Po 13 letech návrat na místo činu: Sánchez bude znovu hrát za Udinese

10.08., 23:48
Aktuality
Alexis Sánchez se po 13 letech vrátil do Udinese. (© Udinese Calcio)

Alexis Sánchez po konci v Interu Milán zůstává v Serii A. Pětatřicetiletý útočník se vrátil do Udinese Calcio, kde v roce 2006 odstartoval evropské působení. Chilský reprezentant ve známém prostředí uzavřel dvouletý kontrakt.

Rodák z Tocopilla první dvě sezony u "Zeber" strávil na hostováních v Colo-Colo a River Plate, následně se však zařadil k oporám a dobrými výkony si řekl o přesun do Barcelony. Sánchez se následně vydal do Premier League, kde prošel Arsenalem a Manchesterem United. Od roku 2019 působil v milánském Interu, odkud si na rok odskočil do Olympique Marseille.

"Tady se z něho stal šampion, tady si to zamiloval, tady se zrodila legenda. Je zpátky," představil italský klub Sáncheze, který během tří sezon za Udinese nastoupil do 112 soutěžních zápasů s bilancí 21 gólů a 20 asistencí.

Autor: ČTK, Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (78)

Přidat komentář
Kejza

To je hezký.. takovýhle návraty

Reagovat
Messiáš

Jeho jsem chtěl vidět v Barceloně déle. Hezký, že to ještě nezabalil

Reagovat
Gazdo

Strasna skoda ze vtedy odisiel ale bohuzial pre neho bol zrovna v jeho case v Barcelone na jeho poste jeden z najlepsich hracov na svete

Reagovat
Jordi Alba

Pedro byl dělo, konečně taky někdo docenil.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Kejza

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
Jkb

V Arsenalu byl úplně TOP, jsem rád, že jsem ho mohl sledovat každý týden, škoda, že od nás odešel, každopádně mu přeji jenom to nejlepší a je moc hezký sledovat jak se zkušení hráči vrací do bývalého prostředí.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Hurrikane

Tyhle návraty mi vždycky připomenou, že už jsem starý.

Reagovat
Seydou Doumbia

jj kde jsou ty časy udinese s di natalovcama, islama, vidalama, benatiama, handanovičama, armerama, zapatama, asamoahama, děkamy inlery, a dalšíma

Reagovat
Hurrikane

De Sanctis, Iaquinta

Reagovat
Seydou Doumbia

tak tyhle si tam zrovna nepamatuju no

Reagovat
mayday

Žakinta

Reagovat
10

Vidal hrál za jiný bianconeri

Reagovat
Seydou Doumbia

jo vypsal jsem z hlavy 9 hráčů, myslel jsem že mimo isly tam byl ještě nějaký jiný čilan to je život

Reagovat
Nizzie

No Sanchez

Reagovat
Seydou Doumbia

to bude on

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Kejza

Reagovat
STR

Di Natale

Reagovat
Seydou Doumbia

můj nejoblibenější italský útočník spolu s del pierrem

Reagovat
andkoo

Dobrý vkus

Reagovat
Seydou Doumbia

díky pane

Reagovat
Ingimir

Del Piero boha, snáď je to dostatočne velká legenda nato aby sa jeho meno písalo správne

Reagovat
Seydou Doumbia

to nebylo naschvál, mám ho zažitého jako del pierra ale jedno r sem nebo tam, co na tom sejde, jemu to je asi jedno

Reagovat
Uživatel0

Seydou Dumbass

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Neutron

podla mna ho to neskutocne stve, ze zrovna ty si mu skomolil meno

Reagovat
Sigma Olomouc

Tak je to běloch.

Reagovat
Seydou Doumbia

asi by si měl zvyknout

asi bych si měl zvyknout

Reagovat
Neutron

Reagovat
Pozor skluz!!!

Spaletti

Reagovat
Seydou Doumbia

jo ten tam byl pár let před tím týmem

Reagovat
Nadržený šimpanz

Jankul ovládající celou levou stranu

Reagovat
Kovi81

Reagovat
sergi

Reagovat
FC Porto FC

Respekt že se vrátil a nešel někam do Arábie

Reagovat
vceradnesazitra

To bude tím že ho tam ani nechtěli

Reagovat
Seydou Doumbia

nějací bezdaci by ho tam určitě vzali

Reagovat
Alberto Aquilani

Včera sme remizovali s Evertonom, a aj keď sa teda údajne nedá z prípravy nič vyvodzovať, predsa si len dovolím.

Začnem pozitívami:

-Souleho predáme za rok - 2 za 90 mega. Zatiaľ sa javí ako veľký futbalista. Mladšia verzia Dybalu.

-Baldanzi hral pol hodinu, na tej pozícii v zálohe - RCM, kde zbieha viac ku stredu a odohral výborné minuty. Spravil všetko dobre. Mal vynikajuci pohyb, myslenie. V týchto priestoroch sa pohybuje oveľa prirodzenejšie ako na krídle.

Negatíva:

-Ndicka - za neho tých 40 mega dostaneme jedine v prípade, že by s ním prestupoval aj Svillar. Šialene šialený. On robí všetko na polovicu, nič poriadne. S ním budeme dostávať v každom zápase.

- Zalewski - ohraná pesnička.

- Stred poľa: Hentá partička rugbystov nás dokázala úplne vpohode prehrávať. Stačili im tí veľkí negri v zálohe a náš stred poľa bol úplne mimo. Cristanteho včerajšia forma by sa dala porovnávať možno tak s aktuálnou Marca Viviena Foeho. To je chodiaca mŕtvola. Snáď má v hlave Aston Villu a pôjde tam. K nemu dvaja takí istí hráči v podobe capitana a Le Feeho. Capitana som až do jeho golu vobec nevidel, ale dal gol, takže si zas na mesiac odrobil svoje. Le Fee aj behal, aj sa ponukal, aj spravil nejaké dobré veci, ale on je tak strašne nevýrazný hráč, že v spojení s hentými dvoma lenochodmi z toho vzniká pomaly najhorší stred poľa. Tomu stredu poľa chýbajú svaly a rýchlosť. Vzal by som do Ríma toho ich Doucoureho.

Jedna z možností aspoň ako čiastočne eliminovať ten chodiaci a slabý stred je, že by naozaj prišiel ten Chiesa a rovnako ako Soule si aj on vzal loptu daleko od brány a pokusil sa s nou prísť k tej súperovej.

Ďalšia možnosť je, že ak Paredes po coppe nezomrel, musí hrať on. K nemu by sa priviedol Rabiot, alebo aspoň nejaký podobný typ. No a tretí do partičky by mohol byť kludne Baldanzi. Ale kedze sa poznáme, budú hrať tí čo včera, iba rotovať s Paredesom.

Ešte by som mal pár hrozných vecí aj čo sa týka couchingu, ale z nejakého dôvodu dostal DDR trojročný vertrag, tak DAJE.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Hodně černý humor s tím Foem, ale velmi trefné.

Totální souhlas se vším. Ndicka potřebuje někoho jako je Castan, Mancini taky, nevím, co je za stopera Bade, ale moc tam nevidím, že by byl tím lídrem. Nakonec by pro nás Hummels byl spása.

I tak je Evan prostě měkký a nedůrazný. Mancini je průměrák, tam se taky nic nezmění.

Lolo jiný nebude, teď to navíc nebude ani trochu na něm, takže si udělá procenta na snadných příhrách, ztráty se v médiích neřeší, pak tam klepne g/a a dostane 7.7. Dokud neodejde, bude to tak, uzavře sezonu s 12+8 a bude oslavován v ulicích..

Mám naději, že Cristante nebude hrát víc než 2500 minut a z toho 90 % za rozhodnutého stavu. Jsem si vědom své naivity.

Le Feé půjde nahoru s Paredesem, ale jestli bude na hřišti Dybala se Soulem současně, bude to ementál. Takže Zemanlandia 3.0, čemuž by lehce napovídaly i ty balony za obranu. Trochu doufám, že nebudeme hrát jen obléhačku, na to nemáme techniku. Ten kádr je vyloženě dělaný na rychlé akce, Dovbyk ty náběhy má, doplňovat ho budou malý Enzo a Lolko. Když přijde jedno ostré levé křídlo a Joya se Soulém dostanou volnost, budeme sypat rance gólů, ale ta 90 mil nabídka přijde za Svilara, protože čapne každý zápas čtyři tutovky.

Reagovat
Emmett Brown

Tie mená, čo sa zatiaľ spomínajú do obrany a zálohy má nenapĺňajú optimizmom. Assignon sa bojím, že bude čierny Karsdorp a Badé s pomerne rozsiahlou históriou zranení tiež nebude veľký kvalitatívny posun. Mali sme vykúpiť Llorenteho, bol takmer zadarmo.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Assignon je vyvážený dopředu i dozadu, žádný Cafú, ale za ty prachy to bude v pohodě, těžiště bude na Angelinovi. Rennes trochu nepochopitelně prodalo Doueho a chce prodat i Assignona, aby hráli Hateboera.

Celik je bek z 80. let bez ofenzivy - kdyby trochu vyhrával hlavy, hrál bych ho na stoperu, Karsdorp není vůbec nic, Bellanova umí akorát běžet po lajně, ale dozadu hoří.

Badé se mi nelíbí. De Winter jo. Ale ani jeden není ten lídr, kdo bude obranu řídit, De Winter do toho možná doroste, v Janově hrál myslím to "libero" v trojici. Ale lídr nebyl ani Llorente a viditelně nechceme brát nikoho 30+, jinak se tam nabízelo více jmen.

Do zálohy se píše o Soumarém, což je další z myriády talentů akademie PSG, borec, který je nejlepší v dvojpivotě a jeho jediný vzor je Kaká.

Nějak to dopadne.

Reagovat
Truffaldino

Angeliňovi by se nemělo nakládat více než unese, prvotní nadšení z jeho hry ve mě postupně upadá, jeho nejlepších vlastnosti se nedaří využít. Zale je příšerný kombinačně i ofenzivně, defenzivně si ale své odvede, stejně tak Stephan, s novým křídlem možná budeme propustní z obou stran.

Celik neumí bránit, nechá se snadno rozhýbat a nemá výbušnost na správnou reakci nehledě na to, že si občas odběhne do lesa. Potřebovali bychom restartovat Kumbullu nebo dostat Crise do formy.

De Wintera bych bral.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Však Dahl musí pravidelně hrát. Ale když už Angelino hraje, musíme využívat přesné centry a ochotu/schopnost pomoct nahoře.

Reagovat
Alberto Aquilani

čož ale ani v príprave vôbec nerobí, naopak. stále mám skôr pocit, že hrá 3. stopéra, pomaly tvorcu hry, útoky zakladáme cez neho.

Reagovat
Pozor skluz!!!

To je pravda, Dani ho teď tlačí do té Zinchenkovy role kdy má skákat do střední zálohy.

Což by tak nevadilo, kdyby před ním hrálo Costa nebo jiný levonohý hráč, který je schopen se uvolnit a poslat balon do vápna nebo pod sebe bez zasekávačky a zabrždění celé akce.

Reagovat
Truffaldino

Llorente kvalitou nikoho z těch tří stoperů nepřesahuje, pro začátek by stačilo nedávat Cristanteho na šestku a přivést beka, který umí bránit.

Příchodu rozumného stopera bude předcházet odchod Smallinga.

Reagovat
Emmett Brown

Llorente by za 3-4 mega bol adekvátny náhradník. Určite by som s ním nerátal do základu.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Csaplárova past

Měl jít do Colo Colo za Vidalem a Islou

Reagovat
Tomanatura

Kukam na soupisku Modeny po vcerejsim Conteho gala a vidim jmeno Mattia Caldara. To je ten typek, za ktereho Juventus a AC dali dohromady 56 mega a on za Juve neodehral nix a za AC 3 zapasy za 6 let?

Reagovat
10

ano...a patřil AC ještě v květnu, 6 let

Reagovat
GEGE

Tak on měl slušně našlápnuto být kvalitním hráčem ale ty zranění ho totálně zdecimovaly a ten návrat už nezvládl...

Reagovat
Pozor skluz!!!

Pokračuje Perreira? Pěkné návraty. Když bude zdravý Deulofeu a Thauvin, občas potrápí

Úplně se vytratily spekulace o Samardžičovi.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Pereyra..

Reagovat
Messiáš

Deulofeu přes rok nekopl do balónu, dokonce uvažoval o konci kariéry. Když byl zdravý, tak ale logicky táhl

Reagovat
Pozor skluz!!!

No právě si říkám, jak na tom je.

Reagovat
Pipo123

Zatiaľ čo som videl prípravné zápasy Lazia, tak sa prispôsobuje súčasnému trendu. Pôsobí to strašne fyzicky, Baroni sa snaží hrať v tempe a pressing, trošku mi to pripomína Atalantu.

Castrovilli nehral poriadne 3 roky futbal, no v súčasnom Laziu je to najtechnickejší hráč, ak mu vydržia kolená tak by mohol hrať pozíciu Alberta.

Tchaouna a Noslin vyzerajú dobre, obaja neskutočne jazdia po prdeli, toto je asi trend súčasného futbalu, behať behať behať, no bojím sa že absencia Alberta bude cítiť počas celej sezóny.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Raffaello

ATLETICO MADRID - JUVENTUS (15 hod.)

Atletico Madrid: Moldovan; Witsel, Azpilicueta, Le Normand, Llorente, Lino, Koke, De Paul, Llorente, Griezmann, Sorloth.

A disposizione: Rubio, Gomis, Correa, Felix, Reinildo, Giuliano, Kostis, Serrano, Taufyk, David M., Munoz.

Juventus: Di Gregorio - Gatti, Bremer, Cabal, Cambiaso - Locatelli, Thuram - Weah, Douglas Luiz, Yildiz - Vlahovic.

A disposizione: Perin, Pinsoglio, Danilo, Fagioli, Savona, Rouhi, Sekulov, Mbangula.

Reagovat
Raffaello

Záloha šlape. Loca dneska velmi dobrý, jeho výkony rostou. Thuramův standard je daleko před nejlepšími výkony kohokoliv ze zálohy posledních tří let. Luiz to dává taky moc hezky.

Weah na křídle? Ten kluk musí být šťastný, že už není utopený, výborný výkon. Cambiaso skvělý, ten kluk je zase všude. Když se Gatti vpravo posere (dneska musím zaklepat, není nejhorší na hřišti, naopak dneska nejlepší výkon za celou přípravu), tak tam může být nejen Danilo, ale klidně Cambiaso. Danilo může na rozehrávku na stoperu a Cabal doleva na kraj.

Bremer a jeho nohy. Co na to říct. Jestli má hrát rozehrávku, musí trénovat v první řadě hru s míčem, je strašidelnej.

Nejhorší hráč Juve s přehledem Dušan. Ty voe, třikrát může přímo ohrozit bránu a třikrát to kopne úplně do hajzlu. Dvě z toho byly vyloženě gólovky...

Reagovat
10

Klidně se vsadím, že Moise bude mít lepší sezonu než Vlahović. Už v přípravě to ukazuje.

Dušan je prostě labilní balkánec, co se nedokáže vyklidnit a odehrát soustředěný výkon ani v přáteláku. Hodně drahej průser.

Reagovat
Raffaello

Palladino by v něm to zvíře mohl probudit, vůbec bych se nedivil.

Reagovat
stuff

O co?

Reagovat
Raffaello

Joao Felix 2 minuty na hřišti, první dotek, střela na bránu, gól. Obrana dost nekonsolidovaná, propadla v rychlosti a Felixe v boxu nikdo nevzal. Těžký.

Reagovat
Sigma Olomouc

Je dobrý Di Gregorio?

Reagovat
Raffaello

Nejlepší brankář Serie A minulé sezóny. Je výborný.

Reagovat
Raffaello

2:0 Correa z penalty. Fagioli ztráta na soupeřově půlce, když si zakopl o míč. Cabal hasil vzadu a místo míče vzal Simoeonemu i nohu a jasná desítka. Correa skvěle kopnul, ale DiGre výborně vystihl směr, de facto i výšku, lehce si na míč možná sáhl, ale Correa fakt skvěle kopnutá.

Reagovat
pistacik11

Toľko hráčov zbytočne odpiseme, a na lavičke neni skoro nikto, kto by mohol v prípade zranenia do základu. Hrozný pruser od vedenia a Mottu.

Reagovat
Il Architetto

S tímhle to bude boj o 4. místo. Každopádně tahle obměna sraček bude pár sezón trvat.

Reagovat
Profesor Ikebara

Výborný hráč, Anglie ho zabila.

Reagovat
sergi

*United ho zabil.

(v Arsenale mu to moc šlo)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele