Potřebuju svobodu, opakuje Guardiola

07.10.2011, 15:48
Aktuality
Pep Guardiola zatím netuší, co bude dělat příští sezonu. Úspěšný trenér Barcelony zopakoval, že nepodepíše dlouhodobou smlouvu, jelikož potřebuje volnost. Guardiola před probíhající sezonou podepsal nový roční kontrakt.

"Pokud jste ve vedoucí funkci, pořád musíte myslet na to, že zítra možná skončíte,"
říká Guardiola. "Mně se pracuje lépe, když mám svobodu v rozhodování o své budoucnosti. Kdybych podepsal dlouhodobou smlouvu, byl bych nervózní a mohl bych ztratit vášeň."

Fanoušci Barcelony se obávali už před současnou sezonou, že Guardiola z klubu odejde. Nakonec se tak nestalo, nyní ale budou trnout znovu. "Zatím nevím, co budu dál dělat. Když mě klub bude chtít a já budu mít podobný pocit, tak zůstanu. Když mě vyhodí, najdu si něco jiného," nedělá si těžkou hlavu.

"V mé profesi je důležité chovat se podle toho, co se zrovna děje. Když jednoho dne budete cítit, že už nemáte týmu co dát, je lepší skončit. Pak začne něco nového," doplnil Guardiola, který Barcelonu převzal v létě 2008. Od té chvíle s katalánským týmem pořádá doslova hon za trofejemi, získal jich už dvanáct.

Autor: Radim Šantrůček / sportinglife.com

Komentáře (358)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele