Porto vsadilo na kontinuitu: Conceiçãa nahradí jeho asistent Vítor Bueno

06.06., 22:48
Aktuality
Vítor Bruno (© FC Porto)

Vítor Bueno se podle očekávání stal novým trenérem FC Porto. Čtyřicetiletý rodák z Coimbry nahradí Sérgia Conceiçãa, jemuž v uplynulých sedmi letech dělal asistenta. Nový lodivod podepsal smlouvu do roku 2026 a oficiálně bude představený na zítřejší tiskové konferenci.

Conceição sice v dubnu s Portem prodloužil smlouvu do roku 2028, následně však dlouholetého prezidenta Pinta da Costu nahradil André Villas-Boas, což vyústilo odchodem úspěšného kouče.

"Vedení bez mého vědomí zasahovalo do soudržnosti týmu, navíc byla narušena důvěra v jednoho člena mého trenérského týmu. To vše ve mně zanechalo pocity hořkosti a zklamání," řekl Conceição ke svému rozhodnutí. "Jedněmi z mých priorit jsou otevřenost a loajalita a to očekávám i od ostatních. Veřejnost se dozví, co se stalo, brzy zveřejním pravdu," uvedl.

Obě strany se posléze nemohly domluvit na odstupném, Conceição měl požadovat 14 milionů eur, nakonec však souhlasil s tím, že FC Porto opustí bez finanční kompenzace.

Vítor Bueno po boku Sérgia Conceiçãa začal v Leixões a následně s ním prošel Olhanense, Académicu Coimbra, Bragu, Vitórii a Porto, kde společně získali 11 cenných trofejí.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
milan78

André Villas-Boas o tom už dlouho nebylo slyšet

Reagovat
Benfica

no praveže v poslednom čase dosť

Reagovat
FC Porto FC

No nevím, bude teď hodně změn a myslím si že budou bolet

Reagovat
sankakofi

Ja si práve myslím, že tie zmeny budú prospešné ...Mužstvo pod Sérgiom už stagnovalo. Akurát mi bude chýbať Mehdi...Ale verím, že sa káder omladí a pôjde skôr Portugalskou cestou, prípadne miernym doplnením talentovanými Juhoamerčanmi ako to bolo naposledy s Varelom

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele