Paquetá má další problém, hrozí mu doživotní zákaz činnosti

04.06., 12:39
Aktuality

Lucas Paquetá loni a předloni opakovaně porušil pravidla a podle posledních zpráv mu hrozí dokonce doživotní zákaz činnosti. Záložník West Hamu si v období od listopadu 2022 do srpna 2023 úmyslně nechal udělit čtyři žluté karty.

Brazilec měl úmyslně inkasovat žlutá napomenutí v zápasech proti Bournemouthu, Aston Ville, Leedsu a Leicesteru. Vše bylo vyhodnoceno jako "ovlivnění sázkových kurzů, aby mohla jedna nebo několik osob profitovat ze sázení".

Paquetá se narodil poblíž Ria de Janeiro a bohužel pro něho je jedním ze sponzorů londýnského klubu sázková společnost Betway, která si před několika měsíci povšimla podezřelých čísel a upozornila na podivné sázky právě na žluté karty. Neznámé osoby sázely v místě fotbalistova rodiště a zaměřovaly se výhradně na žluté karty během zmíněných utkání. Výše sázek se pohybovaly mezi 7 až 400 liber a celkem "šťastlivcům" vynesly výhru sto tisíc liber.

Paquetá čelil podezření z nelegálního sázení od loňského srpna, vyšetřován je od května a měl čas do včerejšího dne, aby se k celé kauze vyjádřil. FA bude nově zohledňovat i nejnovější podezření a důkazy a pokud bude 26letý středopolař seznám vinným, bude mu hrozit i doživotní distanc.

"Poslední devět měsíců jsem na každém kroku s jejich vyšetřováním spolupracoval a poskytl všechny informace, které jsem měl. Naprosto odmítám všechna obvinění a budu bojovat do posledního dechu o čištění svého jména," napsal na sociálních sítích ve druhé polovině minulého měsíce.

Paquetá v minulosti hrával za AC Milán a Lyon a na svém kontě má 44 startů za brazilskou reprezentaci. Nadcházející dny a týdny budou hodně zajímat například Manchester City, který má o hráče eminentní zájem. K transferu mělo dojít před rokem a vše zhatila podezření, nyní má být fotbalista s anglickým mistrem znovu domluven na podmínkách.

Autor: Tomáš Pavlík / joe.co.uk

Komentáře (94)

Přidat komentář
Miguel19

To nasere, že tě napráší hlavní sponzor týmu

Reagovat
Salfovic

Přesně, místo toho, aby z něj udělali svou hlavní reklamní tvář.

Reagovat
Mass

Reagovat
unk

Prestupom do City by sa to urcite zrazu objasnilo...

Reagovat
Mato178178

naco si robi take problemy? vsak tolko zarobi za 2 tyzdne mozno aj menej. to radsej mohol kamosom tie peniaze dat

Reagovat
LyEX

Si ako náš Šukaj Piškot, ktorý už 20 minút po streľbe vedel, že sa jedná o osamelého vlka, načo vyšetrovanie ja osobne chcem vidieť ako to budú preukazovať, pokiaľ neexistuje nejaká komunikácia medzi nim a aspoň jedným z výhercov, tak si to neviem pedstaviť ako mu to dokážu

Reagovat
Mato178178

mas pravdu to bolo prve co mi napadlo a hned som to tu vygrcal uvidime ako to dopadne,

Reagovat
Mato178178

ja ho volam šuter eštebák

Reagovat
LyEX

To je aktuálne výstižnejšie

Reagovat
sergi

Reagovat
EZ

Je to zaujimave, lebo niekde som cital ze v jednom z tych zapasov, kde dostal ZK, udajne poprosil Moyesa nech nenastupuje. Napriek tomu ho Moyes nechal hrat cely zapas.

Reagovat
EZ

osobne by som nevylucoval ani nejake vydieranie, ak ma rodinu stale v Riu. Ale to uz fabulujem.

Reagovat
LyEX

Ako uvidíme, možno vyšetrovanie prekvapí, ale ak to vyšetruje FA a jej nejakí zamestnanci, tak neviem aké majú kompetencie napríklad smerom k štátnym orgánom, resp. k súkromným spoločnostiam ako sú stávkové kancelárie

Reagovat
Csaplárova past

Ty bys dal kamosovi svuj tydenni plat?

Reagovat
Mato178178

neviem ako by som sa zachoval. nevieme co sa presne stalo.

Reagovat
Salfovic

Sto tisíc liber, to jako vážně ?

Reagovat
Kixi Syhimour

Tady to snad nemůže být nějaká nemoc, ne? Však to je jenom stupidita a jestli opravdu kvůli 100 tisícům, tak to je rovnou její nový level

Reagovat
Maximm9

Tak on z toho nejspis nic nemel, jen to byla brigada pro jeho kamose ve favele, kde si z takovyma penezma muzes zit jako kral

Reagovat
SunFells

Reagovat
saysaymatter

i kdyby sáze tak co, ojebávat tyhle hajzly je správný, Není nic horšího než sázkovky

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Salfovic

Horší věci by se našly, ale s tím ojebáváním souhlas

Reagovat
saysaymatter

za mě osobně jsou sázkovky největší svinstvo ve sportu, ty jejich reklamy jakože ''sázejte zodpovědně'' apod. aby si umyly ruce, nad tím, že je živí z velký části cizí neštěstí, storna sázek i když udělají jejích bookies chybu, limity když už náhodou někdo dokáže trochu vyhrávat, rušení účtů jak se jim zachce, odmítání vylacení výher... prostě nechápu, že v dnešní dobu, kdy se může regulovat každá hovadina, která lidem znepříjemňuje život, zrovna na sázkovky si nikdo nedošlápne. Zvlášť když třeba tabákový firmy se musely ze sportu stáhnout

Reagovat
Jordi Alba

*cizí hloupost

Reagovat
saysaymatter

člověk nemusí být hloupej, aby tomu propadl

Reagovat
Jordi Alba

Zrovna v "našem" světě, kde ti i malý dítě přes všechny varování a já nevím co pozná, že prosázet vejplatu asi není dlouhodobě udržitelnej stav celkem je.

Reagovat
Salfovic

Akorát že reklam na sázení je x násobně víc (včele s naším aktuálním národním hrdinou) než těch varování. Chtěl by vidět čísla Tipáče po letošním MS.

Reagovat
Jordi Alba

Já bych ty reklamy klidně zredukoval nebo i zrušil, ale to furt nic nemění na tom, že pokud mě přesvědčí reklama na sázkovku v poločase nebo nápis na dresu, tak jsem kokot.

Reagovat
J0EL

Tak pri aktualnom nastaveni spolocnosti, kedy stale nejaka cast veri na plochu zem, chemtrails, Sorosa, spiknutie amikov, ktori mozu aj za to ze sa Putin zle vyserie, je pravdepodobnost ze si "kokot" tak 50% no

Reagovat
Jordi Alba

To samozřejmě nikde nevyvracím a ještě mi to číslo přijde něžně podceněný.

Reagovat
J0EL

Reagovat
Salfovic

Asi sázkovky posílají správným lidem větší všimné než ti další.

Reagovat
pobody's nerfect

Horší jsou jen lidé, kteří sázkovky živí.

Reagovat
DieFohlenBMG

Stačí jen začít

Reagovat
r.mrazik

"Výše sázek se pohybovaly mezi 7 až 400 liber " to si delaji prdel ne? jestli berou indicie z takovych neskutecnych castek

Reagovat
SunFells

Řekl bych, že spíš na datech snadno vidí extrémy výše kurzu a neobvyklé úspěšnosti.

Reagovat
r.mrazik

to asi jo

jen kdyby toho chtel nekdo vyuzit,tak nevsadi 7 liber ne?

Reagovat
SunFells

Paqueta by nevsadil 7 liber. Jeho kamoš, který vsázel až při 4 příležitostech to při té první příležitosti skepticky, zda to opravdu Paqueta udělá, vsadit mohl.

Reagovat
exot12

Mohol to vsadiť 100x a myslel si, že to nebude podozrivé. Ak by vsadil vysokú čiastku, tak by to upútalo ďaleko väčšiu pozornosť.

Reagovat
Busby babes

tech 7 liber spis videli diky tem 400, z jim tam najednou nekdo v Riu zacne sazet na zlute karty no...

Reagovat
fenixLFC

tak to nebudu vychadzat iba z ciastok samotnych ale z toho ze tie samotne sazky sa budu vymykat normalu. trebars tym ze prichadzaju v rovnakom/podobnom obdobi, ze sa zameriavaju na velmi specificky pripad a na nic ine atd. predpokladam ze vacsinou mas sazky viac menej rovnomerne rozlozene a ked sa ti nieco odlisuje tak sa pozru na mozne dovody- nielen kvoli podvodom ale aj tomu ci niekde nedali zly kurz alebo nieco podobne. a holt niekomu napadlo pozriet odkial je paqueta sam a ci tam nebude nejaky suvis

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
LyEX

určite na to nazerajú, veď tí zmrdi od Nike mi nejak zablokovali aplikáciu keď mi vyšli 4 tikety po sebe a nešlo sa mi prihlásiť, na email odpísali po týždni, že preverujú môj problém a na ďalší deň to uź išlo. Čiže oni vyhodnocujú asi veľa veci ako rizikových, ale dôležité je to nejak dokázať a to si myslím, že fakt ak nie je nejaká komunikácia niekde, tak nemajú šancu

Reagovat
Cotton

Reagovat
Talker

Tak šlo o vyhraných 100k liber, ne o 4 sázky.

Co tak koukám, tak kurzy jsou na žlutou třeba 3-4, takže dejme tomu bylo prosázeno třeba 25. To je na zápas nějakých 6000-7000 liber, přičemž se to mohlo stupňovat (3k, 5k, 7k, 10k).

Když si vezmeš, že průměrný příjem v Riu je nějakých 500 liber, tak to může být hodně abnormální odchylka, protože obvykle budeš mít vsazeno na žluté na Paquetu v tom městě třeba pár desítek či stovek liber (pokud vůbec) a najednou jdeš do vyšších tisíců z ničeho nic.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Cotton

Reagovat
Maximm9

Pokud se vsechny strany nepriznaji, tak tohle mu snad nemuzou ani dokazat ne ? Vzdyt to byly karty za jasne fauly. Ne jak Tonali, ze se pri stridani zastavil na minutu a cekal az ji dostane

Reagovat
DieFohlenBMG

Já si teda vybavuju, že dostával úplně zbytečný karty celkem často

Reagovat
Me2win

Plačka.

Reagovat
kissak

nějak se nám z toho začíná stávat móda

Reagovat
Salfovic

Za chvíli nebudou mít v sázkovkách co žrát

Reagovat
kissak

asi tak nějak

Reagovat
Seydou Doumbia

podpalime je a je klid

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
SunFells

Kevin de Bruyne: “Saudi? At my age you have to be open to everything”.

“You're talking about incredible amounts of money in the last stage of my career, you have to think about that”.

“For my wife, an exotic adventure is okay. I have to think about my future”, told

@HLN_BE.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
TheGun

Kdy jindy než teď si zahrát s Ronckem?

Reagovat
Talker

Byla by to škoda, konečně může mít šanci na zlatý míč, byť ho stejně nejspíš nedostane.

Každopádně to i chápu u hráčů na konci kariéry - pokud mu dají smlouvu na 4 roky a každý rok vydělá tolik, co za celou kariéru, tak bych to taky bral a je mi to u prdele.

Reagovat
Kucka

Za letošek má KdB šanci na GB?

Reagovat
Me2win

On je trošku mimo.

Reagovat
Talker

Tvoje posedlost mnou je už trošku otravná

Reagovat
Front hell

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Talker

Špatně napsáno či pochopeno.

Byla by to škoda, konečně může mít šanci na zlatý míč (protože skončili Ronaldo s Messim, tudíž je to otevřenější), byť ho stejně nejspíš nedostane (protože bude dominovat nejspíš mladší generace kolem Mbappeho, Fodena, Viniciuse apod).

Reagovat
Me2win

Tak to pak jo.

Reagovat
Talker

a pro ještě pomalejší - nebyl myšlen tento rok, ale třeba během následujících 3 let.

Reagovat
Me2win

Děkujeme za vyjasnění takové vznešené myšlenky .

Reagovat
Posledni Kovboj

Podle me jste retardi oba, uz se nemusite hadat.

Reagovat
Me2win

Reagovat
Talker

Nespojuj mě s ním, díky.

Reagovat
Me2win

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
LyEX

Ten by mal skončiť v City ako Kroos v Reale, ale tak zas nikdy som nezazlieval starším hráčom exotické (USA síce nie je exotické) angažmá, len mladým, ktorí tým prejavili svoj nedostatok ambícii, ale u neho som to nečakal popravde.

Reagovat
Busby babes

tak pro nej by to bylo jen vymenit jedny ropaky za jine. tohle mi prekvapive neprijde. Navic City uz muze planovat, ze nebude mit tak velkou roli v tymu a tak... respektive ze ji bude mit cim dal tim mensi... kdo vi

Reagovat
Lemond Laws

To smrdí nějaký vydíráním od jeho kámošů z favel...

Reagovat
Greaber

Nemá smysl někoho vydírat a nechat si ty prachy posílat přes sázkovky, který sledují kde jakou blbost a navíc aby po tom zůstala digitální stopa.

Reagovat
Golasso

Tak kdyby chtěl pomáhat kámošům, tak jim to taky mohl poslat, žejo. Sice by to šlo z jeho kapsy, ale lepší než riskovat kariéru. Takto to můžou ti případní vyděrači získat přes bílý koně a ještě to mít rovnou vypraný.

Reagovat
r.mrazik

https://www.youtube.com/watch?v=NUbX2QhyD60&ab_channel=TheOverlap

dnesni Overlap je fakt bozi...Roy a jeho povidani o maserech

Reagovat
Bayern +

100 tisíc €, také chechtáky pre neho ja že už to bude niečo okolo 5 mega, to je fakt dement. A ešte aspoň keby to vsádzali niekde v Paname, ale v meste svojho rodiska, lol

Reagovat
Maximm9

Nebo si stacilo zaplatit za 3euro VPN

Reagovat
fenixLFC

to ale nie su peniaze prenho

Reagovat
Bayern +

Ja viem, že nie, ale pri tej smiešnej sume je to nepodstatné. Pre neho je 100 tisíc € ako pre mňa 500 € a ja keby som chcel pomôcť nejakým kamošom, tak fakt tých 500 € im radsej dám a to ani nie som verejne exponovaná osoba, čiže žiadne riziko, že by ma niekto verejne riesil. Proste zo strany Paquetu nevysvetliteľná kokotina.

Reagovat
vodka

jedina jeho ok vymluva je, ze nekdo vydiral jeho blizke a takzvane nedostal na vyber, s timto asi tezko muze pracovat, prestoze bych se nedivil, kdyby to tak bylo.

Reagovat
O.Giroud

Tak možno len chcel dopriať kamošovi nejaké drobné, ale ten to povedal ešte ďalšiemu a ten ďalšiemu a ten rodine a tá rodina ďalším kamošom a zrazu celá dedina dala to isté. Za dobrotu na žebrotu

Reagovat
Moshe Dajan

Hrozně nesympatická hlava, snad to klapne a už ho na hřišti neuvidíme

Reagovat
Pablos

Kolik je kurz na ten distanc ?

Reagovat
John Obi Mikel

...ptá se Paqueta kamarádů z Brazílie.

Reagovat
Error

A na jeho zakaz si taky nekdo vsadil pred rokem?

Reagovat
Nieuwendyk

Zákaz činnosti ok, paklub rozpustit, hráče prodat a peníze spravedlivě rozdělit potřebným klubům

Reagovat
Mass

Kdo se na těhle sázkách napaquoval?

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
TopinB

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele