Pět set zápasů za Chelsea. Jsem pyšný, říká Terry

04.05.2011, 19:51
Aktuality
Legenda, ikona Chelsea, Mr. Chelsea. Všemi tituly se může honosit kapitán a vůdce Londýňanů a reprezentace Albionu John Terry. 30letý stoper v kontroverzním derby s Tottenhamem, jež západolondýňané vyhráli 2:1, završil pátou stovku klubových startů a zařadil se mezi živoucí legendy.

Terry v A týmu Chelsea debutoval už před třinácti lety proti Aston Ville a za tu dobu se nesmazatelně zapsal do myslí fanoušků Blues i fotbalu obecně. "Když se zamyslím nad svými začátky mezi muži, nikdy bych si netroufl předpovídat, že dnes budu tam, kde jsem," začal Terry, který od roku 2004 nosí v týmu i kapitánskou pásku.

Za více než sedm let s pomyslným "céčkem" na hrudi se stal nejúspěšnějším kapitánem Chelsea, co se počtu trofejí týče. Překonal tak kapitána taktéž slavné éry na přelomu tisíciletí - Dennise Wiseho. "Celou kariéru se na sobě snažím pracovat, zlepšovat se. No a dnes jsem historicky nejúspěšnější kapitán Chelsea. Je to obrovské zadostiučinění, znamená to pro mě mnoho," okomentoval anglický fotbalista.

John Terry je rovněž pátý v historické tabulce Chelsea v počtu odehraných utkání. V sobotu proti Tottenhamu odehrál 500. zápas a podle svých slov je na svou kariéru hrdý. "Je to úžasný pocit, 500 je vysoké číslo," rozplýval se Terry, jenž také prozradil dva nejvýraznější momenty své kariéry - ten nejhorší a nejlepší.

"Kdy jsem byl jako fotbalista nejníže? To snad ani nemusím říkat, bylo to v roce 2008 ve finále Ligy mistrů, kdy jsem v rozstřelu neproměnil penaltu. A nejlepší okamžik? Pravděpodobně v osmifinále stejné soutěže v sezoně 2004/05. Hráli jsme odvetu doma s Barcelonou a já vstřelil rozhodující branku," zakončil robustní obránce.

Autor: Marek Ustohal / skysports.com

Komentáře (408)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele