čas, tvoja voľba

Reagovat
Seydou Doumbia

btw 2004 juro na které se dostalo lotyšsko

Reagovat
mistr129

2014 byla skupina smrti s Itálií, Anglií a Uruguayí, kterou vyhrála Kostarika

Reagovat
Benfica

teraz, keď vidíš výsledky tak áno, ale skús sa preniesť pred turnaj a ignorovať ako ta skupina dopadla. ale pre MS málokto čakal, že Itália a Anglie vôbec nepostupia a to, že Costa Rica vyhrá skupinu to už vôbec nie.. btw môj tip vtedy bol koniec Anglie v skupine

Reagovat
mistr129

No Kostarika byla jasný outsider, ale Uruguay určitě ne, vždyť na předchozím MS byla čtvrtá.

Viz kurzy níže.

https://bleacherreport.com/articles/2086975-world-cup-2014-latest-group-odds-and-predictions-for-top-goal-scorers

Reagovat
Benfica

beriem argument

tak ako som písal, pred turnajom ma tieto diskusie nejak obyšli, alebo si na to proste nepamätám. Preto som to pôvodne do toho nemontoval.

Inak pre doplnenie Costa Rica zvládla dôjsť do štvrťfinále cez Grécko (na penalty) a skončila na Holandsku (tiež na penalty)

Uruguaj - vypadol v osemfinále s Kolumbiou.

Čo mi napáda druha linka ťažkej skupiny.. ak ju zvládne "outsider" tak sa na vlne ponesie ďalej, ale to je na komplikovanejšiu analýzu. Tých prekvapení najmä MS ponúka viac než dosť.

Reagovat
mistr129

Jo, já ti to ani nechtěl nijak rozporovat, jen se pochlubit, že jsem si zrovna na tuhle vzpomněl

Reagovat
Benfica

pohode, aspoň máme na čom rozvíjať "analytiku"

Reagovat
Seydou Doumbia

mohl by si udělat analýzu jak si vede outsider v PO když zvládl těžkou skupinu, celkem mě ta tvá analýza bavila co si rozjel výše

Reagovat
Benfica

snažil som sa, ale je to dosť variabilné oveľa viac ako vypadnutia favoritov po ťažkej skupine.. a tiež čo je pre outsidera ťažká a ľahká skupina a čo konrétne je outsider..

ME 08 tam nejaký outsider úspešný z môjho pohľadu nebol

ME 12 bolo asi hodne podľa očakávaní

ME 16 mal Island ťažkú skupinu (POR, HUN, AUT), bol Wales outsider?

ME 20 Maďari nakoniec nepostúpili

MS 06 pre Ghanu asi skupina s ITA, CZE a USA mala byť ťažká, ale vypadla proti Brazílií hneď, inak tie MS boli tiež asi dosť podľa očakávaní

MS 10 Ghana dojela celkom ďaleko, ale skupina GER, AUS a SRB zrovna už vtedy pre nich nebola zasa ťažká

Slovensko (ITA, PAR, NZE) vypadlo hneď v prvom kole, to isté Chile (ESP, SWI. HON)

MS 14 Costa Ricu sme prebrali a pre Grécko bola skupina (COL, CIV, JAP) ťažká? Asi hej, ale vypadli s Costa Ricou, tam sa vycutovali

MS 18 možno Švédsko, ako vyhralo skupinu pred Mexikom, Kóreou a hlavne Nemeckom, potom prešli cez švajčiarov a padli na Anglicku

MS 22 Maroko došlo hodne ďaleko, Australia po zápasoch proti FRA, TUN a DEN vypali henď proti Argentíne, Japonsko potom čo vyhrali skupinu pred ESP, GER, Costa Ricou vypadli hneď proti Chorvátom. Dalo by sa povedať, že pre Koreu bolo ťažké postupiť zo skupiny s POR, URU a GHA, ale potom vyfasovali s Brazíliou 1:4

Reagovat
Seydou Doumbia

z toho co si napsal asi nejvíc ta kostarika překvapila, potom marokokoti a wales...ale těžko se to posuzuje no

Reagovat
Benfica

Tak Wales za mna v tom case nebol outsider, semi asi necakal nikto, ale na ten turnaj mali dobry tim.. najlepsi z GB

Reagovat
Seydou Doumbia

tak potom největší outsider od kterého se nic nečkealo je luis grijavla který loni na ms na 5 km skončil 4 o 0,22 za bronzem...guatemalec mezi kenou a etiopii

Reagovat
Benfica

To neviem o co sa jedna

Reagovat
Seydou Doumbia

5 km běh na MS v atletice

Reagovat
Benfica

Reagovat
St. Pauli

zajimava statistika, diky, zkusim ji v pameti vylovit pri sazeni

Reagovat
Stannis Baratheon

Nenominaci Pedra Porra ještě dokážu pochopit, když je tam Carvajal, ale Pau Torres...

Reagovat
Mass

Pau Torres > Laporte

Reagovat
Modi6

Zlý sen pro mě. Finále Španělsko - Francie. To fakt nechci.

Reagovat
Raul=Real

Jasný favorit

Reagovat
DreamTeam

Průměrný kádr, průměrné umístění.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Rodri je cheat code, ale celou dobu bude jen hasit levé křídlo, Grimaldo nemůže hrát klasického LB.

Reagovat
andkoo

tam moze zaskakovat Ruiz a Rodri pokryje stred..pokial budu drzat loptu a nepustat superov do prilis vela protiutokov, tak by to mohlo ako tak fungovat

Reagovat
Pozor skluz!!!

Jako jo, ale pořád je to o dvou protiútocích které vyjdou.

Tentokrát to Španělsku vyšlo, ale bez Rodriho to bude těžší.

Reagovat
kattos

Jakoby pořád se říká že hrotak je slabina Španělska, ale zrovna on si to vždycky odehraje a vyhoří se někde jinde

Raya bude sedět jo?

Reagovat
los_blancos
Reagovat
Kop do titulků

Španělé mají trenéra nezkušeného na závěrečných turnajích navíc ta jejich obrana bude pořádný propustňák proto letos

Vyhořej jak papír

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele