Posily? Věřím, že až bude něco hotového, Rosický mi to řekne, uvedl Friis

18.08., 08:23
Aktuality
Lars Friis (© Sparta Praha)

Trenér Sparty Lars Friis odmítl po vítězném ligovém utkání v Jablonci (2:1) komentovat spekulace ohledně vytypovaných posil. S českým mistrem je v posledních hodinách spojován kosovský útočník Albion Rrahmani z Rapidu Bukurešť a také peruánský obránce Marcos López z Feyenoordu Rotterdam.

Podle rumunských médií je téměř jistý příchod Rrahmaniho, o něhož v letním přestupním termínu usilovala také Slavia. Dánský kouč se však nad spekulacemi jen pousmál. "Měl jsem hodně práce se zápasem v Jablonci, na něj jsem se soustředil. Věřím, že až bude něco hotového, Tomáš Rosický mi to řekne," odkázal Friis na tiskové konferenci po utkání na sportovního ředitele Sparty.

Trenér pak ještě dostal otázku na Lópeze z Feyenoordu, který trénuje Friisův sparťanský předchůdce Brian Priske. "Pardon, mám tu samou odpověď. Byl jsem zaneprázdněný zápasem v Jablonci."

Letenští se sedmi změnami v základní sestavě vedli na severu Čech o dva góly, ale v závěru výhru doslova vydřeli. "Čekal by nás tady těžký zápas, i kdybychom nehráli předkola. Jablonec hraje v této sezoně moc dobře, podobným systémem jako my. Daří se jim, mají jasně nastavené principy a vědí, co chtějí hrát. V určitých fázích druhého poločasu měli tlak, ale my sami jsme je podpořili tím, že jsme nevyužili naše šance. Vše mohlo být jinak," zhodnotil David Pavelka, který se v rámci rotace představil opět v obraně a s kapitánskou páskou.

Spartu dělí už jen poslední krok od Ligy mistrů. Po postupu přes FCSB rozehraje ve středu poslední 4. předkolo v Malmö. Proto má nárok odložit si duel 6. ligového kola se Slováckem. Další pohároví zástupci Slavia, Plzeň a Mladá Boleslav toho využili.

"Řešili jsme, jestli si utkání odložit. Máme však dobrý rytmus, točíme hráče, nebyla by to výhoda. Stejně bychom ho museli někdy v dohledné době odehrát. Pak se nám rozjedou reprezentanti zase pryč. Nejlepší pro nás podle mě je odehrát to v původním termínu," řekl Friis.

Autor: ČTK

Komentáře (67)

Přidat komentář
Sosi

Nebo ho proste potkas na treninku

Reagovat
Pablos

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
ratusek

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Selänne

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
Manik...

Reagovat
Remt

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Aldeano

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
mistr129

Reagovat
delfin

Reagovat
Čenda

Reagovat
veikko

López by byl fajn posila, na ligu určitě elitní hráč. Ale vždycky mi přišel o dost méně disciplinovaný než Preciado.

Reagovat
Seydou Doumbia

nevadí, do Spardy dobrý bude dominantní a občas nějaká ta redka to se promine

Reagovat
veikko

Ona se strašně těžko porovnává "na dálku" jihoamerická reprezentační a česká ligová scéna. López je fakt dobrý hráč, ale zároveň v konfrontaci s hráči Brazílie, Argentiny, ale třeba i Uruguaye nebo Kolumbie prostě vidíš jeho slabiny a vypadá hůř než jak reálně třeba hraje v klubu. Je to oproti Preciadovi, který je v repre spíš defenzivní specialista, docela ofenzivně laděný hráč. Zároveň ale nemá nic vysloveně elitního. Na to LWB se celkem hodí, určitě by to byl výrazný upgrade oproti naprosto průměrnému Rynešovi. Ale musí zvládat emoce, no, Peruánci hrají často až brutálně tvrdě, ale v JA je ten metr zpravidla o dost volnější.

Reagovat
El Cid z City

Tak co si budem, Sparta asi nikdy nebude kupovat fotbalistu, kterej stíhá brasilským křídlům v nároďáku.

Reagovat
veikko

Už jednoho má, Preciado je na reprezentační scéně vždycky vynikající. Ale Preciado není primárně wingbek, ta pozice je přece jen trochu odlišná oproti klasickému RB.

Reagovat
guzman

Zase nedělej z Ryneše Mejdra, minimálně tahle sezóna mu zatím šlape skvěle. Aktuálně reprezentační obránce, ikdyž to není úplně měřítko no.

Reagovat
Pablos

Skvěle šlapal minulý rok do zranění, pak i docela bída... a teď bych to spíš nazval, své si odehraje. Do toho skvělé to snad rozjede zase... ale průměrnej fakt není, tam jde spíš o to, že když při točení, ať tam je stále kvalita... tak bych to chápal z pohledu Sparty.

Reagovat
veikko

Tak já to beru ve srovnání s tím Lópezem. Ryneš má všechno OK, je to poctivec, ale hráč vyloženě do kombinace nebo s nějakou velkou ofenzivní nebo defenzivní nadstavbou to prostě není. Takový ten typický český produkt na dobrého beka.

Reagovat
Pablos

Vyloženě do kombinace právě celkem je Ale poslední dobou mu moc nejde, což ale Preciadovi snad ještě víc

Reagovat
ratusek

Na jaře byl famozní. ted je dost z formy

Reagovat
ACSeRw!n

ma dynamit v levy noze, ale posledni dobou to moc nezkousi no

Reagovat
Transfermarkt

Chceš působit,jako někdo,kdo tomu fotbalu rozumí, bohužel se ti to nedaří

Reagovat
Marisic

tyjo mi do kombinace přišel docela slušnej. Plus má teda dobrou levačku, centry umí utáhnout fakt slušně a má v ní i ránu. Nechápu, že ho v repre opomíjí, nejel ani na euro 21.

Spíš jde o tu rotaci, Zelený bude letos pravděpodobně levej stoper a jinýho levýho beka vyjma Suchomela, který tam dokáže zahrát, při zranění Imanola, moc nemáme

Reagovat
veikko

Jo, ono šlo spíš o to, že jsem ho podvědomě porovnával s Preciadem, no. Souhlasím s tím prvním tvrzením, že v současnosti má reprezentační formu, což je ale do velké míry dáno konkurencí, která je teď na tom postu fakt mizerná. Z toho Ryneš vychází nejlíp. Já jsem ho navíc vídal hlavně v evropských pohárech, kdy jsou jeho výkony o dost horší než v lize (možná nervozita?). Já jsem to formuloval dost nešťastně, protože průměr jsem myslel i v tom dobrém, že on vlastně nemá ani vyloženou slabinu, všechno mu celkem jde.

Reagovat
Marisic

Heleď v těch evropskejch pohárech mi nepřišel špatnej, ale víc se střídal se Zeleným plus ho podělali trochu na Galatasaray. Zelený dostával občas přednost z taktickejch důvodů, proti silnějším soupeřům se víc hodí do obrany, plus ty centimetry navíc taky pomůžou

Reagovat
ratusek

Reagovat
veikko

Mejdra z něj nedělám, ale je to takový ten poctivec bez nadstavby, to by ho López fakt strčil do kapsy. Takový Martin Frýdek třeba, v pohodě hráč, dá se na něj spolehnout, ale na lepší klub než Sparta to není.

Reagovat
Pablos

Tak to fakt není takový Martin Frýdek On právě tu nadstavbu má, minimálně ty jeho luxusní průnikovky, rychlost má taky celkem ok... Frýdek byl takovej Sadílek, to je průměr. Ryneš do dvou let kope Bundesligu s prstem v nose.

Reagovat
guzman

taky to tak vidím

Reagovat
ratusek

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
veikko

Jsem si s tím průměrem zapřeháněl, ano, ale López by byl oproti Rynešovi fakt upgrade, věř mi.

Reagovat
Pablos

Neříkám že nebude, já ho hrát neviděl, tak nemohu ani… jen Ryneš není až tak jak si vypsal, tak jsem se ozval

Reagovat
veikko

Ne, máš pravdu, zbytečně jsem přeháněl s tím průměrem. Já sám mám Ryneše rád. Srovnával jsem ho se špatnými hráči. Ale teda s tou Bundesligou bych to tak optimisticky neviděl, takových hráčů je na světě docela dost, kluby si můžou vybírat.

Reagovat
Pablos

S prstem v nose jsem si trošku zapřeháněl zase já. Ale je tam Čvančara i Jurásek, nevidím to nereálně kdyžtak moc, káždopádně musí chytit zpět formu co měl, pak bych o něj strach fakt neměl.

Reagovat
veikko

Tak ale ani jeden se zase tak neprosazuje, že jo, a to mi oba přišli o něco lepší než Ryneš. Čvančara má teda hlavně smůlu na zranění. Mi se jinak líbili oba ti wingbeci, co byli v Koubkově Hradci, Ryneš i Gabriel. No a Gabriel má problém prosadit se i v Midtjyllandu (i když je to dobrý tým). Těch faktorů k prosazení je strašně moc.

Reagovat
Pablos

Gabriel teď dával gól... včera nebo kdy

Reagovat
veikko

Měl asistenci proti Lyngby, snad mu to pomůže. Bylo by fajn, kdyby měl větší minutáž.

Reagovat
Pablos

Aha, tak asistenci ,,jen"

Reagovat
veikko

*ale je fakt, že jde spíš o to, co kdo vnímá jako nadstavbu. Já myslím něco vyloženě super, jako má třeba Preciado smysl pro kombinaci nebo zrychlení. Ryneš má vždycky dobré momenty, ale nějakou "wow" rozdílovou schopnost prostě nemá.

Reagovat
guzman

Mít každého hráče s nadstavbou jako Preciado, tak to by byl tým panečku... Ikdyž letos to zatím nic extra není a když už i Wiesner se mi líbí kolikrát víc, tak je něco fakt špatně

Reagovat
veikko

Moc mu to teď nejde, no, ale pořád i přes tu kritiku je třeba si všímat toho, že když odešel proti FCSB za stavu 3:0, tak pak Sparta málem tři dostala, v Jablonci s ním 2:0, bez něj 0:1. A Wiesner je hráč, který na ligu stačí, ale on má tunelové vidění, je to strašně "fotbalově hloupý" hráč. To třeba z žádných dát člověk nevyčte, že on vůbec nepřemýšlí nad tím, co dělá zrovna druhý wingbek, Preciado je v tom reagování na dění na hřišti fakt super. Je to trochu paradox, protože jinak mi nepřijde jako nějaký velký inteligent.

Reagovat
kilobyte

V zápase s Betis tu "wow" rozdílovou schopnost podle mě ukázal. Ta jeho přihrávka byla nádherná.

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Usama Bin Dembélé

Občas nějaká redka? Ten hráč dostal jedinou v životě v roce 2019!

Reagovat
Seydou Doumbia

to ale nehrál v republique tsechie

Reagovat
Usama Bin Dembélé

128 zápasů - 23 žlutých a 1 červená.. Co je na něm nedisciplinovaného?

Reagovat
veikko

Je dost tvrdý, často až moc. Záleží, jak by se přizpůsobil české lize.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom doufám že je Malmo vyřadí, přece nemůže skončit ta krásná dlouhá série Sparty bez skupiny LM

Reagovat
Seydou Doumbia

To i já co je nesnáším jím ten postup přeju. Chci vidět poměření Spardy a dalších českých týmu proti evropské špičce. Bohužel Slávce přát nemůžu, koeficient nedovolí, tak aspon 1 český tým at je v LM.

Reagovat
Grupma

Reagovat
Pablos

A jinak Slavia je teda s kádrem spokojená jo ? Jediný co je obecně známé, že je zájem o Oscara, takže oslabení kdyžtak ( I když by někdo musel dát randál, Slavia se ho nevzdá ani za dobrou nabídku).

Reagovat
Mass

No je trochu podezřelý, že Cham nebyl teď v Clermontu ani na lavičce, aniž by měl zdravotní problémy. Jinak nic.

Narozdíl třeba od Oleje, kterej v polednim zápase dal dva góly, tam přestup definitivně padá.

Jinak aspoň podle Tvrdíkovy tiskovky před sezonou, Slavia vyloženě chtěla jen tři hráče.

Reagovat
Pablos

Chápu, před sezónou... ale teď přeci trošku musí vidět, že tomu něco chybí pořád, ok ten Cham, ale ten jsem myslel, že už je taky definitivně padlej. Navíc teď jistota poháru... tak jsem myslel, jestli něco nekoluje ještě.

Reagovat
jackinho10

Jistota EL byla uz i pres sezonou.

Reagovat
Pablos

ok

Reagovat
Pablos

Resp. jistota EL.

Reagovat
doocetung

Počkat to jako fakt ještě někdo bere vážně co ten důležitý tlučhuba říká?

Reagovat
delfin

Křéťa?

Reagovat
Mr.Mike

Nemyslim si, ze ho Kreta bere nejak extra vazne

Reagovat
delfin

Myslíš, že ho zná?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele