Pelé kritizuje herní styl brazilské reprezentace

22.03.2012, 11:54
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (157)

Přidat komentář
delfin

Njn Pelého "svět" je Brazílie...

Reagovat
smazaný uživatel

je jasný, že ho ten Neymar nebude poslouchat, jen prostě chce, aby v jeho národní lize hrál nějakej dobrej hvězdnej hráč (potom je tu ještě Ronaldinho, ale ten už taky dodělává

Reagovat
smazaný uživatel

Pelé hrál navíc v úplně jiné době. co se hodně lišila od moderního fotbalu. *ŽIJE VE SVÉ DOBĚ*

Reagovat
smazaný uživatel

Pelé bol dlho nespochybniteľný kráľ futbalu a on si v tej pozícii hovel/liboval/ a bol veľkorysý. Keď sa však začalo hovoriť o tom,že kráľom je už Messi,zmenil sa, je podráždený.Spochybňuje,ako sa dá Messiho,jeho hru už spochybniť nemôže a tak má posledný argument - že Messi nebol s repre Argentíny majstrom sveta a že nedal vyše 1000 gólov, ako on.Tých vyše 1000 gólov je slabý argument, bola iná doba,skoro sa nebránilo,hralo sa na 5 útočníkov.Ostáva argument o titule, ale ten je tiež slabý,lebo titul získava repre tím,nie jednotlivec.Pele v r. 1958 mal 18 rokov a iba začínal, MS vo Švédsku získali iní.V r. 1962 bol cez MS v Chile tiež zranený,nehral veľa a titul získali iní. V r. 1966 Brazília na MS v Anglicku vypadla skoro a jeho zranil Bulhar Žečev. Až v r. 1970 hral celé MS v Mexicu už ako 30 ročný.,dal nám gól v skupine,mali tam vynikajúci tím a boli majstri,on nič zvláštne neurobil,tuším dal 3 góly cez MS.Nikdy nebol v Europe a nebola možnosť porovnať jeho výkonnosť proti obrane,aká sa hrala tu. Teraz hovorí,že najlepší na svete je Neymar, robí všetko,aby spochybnil Messiho. Videl som ho hrať,bol fantastický,hráč okamihu,perfektný rýchlostne,telo mal ako gymnasta,dokonale ovládal loptu. Ale nevidel som ho individuálne urobiť to,čo Messi,góly dával iba v Brazílii,kde ho nebránili,lebo bol kráľ.Takí ako Ramos,Pepe proti nemu nikdy nehrali.Nepochopil preto,že špička futbalu je teraz v Europe a kto nedokáže byť najlepší tu, nemôže hovoriť o sebe,že je najlepší.

Reagovat
valloire

Tak ty jsi dobrej.....Tak frajere-V 58 mu bylo jenom 18,ano. Rozhodl čtvrtfinále s Walesem gólem,jaký Messi nedá ani ve snu. V semifinále dal proti nadupané Francii s Kopou a Fontainem jenom hattrick,nic moc. A ve finále proti domácímu Švédsku 2 góly. Co dokázal Messi v 18 na MS? V 62 se zranil a hrál 1 zápas. V 66 ho zlikvidovali způsobem,jaký Messi nezažije ani náhodou,ale ono se tenkrát moc nebránilo,že? V 70 nic zvláštního neudělal ? To MS bylo o jednom hráči a tím byl Pelé. Samozřejmě v čele vynikajícího týmu. Těch akcí co vymyslel a jsou dodnes geniální.... Pokus dát gól z půlky Viktorovi,hlavička proti Banksovi,obhození uruguayského brankáře,4 góly plus podíl na každém brazilském gólu. Nikdy předtím ani potom nikdo na MS takhle nekraloval. A ty napíšeš,že nic zvláštního neudělal. Až tohle předvede ten tvůj Messi,potom můžeš říct,že se mu vyrovná. A individuálně strčí Messiho do kapsy. Pelé uměl všechno. Nůžky,výskok,pravá,levá - tohle Messi nemá a mít nebude. O technice nemluvím. Takže si o tom něco zjisti a nepoť tady bláboly.

Reagovat
smazaný uživatel

díky že si něco takovýho napsal, jelikož tak dlouho sem se opravdu nezasmál. Ano Pelé byl nejlepší,a le zmíněných 1250 golů coo vstřelil je sice hezký ale asi kolem 550 to bylo v přátelských a armádních zápasech a amatérských ligách. Pelé už má komplex z Messiho a ronalda proto ted mele takový kraviny. Za jeho doby první dva tři roky nebyla ani profesionální liga. Tak až zase budeš lízt Pelému do zadku tak si o tom něco zjisti ty tragédku. O kvalitě fotbalu tehdy a ted už snad ani mluvit nemusím.

Reagovat
smazaný uživatel

Hádáte se úplně zbytečně , příjde mi fakt ujetý a trapný tyhle srovnání mezi hráči, každá doba má své legendy, Ronaldo na přelomu milénia, Messi a Cristiano teď, nemluvím samozřejmě o dalších, ale za deset let, až tuhle dva budou na sklonku kariéry, budou tu zase jiní hráči, kteří se stanou novými legendami a zase se bude dělat to trapné srovnání jestli jsou lepší než Pelé a Maradona. Je to trapné a nesmyslné, je to jak bulvár, neníé o čem psát, tak budeme srovnávat nesrovnatelné a vyvoláme spekulace ať je o čem mluvit a většina se chytne.... Fakt smutný, jak je lidský mozek ovlivnitelný, přitom nikdy nelze srovnávat schopnosti obyčejných lidí kteří pracujou, stejně tak se nedá srovnávat jeden fotbalista s druhým a už vůbec ne 50 let zpětně... Každý je jiný a jsou to jen domněnky, spekulace a náazory, které se nikdy nemohou shodnout. Tak lidi přemýšlejte a neřešte kokotiny!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

to je jak kdyby rekl nekdo Jagrovi - zustan v kladne :D:D

Reagovat
smazaný uživatel

myslím si spíš že je to spíš jako kdyby řekli ruské vycházející hvězdě zůstaň v KHL, možná je to maličko přehnané ale myslím si že brazilská FL je na tom trochu lépe než hokejové kladno...

Reagovat
smazaný uživatel

Jevgenij Kuzněcov?

http://tinyurl.com/7x5wb2h

Reagovat
blaugrana

Nový Dacjuk.

Reagovat
Kovi81

Radulov uz procitl, tak doufam, ze Kuznecov se po pristi sezone taky vyda do NHL.

Reagovat
smazaný uživatel

Radulov je blb

Reagovat
Kovi81

To nic nemeni na tom, ze hokejista to je excelentni a ja sem na nej v Nashvillu hodne zvedavy.

Reagovat
kubys

Hodně se zlepšil dle mého od té jeho poslední sezony v NHL, pamatuju si jak ještě před tím hrával za Remparts a s Espositem to byl celkem válec (divím se, že se tak dojebal, ale asi fakt těžil z Radulovovy hry), takže pořád ještě čekám, že v NHL nyní exploduje.

Reagovat
Kovi81

Po Espositovi se uplne slehla zem (a ja sem na nej taky zapomnel ). Radulov hral uz v te jeho posledni sezone v NHL dobre (aspon, co se bodu tyce), takze tady o nej moc strach nemam. Jen sem proste zvedavy, jestli se zvladne okamzite adaptovat (jelikoz to byl zrejme nejlepsi hrac sveta mimo NHL, tak by mel). Kazdopadne sem zvedavy, jestli po sezone za morem zustane, vyprsi mu novackovska smlouva a bude z nej RFA, takze bude mit solidni podminky pro vyjednani nejakeho lukrativniho kontraktu.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš, že Brazilská liga je druhá nejlepší na světě jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Patri medzi top 5 lig na svete.

Reagovat
Cipinho

to se těžko porovnává, chybí vzájemná konfrontace, 1 zápas za rok je málo

Reagovat
smazaný uživatel

anglická, španělská, německá, italská, francouzská, nizozemská.. myslíš že se tam najde místo i na brazilskou? už takhle je nizozemská "out"

Reagovat
smazaný uživatel

spis nechapu kde se tam naslo mistor pro nizozemskou ligu

Reagovat
smazaný uživatel

ne. ale přesto si myslím že je to lepší přirovnání jak přirovnat to k jágrovi a kladnu

Reagovat
smazaný uživatel

No každopádně je nejlepší nebo druhá nejlepší mimo Evropu! Takže to můžeš brát jakože Evropa je NHL a Brazilská se může srovnávat s KHL..

Reagovat
blaugrana

Prečo nedrží jazyk za zubami.

Reagovat
Cipinho

Trošku na něho působí senilita

Reagovat
j_mrazik

Pelé hrál úplně jiný sport.

Reagovat
blaugrana

On proste žije stále vo svojej dobe. Súčasnosť tak trošku prispal chudáčisko. Niekto by ho mal prebudiť.

Reagovat
kiciN

OT: Demba Ba v hledáčku Chelsea, tak to už snad ne :D vysolí za něj zase poctivcýh 50 + Torres, Never ending story

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud to má Demba v hlavě v pořádku, tak tam nepůjde. I když vedení s jeho odchodem asi počítá, když pořídilo Papisse.

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu OT, trochu ne, pamatujete si ještě někdo na Ibrahima Ba?

Reagovat
smazaný uživatel

a ?

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl jsem rozjet konverzaci o něm...

Reagovat
valloire

Pelé má pravdu. Brazílie měla dříve svůj jedinečný styl,protože základ repre hrál doma. Teď se to promíchalo,všichni lezou do Evropy už v 16 a všichni hrají takový univerzální fotbal. Je to škoda.

Reagovat
blaugrana

To je vývoj, nie škoda.

Reagovat
valloire

Něco podobnýho jako globalizace. Stírají se rozdíly,potlačuje jedinečnost a to je vždycky škoda a je to špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

jj je to velka skoda vytrácí se kultůra jednotlivých zemí

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, aby ještè Pelé nèco nekritizoval...Je fakt jak otravnej dûchodce, kterej neustále kveruluje a to ùplnè na všechno...Možná by měl jít místo Romária do brazilský vlády nebo do parlamentu...

Reagovat
valloire

Kdybys o tom něco věděl,tak Pelé byl ministr sportu.

Reagovat
kubys

Což o Brazílii hodně vypovídá. I když na druhou stranu i u nás jsou šašci ve vládě, ovšem Pelé, s velmi nízkou elementární inteligencí, opravdu nebude ten, kdo by měl někde vládnout.

Reagovat
valloire

Tu nízkou elementární inteligenci jsi právě projevil. Má svý názory,má je něčím podložený a to že není tak úplně nadšenej z Messiho vás tu všechny štve. Je to Brazilec a hájí si svou zemi. A aby mohl říkat to,co říká,na to má tu nejlepší kvalifikaci. Je to totiž nejlepší a nejúspěšnější fotbalista všech dob.

Reagovat
kubys

Wut? Mně vůbec nejde o jeho názor na Messiho, ale v globále na jeho naprosto zcestné připomínky a kecy. Jinak jo jasně, Pelé - kluk z Bauru, který nikdy nic nedostudoval, bude rozhodně mozkovna.

Reagovat
domingo

Reagovat
valloire

On sice nic nedostudoval,ale jednu vysokou školu má. A to fotbalovou. A v ní je Einstein. Takže když on se k něčemu vyjádří,měl bys i se svojí (předpokládám) vysokou školou srazit boty a poslouchat.

Reagovat
soukup

na to aby byl ministr ale člověk potřebuje víc než umět kopat do balónu. Kdyby ministr kultury uměl dobře malovat nebo zpívat, ale jinak byl intelektuálně nulovej, tak to taky nestačí...

Reagovat
valloire

Jasný. Ale ministr má na ty praktický věci úředníky. V jeho případě stačí,když se vyzná ve sportu.

Reagovat
soukup

takže podle tebe vůbec nevadí, když ve vedení státu/firmy bude blbec, protože stejně tam je jen na ozdobu a všechno za něj udělají jiní?

Reagovat
valloire

No ono to tak občas bývá.

Reagovat
soukup

pak ale jde s tou státem/firmou z kopce, šéf nemůže být blbec i když je to módní říkat

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by ho měl poslouchat jen kvůli tomu, že hrál dobře fotbal? Zvlášť když je evidentní, že mele nesmysly..

Reagovat
valloire

Jaký například? Že nestříká z Messiho,protože narozdíl od vás už podobnejch fotbalistů pár viděl?

Reagovat
smazaný uživatel

O Messim jsem nikde nic nepsal....tak třeba v tomhle článku si myslí, že když mu trenér radí, aby odešel do Evropy, tak to je proto, že nemá rád Santos...přitom mu to jistojistě radí kvůli tomu, aby se dál zlepšoval a neustrnul na vavřínech v Brazílii

Reagovat
smazaný uživatel

On stříká z Neymara a dělá z něj nejlepšího fotbalistu na světě, což o něčem vypovídá...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, je sice hezký, že je patriot a fanda Santosu, ale trocha soudnosti, ta mu chybí.

Reagovat
smazaný uživatel

On jich asi viděl hodně no, ale stejně je pro něj nejlepší ten v zrcadle. To taky o něčem vypovídá, je to starej namyšlenej chytrák a alibista, kterej káže vodu a pije víno, sere se do všeho, i do věcí, o kterých nic neví nebo je jeho názor naprosto mimo mísu. A pokud jsi antifanoušek Messiho, nemusíš nám to srát do konverzace o Pelém, díky.

Reagovat
smazaný uživatel

sorry, ale nemůžeš srovnávat dobu před pasesáti lety, ani fotbalovou ani tu ohledně vzdělání, tehdy to bylo jinak a v brazílii obvzlášť, takže říct, že proto že nemá školu není inteligentní je zcestné

Reagovat
valloire

To je jasný.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, vím to a správně jsi řek, BYL. A já mluvím o současnosti. A souhlasím s kolegy pode mnou, že je to podprůměrnej inteligent a jeho um na tyhle posty nestačí, já to myslel kvůli jeho neustálýmu kybycování a sraní se do všeho...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

myslím že Pelé a Maradona by dnes byli sice fotbalisté opravdu hvězdného formátu ale v jejich éře byl ten fotbal na trochu jiné úrovni.. brán spíš jako "koníček" kde většina hráčů (nepočítám ty velkokluby) měli normální práci kam chodili.. v dnešní době je technika fotbalu úplně jinde a konkurence je hrozně velká rodí se samé superhvězdy (Messi, Ronaldo, Neymar...), v jejich době to bylo jednou za čas, dnes čím dál častěji (když vezmu v potaz i ty "méně nadanější" [Hazard, Chamberlain apod..] ).. celkově si myslím že by prostě dnes nebyly takové legendy jako dřív když to tak vezmu tak jsem toho napsal hrozně moc ale nic kloudného nenapsal

Reagovat
valloire

Jasně. To bylo v pravěku,kopali do hadráku a hráli na poli.

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš že se tehdy ve fotbale točily miliardy jako teď? přijde mi k smíchu že "nějaký" fotbalista má statisíckrát větší plat než hasiči, záchranáři či tak.. a v době kdy hrál Pelé tak měli vážně usmolené platy že museli ještě chodit do práce a to jen v těch profiligách se platilo.. např ve 3. španělské lize hráči chodí běžně pracovat protože jim prostě neplatí sumy aby z toho vyžili.. jsou snad něco méně než lepší fotbalisté? je to jen hra.. takovým těm hráčům typu Ronaldo bych dal měsíčně max 10 000eur a to jen že hraje za Real, a takhle se všema hráčema ve velkoklubech.. ale ne v dnešní době je vše jen o penězích čím víc reklam tím lépe pro majitele apod tak proč nedat miliony eur jen za kopání do míče když "obyčejní" dřou 10 hodin v kuse za pár šupů.. všehovšudy za doby Pelého a Maradony ten fotbal byl daleko lepší co se týče společnosti takže ten velký rozdíl tam je.. dneska si hráči neříkají "joo budu hrát za Real", ale "jooo budu mít miliony"..

Reagovat
valloire

Za prvé to byla ironie a za druhé od cca 60.let byl v profesionalismus se vším všudy. Představa,že např. hráč FC Bruggy chodí do práce je směšná. V 1.lize ne. Jinak ty prachy ve fotbale jsou čím dál větší,ale na to už se nadávalo i dřív..

Reagovat
smazaný uživatel

chápu, ale já hovořil o nižších ligách.. ty první jasně že platili, ale taky to nebyly nějaké kdovíjaké sumy.. prostě na přežití plus něco bokem akorát ale aby člověk co pracuje 10 hodin v kuse KAŽDÝ DEN kromě víkendu měl cca 13 000kč měsíčně a někdo kdo za týden odehraje 3 hodiny MÍČOVÉ HRY měl 1 000 000euro vážně zajímavá doba, a bude hůř

Reagovat
smazaný uživatel

pokud bude dělník pracující 10 hodin denně lákat k televizi miliony diváků tak ať taky bere miliony euro

Reagovat
soukup

Reagovat
smazaný uživatel

ano takže čutálista si zaslouží větší plat než dejme tomu doktoři, hasiči kteří zachraňují životy a pak říkají jak hrozně úspěšní jsou když umí "jen" kopat do míče... a než začneš odpovídat stylem: "a co umíš ty?" tak říkám předem že rukama toho umím udělat víc než oni a v hlavě mám toho taky možná i víc

Reagovat
soukup

ale nikoho to nezajímá a o tom to je...

Reagovat
smazaný uživatel

Tady jde o to, že fotbalistu platí soukromník, kdežto hasiče, doktora a další platí stát. A pokud někdo tomu fotbalistovi dá 11 milionů eur ročně, tak to není o tom, jestli si ty prachy zaslouží.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden doktoro, ktereho jsem navstivil, protoze mi zadny jiny, placeny z verejnych penez, nebyl schopen pomoci, rekl:" pokud je clovek sikovnej, jako doktor se ma nejlip." A je to pravda, uctuje si velky prachy za malo casu, ale ja mu je dam, protoze se stara, dokaze pomoc, zatim co ve verejne nemocnici s titulem nemocnice kraje me malem odmitnou vysetrit. Kdyz porovnavat, tak fotbal s fotbalem. Nikdo nikoho nenuti, aby tech 10 hodin pracoval jako delnik, at zacne podnikat. Jenze to pak zjisti, ze se musi snazit, ze ho to bude stat treba 15 hodin denne a to radej bude brat tech 13. litru nez, aby zapracoval na sobe.

Je smutny, ze si svy komplexy zahorkly clovek musi vylevat na foru o fotbalu.

Peleho uznavam, ale jeho casy jsou davno pryc, a jestli se chce angazovat ve fotbale nadale, mel by se vyvinout, jako se vyvinul fotbal sam.

Reagovat
smazaný uživatel

já si žádné komplexy nevylívám mám ještě docela čas než se rozhodnu jak se svým životem dál.. a ne podnikat nechci... co podnikatel v obleku to zloděj navíc u nás v ČR

Reagovat
smazaný uživatel

ano

Reagovat
soukup

on tu míčovou hru nehraje jen jednou týdně během soutěžního zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

píšu 3 hodiny.. to je dva zápasy když počítám ligu a pohár, nebo ligu a poháry

Reagovat
soukup

jo a že stráví půlku každýho dne na tréninku se nepočítá?

Reagovat
smazaný uživatel

no jo fotbalisti jsou prostě nejvytíženější "pracanti" na světě.. zaslouží si i 50 miliard euro měsíčně

Reagovat
soukup

že se s tebou vůbec bavím, buď seš totální debil nebo to chápat nechceš, vyber si

Reagovat
soukup

proč ti ty peníze vadí? Ty jim je nedáváš, respektive dáváš pokud se díváš na fotbal, nebo píšeš sem a tak dále. Pokud ti vadí, že fotbalisti dostávají velký peníze, tak ho přestaň sledovat a doufej, že to samý udělá miliarda lidí, pak ty peníze půjdou rychle dolů

Reagovat
smazaný uživatel

já mám fotbal dost rád, sleduji ho často a jsem velký fanoušek.. ale vážně nevidím důvod proč by Balotelli s IQ tykve měl mít plat jak 500 vědců dohromady já to prostě beru jako hru a taky to hra je.. ale když vidím ty mladé hráče jak říkají "šel bych hrát za Real měl bych hodně peněz" tak je to něco jiného než "šel bych hrát za Real, mám ho rád".. už ani v tom fotbale není si myslím žádná čest nebo tak.. kdyby byla tak se na City půlka hráčů co tam hraje vykašle.. ale co hlavně že to sype

Reagovat
soukup

achjo, zkusils nad tím třeba přemýšlet, třeba ti ten důvod dojde...

Pokud klub získá hráče za 20M a dalších 5 mu dá ročně na platu, ale stejně díky němu získá úspěchy, který tu sumu pokryjou, získá reklamní peníze od firem, který do toho hráče vrazí 10M, ale na prodeji kopaček, který nosí trhnou 20M, tak se jim to zase vyplatí mu ty peníze nacpat...

pro všechny co tohle nechápu, založte nějakej TV kanál, kde budou běžet operace nebo nějaký vědecký bádání online a když vás bude hodně, tak určitě bude nějaký hvězdný chirurg řezat do lid pouze se skalpelem značky xxx, která mu za to dá spoutu peněz, který se jí vrátí až se daný skalpel stane jedničkou na trhu, takhle to prostě funguje a jen blbec to může nechápat

Reagovat
smazaný uživatel

ale já to chápu.. tak to chodí.. ale takhle to chodí až posledních dejme tomu 10-12 let.. nenadávám na fotbalisty jako takové.. ale na celý ten "systém" fotbalu.. prostě kapitalismus no a ne komunista vážně nejsem

Reagovat
soukup

to není jen systém fotbalu, ale systém trhu a neboj, nemyslím si o tobě, že jsi komunista, víceméně jsi marxista, který s komunismem, jak je chápán dnes, má máloco společného

Reagovat
smazaný uživatel

no vis pele za tvojich ob to bylo nej nechces se vratit ?? pele je brazilie a brazilie je pele

Reagovat
smazaný uživatel

to nemůžeš vědět, jak by Pelé v dnešní době hrál, teď jsou úplně jiný možnosti jak dřív. Teď už od žáků máš profesionální trenéry, tréninky zaměřený na obratnost, sílu.... nejen vytrvalost a rychlost. Trénuje se pomocí různejch pomůce ( sporttestrů, bosu....) Takže to srovnávat asi ani nejde, každopádně ve své době každého hodně převyšoval, podobně jako v dnešní době Ronaldo s Messim. Každá éra měla své hvězdy. Platini, Baggio, Matheus, Zidan....

Reagovat
smazaný uživatel

zidan si ani nebyl schopný udržet místo v dortmundu

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně že nemyslel toho Egypťana, ale Zinedina Zidaneho. Ty jseš pako

Reagovat
valloire

Definice geniálního fotbalisty je jeho myšlení a to co dokáže s míčem. Všechno ostatní jako kondice se dá natrénovat. Takže takový keci,že by se hráči typu Pelého,Cruyffa,Puskáse,Di Stéfana dnes neprosadili jsou zcestné. Oni hlavně svým myšlením a řešením herních situací převyšovali ostatní hráče tehdy a podobně by je převyšovali i dnes.

Reagovat
soukup

jeho myšlení a to co umí s míčem je jen jedna z částí, pokud nebude skvělý atlet, nikdy z něj absolutní špička nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Neymar . Už je to vtipné, co se z něj dělá.

Reagovat
smazaný uživatel

Srandovní to je, ale je to i pochopitelný. Po všech slavných "R" má Brazílie teď trochu díru. Kaká ji nevyplní. Pato nejspíš taky ne. Robinho tuplem ne. Potřebují svého poloboha.

Navíc budou mít za dva roky u nich MS, takže Neymar je ideální tahák.

Reagovat
Mr.Jindros

Kde si sebral tyhle tři? Kaka už za poloboha byl, ta díra přišla právě po něm, ale jeho éra už skončila (napsat, že by měl vyplňovat nějakou mezeru, je jako napsat to o Ronaldinhovi). Robinho na to neměl nikdy. Úlohou těhle dvou není být dalším brazilským polobohem. Z mladých na to podle mě nemá ani Pato, ani Neymar, i když chápu, že by v Brazílii chtěli. Budou ale muset čekat.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle tebe.. Podle Brazilců ne, ti ho sledují, ne jako ty, že si uděláš úsudek z videí..

Reagovat
Mr.Jindros

Brazilci by chtěli mít svého Messiho a jsou zaslepení, jejich úsudek nemusí být z nejlepších. Rozsekne se na MS.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě je to spíš tvůj úsudek, protože ty nemáš rád hráče, kteří nebrání, nebo dělají kličky jen pro pobavení.. Brazilci svého Messiho mají, Neymar vyhrál průměrnému Santosu tamní Ligu Mistrů, má báječný statistiky (a to tým nehraje na něj, ale spíš na Borgese, nebo Kardeca, prostě na hroťáka) a v reprezentaci převyšuje už teď každého svého spoluhráče..

Reagovat
smazaný uživatel

Současná repre Brazílie je totiž nejslabší za poslední dekádu.

Reagovat
Mr.Jindros

To, že nemám rád hráče, kteří nebrání nebo dělají kličky pro pobavení, si sebral prosím tebe kde? Se mi snažíš podsunout něco co vůbec není pravda, což je teda docela dno, sorry. Čteš snad myšlenky? Mám rád prakticky všechna slavná brazilská R (ne, Robinho, ty zůstaň sedět, tebe jsem nemyslel), mám rád Messiho. Můj názor je, že Neymar bude spíš další Robinho, než další výherce zlatého míče. Budoucnost to rozsekne. Tohle byl poslední příspěvek k tématu.

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na tom vtipnýho? Z Messiho jsou taky všichni posraní..

Reagovat
smazaný uživatel

Protože Neymar prostě nejlepší na světě není ani omylem.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší na světě je Messi.. Když se ale zeptáš fanoušků Realu Madrid, tak ti spousta z nich řekne, že to je C. Ronaldo.. Když se zeptáš fanoušků v Brazílii, tak ti jich spousta řekne, že to je Neymar.. Každý k svému..

Reagovat
miky10

A když se zeptáš někoho objektivního, bude to ten Messi a Neymar (zatím) daleko vzadu.

Reagovat
Mr.Jindros

A jak souvisí Neymar z Messim? Hrají fotbal a počáteční písmena jejich příjmení jdou po sobě v abecedě?

Reagovat
JacoBee

Vtipnýho na tom je že tam je lucas,damiao,ganso,wallyson,DEDÉ(!),Matias...a všichni jsou obrovský hráči a budou ještě větší,ale jenom protože média masírují Nemyara tak o těhle není skoro řeč.

Mám tušení že neymar shoří/ve 26 bude nepoužitelnej a týmy co získají výše zmiňovaný si budou tleskat...hlavně ten co ''veme'' Dedého.

Reagovat
smazaný uživatel

To nejsou jen média.. Ten kdo na tu brazilskou ligu kouká, tak ti poví, že je v ní Neymar absolutní král.. Ganso navíc poslední dobou dost paběrkuje. Hodně se slibuje od Lucase, jenže takový talent jako má Neymar tam dlouho nikdo neměl..

Reagovat
JacoBee

Já na ni koukám a jak říkám je tam více takových hráčů,problém je že nejsou útočníci takže se o nich tolik nepíše...

Jinak dedé je novej thiago silva .)...pokaždý když proti němu Neymar hrál neškrtli si.

Reagovat
JacoBee

Reagovat
fantomas

Na druhou stranu, tys něco podobnýho dělal svýho času z Aršavina.

Reagovat
smazaný uživatel

V tom prvním má napůl pravdu. Brazílie vždycky měla svou herní trář. Vždycky to byla výkladní skříň útočnýho fotbalu. Nicméně - je jasný, že huráfotbal už se dneska hrát nebude, protože by nebyl úspěšný.

V tom druhým pravdu nemá. Žádná brazilská superstar nebude zůstávat v Brazílii celou kariéru. Dějiny fotbalu se tvoří v Evropě a ještě nějakej pátek to tak bude.

Reagovat
valloire

Tak to s tebou musím souhlasit. Stejně si myslím,že by to Brazilci měli zkusit a předvést nějakou útočnou smršť jako v 82. Ale to by chtělo na lavici Zica a ne tohohle.

Reagovat
insane

uděl většiny důchodců. jakožto starší osoby se považujou vždycky za nejmoudřejší a nejosvícenější lidi pod sluncem, ovšem ta moudrost se s věkem dostaví jen u části populace. neschopnost zbavit se starých pravd a pravidel relevantních za jejich mládí. u pelého je to navíc umocněno slávou, někdejšíma úspěchama a mediální pozorností, což z něj dělá největšího "dědu rozumbradu" pod sluncem. achjo. snad takovej nebudu.

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
valloire

Jo,tobě je tak 18 a už víš všechno nejlíp. Až ti bude víc,pochopíš,žes byl úplně,ale úplně mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

No jejich nejhorší repre za 20 let, z mého pohledu.

Reagovat
smazaný uživatel

by možná sedělo i na tu naši..

Reagovat
smazaný uživatel

To majú aj Portugalci či Taliani (bohužiaľ)....

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Ty dementní "hejty" na Pelého jen potvrzují, že se tady projevuje hlavně generace, která vyrostla s Ronaldem a o tom, co bylo předtím, neví absolutně nic. Je to docela humus, co tady některý děcka předvádí.

Reagovat
smazaný uživatel

když je celosvětově jako nejlepší hráč uznávaný Messi a Pelé pořád říká že Neymar je lepší ať se nediví že ho tolik lidí nemá rádo..

Reagovat
smazaný uživatel

No objektivne to tak nevidi, neviem kde si to v clanku cital, ze Pele povazuje Neymara za najlepsieho hraca. Demagogia vycucnuta z prsta. Pele ma mpravo mat aj beztak svoj nazor, respektuje ho cely futbalovy svet okrem par nastrocnych a par futbalovych ignorantov, co vyrastali na Ronaldinhovi, Zidanovi, Ronaldovi ci Messim. Pele by aj teraz mal vysoku pravdepodobnost byt najlepsim. Vo vtedajsej dobe hral iba to co si mohol dovolit, a dovolil si najviac zo vsetkych. A na to mu to stacilo. Preco si myslite, ze by sa on nedokazal prisposobit k dnesnemu futbalu, ked mu stacilo sa prisposobit k vtedajsiemu?

Reagovat
insane

na druhou stranu je tendence stranit někomu jen proto, že je starší a hrával v dobách, který většina zdejších nepamatuje, taky dost omezená a legrační. pelé byl vynikající fotbalista, o tom žádná. ale tim to hasne, neospravedlňuje ho ke všemu, už vůbec ne k těm jeho dost zaujatym a neobjektivnim vyjádřenim, který nebudu ctít jen proto, že před pár dekádama válcoval všechny obrany světa.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyjadrenia su subjektivne, vyjadruje svoj nazor, to ma povinnost hovorit to co si vacsina mysli?

Reagovat
smazaný uživatel

takže když něco řekne Pelé tak je to vždycky pravda a ti co mu oponují jsou podle tebe děcka

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som tu videl len opunujucich diskuterov, ktori Peleho poznaju len z videi ci wikipedie. Tak ak mi davas takyto zaludny priklad, tak skus odpovedat, preco ma vsade vytrubovat, ze najlepsi futbalista musi byt niekto z liebliengov miestnej komunity. Pele je kral futbalu, a nejaky cas aj bude. Absolutne na tom nezalezi ako by dopadlo dnesne porovnavanie s pritomnymi hviezdami, lebo sa to objektivne porovnat neda. Ale to ze je to ikona futbalu, mu nik neodoprie a nejake smiesne alibisticke kecy, ze sice bol vynikajuci futbalista ale v dnesnej dobe by ho prikladne Messi prekonal s prstom v nose su tym padom zbytocne.

Reagovat
insane

pořád hledíš jen na teoretickou konfrontaci pelého s dnešním fotbalem, velká část, která nesouhlasí s jeho výrokama a názorama, včetně mě, na tohle ale vůbec nepoukazuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Jedna vec su vyroky, na ktore ma pravo, a samozrejme, su kontroverzne, ale furt lepsie ako by nemal ziadny nazor. Ze keca do vsetkeho okolo futbalu? Vsak bol futbalista, zboznovany, poznali ho aj tam, kde futbal popularny nebol. Tak do coho ma kecat? Do finanacnictva? Je uplne jasne, ze jeho nazory nebudu vonat vsetkym. Ale takto to ma byt.

Reagovat
kubys

Já nevím, jestli vůbec rozumíš tomu, co sám píšeš nebo čemu oponuješ - tady nikdo neshazuje kvality Pelého, ty musely být nesporné v jeho době a v místní diskuzi ho prakticky nikdo ani nezasazuje do dnešní doby. Jen se lidi pozastavují nad jeho výroky, protože jsou neskutečně mimo, nehledě na to, že Pelé je opravdu hloupoučký.

Reagovat
Tomanatura

podle ceho tak soudis? Rekl bys treba o Beckenbauerovi, ze je hloupy? A pritom jeho vyroky v poslednich letech jsou z velke casti k smichu.

Reagovat
valloire

Přesně. Co jsem neviděl,když jsem vyrůstal,to přeci není. Je mi 20,studuju a vím všechno nejlíp. Nějakej Pelé? Kdo to je?

Reagovat
smazaný uživatel

100. pre krala futbalu, pre Peleho.

Reagovat
Cipinho

Reagovat
blaugrana

Chvála Bohu, že ním nie je.

Reagovat
valloire

Ale je.

Reagovat
smazaný uživatel

Slepemu tazko vysvetlis, ze nebo je modre.

Reagovat
blaugrana

Takže tvoj subjektívny názor je merítko. To ma poser.

Reagovat
smazaný uživatel

Aky subjektivny nazor? Ja som Peleho nezazil, videl som nejake zapasy z internetu, pocuval som od starsich, aky bol, teda od tych, ktori si pamataju futbalovu romantiku, ked futbalisti hrali niele pre peniaze ale z lasky k futbalu pre masy ludi v tazkych casoch. Peleho obdivovali na celom svete i bez dnesnych barliciek popkultury, teda televizie, internetu a pod. Vyhral 3x majstrovstva sveta, je povazovany stale za krala futbalu od pamatnikov az po dnesnych odbornikov, cize trenerov, funkcionarov co sa futbalom zivia a aj ked jeho nazory nemus mat kazdy rad, stale to bude persona, ktoreho slovo budu pocuvat a nekeca do vetra ako napriklad Maradona , len obcas zareze svojou kontroverziou.

Reagovat
blaugrana

a nekeca do vetra... ...dobre no...

Reagovat
valloire

Kolik ti sakra je ty cucáku? Svět fakt nezačíná před 3 rokama,cos začal fandit Barceloně.

Reagovat
smazaný uživatel

Pelé je zatím nejlepší hráč všech dob a ani Messi na tom nic nezmění.Navíc v reprezentaci je skoro nulovej,tam na něj nehrajou všichni jako v Barceloně.

Reagovat
blaugrana

Reagovat
smazaný uživatel

A hned po něm je Gerd Müller a Uli Hoennes!

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší je Maradona.

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší byl Azuk Marak... ten hrál dobře starověkou máyskou ligu v kopané

Reagovat
ryzskej

Reagovat
smazaný uživatel

Ani sam nevies comu sa smejes. Zaslepeny fanusik svojho idolu vsak bude mat vzdy klapky na svojich ociach.

Reagovat
blaugrana

Jaký zaslepený fanúšik zas? Čo tu serieš za kocky? Zaslepený je tak max on, keď hneď po Pelém menoval dve legendy Bayernu...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Muller je urcite legenda, Hoeness neviem

Reagovat
Tomanatura

Zajimave, ze v diskuzi se resi jen Neymar a Pele. Ale aby se tu nekdo poohledl po tom tematu, to teda ne. Co se tu stalo?

Menezes je pro me zatim naproste zklamani na plne care. Nedava tomu tymu absolutne nic, v zapase neni videt zadna taktika a ani jeho nominace nemaji hlavu a patu. Povolava podle formy a hlavne podle fanousku, pritom cas utika, do MS zbyvaji 2 roky a on furt nema zformovanou zadnou svou vlastni formaci (to co mu tam funguje, obrana, to je pozustatek po Dungovi) a evidentne ani vizi, s jakymi hraci chce na to MS jet. Pritom ted uz mel jen ladit zakladni sestavu, coz se ovsem nedeje. Pokud si nepohne, ceka ho za 2 roky doma pekny propadak a z ostudy kabat.

U Argentincu je tomu podobne, mozna jeste hur, ale tam se neni cemu divit. Narod blbcu a revolucionaru, kteri chcou vsechno zmenit a tak misto toho, aby si veci ulehcili a delali je logicky, vse si ztezuji.

Reagovat
valloire

Menezese bych vyhodil. Aby to byla Brazílie jako za starých časů,musí tam být Zico.

Reagovat
CHONG

Nejlepší hráč všech dob je George Best, protože to co ostatní fotbalové špičky předváděli za střízliva, tak on předváděl i nachcaný.

Reagovat
Darren Fletcher

a nielen preto

Reagovat
madridcan

Ten nikdy nič nepochvali...dilino jeden

Reagovat
smazaný uživatel

Pelé mele

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda Dungy, hráli pod ním chytře. Po jeho vyhazovu mě ta brazilská repre nějak přestala zajímat

Reagovat
smazaný uživatel

No každopádně je nejlepší nebo druhá nejlepší mimo Evropu! Takže to můžeš brát jakože Evropa je NHL a Brazilská se může srovnávat s KHL..

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě měla být reakce..

Reagovat
smazaný uživatel

To je vůl... Je to prostě pele no... Ten se nikdy v životě nesmířil s tím, že úroveň Evropských lig je o parník jinde než jeho milovaná Brazilská...

Reagovat
valloire

Jinak trochu statistiky - počet gólů do 20 let hráče. 1.Pelé 342 2.Ronaldo 159 3.Maradona 146 4.Neymar 100 5.Zico 89 6.Messi 84 7.Puskás 76 8.Cruyff 61 .Ale to se samozřejmě nedá porovnávat,protože kromě Lea všichni ostatní hráli jakési podivné pralesní ligy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele