Postoupil se St. Pauli do Bundesligy, teď ho lákají na Ostrovy. Hürzelera si vyhlédl Brighton

07.06., 14:20
Aktuality
Fabian Hürzeler (© AFP)

Brighton před zhruba třemi týdny oznámil, že na jeho lavičce skončí Roberto De Zerbi. Svou náhradu přitom anglický celek evidentně pečlivě zvažuje, stále ji totiž hledá. Podle informací televizní stanice Sky Sport Deutschland si nyní vyhlédl v Německu progresivního a mladého kouče Fabiana Hürzelera, jenž v uplynulé sezóně ve 31 letech vytáhl St. Pauli do Bundesligy.

Mezi ním a vedením The Seagulls již proběhly úvodní kontakty, zatím je však vše v počáteční fázi. Doposud nepadlo žádné definitivní rozhodnutí a dokonce se ani nejedná napřímo s Hürzelerovým současným zaměstnavatelem. U něj má stále platnou smlouvu, jejíž délka známa není, určitě však neobsahuje výstupní doložku. Brighton tak zkrátka musí se St. Pauli navázat kontakt, pokud by o rodáka z Texasu opravdu měl zájem.

Právě díky původu ze zámoří je Hürzeler často označován jako americký Julian Nagelsmann, který rovněž prožíval ve velmi mladých trenérských letech prvotní úspěchy a dotáhl to až ke kormidlu německého nároďáku. Aktuální šéf lavičky St. Pauli se ujal klubu z Hamburku v prosinci roku 2022, teprve v dubnu roku 2023 získal od UEFA trenérskou profesionální licenci. Jen o rok později pak dovedl Kiezkicker k návratu do německé nejvyšší soutěže po 13 letech.

O tom, že je Hürzeler na seznamu Brightonu, jako první reportoval britský deník The Daily Telegraph, tyhle zprávy přitom potvrzují i renomovaní němečtí novináři Florian Plettenberg či Sven Töllner. Pokud by Hürzeler skutečně přešel k řadám The Albion, stal by se ve věku 31 let nejmladším stálým hlavním lodivodem v historii Premier League. Aktuálně určitý primát drží Ryan Mason, který převzal Tottenham v roce 2021 ve věku 29 let, měl ale pouze nálepku dočasnou. Ve funkci vydržel 67 dní, než ho následně zastoupil natrvalo Ange Postecoglu.

Autor: Patrik Sandev / sport.sky.de

Komentáře (11)

Přidat komentář
Me2win

Chtělo by to začít dávat šanci mladým i v Česku, ne pořád dokola točit různý dinosaury.

Reagovat
Vrubozubec

Myslím, že trenéry si kluby vybírají hlavně podle úspěchu. Dotáhl nevýrazný tým do bundesligy, proto ho chtějí. Ne proto, že je mu 31.

Až tady udělá mladý trenér podobný úspěch, tak určitě šanci dostane taky. Třeba Kováč

Reagovat
Me2win

Jasně, ale dostal tu šanci aspoň v druhý lize.

Reagovat
MystycMac

To ozaj sa chce United zbaviť Greenwooda a nechá na PK behať úbožiakov jak Antony Amad ? ten klub je odsúdený na zánik ...

Reagovat
O.Giroud

Predá násilníka Greenwooda, kúpi nejakého Oliseho, Rodryga, Černého

Reagovat
MystycMac

Násilník nenásilnik kvality má a zadarmo ,peniaze môžu použiť na iného hráča na iný post ...

Reagovat
O.Giroud

Veď predajú a použijú.

Reagovat
MystycMac

Predaju za 40 a kúpia za 100 horšieho hráča... treba uprednostniť športový úspech pred nejakou "moralkou" a keď stým žensky tým nesúhlasí kludne ich rozpustiť aj tak znich nemajú žiadny profit, žensky futbal nikoho nezaujíma..

Reagovat
O.Giroud

Možno kúpia za 50 a montyho zaujíma, tak netáraj.

Reagovat
Hachim Mastour

Zmluvu Varanovi dáme až po EURE?

Reagovat
Unai

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele