Postřehy z utkání Malmö - Sparta: Opět skvělý Vitík. Kuchta zastínil Olatunjiho a umlčení švédští fanoušci

21.08., 23:44
Názory a komentáře
Sparta se Lize mistrů skutečně přiblížila. (© Christian Örnberg / BILDBYRĹN)

PŘÍMO Z MALMÖ - Ještě lepší než před rokem v Kodani. S takovou poletí sparťanská výprava z Malmö domů. Loni v létě uhráli rudí v Dánsku plichtu a doma na Letné museli tlačit. Ve Švédsku si však výběr Larse Friise (48) vypracoval dvougólový náskok. Co dalšího úvodní play off Ligy mistrů ukázalo?

Lepší než před rokem v Kodani

Hlavní město Dánska leží nedaleko Malmö. Stačí přejet Öresundský most a jste v jiné zemi. V úvodním duelu play off Ligy mistrů jako by si sparťané vzpomněli na rok starou bitvu s FC Kodaň. Tehdy podali precizní výkon do defenzivy a snažili se hrozit z rychlých brejků. Tehdy také přežili velký tlak dánského mužstva stejně jako ve středu. Ovšem ve Švédsku to družina Larse Friise vyšperkovala dvěma vstřelenými góly, což se loni Priskeho týmu nepovedlo.

Vitík znovu dominantní

Vitík vypadal dominantně. Jako by ho jednání o možném odchodu nechaly naprosto klidným. Podobně jako v Bukurešti podal dobrý výkon. Odkopával odražené míče, vyhrával souboje. Jako by měl v noze magnet a přitahoval centry soupeře. Svůj dobrý výkon mohl podpořit i brankou, ale v 66. minutě po centru Qazima Laciho netrefil balon ideálně. V 75. jej chytla křeč a o pár minut později už přenechal místo Jaroslavu Zelenému, který překvapivě zůstal jen na lavičce a levého stopera hrál Asger Sörensen.

Vitík odehrál výborný zápas. (©Christian Örnberg / BILDBYRĹN)

Nevydařený přechod do brejků

Kdyby Pražané vedli v poločase o dvě či tři branky, nemusel se nikdo divit. Hned třikrát šla Sparta do nadějně rozvíjejícího se brejku, ale pokaždé selhala předfinální fáze. Nejdříve ztroskotal Victor Olatunji, po něm Angelo Preciado a do třetice i Lukáš Haraslín. Přitom právě rychlé kontry se zdály být účinnou zbraní na otevřenou defenzivu Malmö.

Kuchta lepší než Olatunji

Nevyšlo mu to tolik, jako například proti FCSB. Rval se stoperem Janssonem, ale španělský sudí oba držel zkrátka a jakékoliv držení či tahání nechával být. Mohl zvýšit na 2:0, když jej v 55. minutě našel Haraslín, ale sparťanský útočník jako by se v zajímavé příležitosti lekl. Po hodině hry přenechal místo Janu Kuchtovi, který se víc zapojoval do kombinace.

Statistiky utkání. (©Livesport)

Pekelná atmosféra

Zvěsti nelhaly. Středeční duel v Malmö se hrál v pekelné atmosféře. Do výkopu zbývalo zhruba 30 minut, ale kdo už přišel do ochozů, měl k dispozici atmosféru, jako by zrovna běžela 10. minuta utkání. Skalní fanoušci Malmö z velké části zaplnili svůj sektor za brankou a zpívali chorály. Zahanbit se nenechali ani hosté z Prahy, kteří zaplnili celý svůj sektor. Domácí však oněměli ve dvou momentech - pokaždé, když Sparta skórovala, čehož využil venkovní sektor skandováním: Co jste tak ticho?!

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Jakub Dvořák

Komentáře (21)

Přidat komentář
Tlustej Pedro

Sparta to má rozehrané hodně dobře , ale k atmosféře, fanoušci Malmö mě překvapili, fandili skvěle, líbily se mi v závěru chorály na melodie songů Lay all your love on me( ABBA) a Sway, zpívali to furt dokola a znělo to fakt dobře. Ke Sparťanům...v tom pekle neměli moc šancí a tak byli slyšet jen po gólech a to ještě vytáhli ,,co jste tak ticho", pominu, že jim Švédi asi těžko rozuměli, ale nemůžu si vzpomenout...od koho oni to jen okopčili? Ještě by místo ,,kdo neskáče, není Sparťan" mohli začít zpívat Sparta pičo, Sparta pičo ACS, třeba.

Reagovat
Mr.Mike

Kazdej choral je od nekoho okopcenej

Reagovat
Tlustej Pedro

No to jistě, ale mohlo by se aspoň v Česku tak nějak dbát na to, aby největší rivalové neměli stejné chorály, dokonce i s textem, už dřív to byl ,,dej Baník/ Sparta gól" třeba. Btw...co by řekli 4 vaši kucí albánský na váš chorál ,,kdo neskáče, není Sparťan" aneb ,,ko neskače ta je Šiptar" od CZ Beograd?

Reagovat
El Cid z City

Moč řeší hovna.

Reagovat
Pablos

Reagovat
Simas92

Myslim ze Albancum je to jedno i kdyby meli Spartani zpivat srbskou hymnu, fakt nechapu jestli si myslis ze tohle ti hraci nejak realne resi. Pripominas mi toho co tady tvrdil ze je divne ze Birmancevic hraje v jednom tymu s Kosovcema a Albancema a jak se na ty prochody asi tvari.

Je snad jasne ze v praci nikdo takovehle chujoviny neresi.

Asi te to prekvapi ale i ti sportovci co nenastupuji na Olympiade proti Izraelcum atd. to nedelaji protoze by je to zrovna napadlo. Je to ciste politika kterou realne clovek sam neresi.

Reagovat
Luka3enko

No krom Salaha, který údajně nechtěl tenkrát přestup nějakého Izraelce do Liverpoolu ne?

Reagovat
kilobyte

Je otázka, jestli by mu to vadilo jemu osobně a nebo chtěl mít klid doma.

Reagovat
Rezignuj

Rozumim. Je Salah pičus, nebo jo?

Reagovat
kilobyte

To nevím.

Reagovat
kilobyte

Nemůžou z toho spát.

Reagovat
ratusek

Rval se stoperem Janssonem, ale španělský sudí oba držel zkrátka a jakékoliv držení či tahání nechával být.

Neodporuje si tato věta?

Reagovat
Thelvin

Reagovat
ACSeRw!n

Malmo fakt prekvapilo, jak byli spatni.. tohle snad uz nejde nepromenit v postup

Reagovat
ratusek

Kletba EF vyřčena

Reagovat
BaggioRoberto

Dejž by Vam tři penalte nad bránu letět chtěly. Jolanda

Reagovat
mayday

Čekal jsem teda od Malmo zdaleka víc taky.

V nepostup to za mě furt proměnit jde, stačí rychlej gól a bude to nervózní. Na druhou stranu, pokud dá Sparta gól, tak tři snad nedostanou.

Reagovat
kilobyte

Loni jsme nedali gól jen ve 5 zápasech (Kodaň, Rangers, 2x Slavia, Plzeň), 4 skončili 0:0 a debakl s Plzní. Malmo bude muset hrát na riziko, takže náš gól je velmi pravděpodobný.

Reagovat
Pablos

Atmosféra dobrý, ale průser je, že vytáhly pyro... to na Letný zase budou chtít přebít 1000x a zase si UEFA na nich smlsne

Reagovat
Luka3enko

no mě překvapilo, že to pyro tam hořelo několikrát během zápasu.

Reagovat
ACSeRw!n

ve Svedsku normalni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele