Podpoříme katastrofou zasažený český fotbal finančně, slíbil Čeferin. Vztahy máme výborné, dodal

Dnes, 15:36
Aktuality
Předsedové UEFA Alexander Čeferin a FAČR Petr Fousek (© Profimedia)

Předseda Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) Aleksander Čeferin slíbil finanční pomoc českému fotbalu po povodních. Slovinský funkcionář před dnešním zasedáním výkonného výboru v Praze novinářům řekl, že UEFA má fondy právě pro takové případy. Konkrétní částka zatím nezazněla.

Pomoc ze strany UEFA avizoval předseda Fotbalové asociace České republiky (FAČR) a člen výkonného výboru UEFA Petr Fousek již koncem minulého týdne. Povodně v České republice zničily i některá fotbalová hřiště, jejichž obnova bude náročná.

"Už jsme dostali od české asociace dopis, takže víme, jaký rozsah povodně měly. Podpoříme český fotbal finančně, protože je to katastrofa. Máme nějaké fondy právě pro takové případy, když naše členské asociace zasáhnou přírodní katastrofy," uvedl Čeferin.

S Fouskem dnes dopoledne v areálu na Pražačce sledovali Grassroots Festival za účasti českých a světových legend. "Tato akce je fantastická. Je skvělé, že děti mohou vidět bývalé superhvězdy a zahrát si s nimi. Myslím, že je sen každého dítěte potkat své idoly," uvedl slovinský funkcionář. Exhibice se zúčastnili Luís Figo, Éric Abidal, Karel Poborský, Jan Koller, Vladimír Šmicer či Patrik Berger.

Výkonný výbor UEFA se do Prahy vrátil po čtrnácti letech. "Jak se nám spolupracuje s českou asociací? Nejlepší důkaz je právě fakt, že jsme tady. Nepřijeli bychom sem, kdyby vztahy nebyly výborné. Spolupráce je perfektní. Nejde jen o profesionální spolupráci s asociací, ale i přátelské osobní vztahy s předsedou Petrem Fouskem," řekl Čeferin.

Šéf českého fotbalu ho informoval také o plánované výstavbě nového stadionu na Strahově. "Jednáme se Spartou a vyvíjí se to pozitivně. Pan Čeferin vítá každou aktivitu, jejímž výsledkem by měla být výstavba stadionu, na němž by se v budoucnu mohlo hrát finále některé z prestižních soutěží," uvedl Fousek.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
sejber

Normalne som rozklikol clanok iba koli tomu aby som zistil aku katastrofu ma na mysli

Reagovat
Fodbalysta

Paráda, Peťa má další fotku do sbírky a může doma večer manželce ukázat, jaký je to pašák a jak hezky mu to v práci jde. Akorát, že vůbec...

Reagovat
BaggioRoberto

Á Fousek zahajuje volebni kampan.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele