Pogba utnul spekulace, rád by zůstal v Juventusu. Jsem ochotný se vzdát platu, hlásí

Včera, 23:54
Aktuality
Paul Pogba je ochotný se vzdát platu, aby mohl zůstat v Juventusu. (© Megan Briggs / Getty Images via AFP)

Pokračovat v Juventusu by chtěl po snížení trestu za doping Paul Pogba (31), jenž se od března může vrátit k fotbalu. Francouzský záložník pro setrvání v Turíně klidně obětuje plat.

Pogbova budoucnost se v posledních týdnech stala předmětem řady spekulací. Juventus má pracovat na ukončení smlouvy kontroverzního záložníka, protože s ním nový kouč Thiago Motta nepočítá. Bývalého francouzského reprezentanta mělo kontaktovat zámořské Los Angeles FC a zájem má být také z Olympique Marseille, Pogba však chce zůstat v současném působišti.

"Přijde nový Pogba," ujistil jednatřicetiletý středopolař v rozhovoru pro Gazzetta dello Sport. "Jsem hladový, moudřejší a silnější. Celý rok pracuji s individuálními trenéry a jsem připravený se vrátit v roce 2025. Mám jediné přání - hrát fotbal," vyhlásil Pogba, který nehraje od září 2023.

Pogba by se rád znovu objevil na hřišti v dresu Juventusu, s nímž má smlouvu do roku 2026. "Mnoho bývalých i současných spoluhráčů mě vždy podporovalo. Juan Cuadrado mi volal každé dva dny a vždy mě rozesmál. Paulo Dybala mi posílal zprávy. Stejně tak Dušan Vlahović, Weston McKennie, Timothy Weah, Moise Kean... Tolik podpory jsem nečekal, už jenom proto, že každý z nás se musí v každodenním životě vyrovnat s vlastními problémy," uvedl Francouz.

"Pro setrvání v Juventusu jsem ochotný se vzdát části svého platu. Nezáleží však jenom na mně, ale také na plánech Juventusu a na tom, jak budu trénovat. Ještě jsem neměl možnost se vidět s trenérem Thiagem Mottou ani s ním mluvit, ten čas teprve přijde. Zůstávám hráčem Juventusu a jsem připravený za něho hrát. Na to teď myslím," uzavřel téma budoucnosti Pogba.

Od ledna by se Pogba mohl vrátit k tréninku se "Starou dámou". Momentálně je francouzský záložník bez platu, od Juventusu, s nímž vyhrál čtyři Scudetta a řadu dalších trofejí, ho má pozastavený.

Autor: Jiří Vojík / x.com/FabrizioRomano, vi.nl, football-italia.net

Komentáře (9)

Přidat komentář
fantomas10

Zapomneli jste v titulku slovo “casti”

Reagovat
fantomas10

Zapomneli jste v titulku slovo “casti”

Reagovat
fantomas10

Zapomneli jste v titulku slovo “casti”

Reagovat
fantomas10

Zapomneli jste v titulku slovo “casti”

Reagovat
fantomas10

Tvl co to je

Reagovat
wyqinac

Reagovat
delfin

Reagovat
Nihilister
Reagovat
Mönchengladbach

Charakterem nepatří nikam víc.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele